Author Topic: Horoskop za 2004. godinu  (Read 13016 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sadal Sund

 • Guest
Horoskop za 2004. godinu
« on: 04-01-2004, 04:52:21 »
OVAN
PRESUDIĆE JUPITER

U OVOJ godini možete očekivati mnogobrojne promene kako na poslovnom tako i na ličnom planu. Dve spore planete menjaju znake, i to Jupiter, vladalac vaše devete kuće inostranstva, ulazi u astrološku kuću partnerstva i može simbolizovati značajne veze sa strancima, uspeh na fakultetu, ili od jeseni novu značajnu emotivnu vezu ili novi brak. Ponavlja se situacija u kojoj ste bili 1969, 1981, 1993, jer se Jupiter vraća na isto mesto u znak Vage što je za vas vrlo značajno. Druga značajna planeta Uran, planeta neočekivanih promena, ulazi u pomirljiv znak Riba zbog čega vi postajete diskretniji, kreativniji, skloni da na manje buntovan ali ne manje uporan način sprovodite svoje ideje. Ako ste mladi ovo je predznak mogućeg plodonosnog naučnog ili umetničkog rada, a ako ste u zrelim godinama, označava preteranu sklonost melanholiji ili nostalgiji. Možete imati osećaj samoće ili potrebu da nešto promenite, mesto boravka, stan, da se odselite, da sebi obezbedite solidnu egzistenciju i krov nad glavom. Možete očekivati uspon u karijeri, ali uglavnom ako imate smisla za timski rad, ili radite poslove od opšteg značaja. Ovo je dobra godina i za one koji žele da postanu popularni ili da se bave nekim javnim zanimanjem. Ako ste mladi, verovatno pravite planove u vezi sa poslom koji biste radili u inostranstvu, ili očekujete zaposlenje u stranoj firmi. Sredovečni Ovnovi bi zbog pozicije Saturna, koji se poklapa sa njihovim natalnim Saturnom u Raku, morali obratiti pažnju na ishranu. Mogući su problemi sa kičmom.

BIK
PUT NA ISTOK

VAŠ znak je manje-više u nekoj vrsti zavetrine, jer ako se izuzme pozicija Saturna, planete strogosti i odgovornosti u trećoj astrološkoj kući mentalnog stanja koji vas čini pomalo depresivnim i malodušnim, sklonim da zanemarujete svoje obaveze, položaj ostalih planeta vam sasvim odgovara.
Jupiter, planeta zadovoljstva, u Devici je signal da biste mogli preko nekog kreativnog posla doći do lepih prihoda, naročito ako vaš posao ima veze sa arhitekturom, slikarstvom, umetnošću, uslužnim delatnostima. Mnogi Bikovi razmišljaju o privatnom biznisu, otvaranju kafića, restorana, ili agencija, trgovinskih preduzeća, ili traže posao u medijima. Uran, planeta promena i revolucionarnog duha, ulazi u mirni diskretan znak Riba, zbog čega ćete imati tendenciju da svoj bunt mnogo uspešnije kanališete, naročito ako je usmeren ka roditeljima ili autoritetima. Prijatelji koji se i sami bave umetnošću, naukom, medicinom bilo zvaničnom ili alternativnom, biće za vas najinteresantniji za druženje. U ljubavi ćete biti vrlo romantični, mnogo popustljiviji, i moguća je veza sa nekim ko vam u potpnosti odgovara. Pomračenje Meseca u maju u vašem znaku i u oktobru u znaku Škorpije označava prekretnicu u odnosu sa partnerom, a ako ste slobodni, nagoveštava moguć fatalan susret. Posebno vas privlače vodeni znaci Ribe, Rakovi i Škorpije, ali vam takođe odgovaraju Device i Bikovi. Sa Jarčevima, vašim idealnim partnerima, bolje budite u poslovnoj nego emotivnoj vezi. Od jeseni kreće jedan interesantan period na poslu, posebno će vas zanimati saradnja sa istočnim zemljama, Kinom npr. ili sa Rusijom.

