Author Topic: TT Sindrom  (Read 12126 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lurd

• 3
TT Sindrom
« on: 08-11-2002, 20:10:18 »
Da li ste gledali i kako vam se svidja?

Meni je odlican! Pravi horor. Neki delovi podsecaju me na omnibus "Nekronomikon", tj. trecu pricu, "The Pit" ako se ne varam.
I jos dva pitanja i nekoliko potpitanja.

Prvu pricu u pomenutom omnibusu rezirao je Kristof Gans. Sta je on jos radio osim "Crying Freeman" i "Pakt sa vukovima"? Koliko je horora radio i valja li to sta.

Ko je rezirao tu trecu pricu u "Nekronomikonu"? To sam gledao samo jednom na 3. kanalu RTS-a i nisam upamtio. Pa ako ima neka dobra dusa da pomogne sa imenom, filmografijom i sl.

I jos jedna stvar, "Nekronomikon" sam gledao kao veliki decko, posle legija odgledanih horora, raznih skola i stilova i mislio sam da za mene nema "mose",  ali prevario sam se. Ta treca prica nije, naravno, nova, ali usrao sam se kao grlica kad sam je gledao!

Hvala unapred!
My trees...They have withered and died just like me.

taurus-jor

• 5
  • 3
    • FSFF
TT Sindrom
« Reply #1 on: 13-11-2002, 01:52:58 »
Film mi se svidja, Monsinjore.

Scenario je traljav, ali ostale stvari - bez obzira na ocajne produkcijske uslove - itekako stoje. Rezija me je zaprepastila kvalitetom, a muzika je prica za sebe.

Gluma je vec slabija. Djuricko i Glogovac se nisu bas proslavili. Ali ostali prolaze komotno.

Ima jedna stvar koja mi je ozbiljnije pokvarila uzitak. Prosto ne volim nametanje prizora u koji moje oci - zbog suprotnosti zdravom razumu - odbijaju da poveruju. Naime, krhka devojka vadi coveka kroz verikalni saht NA SOPSTVENIM PLECIMA, a on jos uz to ima na nozi tesku, metalnu klopku za aligatore.

Superwoman!?!

Za sve koji su ocekivali mnogo vise: ovaj film sledi Ardjenta i Karpentera toliko jasno da ne moze da bude nista vise od puke emocije. Opet, nije li emocija ona stvar zbog koje prvenstveno odlazimo u bioskop?
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Goran Skrobonja

• 5
  • 3
TT Sindrom
« Reply #2 on: 27-11-2002, 10:22:23 »
Film je od juče (26. novembra) dostupan na originalu u svakom boljem video klubu... pa i u "Homeru." :D
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Night Flier

• 2
TT Sindrom
« Reply #3 on: 17-12-2002, 06:33:49 »
Taj film je losa kopija Ardjenta.
Ipak, dobro za nase uslove.
A cemu sluzi onaj starac sto lupeta o kloaki?
Jednostavnije je poverovati nego shvatiti.
Jednostavnije je razočarati se nego pojmiti.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
TT Sindrom
« Reply #4 on: 17-12-2002, 19:35:11 »
taj starac je 'stock device' horor zanra koji je ovde malo nedosledno i nepromisljeno upotrebljen, tj njegova pojava je trebalo da bude malo bolje opravdana zapletom.

za pojasnjenje ovoga citaj recenziju mog dobrog prijatelja (inace divnog momka i sjajnog kriticara) Dejana O. u jednom od proslih brojeva ZNAKA SAGITE.

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
TT Sindrom
« Reply #5 on: 17-12-2002, 20:13:26 »
Dejan O, jel' to onaj dosadni Lavkraftovac koji beskonacno pljuje po Davidu Koeppu u svim svojim recenzijama? Tja. Pre bih ljude uputio na onog mladog, ali talentovanog Gavrila Petrovica, koji, iako ima malu kilometrazu u kriticarskom diskursu, vrlo je lepo poceo. Moje recenzije jesu strava, ali njegove, za koje cujem da ce izaci i u novom Znaku, sigurno su bolje. Mali bas obecava i bar jedan od urednika, Oto, mnogo mi ga nesto hvali ovih dana  :wink: . Obratite paznju na njega, on je nova nada posrnulom domacem kriticarstvu.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
TT Sindrom
« Reply #6 on: 18-12-2002, 00:13:57 »
Za tu osobu smešnog biblijskog imena koju pominješ nikad nisam čuo, i verovatno s razlogom. Je li već objavljivao negde osim ZS? I da li bi bilo koji magazin koji drži do sebe, i koji actually PLAĆA HONORARE svojim saradnicima ikada angažovao tog anonimusa ispuzalog juče iz ko zna čije rupe?

