Author Topic: Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...  (Read 794524 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

crippled_avenger

• 4
  • 3
    • http://dobanevinosti.blogspot.com
Re: Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...
« Reply #250 on: 03-01-2010, 00:27:23 »
ENTOURAGE je serija koju moras da ispratis. Ona je pravljena za tebe. To cak pise i na spici. :) Isto vazi i za BIG LOVE. Mislim da je JOHN FROM C. naprosto bio klasican slucaj onoga da se HBO zaigrao i malo preterao sa ludilom. Otvorili su can of worms. TRUE BLOOD ja ne volim. Posle prve dve epizode mi je bila prilicno odbojna serija ali kako cujem kasnije se popravi. Ali BIG LOVE je sjajna i sad planiram da se catch upujem pred cetvrtu sezonu.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #251 on: 03-01-2010, 00:37:57 »
Znam, to mi svi vele. Za Entourage, mislim. :mrgreen: Vidim ja da tu ima materijala za mene, ali ne smijem da se upustim u avanturu koja traje 5-6 sezona, jer sam sam poznati TV-on-divx addict, što bi značilo moje otpuštanje s posla zbog nedolaska na isti. :D

Nego, nikako da čujem tvoje komentare o The Wire. Šta je muka pa se uopšte ne oglašavaš po pitanju najbolje ljudske (kreativne) tvorevine ikada?  :!:
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

crippled_avenger

• 4
  • 3
« Reply #252 on: 03-01-2010, 01:38:37 »
Razlog je krajnje prozaican. Reklo bi se banalan. Nisam je gledao. :)

Mislim jesam nesto malo, ali onda nisam uhvatio prikljucak no sad sam nabavio sve sezone pa cu ih overiti.

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #253 on: 03-01-2010, 03:09:19 »
Well, ako je Entourage serija pravljena za mene, za tebe je definitivno The Wire. Ja najiskrenije mislim da je The Wire nešto najbolje snimljeno, bolje od svake serije i filma koje sam imao prilike da vidim.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."

shrike

• 4
  • 3
« Reply #254 on: 03-01-2010, 06:34:55 »
...xe,xe, čak si i avatara uskladio sa The Wire, nego to je sa mog laičkog gledišta jedna izuzetna serija, likovi iz The Wire stvarno postoje, mislim opipljivi su, od mesa, nesavršeni,  znate kad gledate seriju i onda kažete "e ovo mora da bude baš ovako" iako nikada niste pomirisali ni blizu Baltimora...
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

crippled_avenger

• 4
  • 3
« Reply #255 on: 03-01-2010, 11:18:46 »
pogledaću ceo THE WIRE što pre!

cutter

• 4
  • 3
« Reply #256 on: 03-01-2010, 11:45:50 »
Žica je ipak precenjena... u određenoj meri. To se pre svega odnosi na osnovne linije priče, koje znaju da se razreše na silu kada autori vide da ne idu nikuda, ili kada to ne mogu da urade, da postanu ne tako vešto izveden prikaz funkcionisanja recimo medija (poslednja sezona). Epilozi često naruše prethodno uspostavljeni realizam (recimo, kada na kraju karikiraju kontinuitet sa preminulim uličarima).

Problem je i što vremenom mnogi glavni likovi, pre svega policajci sve više postaju ukalupljeni u određeni modus delovanja, bilo da su prepronicljivi, nesalomivi ili da im se krimosi o čijoj smo prepredenosti slušali bajke koju sezonu ranije sami nameštaju kada neka naredna treba da se svrši. Ili, još gore, da njihove sopstvene kolege postaju slepe na ne baš ubedljivo podmetanje dokaza (ne zbog korupcije, već zbog inkompetencije), te zaokruživanje osnovnih narativnih tokova ne smatram najuspelijim. A tu je i par slabih, a dugotrajnih, naknadno uvedenih likova. Takvo karikiranje verovatno dolazi do izražaja više nego kod drugih serija zbog brutalno izvedenih, pre svega crnačkih, deonica kroz koje se s dušom na ekran prenosi ulična realnost Baltimora, a pošto toga ima kroz svih pet sezona, na kraju se pokaže da je takva, vaistinu kompleksna, oda gradu dovoljno snažna da sama izađe u prvi plan i manjkavosti pokrpi.