BLIZANCI
VELIKA ZARADA

VI ste pod uticajem Merkura, koji vas čini logičnim, ali često nervoznim, nestrpljivim i kako će njegov hod početkom januara, u aprilu, avgustu i decembru biti retrogradan, bilo bi bolje da se u to vreme previše ne eksponirate ni na jednom planu, jer možete napraviti pogrešne poteze. Ako spadate u one retke odgovorne i ozbiljne Blizance pruža vam se izvanredna šansa za uspeh, i velika zarada, i to u okviru privatne firme, medija ili uslužne delatnosti u prvoj polovini godine, ili u okviru poslova vezanih za javnost, umetnost, pravosuđe u drugoj polovini 2004. Pozicija Saturna u drugoj astrološkoj kući u Raku označava odličnu saradnju sa Jarcem, koji će imati više sluha za vaše ideje kojih ćete imati u izobilju. Ogroman kreativni potencijal pokreće se nakon godine koja je bila, u najmanju ruku, naporna. Postoji velika mogućnost da najveću zaradu ostvarite preko rada sa strancima. Ako se bavite metafizikom, religijom, umetnošću, posebno klasičnom muzikom, slikarstvom, očekuje vas uspeh. Prva polovina godine je povoljna za rešavanje pitanja nekretnina, u vezi sa prodajom stana, ili za sređivanje stambenog prostora, a u drugoj polovini možete planirati porodicu, više vremena posvetiti deci ili svojim ličnim zadovoljstvima. U ljubavi ste vrlo postojani, ali se sve do avgusta možete osetiti manje-više zanemarenim, ili možete s pravom sumnjati u partnerovu vernost. Neko koga je sreo u poslovnim krugovima može pokušati da ga osvoji. Možda bi bilo bolje da se više bavite sobom i da pokušate da pronađete sreću pored nekog ko vas zaista ceni i voli.

RAK
VEZA IZ PROŠLOSTI

KADA se Saturn, planeta koja vlada vašom astrološkom kućom partnerstva i upornim principijelnim znakom Jarca, nađe u vašem znaku, kojim upravlja Mesec, zbog čega ste skloni preteranoj osetljivosti i čestim promenama raspoloženja, vama je više nego teško. Ako shvatite da je osećanje da vam drugi nameću svoje potrebe, da vas preopterećuju svojim obavezama i da su vam se svi problemi sveta svalili na leđa, ipak je to samo vaš subjektivni doživljaj okolnosti u kojima ste se našli, biće vam lakše. Vi ste u procepu između onoga što možete i što osećate kao svoju dužnost i potrebe da prvenstveno sledite svoje potrebe. To u ovoj godini neće biti moguće, a ne bi bilo ni mudro, jer je pred vama period u kome biste mogli postići mnogo u karijeri, ako budete dosledni i manje skloni da sebe sažaljevate. S obzirom na to da ste mnogo jači nego što mislite, prihvatite se izazova, naročito u drugoj polovini godine u vezi sa poslom u državnim institucijama. LJubavni život će biti naročito uzbudljiv Rakovima koji su rođeni krajem juna, ali ako ste rođeni u prvoj dekadi jula, još uvek ćete morati da se borite za svoje mesto pod suncem, bar kada je emotivni život u pitanju. Imaćete utisak da je partneru sve važnije osim vas. S obzirom na to da i on prolazi kroz svojevrsnu krizu, potrudite se da mu se nađete pri ruci, umesto što ga za svaku sitnicu kritikujete. Pomračenja Meseca u maju i oktobru donose vam mogućnost da obnovite jednu vezu iz prošlosti ili da započnete ljubavnu romansu sa nekim koga ste smatrali samo za prijatelja

