NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > TAMNI VILAJET: gde, kako i zašto objaviti priču, roman...

Časopis Libartes

<< < (157/157)

Kimura:
Dostojevski je svakako zabeležen, to se pitanje i ne postavlja.
Zakačila sam tekst koji je interesantan, zabavno napisan, nesumnjivo delo inteligentnog (a nije ni ružan) čoveka, ali se u njemu, lukavo priznajem, osporava izuzetnost... Čemu u korist?


Šta mi je bio povod?
Prvo, sad sam pročitala pa, eto, htedoh sa vama da podelim.
Drugo, nedavno se ovde zapodenula rasprava o tome kao zaslužiti pažnju akademaca. Da ne bude da se samo drugari uzajamno hvale u očekivanju slične usluge. Gde su kritičari koji će reći šta je valjano i koji su to autori ''preskočili''? Zašto se piše samo o strancima i o pokojncima? Mora li se zaista umreti da bi se uspunio uslov za akademsko interesovanje?
Pa, evo vam primera kako nije dovoljno biti slavan i od bar trćine čitalaca obožavan. I kako o pokojniku ne mora uvek najlepše.


Hvala što si preskočio procente.

Kimura:
Dalje, poznato je da pored armije čitalaca koji mistično obožavalju Dostojevskog i hrišćanskih filozofa filoSofa koji ih u obožavanju podržavaju, postoji ne baš malena grupa onih koji ga iz više ili manje racionalnih razloga ne podnose.


Ne tvrdim da ovde imamo takav slučaj, ali ako ga imamo, onda stvarno ostavlja utisak napor uma da hadno obrazloži nedopadanje.
Volela bih da pisci fantastike privuku pažnju ovakvih teoretičara. :)

Kimura:
https://libartes.rs/

Meho Krljic:
Kad nema niko bolji, valjda sam dobar i ja. Libartes ima novi broj, posvećen Irskoj i, pa, to je zanimljiva tema sa mnogo zanimljivih obrada.
 
 
Kao stari metalac, izdvojiću esej profesora Zorana paunovića o Uliksu.  :| :|
 
https://libartes.rs/arhiva/irski-libartes-mart-2020/

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version