Ali ja bih radije gledao nove avanture Vika Mekija.  xwink2

cutter

• 4
  • 3
« Reply #257 on: 03-01-2010, 11:51:19 »
E da, najbolja je prva sezona, zatim četvrta pa druga, a treća i peta se kolju za najslabiju.

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #258 on: 03-01-2010, 13:57:42 »
Cutter, ovim ne kritikuješ The Wire, već opisuješ kako život zapravo funkcioniše. Mislim na te "zamjerke" da se neki rukavci priče razrešavaju na silu, da neki likovi postaju ukalupljeni u određeni modus djelovanja, etc. Gdje ti vidiš problem, ja vidim Simonov realizam. Interesantno je to da je najveći broj ljudi kritikovao kao nerealistične one događaje koji su bazirani na stvarnim. :D Naravno, Simon nikada ne gubi iz vida činjenicu da radi igranu seriju - a ne dokumentarac - tako da nikada stvari ne razrešava u korist realizma, a na štetu priče. A ovo je za mene jedan od najvećih pluseva, jer danas malo ko zna da hendluje jednu tako kompleksnu priču, prikaže je kao najčistiji realizam, a da ne ispusti iz vida da zapravo priča priču koja opet funkcioniše po nekim svojim zakonitostima. (Recimo, to sam poslednji out na filmu vidio kod Bigelowe u The Hurt Locker.)

P.S. Shrike, ja sam ubijeđen da sam živio u Baltimoru.  :mrgreen:

cutter

• 4
  • 3
« Reply #259 on: 03-01-2010, 14:24:25 »
Znam da mnogi događaji i likovi imaju realnu osnovu, mislio sam na karikiranje koje dolazi u kasnijim sezonama, možda zbog prečestog naslanjanja na urbane legende. Takav Simonov izbor je svakako legitiman, ali je što se mene tiče time narušen brižljivo građen prikaz socijalne mreže Baltimora. U sadejstvu sa tim, i glumački zadaci nekih aktera postaju sve slabiji (recimo crni detektiv što multitaskuje između rezbarenja i prepoznavanja obrazaca, redemption bokser, gradonačelnik, Meldrik novinar...). Život može funkcionisati na razne načine, i to može poslužiti kao objašnjenje za određene promene u ponašanju likova koji progresivnom retardacijom olakšavaju privođenje story arca kraju, no ne mogu se oteti utisku deus ex machina psihologije. Ne mislim da priča mora nužno štetiti realizmu, ali kada se spoje tendencije koje sam mahom uopšteno naveo, zna doći do toga. Žicu doduše prati glas kome je teško dorasti i svakako je veliki uspeh što u brojnim segmentima to i uspeva da opravda. No u retrospektivi mi navedene poveznice kvare sliku.

cutter

• 4
  • 3
« Reply #260 on: 03-01-2010, 14:34:48 »
Inače, što se tiče uspelog spajanja urbane legende i realizma istakao bih lik Omara, koji kao amalgam više istorijskih baltimorskih pljačkaša dilera uspeva da izgradi karakter kroz realizam svakog od njih ponaosob, te se te crte sjajno nadopunjuju dok arhetip tabana ulicama.

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #261 on: 03-01-2010, 18:11:29 »
Cutter, tvoje primjedbe su svakako legitimne, ali čini mi se da se više radi o iznevjerenom horizontu očekivanja. Recimo, i mene su iznenadile promjene u ponašanju nekih likova, ali mi je to sasvim u skladu sa situacijama, kontekstom u kojima su se ti likovi našli. Znači, tu se ne radi o nekim radikalnim promjenama u ponašanju, već o sasvim normalnim, prirodnim reagovanjima datih likova na datu situaciju. Karikiranje nisam nigdje primjetio, a još manje zbrzavanje story arcova. Meni je kraj poslednje sezone savršenstvo.

