Ok Ok
"Vec vidjeno" kao i "Leptirica" (kao i sto se "tt sindrom " biti) spadaju u klasike nase skromne horor kinematografije.
Ali ljudi , ruku na srce , pa ne mozete porediti "Vec vidjeno" sa npr "Night of the living dead".
Istina , oba filma su niskobudzetna , ali ovaj drugi je preokrenuo kurs horora , dok za "Vec vidjeno" ne zna 75 % stanovnika Srbije.Ova dva filma postavljam kao primjer.
Ja imam velika ocekivanja od srpske kinematografije , najaci smo u istocnoj Evropi , desetine dobrih filmova razlicith zanrova godisnje dodje is Srbije , zato me nervira zasto bar jedan od njih ne bude horor. Ali dobar.
Night of the living dead , Halloween , Rosamry's baby jesu niskobudzetni filmovi ali njihova najveca vrijednost je bila da su nakon njih napravljeni Exorcist , Texas's Chainsaw massacre , Carry ,Friday 13-th , Nightmare in Elm street ,Silence of the Lambs, Sixth Sense , ... iliti pravi viskokobudzetni kalsici koji su nasli svoje mjestu u istoriji kinematografije i to vjecno. I njihovu vrijednost niko ne moze osporiti .Neko je morao sve to da pocne , da stvori nesto od nista , zato treba odati veliku pocast Romeru , Polanskom , Huperu , .. jel da njih ne bijase horor ne bi bio ono sto danas jeste.
Ako se ista izrodi iz TT sindroma ,onda ce TT sindrom ostati zapancen ako ne , onda nece biti ni za pomen.Iz "Leptirice" i "Vec vidjeno" nista se nije izrodilo.
Dejan Zecevic kredit moze dobti samo ako u Srbiji nastane par dobrih horora podstaknuti njegovim filmom.
Inace , film kao film , zasebno gledajuci , nista ne vrijedi.
Ovo je moje misljenje , licno moje .
Pozdrav