LAV
NEPRIJATELj U ZASEDI

VAŠEM znaku neće biti naročito lako, naročito ako ste u zrelim godinama, jer ulazak Urana u znak Riba za vas može značiti suočavanje sa vrlo nezgodnim neprijateljima koji će se od sada umesto direktnih napada koristiti podmuklim metodama. Ako ste, naprotiv, omiljeni i niste skloni konfliktima, ovakav položaj ove planete revolucionarnog duha u mirnim i nežnim Ribama može značiti romantičnu ljubav, kreativni potencijal, sposobnost da zaradite dosta novca i to preko partnerskih odnosa, uvećanje porodice i još mnogo toga dobrog. Kao i svake godine bar dva puta se dogodi pomračenje Sunca, vašeg vladaoca, i to će se dogoditi u aprilu i oktobru, zbog čega u tom periodu ne bi trebalo da pravite nikakve smele kombinacije u saradnji sa strancima. Ulazak Jupitera, planete blagostanja, u znak Vage od jeseni označava mogućnost da se proslavite preko rada u medijima, na filmu, pozorištu ili u politici. Vaša sposobnost da druge ubedite u ono što hoćete biće daleko naglašenija i vi ćete se u moralnom pogledu osećati pobedonosno, naročito ako se bavite pisanjem, pravosuđem ili radite na fakultetu. LJubavni život biće lišen neke veće dramatike osim ako niste julski Lav, u tom slučaju se možete zaljubiti u nekoga ko je dijametralno različit od vas. Možete biti privučeni nekim vazdušnim ili vodenim znakom koji će uneti mnogo radosti i romantike u vaš život. Posebno će vas privlačiti Bikovi, Vage, Strelčevi i poneka Vodolija.

DEVICA
OBUZDATI ŽELJE

VI ste po mentalnom sklopu najsličniji Blizancima, zbog zajedničkog vladaoca Merkura, ali ste ipak daleko mudriji, staloženiji, pouzdaniji i praktičniji, što vam može u ovoj godini doneti dosta novca preko rada sa strancima. Ipak, upravo retrogradno kretanje Merkura može vas navesti na pogrešne zaključke i korake i to početkom januara, u aprilu, septembru i decembru. Tih meseci ne započinjite ništa novo, niti bi bilo dobro da se previše sukobljavate sa pretpostavljenim. Ulazak Urana u znak Riba i od jeseni Jupitera u znak Vage može biti nagoveštaj velikog novca, i to uglavnom preko partnerskih odnosa. S obzirom na to da je vas, koji ste prividno prilagodljivi, nemoguće promeniti, partner će primeniti novu taktiku na koju nećete ostati ravnodušni. Možda će vaša sujeta biti malo pogođena, ali će to ipak biti za vaše dobro. Shvatićete da morate da bar činite ustupke, ali ne deklarativno već na delu, i to će biti mala cena za ono što dobijate zauzvrat. Samo na taj način vaš emotivni život može biti znatno kvalitetniji, za čim čeznete posle sedam godina turbulencija kroz koje ste prolazili i vi i partner. Prisustvo Plutona u znaku Strelca može još uvek delovati prilično opterećujuće, bar po pitanju organizacije porodičnog života, ali uz malo dobre volje i to će vam poći za rukom. Ako ste slobodni, moguća je veza sa umetnikom, ili lekarom. Bilo bi dobro da isprobate jačinu volje, uzdržavajući se od poroka razne vrste.

VAGA
SVAKA VRSTA BLAGOSTANJA

OVE godine vaš znak je na potezu. Posle dvanaest godina, Jupiter se vraća na isto mesto u horoskopu, ulazi u vašu prvu astrološku kuću ličnosti i to od jeseni, zbog čega bi do tada morali imati potpuno razrađenu koncepciju onoga što želite, da biste njegov ulazak u vaš znak iskoristili na najbolji mogući način. Popularnost, slava, moguć brak, česta putovanja u inostranstvo, svaka vrsta blagostanja, to je ono što bi trebalo da vam se dogodi, osim ako vaš lični horoskop ne ukazuje na nešto suprotno. Ipak, neće sve ići tako glatko, jer vama ulazak Urana u znak Riba ne pogoduje baš sasvim, i nagoveštava mogućnost donošenja odluka u afektu koje mogu značajno promeniti vašu svakodnevnicu u negativnom smislu. Možete doneti odluku na svoju štetu, bilo da nameravate da menjate stan, mesto prebivališta ili posao. Možete se previše iscrpljivati radom, lečiti na svoju ruku, u svakom slučaju vrebaju vas nekakve opasnosti kao rezlutat vaše brzopletosti i nepromišljenosti. Ovakvom ponašanju će naročito biti sklone septembarske Vage. Konfliktni odnosi sa Rakom i Jarcem ili bar prilično naporni, nastavljaju se i dalje. Pomračenje Sunca koje se u aprilu dešava u vašoj astrološkoj kući partnerstva može značiti suret sa dinamičnom, energičnom i prilično samovoljnom osobom koja će pokušati da vas na prečac osvoji. Ako ste u stalnoj vezi sa prilično komplikovanim partnerom ili se zaljubite u nekoga ko će davati prioritet poslu, možete lako sa njim izgubiti nerve. Na probi će biti vaše strpljenje kojeg nemate baš na pretek.