I thought so!

A te pohvale, ako su stvarno izrečene, verovatno imaju više veze sa činjenicom da maloletni G.P. svima oko sebe napadno i bespoštedno nudi svoje navodno ‘besprekorne usluge oralnog sexa’ ne bi li njima nadoknadio svoje akutno odsustvo sposobnosti iole suvislog kritičarskog dara.

Lurd

• 3
TT Sindrom
« Reply #7 on: 19-12-2002, 01:22:00 »
'Ajde dosta, vas dvojica da ne zavrsi i ovo na deponiji!

Ja, ako bih hteo da budem zlobnan, rekao bih da je Dejan O. u jednoj recenziji, gde se ne kuca na brzinu napisao "SVO" u smislu "sve", ali posto nisam, onda necu.

Nego, zasto, Flajeru, mislis da je losa kopija. Mislim, i da je kopija, ne bi to bilo nista lose, a u filmu inace ima toliko toga sto ima veze sa starim hororima i opstim mestima zanra da bi bilo mozda nemoguce nabrojati sve. To cu ti potkrepiti anegdotom da sam jednom pricao sa Zekom (rediteljem filma) i poceo da ga pitam pitanja u stilu "da li je ta-i-ta scena citat tog-i-tog filma", a on mi je na vecinu odgovarao, posle kraceg razmisljanja "da, da, sasvim je moguce sada kada to cujem".

Znaci taj covek toliko voli horor, a taj film je toliko horor i toliko stilski raznih horora, da bi bilo bezveze trpati ga tako u fioku.

(Prilog za Deponiju: izvini, gule, sto horo spominje neko ko je jedva zavrsio srednju GEOLOSKU skolu, a fakultet nije video, tacnije dao jedan ispit)

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
TT Sindrom
« Reply #8 on: 19-12-2002, 02:27:00 »
Dakle, ovaj se ostrvio, pa ne pušta! Kad se ne bih žurio još bih mu kazao da je Dejan O. napisao MNOGO recenzija, od kojih su samo neke objavljene u ZS, i da je u svim ostalim sem te sa ‘svo’moj dragi prijatelj i sjajan kritičar upotrebio ‘sve’ na pravilan način. Iz nekog razloga, ML misli da je strašno pametan ako nekome nalazi greške. OK, ko radi taj i greši, i ja od svojih ne bežim, ako ni Dejan O. Samo, iz tvojih nedobronamernih, zlobnih komentara reklo bi se da moj drug ne radi ništa bitno, da to što piše ništa ne valja, i da se te kritike sastoje sve iz samih grešaka i nedostataka.
Možda je i tako.
Ali neko ih još uvek objavljuje.
Neki čak i honorare plaćaju za njih.
Neki ih čak i hvale (verovao ili ne).
A Dejan O. ima dovoljno prijatelja koji mu mogu ukazati na poneku (retku) omašku da bi registrovao ovakva SITNA bockanja od strane anonimusa čije je najveće postignuće u životu to što su, je li, razgovarali sa Zekom, or somesuch...

Pavle

• 5
  • 3
TT Sindrom
« Reply #9 on: 28-12-2002, 15:49:17 »
Stvarno strašno!
Niko da postuje na ''Horor-u'' deset dana!

Nego, nešto me muči oko ''TT- sindroma'' a nikako da to sebi objasnim.
Taj film je katastrofalno prošao u bioskopima (kada pričamo o gledanostima koje postižu Munje i ostale Zone). Zašto?
Imao je sve preduslove da uspe: Maltene se stvorila legenda oko njega koliko se dugo čekao, publicitet je bio ogroman (video sam Zeku na TV-u kako daje intervjue i priča o filmu bar dvaes' puta), imao je one kul ''teaser'' postere i konačno ljudi ovde jebeno obožavaju Horor!
Dakle, šta?
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
TT Sindrom
« Reply #10 on: 29-12-2002, 17:54:09 »
PREDUSLOVE?
koje je to preduslove imao TT SINDROM da uspe u OVOJ zemlji?

