Author Topic: SERENITY (2019)  (Read 4833 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

• 4
  • 3
SERENITY (2019)
« on: 14-08-2019, 22:45:32 »
https://www.imdb.com/title/tt6476140/?ref_=rvi_ttОвај филм је толико добар да осећам потребу да га поделим и на (пропалој) сагити. Мислим да је последњи филм за који сам отворио засебну тему био ништа мање генијални ИНТЕРСТЕЛАР. И гле чуда, у оба филма појављује се МЕТЈУ МЕКОНАХИ.У СПОКОЈУ ( како су га превели за ХБО на ком сам га данас одгледао ) имамо рибара који је из Америке побегао на карипско острво да потражи свој мир. Међутим, спокој му прекида бивша жена која од њега тражи нешто неморално - да јој убије мужа који је злоставља. И све би ово личило на сасвим обичан амерички трилер да филм нема фанстатичан расплет...У основи мистерија тако да не смем да је откривам.
Што се мене тиче, за сада филм године и један од филмова деценије.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Truman

• 4
  • 3
Re: SERENITY (2019)
« Reply #1 on: 26-08-2019, 01:02:54 »
Зар је могуће да нико није гледао овај филм? Реците нешто, макар било и добро!
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #2 on: 26-08-2019, 01:08:39 »
Ako naleti na TV-u daću mu priliku. Ali kad dođu reklame i počnem da šaltam kanale ne mogu da garantujem da ću se setiti na koji treba da se vratim.

Truman

• 4
  • 3
« Reply #3 on: 26-08-2019, 01:09:39 »
Је л имаш ХБО и Синемакс? Тамо га врте, у преводу је Спокој. Иначе, могао би ти се свидети имајући у виду чиме се бавиш. ;)
Sri Ramana

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #4 on: 26-08-2019, 01:26:15 »
Nemam. Film će ipak potonuti u anonimnost.

Truman

• 4
  • 3
« Reply #5 on: 26-08-2019, 01:29:48 »
Штета. Не знаш шта пропушташ!  :cry:
Sri Ramana

Aleksa Topuzić

• 2
« Reply #6 on: 28-08-2019, 00:44:29 »
Gledao sam ga ja na nekom od HBO-ova početkom avgusta, potpuno slučajno, i baš ništa o filmu nisam znao pre gledanja. I početna premisa je zaista zanimljiva, dovoljno da prestanem vrteti kanale i zadržim se na filmu, ali...probaću bez spojlovanja: na Interstelar podseća utoliko što MekKonahej glumi u oba filma; osim toga su značajno drugačiji, i Serenity je slabiji film. Kad ih već poredimo, u Interstelaru postoji veoma razrađena SF postavka, dok se SF u Serenity-ju koristi poput magičnih reči: kad se misterija razotkriva, izvuče se nekoliko fraza (od kojih jedna nije nikakav SF, nego je veoma aktuelna stvar u IT industriji danas) koje bi trebalo sve da objasne. Meni je na tom raspletu film veoma pao.
Rečeni MekKonahej glumi cinika nagriženog vremenom i događajima, ali ja u to ne mogu nikako da poverujem do kraja - ovo je MekKonahej u nekom "nižem stepenu prenosa" da tako kažem, možda na radnom odmoru: leto, more, plaže, kokteli i kao hajde usput i nešto da snimamo.
En Hatavej je korektna, a Džejson Klark apsolutno uspeva da ispadne jedan od najantipatičnijih likova ikada.
Uglavnom, neko se inspirisao jednom starijom, Nobelom nagrađenom knjigom, koju je izmešao sa par popularnih filmova iz proteklih desetak godina, ali je rešio da ne razrađuje ozbiljno ni jednu od tih svojih inspiracija i stvorio Serenity - nije dosadan, ali je daleko od nekakvog legendarnog ostvarenja.
Pesnik nesvrstavanja i samoupravljanja.

Truman

• 4
  • 3
« Reply #7 on: 28-08-2019, 00:57:28 »
Интерстелар 10/10
Спокој 9/10
Ја сасвим задовољан. Да је више оваквих креативних, лепих и душевних филмова свет би био боље место за живот!
Sri Ramana

Aleksa Topuzić

• 2
« Reply #8 on: 28-08-2019, 00:59:26 »
:: ono o ukusima, na latinskom::
Neće se smoriti niko ko ga bude gledao.
Pesnik nesvrstavanja i samoupravljanja.

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #9 on: 28-08-2019, 14:01:35 »
Quote from: Slobodan
Rečeni MekKonahej glumi cinika nagriženog vremenom i događajima, ali ja u to ne mogu nikako da poverujem do kraja - ovo je MekKonahej u nekom "nižem stepenu prenosa" da tako kažem, možda na radnom odmoru: leto, more, plaže, kokteli i kao hajde usput i nešto da snimamo.

Potpuno isti utisak imam, otprilike zreliji surfer.
Generalno sam saglasna sa tvojim viđenjem filma.

Truman

• 4
  • 3
« Reply #10 on: 28-08-2019, 20:06:30 »
Меконахи стандардно одличан. Таман како треба да изгледа лик коме живот не иде најбоље...
Sri Ramana

Biki

• 4
  • 3
« Reply #11 on: 29-08-2019, 21:28:48 »
Gledala. Dobar je film i Matthew McConaughey naravno odlicno glumi. Meni je vec na pocetku filma bilo sumnjivo gde je ustvari to ostrvo Plymouth. Cajun muzika isto daje filmu poseban shmek. 
Hvala na preporuci.

Biki

• 4
  • 3
« Reply #12 on: 29-08-2019, 21:51:33 »
"Alright, alright, alright!" kad smo vec kod Matthew McConaughey, citam upravo da od ove jeseni pocinje da predaje Sript to screen kurs na UT Austin, dge je inace povremeno predavao od 2015.

http://spectrumlocalnews.com/tx/austin/news/2019/08/28/matthew-mcconaughey-officially-appointed-as-professor-at-ut-austin

Truman

• 4
  • 3
« Reply #13 on: 29-08-2019, 23:05:56 »
Gledala. Dobar je film i Matthew McConaughey naravno odlicno glumi. Meni je vec na pocetku filma bilo sumnjivo gde je ustvari to ostrvo Plymouth. Cajun muzika isto daje filmu poseban shmek. 
Hvala na preporuci.

Хвала богу, коначно неко с ким ми се укуси поклапају! Бики, да нема требало би те измислити!
Sri Ramana

Biki

• 4
  • 3
« Reply #14 on: 30-08-2019, 01:14:40 »
Volela bih da cujem Nerdwriter1 take on this movie, ali posto nema u medjuvremenu evo jednog dobrog osvrta
http://m.youtube.com/watch?v=pOzX-0nOfAo

😊 enjoy