ŠKORPIJA
GRANDIOZNI PLANOVI

VAŠ znak nema baš mnogo na šta da se žali, bar ne do jeseni kada će situacija postati malo napornija zbog ulaska Jupitera, planete blagostanja u astrološku kuću tajni neprijatelja, bolesti i izolacije. Kako je to i kuća intuicije, podsvesti i mentalne snage, možete i taj tranzit ovog planetarnog dobrotvora iskoristiti na najbolji mogući način. Ako ste oktobraska Škorpija pod mnogo ste većim uticajem Urana, planete promena i bunta, koja ulazi u romantične Ribe, u vašu petu astrološku kuću kreativnosti i ljubavi. Trebalo bi da se pokažete u najboljem izdanju u svakoj vrsti delatnosti u okviru koje mogu da dođu do izražaja vaši talenti. Po materijalnom pitanju ne bi trebalo da imate nekih većih trzavica, naprotiv, možete očekivati uvećanje prihoda, mogućnost putovanja u inostranstvo ili uvećanje finansija na neki drugi način. Intimno pravite grandiozne planove koji će se tek u narednih nekoliko godina ostvariti, za sada bi bilo dobro da radite na svom stručnom usvaršavanju, makar bili i u zrelim godinama. Biće vam potrebno znanje stranog jezika, jer ćete mnogo češće komunicirati sa strancima, moguće je da ćete putovati, posebno u neke prekomorske zemlje. Mnogi predstavnici vašeg znaka mogu biti zadovoljni uspehom svoje dece, posebno ako rade u inostranstvu. Ukoliko ste slobodni, trebalo bi da obratite pažnju na Ribe, Bika ili Raka sa kojima možete ostvariti vrlo lepu vezu. Jarac vam je pouzdan i kao prijatelj i kao partner, i ako ga sretnete negde na putu, biće to ljubav na prvi pogled.

STRELAC
SLEDITE INTUICIJU

VAŠ znak je u prethodnih godinu dana bio prilično opterećen raznim događanjima čiji je cilj bio da se naruši vaš ugled, integritet i vaša sigurnost u sebe. Moguće je da se u nekim situacijama niste baš najbolje snalazili, a sa sličnim možete biti ponovo suočeni. Vama su finansije i konkurencija na poslu glavna tema razmišljanja. Vaša potreba za isterivanjem pravde je do te mere naglašena, da svu raspoloživu energiju ulažete u ispravljanje krive Drine. Boravak Saturna u znaku Raka, za vas znači nemogućnost da povratite neki novac, moguće preko nasleđa, ili na neki drugi način, ali i vašu rešenost da u tome istrajete. Ako ste preko posla u vezi sa većom količinom novca, pazite se mogućih podmetanja lažnih dokumenata ili nečega što bi vas moglo kompromitovati. Ukoliko se bavite umetnošću ili sportom očekujete veliku satisfkaciju, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Moguće su ponude od inostranih partnera, ma kojim poslom da se bavite, naročito u aprilu i oktobru. Po ljubavnom pitanju prilično ste komplikovani, što inače nije osobina vašeg znaka. Neko je uspeo da vas destabilizuje, zbog čega još uvek lečite rane na duši. Bilo bi dobro da se izborite za svoju slobodu, kako po pitanju stambenog prostora, tako i po pitanju ličnog izbora. Ne slušajte savete, sledite svoju intuiciju. Od jeseni, situacija postaje podnošljivija, jer možete upoznati nekoga za koga možete pomisliti da je vaša slika i prilika. Pitanje je da li će vas to i usrećiti.

