NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > TAMNI VILAJET: gde, kako i zašto objaviti priču, roman...

Kritike? Da ili Ne?

(1/13) > >>

Tajci:
Procitala sam neke Bobanove kritike za price i veoma sam ne zadovoljna takvim odgovorima mladim piscima. I sama se bavim pisanjem (ali o nekim drugim temama) i znam koliko kritika moze da dekocentrise pisca. Znam, covek ne odrasta dok ne moze da prihvati i kritiku, ali na takav nacin kako je to Boban ucinio mislim da bi potpuno odustala od pisanja. Jesam primala kritike i dobre i lose, ali ako bi primila tako ostru.... ne znam, verovatno nikada vise ne bih sela za racunar

Boban:
Tajci, odgovori mi na dva pitanja:

1. Zasto se javljas sa IDENTICNOG IP broja kao Miko, da ne kazem bas sa njegovog racunara? Slucajnost, ili si mu sestra, devojka, majka, ili mozda on sam?

2. Posalji mi jednu svoju pricu (novelu, roman...) rado cu ti dati detaljno misljenje. Zudim da vidim kako izgleda delo nekoga ko pise "ne zadovoljna"...

Tajci:
Prvi odgovor: Mislim da to nije ni vazno, ali ako mislis da ce to umiriti radoznalost, njegova sam sestra.
Drugi odgovor: Nikada ne bih dala ni svoju pricu ni svoj roman nekome ko se bavi SF i ostalim. A ako nikada nisi pravio greske prilikom kucanja, moracu da ti cestitam jer si onda savrsen!

I trece: Ako ti ne prihvatas moju kritiku (a ja nisam bitna osoba), sta mislis koliko je mladih zapostavilo pisanje? Ne kazem da je kritika pogresna (i treba je saslusati), ali makar promeni pristup

Boban:
Vrlo je vazno, Tajci, jer si ti subjektivna.
No, redosled je bio ovakav.
Gledaj, prvo je tvoj mali batica dobio ne korektnu, nego nadljudski objektivnu kritiku onoga sto pise.
Njemu to nije bilo po volji, pa je krenuo da trazi drugacija i pozitivnija misljenja. Nemam nista protiv takvog stava, ali je malac postao nestvarno dosadan sa tom svojom pricom, isao je okolo i vukao ljude za rukav kao da je napisao remek-delo a mi necemo da ga objavimo.
Na ovom forumu se javljao iskljucivo da bi raspravljao o toj svojoj prici, sto naravno nije nezakonito, ali svakako nije popularno. No, ni to mu nije bilo dosta, pa je otisao da se isplace svojoj sestrici na ramenu koja sada dolazi kao plamena furija da nam ocita bukvicu kako smo, eto, svi mi ovde jedva pismeni i uglavnom nemamo pojma, te kako ne uvidjamo genijalnost njenog batice...

Familijo... bojim se da takvim pristupom necete stici daleko...

Nego, mi koji se bavimo "SF-om i ostalim" smo manje vredni od "vas" koji se bavite pravom knjizevnoscu, a?

Znas sta, Tajci, zaista zelim da iscitam nesto sto si napisala?
Valjda i ja imam pravo da dozivim prosvetljenje.
Nemoj mi to uskratiti... mozda cu posle tog iskustva imati vise razumevanja za neke pocetnicke propuste.

SANdMAN:
ako nista, moras priznati "familiji" talenat za dramske zaplete...

...i nemoj bas da ih suvise napusis, da nam ne nam ne upadne za koji mesec i njihova baba mlateci shtapom...  :evil:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version