Naravno, trebalo bi da obnovim seriju ASAP, jer sam ja uhvatio priključak negdje u toku sezone 3, a onda sam čekao po godinu dana za svaku narednu. Kad je ponovo odgledam, i to u jednom dahu, sve mane (ako ih uopšte ima!) će isplivati na površinu. U svakom slučaju, The Wire je moje najljepse, najuzbudljivije i najdepresivnije (jer nema ničeg mračnijeg od ove serije) gledalačko iskustvo.

P.S. U potpunosti se slažem za Omara. Recimo, negov kraj je... legendaran.  :!:

cutter

• 4
  • 3
« Reply #262 on: 03-01-2010, 18:43:31 »
Ja sam seriju gledao prošle godine, bez pauze, u načelu sam znao o čemu se radi, šta je tema i moja očekivanja (a očekivao sam samo dobru seriju, možda i krunu sada već trojstva Homicide-Shield-Wire) su vrlo brzo ispunjena. Zamerke stoga pripisujem isključivo gledajući način na koji serija odmiče, dakle kako takav scenaristički tretman funkcioniše u tom univerzumu, bez opštih pravila. Dakle, očekivanja su ispunjena već u prvih par epizoda, no jedan od mojih problema sa serijom jeste što nit koja se prati od početka na kraju ne nudi ništa posebno već se svodi na Elvisovo pevanje o getu. U redu, glavna snaga su upravo manje priče ali kada se setim protagonista koji su nas vodili u te ćorsokake, ti elementi su mi krnji. Recimo,dobar primer bi bila progresivna Avonova retardacija, od vrlo ozbiljnog igrača koji ne pipa pištolj u početku, do gangsta ludaka koji ništa drugo ne razume kada izađe iz zatvora i služi kao teg koji Stringer više ne može da izbalansira (da, to se i zatvorom može objasniti, ali ipak...). Uz predugo praćenje likova koje sam pomenuo a koji ne nude ništa posebno interesantno te neke jako ambiciozne postavke ostaju u domenu pokušaja. Kičma nije vrh vrhova, ali ima dosta arijevskih pršljenova.  :oops:

Shield mi je mnogo mračnija serija, kada podzemna struja poteče u prvoj epizodi neprestano smo svesni njenog prisustva, ali pad u ledeni mrak kojim teče ipak iznenadi u maestralnoj završnici. Brrrr.

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #263 on: 03-01-2010, 22:41:53 »
Meni je to "ništa se ne dešava, priča nikuda ne ide" i najjezivija stvar u vezi The Wire: na makro nivou, nema progresa, nema pomaka na bolje, samo endless staus quo... raspadanja. Gotta love it!  :D Ova serija mi je objasnila kako svijet funkcioniše.

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #264 on: 03-01-2010, 22:43:37 »
Odgledao sam najnoviju verziju The Day of the Triffids. U pitanju je dvodjelna mini-serija rađena u BBC kuhinji, sa odličnom glumačkom ekipom i, za britanske uslove, odličnim budžetom (15 meleona dolara). Nakon 3 sata usiljenog gledanja jasno mi je na koga su otišle sve te pare – na glumce. Produkcijski, serija izgleda kao Sci-Fi Channel odradak: nemaštovita, gotovo screensaver CGI čudovišta koja uglavnom napadaju iz daljine (jer bi im se u protivnom sjebala rezolucija); generički post-apokaliptični seting; kartonski likovi za koje vaš baš zabolje, od kojih je ubjedljivo najveći krš – negativac (kome ni sjajni Eddie Izzard ne može da pomogne); mehanička egzekucija literarnog predloška koja ne samo da ne razumije ono što obrađuje, već je na granici rediteljske kompetencije… Ukratko, serija je uninvolving, dosadna i repetitivna, gdje se saspens generiše na samo jednom pitanju: Kako je, dođavola, iza ovog stao BBC?!

crippled_avenger

• 4
  • 3
« Reply #265 on: 03-01-2010, 22:44:40 »
Wille, jesi li bacio pogled na MISFITS?

