Author Topic: Opet reorganizacija sajta  (Read 42033 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

• 4
  • 3
Re: Opet reorganizacija sajta
« Reply #100 on: 14-11-2018, 18:31:40 »
Бобане, нисам знао да се бавиш дигитализацијом и рестаурацијом стрипова. Ето, и нешто позитивно да сазнамо о теби. Драго ми је што ти тај бизнис добро иде.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #101 on: 14-11-2018, 18:54:55 »
Ja ne znam ko se od aktivnih članova ovde bavi web dizajnom, i ko su ti likovi koji imaju sajtiće i sajtove a da ih sami prave. Mogu da kažem za sebe da nikad nisam napisao ni jednu liniju php/html/JS koda, niti imam smisla za bilo kakav dizajn, niti me je to u životu interesovalo. Bukvalno ne mogu da zamislim jednu ovcu na beloj pozadini, ako je prethodno ne vidim. Sve što znam su osnove klasičnog programiranja, i nešto jave, što apsolutno nema veze sa pravljenjem sajtova. Znam da administriram forume, što i nije nikakva mudrost, i ako ti je Bobane potrebna bilo kakva pomoć u toj sferi, stojim na raspolaganju onoliko koliko mi obaveze dozvoljavaju. Isto sam reko i Dybuk kada je pravila svoj forum, koliko mogu i imam vremena i znanja - pomoći ću.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

OOOO1

• 1
  • Samo je jedna tegla u špajzu, ali sakrivena.
« Reply #102 on: 15-11-2018, 12:16:17 »
:) Bravo Bobane za tu restauraciju i za sve sto radis to je sjajno. Pogotovo ako jos i uzivas u tome i usput, ali ne slucajno, mozes i pristojno da zaradis. To je dobar primer za druge da traze, ako to nisu jos uspeli, sebe i svoju cuvenu nisu u kojoj ce moci biti ono sto jesu i uzivati od toga i zaradjivati od toga.

Ali, u pogledu dizajna sajta i marketinga nisi bas u plusu vec sa znakom minus ispred. Biti na prvoj stranici Google nije nauka kada se takmicis sa tri rekreatvica na 100m a ti utreniran :).  Mada, kao sto vidis, i bez marketinga moze da se zivi, radi i stvara.

Naravno, mene stripovi odavno ne zanimaju, ali volim SF koji nisu samo stripovi. Fanovi ili vec opredeljeni ljubitelji SF stripova i svasta nesto jos cega ima ovde ce verovatno svratit ii ovde. Mozda ubodu i forum, ali mozda jer je kao na poker aparatu jedna od nevidljivih opcija. A oni koji na drugi nacin doskoce do ovog sajta pre ce otici sa njega nego ostati jer ne uliva poverenje. Ako je to tvoja odluka i zelja da samo probrani dolete dovde to je super.
Mozda je steta ne privuci i one neopredeljene i manje stprljive da vise vremena provedu na sajtu, ali mozda i nije. Ko sta voli nek izvoli. Htedoh reci nije sve crno belo, ima nesto i u crveno beloj kombinaciji a da nije fudbalski tim.
Kad bih bio bijelo dugme ..

Boban

• 3
« Reply #103 on: 15-11-2018, 13:03:15 »
Znak sagite nema nikakve veze sa stripovima, to je moja SF&F franšiza.
Mene samo zanima kako si uspeo da nikada ne čuješ za Znak sagite a pratiš i voliš SF i upućen si toliko u svašta nešto?
Nešto mi smeta u tvom nastupu, ili si zaista neupućen a to onda relativizuje tvoj komentar ili me samo zajebavaš što takođe nije plus.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

saturnica

• 8
  • 3
  • *
« Reply #104 on: 15-11-2018, 13:10:51 »
Znak sagite nema nikakve veze sa stripovima, to je moja SF&F franšiza.
Mene samo zanima kako si uspeo da nikada ne čuješ za Znak sagite a pratiš i voliš SF i upućen si toliko u svašta nešto?
Nešto mi smeta u tvom nastupu, ili si zaista neupućen a to onda relativizuje tvoj komentar ili me samo zajebavaš što takođe nije plus.
pazi, kao nov(a) je, ali već zna da forum ne ulijeva povjerenje. ali, lik je dakako pismen(a). koristi zarez na točno propisanim mjestima, i služi se smajlovima, tako tipično ženskim oružjem u komunikaciji. znači, zajebant (ica). :)

