Сучим ћете пред Вучића?
SVI BEŽE VUČIĆU SA TV MEGDANA! Lideri opozicije ne smeju na duel s liderom SNSPredsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio TV duel s petoricom lidera opozicionih parlamentarnih stranaka, ali sada niko od njih ne želi da mu izađe na crtu
Lideri opozicionih partija prepali su se od javnog sučeljavanja s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem!
Premda već mesecima i godinama dreče kako u Srbiji vlada medijski mrak i svaki čas zahtevaju TV duel s liderom SNS, sad kad im je on to javno ponudio, gotovo svi odreda traže izgovore da izbegnu duel.Predsednik Vučić je, gostujući u utorak uveče u emisiji "Upitnik" na RTS, poručio da ne beži od TV debate s političkim protivnicima.
- Molim vas, s kim mi preporučujete da idem na duel? To traže i Radulović i Šešelj i Obradović i DS... Hoću, evo pristajem, dovedite ih petoricu i izaći ću na kraj sa svom petoricom, i to uživo kod vas u studiju. Samo neću da razgovaram sa vanparlamentarnim strankama, neću da unižavam državu... - rekao je Vučić novinarki Oliveri Jovićević i postavio samo jedan uslov: da dobije isto onoliko vremena koliko bi imala petorica njegovih rivala.
Međutim, kada je Informer juče pozvao lidere parlamentarnih stranaka i pitao ih da li prihvataju Vučićev poziv, ispostavilo se da "svi junaci nikom ponikoše". I dok Boris Tadić i Saša Radulović nisu ni odgovorili na ponudu predsednika, drugi su odmah počeli da postavljaju svoje uslove!
- Šutanovac poziva Vučića na TV duel 'jedan na jedan', na Javnom servisu. Neka Vučić bira voditelja emisije i neka ima duplo više vremena - rekli su nam u DS odbijajući da objasne zašto odjednom beže od prilike za TV duel opozicije i predsednika.
Na kraju, jedini koji je načelno prihvatio TV duel je lider Dveri Boško Obradović.
- Što se mene tiče, ja sam spreman i taj TV duel tražim već godinama. Potpuno mi je svejedno koje je vreme i mesto. Lično sumnjam da će Vučić smeti da nam izađe na crtu - kaže Obradović. Kad smo mu rekli da njegove kolege listom odbijaju da idu u duel sa Vučićem, on je rekao da ne može da se meša u njihove odluke.
S druge strane, politički analitičar Branko Radun kaže da ga ovakav zaokret opozicije nimalo ne čudi.
- Naša opozicija je u jako lošem stanju, njoj ništa ne odgovara. Tako i TV duel traže, a Boga mole da ga ne bude. Slabi su i razjedinjeni. Jedni prave stranku, drugima se raspala, neki traže partnere jer sami ne mogu... - ocenjuje Radun i dodaje da ne može neko ko je osvojio dva odsto na izborima da očekuje da ima isti medijski tretman kao neko ko je osvojio 55 odsto glasova.
- Neko merilo mora da postoji. Tako Beli Preletačević vredi ko pet Boška Obradovića ili dva Vuka Jeremića. Moraju se pre tog TV duela definisati jasna pravila - zaključuje Radun.
http://informer.rs/vesti/politika/350516/svi-beze-vucicu-sa-tv-megdana-lideri-opozicije-ne-smeju-na-duel-s-liderom-sns