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #266 on: 03-01-2010, 22:46:05 »
Ha, telepatija! Upravo to skidam.  :!:

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #267 on: 05-01-2010, 01:11:09 »
Wille, jesi li bacio pogled na MISFITS?

Ovjerio sam dvije epizode i mogu samo da kažem da sam oduševljen. Dok ne odgledam komplet sezonu, uzdržaću se od vrijednosnih sudova, ali pilot ove serije je jedan od umjetnički najuspjelijih u istoriji medija. Serija izgleda kao Ennisov i Millarov lovechild, tako da se ne radi samo o odličnoj postavci, već ujedno i opasnoj.

crippled_avenger

• 4
  • 3
« Reply #268 on: 05-01-2010, 01:38:52 »
Da! Meni je upravo ta referenca na Britance kao nosioce obnove američkog stripa prošla kroz glavu kad sam počeo da gledam ovu seriju. Nekako je poetska pravda da se cela priča sada vrati kući kroz ovu seriju.

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #269 on: 09-01-2010, 18:02:12 »
Odlično je počela 2010. Wallander se vratio.

:| :!: :|

Kenneth Branagh New Season Wallander Preview

ginger toxiqo 2 gafotas

• 4
  • 3
« Reply #270 on: 09-01-2010, 18:08:10 »
..upravo skidam, negde na pola download puta sam, prvu sezonu novog, drugog serijala... za zainteresovane:

Code: [Select]
http://rapidshare.com/files/329942137/wallander.0201.kareemamir.wbb.part1.rar
http://rapidshare.com/files/329942133/wallander.0201.kareemamir.wbb.part2.rar
http://rapidshare.com/files/329942169/wallander.0201.kareemamir.wbb.part3.rar
http://rapidshare.com/files/329942149/wallander.0201.kareemamir.wbb.part4.rar
http://rapidshare.com/files/329942145/wallander.0201.kareemamir.wbb.part5.rar
http://rapidshare.com/files/329942171/wallander.0201.kareemamir.wbb.part6.rar
http://rapidshare.com/files/329942136/wallander.0201.kareemamir.wbb.part7.rar
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #271 on: 09-01-2010, 21:09:10 »
Po Kriplovoj preporuci, ovjerio sam Misfits, tako da imam partijsku dužnost da obavijestim šire narodne mase o kakvoj se odličnosti radi. A radi se ne samo o najboljem debiju, već i o najboljoj seriji prošlogodišnje sezone. Ukratko, Misfits su Vaughanov Runaways koji, eto, nije pisao on već udružene snage Millara i Ennisa. Drugim riječima, meni (mada ne znam zašto!) ovo izgleda kao Marvelova verzija Sivog doma. R-rated, doduše. Serija je išla na kanalu E4, koji vam dođe kao neki HBO za britansku omladinu.

Za razliku Heroes koja se bavi običnim ljudima koji posjeduju neobične moći, Misfits se bavi neobičnim moćima koje posjeduju obični ljudi. Da pojasnim: ovdje su natprirodne moći samo hipertrofirani modaliteti društvene devijantnosti. U tom smislu, Misfits nudi sve ono što “velike i pametne” filmske adaptacije velikih i pametnih stripova (npr. neviđeno precijenjeni Nolanov The Dark Knight) nisu još ukapirale: angažovanost superherojskih priča ne leži u kompleksnosti likova, već u kompleksnosti njihovih moći. Kad kažem “kompleksnost moći” mislim na sociopolitičke implikacije koju data moć (može da) nosi. Stoga su Heroes u kontekstu sopstvenih ambicija, a kao američki pandan ovoj seriji, spektakularan promašaj, jer akcenat “ozbiljnosti” stavljen na psihologiju likova – u pogledu njihove građanske odgovornosti – nikada ne vodi ka željenom cilju. No, to je vjerovatno dio šireg problema američkog gledanja na društvenu problematiku, pa samim tim i velikog pitanja o tome gdje leži odgovornosti. S druge strane, Britanci su svjesni da društvene strukture igraju veliku ulogu u oblikovanju individua, tako da odgovornost za (ne)počinjena djela postaje daleko kompleksniji problem. Recimo, interesantno je to što protagonisti u ovoj seriji ne mogu da koriste moći svojevoljno, već je njihovo “okidanje” uslovljeno kontekstom u kom se nalaze! Tako višak nemoći (prije svega, političke i društveno-ekonomske) koju nose (ali i uvećavaju) stečene supermoći jeste suštinski problem superherojskih stripova, i to je kreator ove serije, Howard Overman, dobro shvatio.

