NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > TAMNI VILAJET: gde, kako i zašto objaviti priču, roman...

Ogledni primer zašto se pisanje mora kontrolisati

<< < (4/10) > >>

scallop:
Polako ćemo stići tamo gde bi i trebalo da stignemo. Okvir uvek postoji, ali slika u njemu se postepeno stvara. Ne bih rekao da meni razgovori ne nedostaju, ali se uvek nekako snađem. Priča ako nema sopstveni pogon i nije neka priča.

Boban:
razgovor je provera, ne zajedničko smišljanje priče.

scallop:

--- Quote from: Boban on 31-12-2017, 23:35:46 ---razgovor je provera, ne zajedničko smišljanje priče.

--- End quote ---

Iako ne znam povod, sasvim ću se složiti. Niko nikada sa mnom nije smišljao moju priču.

Dobro, nekako smo došli do zaključka da je "Poslednji Srbin" "nastao nakaradno" i da je bilo "krpeža" i umetanja tački gledišta i bez moćnog funkcionalnog scenosleda. No, možda je bolji primer "Slobodanida" i možda taj roman ima čvrst i temeljan scenosled, pa bismo mogli da se upoznamo s njim. Usput ćemo konačno saznati ko su glavni, a ko pomoćni likovi i koliko ih zaista ima.

Nemam ništa protiv da se na isti način secira "Unazad" i bilo šta što sam loše i nerazumljivo napisao.

Kimura:

--- Quote from: Boban on 31-12-2017, 23:35:46 ---razgovor je provera, ne zajedničko smišljanje priče.

--- End quote ---

Razgovor često pomogne, a sagovornik ne mora ni znati šta je učinio  :lol: 

Meni je teško da zamislim to zajedničko smišljanje priče, a znam da ovde ima autora koji su tako radili (scallop, varvarin, možda još neki).Sve mislim da kada bi meni neko dao svoju ideju, na primer, da bih od nje napravila nešto svoje, miljama udaljeno od tuđe zamisli.

scallop:

--- Quote from: Kimura on 02-01-2018, 10:55:03 ---a znam da ovde ima autora koji su tako radili (scallop, varvarin, možda još neki).

--- End quote ---

Voleo bih da znam za koju moju priču znaš da je proistekla iz "zajedničkog" smišljanja.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version