Truman

• 4
  • 3
« Reply #105 on: 15-11-2018, 13:18:11 »
Већ сте кренули да шкргућете зубе на новог члана, ништа ново. :)
OOOO1, ког год да си пола не дај се! Тако су и мене дриблали на почетку. Бобан ме је оптужио да сам клон једног лика ког је уклонио, да сам хомо ( као да је то нека увреда! ) и шта све не. Дакле, издржи првих пар месеци, после ће бити нормалније. Једино греота што се све мање и мање пише...
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

saturnica

• 8
  • 3
  • *
« Reply #106 on: 15-11-2018, 13:21:44 »
Trumane, ne brini, jako je to igrač, neće taj da klone duhom... ;)

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #107 on: 15-11-2018, 13:52:32 »
Truman nije klon OOOO1!!!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truman

• 4
  • 3
« Reply #108 on: 15-11-2018, 14:47:52 »
Успут, требало ми је осам година да схватим зашто је Бобан основао овај форум. Погађајте...
Sri Ramana

Boban

• 3
« Reply #109 on: 15-11-2018, 16:04:52 »
ti si nešto shvatio? nekada negde igde?

Boban

• 3
« Reply #110 on: 15-12-2018, 00:58:47 »
Server na kome je ovaj forum dodatno je ubrzan. Dakle: "97% of sites are slower"
Znak sagite među 3% najbržih sajtova na celom svetu...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #111 on: 15-12-2018, 06:27:39 »
Oseća se. Meni od jutros sve leti.

Skalar

• 3
« Reply #112 on: 15-12-2018, 11:44:44 »
Primetno ubrzanje.
Пиво и ћевапи спајају људе.

Boban

• 3
« Reply #113 on: 15-12-2018, 11:51:34 »
sve je tu, još samo da se pojavi pokoja suvisla diskusija...

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #114 on: 15-12-2018, 12:08:14 »
Veća brzina omogućava samo da se još brže dešava isto što se i ranije dešavalo..

Boban

• 3
« Reply #115 on: 15-12-2018, 12:46:39 »
o, pa to uopšte nije tačno. Sa brzinom raste rejting na google pretraživačima jer robot za npr. propisani minut boravka na sajtu dođe do mnogo više podataka.
Zatim, neki ljudi koje nerviraju sporoučitavajući sajtovi i napuštaju ih, ovde neće imati takav problem. Ja sam prvi koji ako čekam duže od 5 sekundi da se nešto otvori odlazim.
I treće, uživajući u brzom protoku, ljudi će se zadržavati duže i gledati više... naravno, kada bi uopšte bilo nekog sadržaja na sajtu.

Truba

• 4
  • 3
« Reply #116 on: 15-12-2018, 14:49:04 »
dje su reklame za ad sense da klikćemo
da zaradi sajt nešto

dakanje

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mac

• 3
« Reply #117 on: 16-12-2018, 00:33:50 »
Još od 2014. sajtovi koji su http zamenili sa https se bolje rangiraju na guglu. Možda je vreme da kupiš sertifikat i lansiraš svoj sajt u svetlu budućnost. Čini mi se da će ti biti potreban po jedan sertifikat za svaku adresu koju želiš bolje da prikažeš na guglu (ako imaš još nešto vredno reklamiranja pored www.znaksagite.com).

EDIT: E ne, postoji i nekakav multi-domain sertifikat, pa možeš za iste pare da pokriješ i sedmi kontinent, i bilo šta drugo. Valjda.

mac

• 3
« Reply #118 on: 16-12-2018, 01:30:25 »
o, pa to uopšte nije tačno. Sa brzinom raste rejting na google pretraživačima jer robot za npr. propisani minut boravka na sajtu dođe do mnogo više podataka.