Za razliku od drugih “ozbiljnjih” filmova i serija koji se “ozbiljno” bave superherojima, a zapravo ikonografiju neiskreno koriste kao gimmick za pričanje nečeg drugog, nečeg što bi se moglo mnogo uspješnije ispričati i bez prisustva superheroja; Misfits postaje prvi video materijal koji se ozbiljno bavi samom suštinom superheroja, gdje sve posledice koje proizvodi posjedovanje supermoći sasvim prirodno, organski proizilaze iz suštinskog problema – a to je supermoć kao eksces potpuno ordinarnih društvenih pojava, gdje nekadašnji nedostatak/mana postaje prednost. Sva ova filozofija je upakovana u jednu od tehnički najbolje izvedenih serija koje sam imao prilike da vidim. U svakom slučaju, radi se o nečemu što se mora pogledati. Svega 6 epizoda u sezoni 1. Ono što raduje jeste da je već naručena i sezona 2.  :D

crippled_avenger

• 4
  • 3
« Reply #272 on: 09-01-2010, 21:18:53 »
Wille, potpisujem, jel treba broj lične karte?

cutter

• 4
  • 3
« Reply #273 on: 09-01-2010, 21:51:12 »
Wispe jesi li gledao Breaking Bad?

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #274 on: 10-01-2010, 20:46:40 »
Nakon odgledane prve dve epizode Misfica, mogu samo da potvrdim da hajp koji šire Kripl i Vil nije bez vraga. U američkom superherojskom stripu odavno nije bilo ovako svežeg čitanja formule. Vaughanov Runaways i donekle Faerberov Dynamo 5 mogu da se uporede sa ovim jer i jedno i drugo govore o mladim ljudima sa šokantnim (za njih i društvo) moćima. Ali, pošto je ovo em britansko em R-rated, zaista je jako sveže.

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #275 on: 10-01-2010, 21:35:04 »
Drago mi je da se Kripl i Meho slažu. Velika je ovo serija. :!:

Cutter, odgledao sam samo 1. sezonu Breaking Bad, i mislim da se radi o jednoj od najboljih stvari koje trenutno idu na TV-u. Najveća mana ovakvih serija jeste što čovjek mora da im se potpuno posveti. Moraću ubrzo da sjednem i odgledam i 2. sezonu.

P.S. Ima li neko da je odgledao AMC rimejk britanskog klasika - The Prisoner? Ja nisam izdržao ni pilot da odgledam do kraja. Vrijedi li se mučiti kroz ostale epizode?

crippled_avenger

• 4
  • 3
« Reply #276 on: 10-01-2010, 22:10:11 »
MISFITS je prava stvar. E4 kad uradi, onda je to urađeno.

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #277 on: 11-01-2010, 05:49:03 »
Upravo sam odgledao prve 3 i totalno sam hookovan. Ima li neko srpskohrvatske titlove za epizode 3-6 da mogu da ulepsam dragoj supruzi dan sutra?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #278 on: 11-01-2010, 10:47:37 »
Epizoda 4 je nestvarna!!!

Ja ima titlove samo na engleskom, nisam siguran ima li srpskih uopšte.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #279 on: 11-01-2010, 11:02:10 »
Meho gleda serije?  :?  :)

Gde skidate Misfits i subtitles? Warez-bb mi nesto ne radi jutros.
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #280 on: 11-01-2010, 11:05:28 »
Ja sam skino sa Warez BB, poslaću ti linove kad proradi, pošto ima osamnaestočasovni maintenance.

