NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > KNJIŽEVNA RADIONICA

RADIONICA 63 - PRIČE

<< < (3/10) > >>

Boban:
obnavljam količine redovno, ne brini...

saturnica:
nitko neće komentirati ni drugu priču?


osim što je autor pismen, a rečenice lijepe, odmjerene, ritmične, ne znam kako je priča ispunila zadatak. meni izmiče karakterizacija lika. jer djevočica nije glupa ni bahata, možda tek znatiželjna i naivna, ali to nije ni bilo zadano. nadalje, smak svijet je tek neki osobni, prije transformacija. djevojčica je i dalje tu u nekom drugom obliku. a i tunguska koja je odletjela u zrak, tek je komad zemlje ne i cijela planeta. tako da.. 

Nada Dimić:
Ta druga priča zaslužuje ogromno poštovanje samo zato što je napisana na najtežu temu ikad.

džin tonik:
da ne pokvarim entuzijazam preostalih radionicara komentirati cu price iskljucivo pozitivisticki, preskociti manje uspjesne aspekte:

prvo, obe price su kratke.

drugo, odlicna refleksija prilika oko posrnuca radionice/foruma spram drustvenih mreza: radionici, kao i pricama, nedostaje simplicisimus. svi bi bili skalop, kapetani, a to ne moze tek tako, to iziskuje dug i naporan rad, pa i talenat. tako imamo bijeg u unistenje stvarne stvarnosti (smak svijeta), bijeg iz price/radionice u ispodprosjecnost umjetno kreiranog okruzenja. simplicisimus postaje kapetan, zena postaje musko, rob postaje gospodar. odlicna karikatura.

D.S.B.:
Nova godina a Boban po starom, 6k priča, nikakvih novina. Inače, možda bih i učestvovao ali video 2 dana pred istek roka . Mogli smo dobiti bar mesec dana fore posle tolike pauze :)
Srećna nova svima.
PS. Malo pre sam gledao prilog na HRT1 gde spomenuše Saturnicu, lepo je čuti to.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version