JARAC
NA NOVOM PUTU

OSEĆATE već godinu dana unazad veliku promenu, najviše u vašem načinu sagledavanja svih problema, posebno onih iz sfere ličnih odnosa. Iako za vas važi laičko mišljenje da ste hladni i ambiciozni, vi u stvari sve što radite, radite punim srcem, i kada vas neko razočara, definitivno je kod vas ugasio račun. Sa Saturnom, vašim vladaocem u znaku Raka, mudriji ste i ne pokazujete koliko je kredita kod vas bilo ko potrošio. Time ljude držite u neizvesnosti i osećate se superiorno. Ovo je vaša godina po mnogim pitanjima. Osećate veliku snagu koja proizlazi iz sposobnosti da praštate i da zaboravljate ali ne i da ponavljate greške. Krećete odlučno novim putem, sa novim saradnicima, ili samo sa onima koji vas nisu nikada izneverili. Godina je pozitivna kako u pogledu putovanja, stručnog usavršavanja, promene posla, mogućih unapređenja, tako i po pitanju samostalnog posla posebno u sferi sporta, izdavaštva, medicine, umetnosti.
Trgovinske transakcije za mnoge predstavnike vašeg znaka su veliki izazov. LJubavni život neće biti lišen uzbuđenja, ali ne negativnih, jer ma šta da se desi, bilo lepo ili ružno, vi primate sa rezervom, tek koliko da sebe previše ne potrošite, ni na preteranu egzaltiranost ni na patnju. Mogući su romantični susreti sa osobama koje su vam po duhovnom sklopu slične, Vodolijama, Ribama, Rakovima, Devicama.
U jesenjem periodu može se dogoditi da nesmotreno uđete u tajnu ljubavnu vezu sa nekim ko je poznat u javnosti, što bi vam samo iskomplikovalo život.

VODOLIJA
KAPITAL SE VRAĆA

OVA godina bi mogla biti vrlo značajna za vas. U stvari vi ste trenutno na top-listi planetarnih prioriteta, jer vaš vladalac Uran ulazi u znak Riba, u vašu drugu astrološku kuću, to znači uvećanje prihoda, a za one koji se stalno bune, a malo rade, naprotiv, probleme na poslu. Uran je inače planeta pravednog bunta pa ako vam je profesija da drugima ukazujete na greške bilo radeći u medijima, ili u sudstvu, možete postati popularni. Mnoge Vodolije će početi da se bave humanitarnim radom, politikom, sportom, medicinom, umetnošću, metafizikom. Finansijske transakcije biće za vas poseban izazov. Od jeseni krećete sa poslovima u inostranstvu ili ćete dobiti novac od prethodno uloženog kapitala u neke zajedničke poslove. Povremene trzavice u saradnji sa Blizancima, Devicama i Jarčevima biće deo svakodnevnice. Pozicija Saturna u Raku i dalje vam naročito ne pogoduje, moguće su greške u koracima koje vam se neće praštati. Što se ljubavi tiče kod vas se nikada ne zna na čemu ste, jer je Sunce, planeta entuzijazma i strasti, vladalac vaše sedme kuće partnerstva i vi se lako zaljubite i isto tako lako odljubite, čim Sunce malo odmakne iz vašeg vidokruga i preseli se u neki znak iz koga vam šalje loše vibracije. Niste spremni na žrtve, ali ulazak Urana u znak Riba može promeniti vaš sistem vrednosti i kada je ljubav u pitanju, pa se može dogoditi da ostanete duže u nekoj vezi, naročito ako se radi o Vagi ili Strelcu ili osobi koja često putuje.

RIBE
TIMSKI RAD

POSLE više od osamdeset godina Uran ulazi u vaš znak, zbog čega ova planeta utiče mnogo više na društvene tokove nego na lične ambicije, ali vi sigurno nećete proći bez nekih većih promena bilo u poslovnom ili privatnom životu. Ovome će naročito biti sklone februarske Ribe, koje će najverovatnije svoju energiju trošiti na neka pitanja od opšteg interesa, na poslove koji podrazumevaju timski rad, saradnju sa velikim institucijama, posvećenost ciljevima od opšteg značaja. Pozicija druge dve spore planete, Saturna u Raku i Jupitera u Devici omogućava vam da se izborite za neka prava, da se bavite državnim poslovima. U jesenjem periodu mogući su dobici preko partnerskih odnosa, novac dobijen preko nasleđa ili prodaja vredne nekretnine. Ulazak Jupitera u znak Vage znači za vas od jeseni ozbiljnu konkurenciju na poslu, moguću saradnju ali i sukob sa Bikom, Rakom, Strelcem ili Ribama. LJubavni život bi trebalo da bude harmoničan, i mnoge Ribe mogu poželeti da stupe u brak, i to sa nekim koga su svojevremeno upoznali na poslu ili na služebnom putu. Ako se radi o Devici, Jarcu ili Raku, to bi mogao biti pun pogodak. Ukoliko ste već u braku, vaš partner će doživeti neku ličnu satisfakciju, moguće da će vam biti desna ruka u poslu ili će biti voljan da vam u svemu ugađa. U toku ove godine bilo bi dobro da planirate više zajedničkih momenata, naročito na putovanjima u inostranstvo.

