• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Opet reorganizacija sajta

Started by Boban, 20-06-2018, 12:45:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Бобане, враћај зелено! Могу да буду и ови квадрати, али зелено због духа форума мора да остане. Ово тамно плаво је некако превише бирократски.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Boban

promeniće se pozadina, a moći će i da se bira... s tim što kod mene ništa ne blešti i dreči, očigledno zavisi od monitora.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Krsta Klatić Klaja

nije da dreči nego je belo, oko mene sve je belo, košulja, kravata, cipele, odelo!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

akhnaton

Quote from: Truman on 19-07-2018, 14:32:09
Бобане, враћај зелено! Могу да буду и ови квадрати, али зелено због духа форума мора да остане. Ово тамно плаво је некако превише бирократски.

Nemoj tako Trumane, ovako je onako malo nalik Amiga Workbench-u u toj meri da sam zatekao sebe kako stiskam desni taster  miša, očekujući da mi se pojavi meni linija.....
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Krsta Klatić Klaja

inače, jedna stvar radi preglednosti

ovo desno je ok, mada je bolje lijevo

al bitnije: neke stvari, poput recent posts, bi mogle biti bolje istaknute

ovako ih tražim ko ćorava koka zrno, a moglo bi dugme biti na vrhu strane recimo

дејан

тачно то...амига њоркбенцх!!!
...barcode never lies
FLA

Truba

ne volim promene osim na bolje
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

jao, pa ja sada vidim da vi uopšte ne vidite pravi izgled nego neku početnu verziju.

Truba

Vidim jedno na desku a drugo na mobu
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Dybuk

Pa jel ovo sad "pravi" izgled? Vratilo se na staro, od pre dan-dva...

Boban

ma nema pravog izgleda dok se ne sredi funkcionalnost.

Uostalom, biće u ponudi nekoliko izgleda, pa će svako moći da bira.
Evo, ovo su npr. raspoloživi izgledi: https://custom.simplemachines.org/themes/index.php pa klik dole na 2.0.15 jer samo te rade sa ovom verzijom.
Ajde malo dokoni da rondaju i nađu funkcionalan, dopadljiv, ergonomičan i tako to...

Ima i ovde: http://www.zbsamp.com/index.php?topic=47130.0

scallop

Samo ti sređuj funkcionalnost. Oguglaćemo.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Elem, ja odoh malo na more... za koji sat.
Sve što je neko očekivao da treba da uradim, moraće da sačeka desetak dana.
Budite dobri, nemojte da se svađate i tako to...

Truba

Mica Milovanovic

QuoteBudite dobri, nemojte da se svađate i tako to...

Bratski podelite kolač...
Mica

Krsta Klatić Klaja

nači imamo 9 dana da svrgnemo Bobana i da zavlada komunizam

imal neko neki praktični predlog kako to da uradimo

Scordisk

bogami, po letargiji i disfunkcionalnosti foruma, ja bih rekao da ovde već vlada komunizam. treba se preorijentisati na nešto konkretnije, prvo mi nacionalsocijalizam pada na pamet, a i imamo dobre preduslove za to. predlažem da optužimo gejmere da svojim podforumima podrivaju funkciju foruma o književnosti, i da im pogromimo sve teme. onda preuzimamo administrativne moći, ali ćemo zadržati bobana da apdejtuje onaj kurac, server ili šta god da je već.

Krsta Klatić Klaja

ma kakav komunizam, ovo je utilitaristička bobanitura!

ovdje se dobro definiše nezavisno od ispravnog

zato i propadamo

revolucija ili ništa!

Scordisk

utilitaristička bobanitura :D:D zar to nije definicija praktičnog komunizmosocijalizma?

Krsta Klatić Klaja

nikako, komunisti kreću od ispravnog pa idu ka dobrom a Boban obrnuto!

on nešto sumanutim metodom na ivici šuntavog definiše kao dobro, i onda iz toga zaključi da je ispravno konstantno uvećavati to sumanuto određeno dobro. Bobanitura je utilitaristička jer maksimalizuje njegove fiks ideje dobra.

s druge strane, ako odredimo da je jednakost ispravna, onda slijedi da je jednakost princip po kojem ćemo procjenjivati šta je dobro. A pošto imamo pojedince koji ne vrednuju jednakost, njihove ideje o dobrom trebamo ignorisati, zar ne.

stvari su jednostavne, učinite ono što je ispravno - svrgnite Bobana!

scallop

Ček da ti dođe s mora. Ima da te dobro ispravi.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Krsta Klatić Klaja

Boban kad bi nešto mogao da ispravi ne bi ni bilo utilitarističke bobaniture!

on je prosto nesposoban to da ispravi jer mu se vlast zasniva na teleologiji umjesto da bude deontološki zasnovana

upravo je revolucija deontološki zaokret

scallop

Bogban je bog tvoj i nemaj drugoga boga osim njega.

