NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > TAMNI VILAJET: gde, kako i zašto objaviti priču, roman...

Časopis Libartes

(1/157) > >>

Mims:
Predstavljam vam novi elektronski časopis Libartes (http://libartes.com) koji se bavi teorijom umetnosti, umetničkom praksom, ali i kulturološkim i društvenim temama.

Časopis će izlaziti dvomesečno, a u ovom broju možete čitati poeziju Ane Ristović, Čarne Popović, Jasmine Šušić, Olivere Milojković Oprešnik, Save Jokića, Slađane Šimrak i Slobodanke Živković. Što se tiče proze, čitajte kratke i nešto duže priče  Marijane Nikolajević, Jagode Nikačević, Valentine Đorđević, Pavla Zelića, Ljubice Čačić, Fedora Lučića, Eme Stefanovske i Ane Šijan. Pročitajte nešto i o organskoj arhitekturi, muzičkoj testeri, post- pop kulturi i njenim mogućnostima. Zatim, pogledajte kako piše Ubmerto Eko, šta je naivno a šta super kod Erlenda Lua, kako je film "Neprilagođeni" bio neprilagođen u jednom trenutku svoje istorije. Čitajte i o ritualu slušanja ploča, kao i analizu pojma side u Božićnoj poslanici SPC. U ovom broju možete saznati nešto i o novom stripu "Družina Dardaneli" u intervjuu sa crtačem, Draganom Paunovićem. Pogledajte slike Ane Radojević, fotografije Mine Mandić i Marka Popovića, ilustracije Aleksandre Branković i video art Ljiljane Čavić.


Nego, poenta postavljanja ovog linka nije puka reklama, već poziv na saradnju i učestvovanje u nekom od narednih brojeva.

Dakle, ukoliko vam se sadržaj svidi, šaljite svoje prozne/poetske/teorijske radove, ilustracije, slike, stripove, itd. za aprilski broj :)Fb strana - http://www.facebook.com/libartes

Twitter - http://twitter.com/libartes

zakk:
Zelić se toliko rastrčao da ovo postaje nehumano za praćenje  :|

Mims:
S  obzirom da ne mogu da editujem prethodni post, a tek sad videh da sam napisala "teoriske" umesto teorijske, nemojte se zbuniti - teoria je nešto slično teoriji, samo bez "j".

Nego, ako pišete/slikate/crtate/komponujete - pošaljite svoje radove do 1. marta.

Mims:
Novi, aprilski broj časopisa Libartes (http://libartes.com/). Čitajte o književnim disidentima, diskurs-tortama, Dogvilu, Kraljevom govoru, kratkoj istoriji kratkog filma; zatim o Pračetu, Virdžinijinoj sobi, pripovedačkoj otmenosti Ljubice Arsić. Bavimo se relativizacijom pravila i merila književnih dela, nastavljamo s pločama, pratimo opsednutost Mikelanđelom. Pročitajte zanimljiv intervju sa Sašom Jelenkovićem; zašto nas neutralno privlači i da li je ova Mreža puna ideja. U kreativnom kutku čitajte prozu i poeziju autora iz regiona, pogledajte ilustracije, slike, stripove i fotografije...

+ bonus: Pronađite Sagitaše i Sagitanke  :lol:

lilit:
ko je pisao o dogvillu?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version