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.180
  • The Cult of Ghoul
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #1 on: 04-01-2004, 05:21:40 »
kad pogledam sta mi pise ovde, SKORO da zazalim sto ne verujem u horoskope... :roll:

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #2 on: 04-01-2004, 06:35:42 »
takodje
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Boban

 • 3
 • Posts: 22.591
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #3 on: 04-01-2004, 17:01:14 »
Horoskop je umetnost baratanja recenicama koje zapravo ne znace nista konkretno, a u osnovi mogu da se primene na bilo koga ili bilo sta: "imate izvanredne sanse za uspeh" "drugi vas preopterecuju svojim obavezama", "uz malo dobre volje i to ce vam poci za rukom", "moguce je da cete putovati"... i tako u beskraj.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

The_Dancing_Clown

 • 4
 • 2
 • Posts: 114
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #4 on: 04-01-2004, 19:13:29 »
Interesantna i poucna anegdota (nesto kao Verovali ili ne?): Devojka koja je upisala astrofiziku na MF-u na pitanje zasto se odlucila bas za taj smer odgovara: "Pa, eto tako, volim astrologiju, to me interesuje, a posto ne postoji smer astrologija..." Jeres je previse blag izraz za tako nesto.

Blonde

 • Guest
Americki kalup tumacenja-fuj
« Reply #5 on: 04-01-2004, 22:02:06 »
Od ovog, gore navedeno, tumacenja mi se dize kosa na glavi!
Konkretno, procitala sam samo za znak Riba.  Ako si sam pisao-katastrofa! Ako si prepisao-prevaren si! Ako se salis-nemas smisla za humor!
 :shock: Nije ni cudo sto ludi asrologiju ne uzimaju ozbiljno kod ovakvih prognoza. Kakav timski rad? Kad ti Uran nacepi Sunce, ne da nisi sposoban za timski rad, nego nemozes ni sebe da podneses. Rostiljas se na 220W pa se samo brines da ne zagoris.  Ok, nasledje, stara devizna stednja... tu se donekle slazemo.
Kakvi su to drzavni poslovi?
Podrska Saturna iz Raka moze  uticati na ostvarenje nekih extremnih ideja koje im je Uran doneo.
Uostalom, mani se povrsnih prognoza-nece te proslaviti. Dnevni, mesecni,godisnji horoskopi-nije to astrologija vec razbribriga uz jutarnju kafu, tracak tinejdzerske srece. Daj datum, vreme, mesto rodjenja pa da pricamo o necemu. Ovo je sve smuti pa prospi.
Pozdrav,
Plavka
p.s. Poruka za ove sto ismevaju astrologiju i astrologe.
Isak Njutn (koji se bavio i astrologijom) je jednom prilikom rekao svom uceniku, koji mu se iza ledja smejao i pricao kako mu se ucitelj odao praznoverju:`Kolega, ja sam tu oblast izucavao, a vi niste!`.


Uostalom, i bolje da neverujete tj. neznate manje ce glava da vas boli.  :x

The_Dancing_Clown

 • 4
 • 2
 • Posts: 114
'Pa - loma mi i treba!!?'
« Reply #6 on: 04-01-2004, 22:37:41 »
Quote from: "Blonde"
p.s. Poruka za ove sto ismevaju astrologiju i astrologe.
Isak Njutn (koji se bavio i astrologijom) je jednom prilikom rekao svom uceniku, koji mu se iza ledja smejao i pricao kako mu se ucitelj odao praznoverju:`Kolega, ja sam tu oblast izucavao, a vi niste!`.


