Suviše bi jednostavno bilo reći "da" ili "ne" na ovo pitanje Đinđićeve krivice za sadašnju vlast. Mislim, sa jedne strane, naravno da da, pa kriv je i Tito, pre njega i Kralj Aleksandar I i njegova šestojanuarska diktartura, svi oni koji nisu sagradili dovoljno institucija i kompenzovali to ličnom moći bla bla bla, a sa druge strane, Đinđić ubijen 2003. godine, koliko je fer da kažemod a je kriv on a ne Koštunica, Tadić, Čeda itd. itd. itd.
Svakako da razumem da su klinci indoktrinirani od strane roditelja, to i jeste element mitologije koja se prenosi s kolena na koleno, zato i mislim da je značajno da serija koja je ovako postavljena bude detaljnija ili samo ekspanzivnija u kontekstu. Rekoh već - ako gledaš Legiju Vuka Kostića, imaš pred očima jednog malo zbunjenog, nevoljnog vojnika koji, eto, mora da uradi i ono što ne bi želeo iako mu srce kaže da ne bi trebalo - a čini mi se da bi sasvim drugačije posmatrali sve to da nam se makar sugeriše da je taj isti stajao iza ubistava civila na Kosovu ili da će ubiti premijera koga ovde vidimo kako se batrga kao riba na suvom i ne zna ništa da radi...