NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > TAMNI VILAJET: gde, kako i zašto objaviti priču, roman...

REFESTICON 2020 - konkurs za kratku priču.

<< < (2/3) > >>

Mica Milovanovic:
Ne maltretiraj čoveka, znaš i sam da nema dva istoričara koja će se složiti oko toga...
Drugim rečima, kad arheolog zagrebe zemljište na našim prostorima i nađe nešto otprilike iz tog doba, a nema pojma šta je, sigurno je u pitanju ostatak nekog Ilirskog plemena...
Nešto poput slobodne teme na našoj Radionici...  :)

Aleksa Topuzić:
Tačno tako sam i ja razumeo - slobodna tema: sme alternativna istorija o nekakvoj državi Ilira koja postoji i danas, sme o Ilirima koji osvajaju Sunčev sistem hiljadu godina od danas, sme epska fantastika koja popunjava praznine među ovim stvarnim istorijskim izvorima (kojih ima onoliko, misli, tih praznina)...SF/EF/Horor i Iliri.

Boban:
ako sme sve to što onda postoji ta reč "iliri" uopšte?

Aleksa Topuzić:
Čini mi se da vi mislite da ja organizujem taj konkurs, i postavljam uslove, a ja samo širim priču o zbirci u kojoj je moguće biti objavljen :)
Pojam "Iliri" nije izmišljotina, označava skupinu manje ili više povezanih plemena koja su naseljavala ove prostore, a o kojima pišu i antički istoričari; bolje dokumentovani su ti delovi kad se oni susreću sa Rimljanima (npr. Batonov ustanak), ali ponavljam, o njima nema baš mnogo. Ne pomaže činjenica da nisu imali svoje pismo. Ako me pitate zašto je to opskurno pleme predmet konkursa - to je više pitanje za organizatora.

Boban:
ma video sam odmah da si samo preneo vest, ali kao donosilac vesti, nemamo koga drugog da ispitujemo.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version