Publiku koju je uopste briga za horor koji nije teen slasher (pa cak ni tad!)?!!!

Mozes ti da ne silazis sa TV i da dajes 77788 intervjua dnevno, na tvoj film ce doci samo oni koje to zanima, i onoliko koliko ih u OVOJ zemlji ima, toliko ih se i pojavilo.

End of story.

Lurd

• 3
TT Sindrom
« Reply #11 on: 29-12-2002, 18:10:33 »
Ima tu jos jedna caka vezana za kompletnu mitologiju. Taj film je tako dobar, jak i jebeno ISPRAVAN da prosto ne bi nekako bilo u skladu sa pricom oko filma da je dobro prosao na blagajnama. Znas, ono malo prljavog elitizma. Ali, mislim da ce Zeka nastaviti da snima filmove, jer je "Mala nocna muzika" (meni se svidja) jako dobro prosla na blagajnama.

Corwin

• 4
  • 2
Glupo!
« Reply #12 on: 26-02-2003, 12:53:18 »
Zar nije glupo kada ljudi o sebi pisu hvale u trecem licu?
E deco  :x

Poz

Black swan

• 4
  • 3
TT Sindrom
« Reply #13 on: 26-02-2003, 15:44:05 »
Quote from: "ghoul"
PREDUSLOVE?
koje je to preduslove imao TT SINDROM da uspe u OVOJ zemlji?

Publiku koju je uopste briga za horor koji nije teen slasher (pa cak ni tad!)?!!!

Mozes ti da ne silazis sa TV i da dajes 77788 intervjua dnevno, na tvoj film ce doci samo oni koje to zanima, i onoliko koliko ih u OVOJ zemlji ima, toliko ih se i pojavilo.

sve si rekao

s tim da ja dodam

u sarajevu je još gora situacija
recimo TT nije igrao u kinima jer bi ga gledalo možda 5 ljudi

sva sreća da pirati rade svoj posao

inače TT je po meni solidan film.
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

taurus-jor

• 5
  • 3
    • FSFF
TT Sindrom
« Reply #14 on: 02-03-2003, 18:01:22 »
Evo jednog zanimljivog, stranog gledanja na TT Sindrom (izvor IMDB).

O.K. Before I watched this movie, my expectations weren´t high at all. I expected some cheezy awful mess of an attempt to make a good horror picture in Balkan (?!?). After watching it, I wasn´t thrilled in any way, of course, but still, I wasn´t disapointed either. It was a cheap serbian splatter horror that I could actually watch without much laughter. The premise, of course, is absolutely absurd. There are a few guys (and 2 girls) trapped in a turkish toilet in Belgrade and a psychotic killer is on the loose (yes, you´ve heard me correctly, the movie actually takes place in the toilet). And this absurdity took my attention. By the end I guessed the killer more than easily, but the director maked sure that we receive a few more surprises. Zecevic understands that he´s making a splatter picture, so he´s not trying to be serious in any way (just like more famous likes of Braindead, Luther the Geek or The Last House on the Left) and he adds a few ridicolous laughs. The acting is more than good, maybe a little too good and sometimes it ruins caricaturical atmosphere. What I dislike most in this movie is some kind of an experimental horror editing, which failed big time. They even added some amateur camera shots, but this is not The Blair Witch Project or Man Bites Dog. So, T.T.Syndhrome is by no means a great movie, but still a very brave effort of director Zecevic to direct something that has never been directed before in Serbia - a real splatter horror. Congratulations to Dejan.