Uostalom, i bolje da neverujete tj. neznate manje ce glava da vas boli.  :x


Samo plavusa i moze nesto tako da sroci  :evil:  :x  :P  :shock:  :shock:  :shock:  :roll:  :shock:

iNCUBUs

 • 4
 • 3
 • Posts: 682
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #7 on: 04-01-2004, 23:05:00 »
I ja sam procitao samo za ribe i odgovara mi ono sto pise... i want to believe :)
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Boban

 • 3
 • Posts: 22.591
Re: Americki kalup tumacenja-fuj
« Reply #8 on: 04-01-2004, 23:31:22 »
Quote from: "Blonde"
Isak Njutn (koji se bavio i astrologijom)


aha... kako da ne.
Astronomija je jedna od najskupljih nauka Srednjeg veka; bila je nedostupna obicnim ljudima i onda su pojedinci (pre svih Kopernik i Tiho Brahe) pronasli zainteresovane vladare koji ce finansirati njihove instrumente, ali nisu mogli da kazu vladarima da ce tolike pare utrositi na prazno gledanje u nebo, nego su smislili pricu o proricanju sudbine iz zvezda i neophodnosti da se imaju sto precizniji instrumenti.

Astrologija obiluje gomilom protivurecnosti i praznoverja i dokazano nema nikakve veze sa bilo cim smislenim.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Black swan

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.880
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #9 on: 05-01-2004, 13:52:48 »
jade pogodite koji je moj znak :x
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

iNCUBUs

 • 4
 • 3
 • Posts: 682
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #10 on: 05-01-2004, 15:04:47 »
Quote from: "komunjara"
jade pogodite koji je moj znak :x


garant ovan, s obzirom na kolicinu   :x  koja je prisutna u tvojim postovima...
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

sandman

 • Guest
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #11 on: 05-01-2004, 15:17:20 »
devica ili riba... eventualno i blizanci dolaze u obzir...

Black swan

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.880
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #12 on: 05-01-2004, 16:01:44 »
greška

imate još pokušaja
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

iNCUBUs

 • 4
 • 3
 • Posts: 682
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #13 on: 06-01-2004, 03:03:00 »
Quote from: "komunjara"
greška

imate još pokušaja


ti si ovan u duši... škorpija?
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Blonde

 • Guest
Prikrivanje inteligencije-farbanje u plavo
« Reply #14 on: 06-01-2004, 03:44:34 »
Vrlo ubedljiv argument da nije tacno ono sto sam napisala je moja boja kose? Vrlo zanimljivo.
Haldejci su se bavili astrologijom samo koliko se ja razumem ziveli su mnogo pre Kopernika i kompanije. Samo neznam sto Kopernika petljas u astrologiju.
Zar bi Jung protracio zivot proucavajuci pricice za malu decu? Ovaj genije se usput bavio i tarotom, hermetizmom...
Nisi obavezan da citas horoskope, niko te ne tera.
Astrologija ne sluzi za pogadjanje ko je koji znak i dobar astrolog se ne poznaje po tome sto ce ti pogoditi koji si znak.

A da tebe Plavka pita nesto!
Koja je razlika izmedju dobrih i losih fraera?
Losi pricaju o plavusama da su glupe a dobri spavaju sa njima.
Pozdrav,
Plavka

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #15 on: 06-01-2004, 03:44:55 »
Quote
jade pogodite koji je moj znak


lav?
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Black Mamba

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.208
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #16 on: 06-01-2004, 04:32:22 »
Quote from: "ghoul"
kad pogledam sta mi pise ovde, SKORO da zazalim sto ne verujem u horoskope... :roll:


heh ...exactly! ..........i mean - potpisujem! 8)

Black swan

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.880
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #17 on: 07-01-2004, 10:41:51 »
Quote from: "iNCUBUs"
Quote from: "komunjara"
greška

imate još pokušaja


ti si ovan u duši... škorpija?
ne ne ne i ne...
brat mi je škorpija

 :x još pokušaja??
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

johnson bronson

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.440
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #18 on: 08-01-2004, 20:07:23 »
Quote from: "The_Dancing_Clown"
Interesantna i poucna anegdota (nesto kao Verovali ili ne?): Devojka koja je upisala astrofiziku na MF-u na pitanje zasto se odlucila bas za taj smer odgovara: "Pa, eto tako, volim astrologiju, to me interesuje, a posto ne postoji smer astrologija..." Jeres je previse blag izraz za tako nesto.