A, u međuvremenu, evo RS linkova

http://rapidshare.com/files/325196900/hio-misf.101.prime.part1.rar
http://rapidshare.com/files/325155688/hio-misf.101.prime.part2.rar

http://rapidshare.com/files/325160264/hio-misf.102.prime.part1.rar
http://rapidshare.com/files/325195199/hio-misf.102.prime.part2.rar

http://rapidshare.com/files/325156644/hio-misf.103.prime.part1.rar
http://rapidshare.com/files/325196429/hio-misf.103.prime.part2.rar

http://rapidshare.com/files/325165119/hio-misf.104.repack.prime.part1.rar
http://rapidshare.com/files/325156140/hio-misf.104.repack.prime.part2.rar

http://rapidshare.com/files/325152690/hio-misf.105.prime.part1.rar
http://rapidshare.com/files/325194867/hio-misf.105.prime.part2.rar

http://rapidshare.com/files/325182330/hio-misf.106.prime.part1.rar
http://rapidshare.com/files/325180317/hio-misf.106.prime.part2.rar 

Titlovi imaju da se nađu na subtitle seekeru, ali mogu ti ih poslati kad se vratim kući (pod uslovom da mi je kopmjuter proradio, naravno)

lilit

• 5
  • 3
« Reply #281 on: 11-01-2010, 11:08:15 »
Danke.  xremyb

(18-ocasovni maintenance? Treba izdrzati toliko bez bez warez-bb-a :lol: )

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #282 on: 11-01-2010, 11:09:04 »
Neljudi.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #283 on: 11-01-2010, 11:10:31 »
Potrazicu subs, nije da su mi neophodni  xrofl, ali jeste ugodnije. Hvala.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #284 on: 11-01-2010, 11:25:34 »
Ima jedna cura u seriji koja govori tako nerazumljivim naglaskom (čak i likovi u seriji to komentarišu) da je svakako lakše sa subovima.

cutter

• 4
  • 3
« Reply #285 on: 11-01-2010, 12:33:05 »
jeee linkovi

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #286 on: 11-01-2010, 12:39:54 »
To u sklopu priprema za Srbsku novu godinu.

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #287 on: 11-01-2010, 12:44:33 »
Ja svlacio sa btjunkia i to, onako... lepo, dok sam gledao 1. svukla se 2. i tako redom  :lol: A nasao zam srpske titlove za prve 2 na podnapisi.net.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

crippled_avenger

• 4
  • 3
« Reply #288 on: 11-01-2010, 12:45:31 »
Četvrta epizoda je totalno ludilo :)

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #289 on: 11-01-2010, 12:46:58 »
Četvrta epizoda je kao nekakav afrocentrični R-rated rimejk Back to the Future.

Milosh

• 5
  • 3
« Reply #290 on: 11-01-2010, 12:47:22 »
I mene ste ubedili, a i taman nisam znao šta novo da skidam...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #291 on: 11-01-2010, 12:47:51 »
 xtwak xtwak tise u zadnjem redu, moci da je gledam tek veceras  :cry:

crippled_avenger

• 4
  • 3
« Reply #292 on: 11-01-2010, 12:49:49 »
Četvrta epizoda je kao nekakav afrocentrični R-rated rimejk Back to the Future.

Četvrta je pokušaj "primenjenog retconovanja" :)

Will-O'-The-Wisp

• 3
  • Teoretičar Ostrogotike
« Reply #293 on: 11-01-2010, 16:28:57 »
Četvrta je pokušaj "primenjenog retconovanja" :)

Mislim da je Kripl upravo ukazao i na metatekstualni kvalitet ove serije, o kom nisam toliko razmišljao.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #294 on: 11-01-2010, 17:26:46 »
Ja nisam razmišljao uopšte, ali, evo obećanih MU linkova za ljude bez premium naloga na RS-u. Naravno, ovo su vlc fajlovi.

http://www.megaupload.com/?d=10NYLFBJ
http://www.megaupload.com/?d=1OEETNLU
http://www.megaupload.com/?d=YF4VDY5V
http://www.megaupload.com/?d=ORKF3RZH
http://www.megaupload.com/?d=O1I5CFR4
http://www.megaupload.com/?d=A60ZA4G0

lilit

• 5
  • 3
« Reply #295 on: 11-01-2010, 23:20:52 »
Meho gleda serije?  :?  :)

Posle druge epizode, vidim da mom shokantnom smajliju odozgo, tu nikako nije mesto.  xrofl

Super je serija, u nekim momentima me podseca na Life on Mars.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #296 on: 12-01-2010, 00:11:34 »
Čekaj da stigneš do kraja. Biće smeha, biće suza, kao uostalom i u emisiji Upitnika koju trenutno pratim.

