NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > TAMNI VILAJET: gde, kako i zašto objaviti priču, roman...

Jedno u vezi autorskih prava

(1/3) > >>

Aleksa Topuzić:
Pretpostavimo da nedaleko od vaše kuće/stana/čegagod ima jedna radnjica; a pred radnjicom, normalno, okupljaju se ljudi i piju pivo. E sad, među tim ljudima ima vanredno zanimljiv čovek - pun lepih priča, ekstravagantnih razmišljanja o svojoj okolini i svetu uopšte. Sve to je toliko inspirativno da mu lokalne novine posvete prostora, ili kakav student režije odabere da mu taj čovek bude tema filma - diplomskog rada.
Ono što mene zanima: može li treće lice, koje sa celom pričom nema nikakve veze, koje je taj novinski članak ili film videlo, pisati o tome, koristiti te lepe priče i ekstravagantna mišljenja u svojim delima?

džin tonik:
nikad autor od tebe, posebno sf-a, kad uopce dolazis na ideju postavljati smijesna pitanja. pa ukradi, izvrni, nadahni se, inovativno, samostalno, smisli nesto, budi kreativna.
ali bolje se udaj i dobro, pusti pisanje, nemas talenta.

Aleksa Topuzić:
Sisaj kurac, ustašo.

džin tonik:
vidis koliko si nemastovita, kakva bezvezna psovka, to ti je kapacitet. sta bi ti, zaboga, pisala?! nemas talenta izmijeniti dvije-tri kreativne opaske na forumu, a skladala bi nekakve romane.

Aleksa Topuzić:
Pošto smo još ranije utvrdili da u Nemačkoj radiš kao flafer u bordelu za zoofile, ja ti odgovorom prosto poručujem da se baviš onim svojom omiljenom aktivnošću, kojom se imače baviš. Možda nisam bio dovoljno precizan, preskočio da napišem "kereći", ali što bih te ograničavao, glabaj šta god želiš.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version