nije

Paramecijum

 • Guest
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #19 on: 13-01-2004, 21:20:34 »
Lepo je videti da na ovoj diskusiji ima natprosecno pametnih ljudi.
Astrologija se bavi prodajom magle, po ugledu na vremensku prognozu: "Malo do umereno oblacno, mestimicno kisovito."... sta god da se desi, pogodili su.
    Astrologija crpi svoju snagu iz gluposti ljudi i osobine da se zanemaruju netacne stvari a favorizuje onih nekoliko pogodaka.
    Astrologija je potpuna, totalna gomila netacnosti i nikada niko nista nije pogodio sto prevazilazi granice statisticke slucajnosti: Jedan kaze "Sledeca godina ce biti rodna", drugi kaze: "Sledeca godina ce biti susna"... jedan mora da pogodi, a to nikako ne znaci da on ista zna o tome unapred.
   
Igra malih i velikih brojeva. U USA zivi 280 miliona ljudi; pretpostavimo, razgovora radi, da ima 12 tipova ljudi, dvanaest razlicitih sudbina... dakle, potpuno nasumicno odredjene sudbine, ne gledanjem u zvezde, nego bacanjem kockica za jamb za bar 20-30 miliona ce biti pogodjene preko 90%.

Da bi astrologija pretendovala na bilo kakvu naucnost, morala bi da ima bar 75% pogodaka kod SVAKOGA....

Vasa

 • 2
 • Posts: 30
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #20 on: 14-01-2004, 00:09:35 »
Quote
Da bi astrologija pretendovala na bilo kakvu naucnost, morala bi da ima bar 75% pogodaka kod SVAKOGA....


75% - where bullshit stops and science begins.

Ozbiljno, hoces da mi kazes da je prediktor kretanja NASDAQ indeksa koji ima, recimo, konstantnih 60% tacnosti, cista glupost? :lol:

Zasto kad god se pomenu horoskopi ljudi osecaju potrebu da pokazu koliko su ozbiljni i nauceni? Tsk, tsk, tsk.

(Tek da ne zaboravim ovaj mali detalj: ne znam da li si kao mali cvikao od prognoze na kraju Dnevnika, ali mogu te uveriti da meteorolozi, pored taloga od kafe, koriste i nesto malkice naucnih metoda, a ni satelitski snimci im nisu strani.)

Paramecijum

 • Guest
Horoskop za 2004. godinu
« Reply #21 on: 14-01-2004, 00:43:13 »
Nije to tako jednostavno, Vaso.
Ako treba da pogodim da li je neko musko ili zensko imam sansu 50% i u takvom slucaju ukoliko pogodim 60% to nece znaciti da sam parapsiholoski obdaren.
Ako treba pogoditi npr. cime se neko bavi uvidom samo u ime onda je i 30% pogodaka za respekt.
Ali astrologija barata svega sa cetiri razlicita pojma i ne postroji tehnicka mogucnost da ikome ikada horoskop pogodi manje od 25% stvari. Horoskop je vestina upotrebe recenica koje nista ne znace, vestina upotrebe recenica koje su a priori primenljive gotovo za svakoga: "Imacete nesuglasice na poslu"... "Cuvajte se promaje". "Kriticna godina vam je ta i ta..." Pazi, godina je kriticna — ako ti se nesto lose dogodi, ti ces pomisliti da ti je pogodjeno, ako ti se nista ne dogodi pomislices da si za dlaku izbegao ko zna sta... shvatas sistem? Recenica "Kriticna godina vam je ta i ta..." doslovno ne znaci nista., a sadrzi je prakticno svaki licni horoskop po nekoliko puta.

johnson bronson

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.440
paramecijume amebo jedna!
« Reply #22 on: 14-01-2004, 04:55:44 »
bato cepaj sa 75% i nemo  mnogo da zapitkujes. horoskop ni ne sluzi da ljudi pogadjaju tachno. horoskop ti je kao i nikotin i kofein i fudbal. jos ces mi reci da fudbal ne postoji jer odnos golovi/sutevi je manji od 45%! jednog dana kad postanes koacervat ili neka morska biljka, mozda ces shvatiti sve. a dotle gledaj u epruvetice i euklidove coskice.