eric cartman

• 4
  • 3
TT Sindrom
« Reply #15 on: 02-03-2003, 18:29:04 »
Pozdrav
Eto i ja pogledah TT sindrom prvi put prosle noci .Da vam ne pricam koliko je tesko bilo doci do njega ovde na americkom kontinentu i uz to platih losu kopiju 16$ . Da li je vrijedilo?Nije.
Film je veoma jeftin a rezija je ocajna . Objektivno , srpska kinematografija moze bolje , mnogo bolje. Gluma nije nista bolja. Mislim da sve skupa nije izgovoreno vise od 50 recenica u filmu od cega 70% su bile psovke. Zaplet je los pokusaj  kopiranja italijanske skole horora.
Specijalni efekti nisu tako losi sa obzirom da je  na njih potroseno  ne vise od kupovine svinjskih crijeva i crvene farbe  , te par plasticnih lutki.
Ali u kratko  , film je bio los pokusaj spoja italijanske kamere i americkog trilera.
U njemo prepoznah motive  iz IT-a , Blair Witch project , Necromicon , kao iz nekih Ardjentovih filmova.
Na kraju iako sam ocekivao da ce ovaj film biti mnogo bolji , na zalost on spada u grupu propalih pokusaja zajedno sa "Pun mesec nad Beogradom' , "Leptiricom" , "Vec vidjeno"...znaci nista  se nije promjenilo u zadnjih 30 godina.

Daleko smo mi od pravljenja  dobrih horor filmova.
BTW
Zar sve i jedan , bas sve i jedan srpski film mora imati kriminalce kao glavne aktere.
Znam da je kriminal u Srbiji u zamahu al zar bas sve i jedan film mora da se bavi njima , direktno ili indirektno.
Pa covjece kod nas bi i Majkl Majers prije nego sto te ubije pokusao da ti proda koku i razmjeni devize.
Screw you guys I'm goin' home

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
TT Sindrom
« Reply #16 on: 02-03-2003, 19:13:51 »
‘serbian’ (sa malim s ?)
‘maked’ ?!!!!!!!!!!
‘ridicolous’ ?
Hmmm, ili je ovaj baja skolu presedeo u magarecoj klupi (ako je u istu i isao u Ameriki), ili je ovo ipak neki ovdasnji, srpski, pokusao da na engleskom sroci svoje utiske.

Kakogod bilo, njegova zapažanja nalazim suvislijim i bolje obrazloženim, čak i kad se u ponečem ne slažem, od onoga što jack... zamera.

No dobro, koliko ljudi toliko i anusa, tj mišljenja, ako neko može da pod promašaje uvrsti LEPTIRICU i, naročito, VEĆ VIĐENO (odličan film kako god ga gledali, žanrovski ili prosto filmski) onda nema svrhe dalje pričati.

PS: ‘Congratulations to Dejan.’

Nešto mi govori da se ovo odnosi i na onog koji je film preveo na engleski i omogućio retkima koji ne govore univerzalni svetski jezik, tj srpski, da film razumeju.
Aludiram, naravno, na izvesnog Dejana Ognjanovića, koji je film preveo za basnoslovnu sumu od 00,00 din.

taurus-jor

• 5
  • 3
    • FSFF
TT Sindrom
« Reply #17 on: 02-03-2003, 20:09:30 »
Vec vidjeno promasaj? To je jedan od najjacih i NAJZRELIJIH filmova u celokupnoj srpskoj kinematografiji. Ja se potpisao.

Ukusi su, naravno, razliciti, ali kopa oci cinjenica da u isti kos trpas konfekcijsku glupost kao sto je Pun mesec nad Beogradom i delo Vec Vidjeno - delo od univerzalne vrednosti. To ti je kao da filmove Ed Vuda uporedjujes sa, recimo, delima Dejvida Kronenberga i Dzordza Romera.

Vec vidjeno na ubitacan nacin secira malogradjansko drustvo. Obrusava se na ukalupljivanje licnosti. Na nametanje uloga i obrazaca sudbine. Na zavist. Na sujetu. Na ko zna sta jos. Sta je uzrok ludila lika koji tumaci Mustafa Nadarevic? Njegovo uzasno okruzenje koje mu nije dozvolilo da poleti. A poludeti - izgubiti sopstveni identitet - fakticki ima isti znacaj kao fizicka smrt. Cisti horor. Najgori moguci (pogledaj, recimo, Invasion of the Body Snatchers - i original i Kaufmanov rimejk). Neki izuzetno talentovani ljudi koje poznajem potpuno su "odlepili" - koliko zbog samodestrukcije, toliko i zbog okolnosti u kojima zive i potpunog nerazumevanja okoline. Film Gorana Markovica je taj proces opisao izuzetno nemilosrdno. Zato i nije bio preterano popularan. Na istinu se svi pozivamo, ali ona nije obavezno prijatna.