Mica Milovanovic

Samo da ti kažem, bato, jebao si čvorka.
Proradio mu i vajber/viber, stigla mi juče poruka.
Skočio na viši tehnološki nivo.
Quantum leap, takozvani.
Mada sam se suzdržao i nisam mu poslao poruku i nisam dobio besplatne smajliće.
Ali žbiri ne spavaju, hvala bogu.

Nemoj da kukuš upomoć! kad se vrati.
Mica

дејан

Quote from: Mica Milovanovic on 09-08-2018, 10:07:08
Samo da ti kažem, bato, jebao si čvorka.
Proradio mu i vajber/viber, stigla mi juče poruka.
Skočio na viši tehnološki nivo.
Quantum leap, takozvani.
Mada sam se suzdržao i nisam mu poslao poruku i nisam dobio besplatne smajliće.
Ali žbiri ne spavaju, hvala bogu.

Nemoj da kukuš upomoć! kad se vrati.
мени за мало испао телефон из руку кад сам видео бобана на вајберу...
...barcode never lies
FLA

scallop

Lakše je nama koji ne koristimo viber. :|

Krsta Klatić Klaja

šae ovo, digne se neki viber i svi pune gaće, đe su SF vizije o životu nakon bobaniture, đe je motiv za bolju Sagitu, vjerujete li vi u progres ili ste se predali

kakve su to opreznosti i konzervativizmi, poslije se žalite kad vam kažu da je SF umro

svijet je naš, uzmimo ga, skinimo lance, dosta s okovima!

Budimo realni, tražimo nemoguće!

Boban

Uspeo sam ovde u nekoj grifonojebini da se ukacim preko telefona. Sve mi je komplikovano pa s lakocom cu da izgreim kada krenem da tamanim.

Krsta Klatić Klaja

izgreiš? Jel to neki utilitaristički termin?

Аксентије Новаковић

Ако се Бобану нешто деси док је на мору, кривци се знају.
То су Бата и Скордиск.
На овој теми су му цртали мете на челу.  :lol:
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Boban

Mrzim pristup s telefona. A onaj tapatalk je takvo sranje da nemam reci.

Scordisk

ma kakve crne mete, ja sam samo informerovski analizirao situaciju:

kao što je dobro poznato, čim se svetlo ugasi, bubašvabe izgmižu napolje, sve skupa sa kukastim krstovima i ostalom koreografijom.

to je istorijski usud, ne može se protiv toga. na svu sreću, žohari odmah odgmile natrag pod rogozinu čim se svetlo ponovo upali, i to je to. zato, ne oklevaj, ne dremaj, aksentije, već koristi svoj istorijski trenutak, prošetaj se po svim temama odozgo nadole :D

Scordisk

e, jebi ga, sada ti je već kasno, vidiš da sve vreme sedi na plaži i čačka telefon... :D

saturnica

Quote from: Scordisk on 15-08-2018, 20:09:54
e, jebi ga, sada ti je već kasno, vidiš da sve vreme sedi na plaži i čačka telefon... :D
Pozdrav frendu, uvijek me fino nasmiješ...

Scordisk

lilit

Quote from: saturnica on 15-08-2018, 20:31:08

idi bre saturnice, upravo stavljam fotke na izložbama i pomislim kako bi bilo dobro da ste ti i scor sa mnom. cmok!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Аксентије Новаковић

Quote from: Scordisk on 15-08-2018, 20:09:06
kao što je dobro poznato, čim se svetlo ugasi, bubašvabe izgmižu napolje, sve skupa sa kukastim krstovima i ostalom koreografijom.

Значи, у Винчи су живеле бубашвабе а не људи?