Čak i ja ručno mogu za jedan minut dnevno da otvorim sve nove postove na forumu. Što se guglovog ranka tiče jedino sama brzina može da ima nekakav uticaj na rank, a količina podataka je nebitna, jer su to jedni te isti podaci.

mac

• 3
« Reply #119 on: 23-12-2018, 12:32:12 »
Tapatalk me strašno smara reklamama. Tražim alternativu na netu i vidim ljude da kažu da Tapatalk više nije potreban jer forumi imaju moderni ili responsive dizajn. Ima li ovaj forum mogućnost da se lepo gleda sa mobilnog telefona? Trenutno ga na telefonu gledam kao sa desktopa, što je neudobno.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #120 on: 23-12-2018, 12:35:41 »
guglaj tapatalk old version i ne ažuriraj
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

mac

• 3
« Reply #121 on: 23-10-2019, 20:13:47 »
Google smanjuje rejting sajtovima koji nisu prešli na SSL (https). A mene dekoncentriše kad vidim u brauzeru ikonicu koja kaže da ovaj sajt nije bezbedan. Bobane, šta čekaš?

https://www.sangfroidwebdesign.com/search-engine-optimization-seo/google-https-ranking/

Truman

• 4
  • 3
« Reply #122 on: 23-10-2019, 22:38:02 »
Бобана рејтинг не занима.
Sri Ramana

scallop

• 5
  • 3
« Reply #123 on: 08-02-2020, 14:04:52 »
Imam pitanje: Da li je "Novo u knjižarskim izlozima" pod napadom, da li sam ja napadač i ili je arete.rs pod napadom?

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

• 3
« Reply #124 on: 08-02-2020, 15:31:39 »
meni sve izgleda normalno... možda ti se nešto trenutno zbrljeknulo ili kod tebe ili kod tvog provajdera.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #125 on: 08-02-2020, 15:40:42 »
I dalje kaže: Deceptive site ahead. Ili sam ja ili moj provajder.

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

• 3
« Reply #126 on: 08-02-2020, 15:43:33 »
ali koji sajt? Vidiš topik, a kada oćeš na neki link dobiješ ovo?

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #127 on: 08-02-2020, 16:04:44 »
ali koji sajt? Vidiš topik, a kada oćeš na neki link dobiješ ovo?

Ako sam dobro razumela skalopa, misli na sajt izdavačke kuće Arete. Njihov sajt mi izgleda zbrljano: arete.rs/
We're all mad here.

Boban

• 3
« Reply #128 on: 08-02-2020, 16:15:52 »
ali meni i arete.rs sve vreme radi.

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #129 on: 08-02-2020, 16:30:58 »
Kad se ode na topic Topic: Novo u knjizarskim izlozima, poslednji post od Alexdelarge activira "Deceptive site ahead" u Chrome-u.

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=5805.msg731067#new
"Koga briga šta govore, ako nemaju muda da kažu u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli iluzije, koje zadovoljstvo bi im ostalo?" - Volter

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #131 on: 08-02-2020, 16:48:22 »
U suštini neko je prijavio arete.rs da krade podatke, tj. za Phishing i Chrome tj. Google Safe Browsing ugradjen u Chrome to prijavljuje jer na "Novo u knjizarskim izlozima" postoji link za arete.rs

Mislim da možete slobodno sve to da ignorišete. To je obična slika, tj. jpg fajl.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #132 on: 08-02-2020, 16:54:03 »
Hvala. Laknulo mi je.

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #133 on: 08-02-2020, 18:13:53 »
Nema na čemu.

Primećujem da arete.rs ima web prodavnicu. Samo moja spekulacija ali vrlo moguće da ih je u prošlosti neko ishakovao i ukrao podatke o kreditnim karticama, pa su zato dospeli kod gugla na listu nebezbednih sajtova.

Ne preporučujem vam da koristite tu web prodavnicu. Ostalo je kul. Slobodno možete da gledate knjige na tom sajtu. Ali im ne ostavljajte podatke (tj. kucanjem unosite u formulare na tom sajtu) koji mogu biti zloupotrebljeni.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #134 on: 17-03-2020, 14:05:44 »
Predlažem da Boban suspenduje Linkina do komentara mog romana UNAZAD. Svejedno je ko će ga od nas dvojice rastrgnuti. D. dozvoliti samo da komentariše njegov komentar.