Vec vidjeno je jako tezak i ozbiljan film. Ne znam u kom periodu zivota si ga gledao. Mozda je vreme da obnovis gradivo. Verujem da ces promeniti misljenje.

(Ghoule, mislim da je vreme da Variola Vera, Vec vidjeno i Leptirica dobiju SVOJE topike na ZS).

Inace TT Sindrom je prvi film ove vrste u Srbiji i OCIGLEDNO je posveta Ardjentovim filmovima. Sta je u tome tako pogresno?

Kazes da je TT Sindrom jeftin, a citao sam i neke druge tvoje postove. Ako volis samo visokobudzetne filmove - u kojima se vec dugo ne moze naci gotovo nista kvalitetno - to je tvoj izbor. Ja vala nemam predrasuda. Ogroman broj najkvalitetnijih filmova koje sam gledao snimili su entuzijasti, neoptereceni komercijalnim ocekivanjima a naoruzani odlicnim idejama.

Znas li za koje pare je smimljen Psiho? Noc vestica? Noc zivih mrtvaca? Terminator? Henri: Portret serijskog ubice? (verovatno najbolji film o masovnim ubicama koji je ikada snimljen). Svaki je snimljen za manje od milion dolara.

Sto se tice rezije - Zecevic stvarno nema cega da se stidi. Odlicna je.

P.S. Ako se vec zanimas za fenomen masovnih ubica, potrazi film Henri: Portret serijskog ubice (proizveden 1986, "bunkerisan" do 1989!). Lik Hanibala Lektora je u odnosu Henrijev prava intelektualna onanija.

P.P.S. Henri je inace prvi film tipa koji je snimio Wild Things. Upravo ga je Henri katapultirao u orbitu. Prijatno istrazivanje.

eric cartman

• 4
  • 3
TT Sindrom
« Reply #18 on: 03-03-2003, 00:34:53 »
Ok Ok
"Vec vidjeno" kao i "Leptirica" (kao i sto se "tt sindrom " biti) spadaju u klasike nase skromne horor kinematografije.
Ali ljudi , ruku na srce , pa ne mozete porediti "Vec vidjeno" sa npr "Night of the living dead".
Istina , oba filma su niskobudzetna , ali ovaj drugi je preokrenuo kurs horora , dok za "Vec vidjeno"  ne zna 75 % stanovnika Srbije.Ova dva filma postavljam kao primjer.
Ja imam velika ocekivanja od srpske kinematografije , najaci smo u istocnoj Evropi , desetine dobrih filmova razlicith zanrova godisnje dodje is Srbije , zato  me nervira zasto bar jedan od njih ne bude horor. Ali dobar.
Night of the living dead , Halloween , Rosamry's baby jesu niskobudzetni filmovi ali njihova najveca vrijednost je bila da su nakon njih napravljeni Exorcist , Texas's Chainsaw massacre , Carry ,Friday 13-th , Nightmare in Elm street ,Silence of the Lambs, Sixth Sense ,  ...  iliti pravi viskokobudzetni kalsici koji su nasli svoje mjestu u istoriji kinematografije i to vjecno. I njihovu vrijednost niko ne moze osporiti .Neko je morao sve to da pocne , da stvori nesto od nista , zato treba odati veliku pocast Romeru , Polanskom , Huperu , .. jel da njih ne bijase  horor ne bi bio ono sto danas jeste.
Ako  se ista izrodi iz TT sindroma ,onda ce TT sindrom ostati zapancen ako ne , onda nece biti ni za pomen.Iz "Leptirice" i "Vec vidjeno" nista se nije izrodilo.
Dejan Zecevic kredit moze dobti samo ako u Srbiji nastane par dobrih horora podstaknuti njegovim filmom.
Inace , film kao film , zasebno gledajuci , nista ne vrijedi.
Ovo je moje misljenje , licno moje  .
Pozdrav
Screw you guys I'm goin' home