Убр, једина бубашвабица међу нама људима си ти, који си желео да преуземш форум док је Бобан на мору...  xrofl

T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

saturnica

Quote from: lilit on 15-08-2018, 21:14:44
Quote from: saturnica on 15-08-2018, 20:31:08

idi bre saturnice, upravo stavljam fotke na izložbama i pomislim kako bi bilo dobro da ste ti i scor sa mnom. cmok!

xremyb xremyb

Boban

Ovo napreduje, ali naravno sporo preko svake mere jer sve radim sam a vremena nema...
Izgleda da baš niko neće da se uključi u sređivanje i podizanje na viši nivo ovog sajta.
Ljudi radije naprave svoj sajt sa jednocifrenim brojem poseta dnevno nego da se uključe u ovog giganta po goole rejtingu.
Nema veze, ja sam oduvek bio tvrdoglav pa tome možete da zahvalite i ovoliko izdatih knjiga, Monolita, onoliko brojeva Alefa i svega ostalog.
Realno, smatram da sam u penziji što se tiče velikih ambicija i da se bavim raznim vidovima hobija: unapređenje sajta, istrajavanje časopisa Znak sagite, pa i knjižarice koja je čak i u nekom malom plusu...
Sve u svemu, malo sam se noćas igrao sa početnim stranicom www.znaksagite.com - nisam prihvatio da treba da uradim sveden dokazano najbolji izgled za web stranice ovog tipa i hoću pošto-poto da bude nekonvencionalno.
Pošto pripomoći s vaše strane nema, bar da čujem kritike, komentare i primedbe u velikom broju kako i priliči trenutku i okolnostima.
Ne očekujte funkcionalnost svega ovoga, zasad grebuckam samo po površini...

dakle: www.znaksagite.com

D.

Ta sve sličice treba da budu u istom fazonu (BoB), a svi naslovi istog fonta. Inače je dobar fazon, samo da se uskladi stil sličica.

Boban

bob je rekao da sam napravio cigansku svadbu.

Lazarus

zanimljivo, ali da, jeste previše šareno i zagušeno, no to bi valjda nekako i moglo da se podnese, da nije sve ovako kockasto i četvrtasto;

posmatrao sam bobova grafička rešenja kliktabilnih ikona, prosto mi se čini da bi bilo bolje sa tamnijim bekgraundom, a sa ikona maknuti ukalupljujuću četvrtku tj ram i frejm osloboditi podloga, i od njih napaviti pngove ili gifove sa tranarencijom, to ne bi bio zahtevan poso.

čini mi se da bi stranica onda prodisala, to jest houm pejđ.

Boban

Nije Bob radio ovaj šareniš. Ja sam pokupio njegove crteže koje je svojevremeno uradio za rubrike časopisa Znak sagite.
On se zapravo sablaznuo sa ovim kako to sada izgleda. 

Lazarus

skonto sam to.

ako ćeš da mi dozvolš da *upristojim ove bobove piktograme, zapravo, prilagodim na ono što sam mislio u prethodnoj poruci, pusti mail ili pp.

Boban

prvo da se skloni onaj glow/outline efekat oko dugmića; pozadinu sam već učinio jednoličnom, pa onda idemo dalje.
Usput, možda će Bob imati neku ideju, tj, ima je sigurno, samo da vidimo da li će je podeliti s nama smrtnicima.

OOOO1

Uh. Lep trud .. ali .. prvi put cuo za znaksigite.com. A nije da SF ne pratim. Naslovna za polje kukuruza. Sve u jedan sto bi rekli sa reklama. Ali dobro, ko sta voli nek izvoli.
Ideja Interneta nije da se sakrijete na njemu. Da budem kao kritican, ovaj sajt mi deluje tako. Mesto za skrivanje. Samo za one koji znaju gde je. Ali .. mozda su to autori i hteli. Kutak za svoj trenutak, mimo stvarnosti. Zato je mozda i SF.
Kad bih bio bijelo dugme ..

Boban

pre svega, početna stranica nije uopšte ono što ljudi bukmarkuju i na šta idu. Ovaj sajt nikada nije funkcionisao tako da poziva narod na početnu stranicu pa da se opredeljuju šta će, jer se nudi realno dosta različitih stvari. Pa ni ja sam ne otvaram nikad znaksagite.com.
Ljudi uglavnom idu korak dalje i skaču odmah na ono što ih zanima, a to može biti foruim, knjižara, neki drugi vidovi rada i komunikacija.To se i reklamira. Ja ljude dovodim na knjižaru ili na forum, eventualno na deo izdavaštvo i restaruracija. Nikad ne zovem na znaksagite.com, to meni više služi kao orijentir šta sve nudim... a nikako ne mislim da je sve to zanimljivo jednoj osobi.