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #135 on: 17-03-2020, 14:20:48 »
Ma, mogu ja da jebem vas još gore nego vi mene. Recimo, ništa od komentarisanja UNAZAD dok ne pročitam i ŽIVOSAHRANJENE, pa ću dati uporedni prikaz oba romana, a vi me slobodno suspendujte dotle. Rastrgnuću vas ja obojicu. xyxy

scallop

• 5
  • 3
« Reply #136 on: 17-03-2020, 14:30:32 »
Auh! Najebasmo. Mislim da si se utronjao. Pročitao pola, a tek počelo. ŽIVOSAHRANJENE ima da čitaš doživotno. Ni ja nikad nisam shvatio o čemu se radi.

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #137 on: 17-03-2020, 14:34:29 »
Auh! Najebasmo. Mislim da si se utronjao. Pročitao pola, a tek počelo.

Očekivano otprilike od pedeset i neke strane... mislio sam u jednom trenutku i da preskočim sporedni deo i odmah krenem na glavni, koliko ste svi zajedno počeli da smarate...

Nestrpljivost nije dobra osobina, ne znam da li vam je neko rekao. Ništa dobro se iz toga ne izrodi.  :|

scallop

• 5
  • 3
« Reply #138 on: 17-03-2020, 14:44:51 »
Mene slobodno preskoči. Apsolutno me nije briga za bilo koje mišljenje. Bobane, suspenduj oboje.

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #139 on: 17-03-2020, 14:54:56 »
Mislim da ste se samo uplašili da vas ne rastrgnem. Utronjali. Zašto uvek ljudi kad pričaju o drugome nehotice otkriju o sebi? 8-)

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #140 on: 17-03-2020, 15:01:45 »
ŽIVOSAHRANJENE ima da čitaš doživotno. Ni ja nikad nisam shvatio o čemu se radi.

To mi je Boban nagovestio već u knjižari, prepričavajući knjigu koja se mora počitati pre Živosahranjenih, da bi se uopšte bilo šta shvatilo.

Boban

• 3
« Reply #141 on: 17-03-2020, 15:21:12 »
šteta što osoba koja ima sposobnost da toliko izvrće istinu nema nikakav pripovedački dar da to pretoči u sjajna dela.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #142 on: 17-03-2020, 15:21:16 »
Ja sam čuven po utronjavanju. Čas posla me prepadnu i posle patim ko patika. Boban je bolja opcija.

Nada D.imić

• 3
« Reply #143 on: 17-03-2020, 15:32:46 »
šteta što osoba koja ima sposobnost da toliko izvrće istinu nema nikakav pripovedački dar da to pretoči u sjajna dela.

Prestaću da čitam forum zbog njegovog zaludnog spama po svim mogućim temama.

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #144 on: 17-03-2020, 15:33:29 »

Ali fikcija i jeste istina, zbog pružanja empatije. Gejman je to dobro objasnio, ali ti njega ne voliš.

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #145 on: 17-03-2020, 15:34:56 »
Ja sam čuven po utronjavanju. Čas posla me prepadnu i posle patim ko patika. Boban je bolja opcija.

Realno, vi moje javno mišljenje niste ni tražili, već Boban. Što vas on tako kažnjava, pitajte njega. Valjda ste nešto zgrešili.

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #146 on: 17-03-2020, 15:36:45 »

Prestaću da čitam forum zbog njegovog zaludnog spama po svim mogućim temama.

Poznajem samo jednu osobu koja ovako neinventivno "vraća" sve što za nju kažem. To je lik u nekog igrici, koga nervira što sam prvi na serveru. Biće da ima paralela.  :roll:

Nada D.imić

• 3
« Reply #147 on: 17-03-2020, 15:52:49 »
Tri posta jedan za drugim. O ovome pričam. Smaračina.

Boban

• 3
« Reply #148 on: 17-03-2020, 15:57:35 »
D... kada si ti to isto radila ovde pre deset godina, na početku svoje karijere, to je bilo u redu, a?

scallop

• 5
  • 3
« Reply #149 on: 17-03-2020, 16:05:18 »
Ajd' sad zaozbiljno, Linkine. Koj te ter'o da odeš u Čudnu knjižaru i kupiš UNAZAD. Još gore ako si kupio ŽIVOSAHRANJENE. Skočio si u kaljugu a ne znaš da plivaš. Ako znaš, plivaj. Ako ne znaš nemoj da ti neko drugi bude kriv.