BladeRunner

• 4
  • 3
« Reply #297 on: 12-01-2010, 21:40:19 »
Odgledah i ja ovo cudo i moram da kazem da mi lici na Heroes + Skins + Butterfly Effect + Lost. Supermoci su prenaglasene licne osobine nasih heroja, pa tako neprimjetan momak postaje i bukvalno nevidljiv, crnac koji bi zelio da vrati vrijeme unazad to i uradi u Hiro Nakamura stilu, London/Bristol bitch a la Skins koju svako smatra povrsnom moze da procita tudje misli, momak koji davi pricom do smrti postaje besmrtan, a cura kojoj se svaka prica svodi na povaljivanje dobija moc superpovaljivanja (ili super moc povaljivanja, svejedno). Muzika je predvidljivo i urbano kul od Raptursa preko DJ Shadow do Joy Division. Likovi su, bar meni, izrazito antipaticni i sebicni tinejdzeri, pri cemu se njihova praznoglava borba protiv... necega, jer neprijatelja nemaju osim establismenta (arhi-neprijatelj tinejdzera), izdize na pijedestal mudrosti, a ne prostog hemijsko/hormonskog nagona. Svi su zumirani, svi imaju licne drame, a jedino sto im je zajednicko je nezrelost, sto doduse nije mana, kad se vidi ciljna grupa serije tj. omladina. Pri kraju serije, ponesto i nauce iz supermoci, pa tako agresivna stekne uvid u tudje misli ili, sto bi se reklo, bude u stanju da posmatra problem i iz druge perspektive, Cher 'turn-back-time' crnac vidi da vracanje vremena ne vodi nuzno resavanju problema vec stvara neke nove, pohotna potrazi pravu ljubav i da ne davim - svakome supermoc pomogne da postane nekako bolji. Na taj nacin, poenta serije je da u svojim manama idete do totalnog kraja, jer cete nauciti nesto, mada moze i kolektivno grom da vas udari, jer i to ponekad pomaze. Da li je serija losa? Ni najmanje, veoma je zanimljiva i nudi zdravu zabavu, ali ja tu ne vidim kaskadu originalnosti i/ili kvaliteta. Preporuka i pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #298 on: 13-01-2010, 22:11:07 »
Evo i mog malo opširnijeg osvrta na Misfic, na UPPS-u. Za razliku od nekarakteristično sumornog BlejdRanera, ja sam likove baš smatrao najvećim blagom serije.

BladeRunner

• 4
  • 3
« Reply #299 on: 13-01-2010, 22:48:47 »
Meho Krljic
Za razliku od nekarakteristično sumornog BlejdRanera, ja sam likove baš smatrao najvećim blagom serije.

Bas dobar i zanimljiv tekst. Ovo za 'Breakfast club' mi je promaklo, iako paralela moze da se povuce milion (od drustveno-korisnog rada pa nadalje). Da ne bude zabune, mislim da je serija mnogo bolja od, recimo, 'Heroes', ali je problem što mi 'Misfits' u svakoj sceni liči na neku drugu seriju, film, strip... uglavnom, samo sam vrtio asocijacije na 'Butterfly effect', naslovnu stranu 'Dark Knight Returns' (grmljavina), Skins... itd. Shvatam da su to posvete, ali meni ti pop-kolaži ne leže previše. Sumornost ubuduce izbjegavam - intro za 'Misfits' mi je bio dokumentarac 'Collapse' i izgleda da je uticao na napisano. Naravoucenije: prije bilo cega ne gledaj dokumentarce o propasti planete Zemlje. Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.