S druge strane, znaksagite postoji 34 godine i kao edicija, časopis, izdavačka kuća, na kraju krajeva i sajt koji uglavnom izlazi u prvim odgovorima kada se traži bilo šta od SF-a na guglu, dakle, ako neko za sebe tvrdi da prati SF, a uspeo je da se nikada ne sretne sa pojmom Znak Sagite onda tu pomoći nema. Ili toj osobi ili nama...

Kimura

Teško je govoriti o formi kada još ne znamo tačno kakav će biti sadržaj. Meni se čini da je previše stavki - to deluje nepregledno. Tako imamo ČUDNU KNJIŽARU i KNJIŽARU ZNAK SAGITE, a tu je i EVEREST MEDIA. Zar ne bi moglo sve da bude KNJIŽARA, pa da se kad klikneš naprave novi prozorčići za svaku od njih. Onda, TEKSTOVI i INTERVIJUI bi mogli zajedno. Imaš dva foruma. Zašto?
Ja nisam neki znalac kada su vizuelni momenti u pitanju, ali mi se sviđa žuta pozadina i slažem se da bi sve sličice trebalo da budu u istom fazonu: sve Bobove i sve crno- bele, na primer, sa slovima različite boje (može i različit font, to mnogo ne smeta).
Sličice bi bolje izgledale ako nisu ovako sitne, tako da bih svakako smanjila njihov broj, a izgubio bi se i dojam ciganskog vašara.
Sadržinski, odvojila bih jedan deo za novosti iz sveta fantastike. Imam na umu sasvim kratke informacije. Tu mogu da se upakuju i oglasi, prodaje, razmene.

Rano ti je za penziju.

Boban

Na prethodnoj verziji sajta i na nekoj trenutnoj međuverziji vidljivoj ovde: http://www.znaksagite.com/zs/ jasno su izdvojeni delovi sajta koji su vezani za sf&f i ono ispod što je pridodatak. U ovoj objednjenoj postavci, sa velikim dugmićima ta razlika se pogubila pa se traga za boljim rešenjima.
Moj problem i u ovome i u svemu drugom je taj što mene ambalaža i spoljašnjost i prvi utisak mnogo manje zanimaju od suštine koja se nudi. Npr. dugme DIGITALIZACIJA I RESTAURACIJA STRIPOVA - ja sam sigurno u nekoliko najboljih na celom svetu za ovu oblast, ako ne i najbolji, ja sam jedini čovek na planeti Zemlji kome je DC dopustio da njihove stripove skenira i da to prihvate kao regularne materijale; Delano (Hellblazer) i Manigen (Živa meta) su izjavili da su moje tehničke dorade njihovih stripova najbolje što su ikada videli... a to dugmence na mom sajtu deluje dronjavo i sitno i većina vas ga nikada nije ni primetila. Meni je važno da posao radim dobro i da praktično od toga živim i finansiram ovo hobi izdavaštvo kojim se bavim i jedva rentabilnu knjižaru. Realno, trebalo bi da napravim sajt za digitalizaciju i restauraciju u kome bi u nekom levom ćošku stajala Čudna knjižara a negde dole ko zna gde FORUM. Ali kao što rekoh, najviše volim kad radim ono u čemu uživam. I zato je ovaj znaksagite.com ovoliko dronjav već 16 godina i tako dronjav ima veću posetu od svih ostalih ušminkanih i doteranih SF&F sajtova u regionu zajedno, i veću vidljivost, i veći uticaj... i uvek na prvoj strani pretraživača, najčešće baš na prvom mestu. A sajt jebenih 16 godina nikada nije ne završen nego ni postavljen. I sad nanovo pokušavam da uradim nešto u tom smeru, ali sam baš svestan da to neće uspeti, jer praktično niko neće sa mnom, svi odmah izdrndaju svoje sajtiće i prezentacije i u živaju u jednocifrenom broju istomišljenika. Ljudi nisu spremni da se suoče sa realnom kritikom svog rada i delovanja. To je ono po čemu sam različiti i glavni razlog što me niko ne voli.