DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA

Čaj

(1/39) > >>

tomat:
pijete li čaj (a da niste bolesni  :))? kakav čaj volite, gde se snabdevate?

do pre nekog vremena je situacija sa ponudom kvalitetnog čaja u Beogradu (ne znam kako je u ostatku Srbije, verovatno nije bolje) bila beznadežna. ponovnim otvaranjem Kuće čaja se situacija znatno poboljšala, izbor je prilično veliki, a i cene su raznolike pa se i to može uzeti kao kriterijum prilikom izbora snabdevača.

evo šta je trenutno na raspolaganju:

http://apropo.co.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=18 - simpatična knjižara koja u svojoj ponudi ima i čaj. od svih čajdžinica ima verovatno najslabiju ponudu, a po cenama su negde u sredini. pakovanja su isključivo od 100 grama, a imaju i interesantnu ponudu čajnog asesoara koji je kod njih prilično skup.

http://smalltree.rs/ - u Ušću, sa trenutno najvećim izborom čajeva. prijatno osoblje je uvek na raspolaganju. imaju i organski uzgajane sorte čaja koje su po meni bezrazložno skupe, ali ko voli... velika ponuda čajnog asesoara po raznim cenama, i čaj se može uzeti u bilo kojoj količini.

http://www.kucacaja.rs/ ili http://www.facebook.com/pages/Kuća-čaja/59369987645?sk=info pošto sajt još uvek nije u funkciji - nekada jedino mesto sa adekvatnom ponudom čaja, sada na novoj lokaciji. polako se uhodavaju, pa ponuda još nije vrhunska, očekuje se poboljšanje. tu je i čajdžinica, pa se na licu mesta može popiti čaj. čajevi se mogu uzeti u bilo kojoj količini.

Mme Chauchat:
Znam sva tri mesta i sva tri volim. :lol: Apropo više kao čajdžinicu sa prijatnom atmosferom nego zbog neke nabavke. A čajeva (ranije iz Kuće čaja, ne znam čije sad drže) ima i u poslastičarnici Mali princ, samo su oni tradicionalno skupi kao oko.

Karl Rosman:
Bra'o ti za ovo! Zeleni caj (tj, mesavine) porucujem iz Zagreba ("Kuca Zelenog Caja", ili tako nesto se zove firma,) dok crni dobijam u povecim kolicinama dva puta godisnje iz Rusije.

Naleteo sam i ja na ove sa Usca. U pravu si za cene...  :roll:

Nisam znao za ovu knjizaru. Secam se da su u Kandaharu ranije bili dobri cajevi! Ne znam kakva je situacija danas.

tomat:

--- Quote ---A čajeva (ranije iz Kuće čaja, ne znam čije sad drže) ima i u poslastičarnici Mali princ, samo su oni tradicionalno skupi kao oko.
--- End quote ---

u Kući čaja je relativno pristojna cena, ako se ne varam 130 dinara košta 3dl čaja, što nije loše jer su me pre nekog vremena ojadili za čaj na Adi (preko 200 dinara za čaj + med koji nisam ni tražio ali su mi uredno naplatili). zanimljivo je uređena čajdžinica, mada je prostor za sedenje prilično mali.


--- Quote ---Naleteo sam i ja na ove sa Usca. U pravu si za cene...
--- End quote ---

jesu malo jači, mada ima da se nađe čajeva i po "normalnim" cenama. gunpowder i kineska sencha su oko 400 dinara, što je negde standardna cena.

inače, cena zaista deluje kao visoka. ali, kada se uporedi cena kvalitetnijeg čaja u filter kesicama (govorim o čajevima čajevima, ne o biljnim čajevima tipa nana, kamilica i sl), koja se kreće oko 200 dinara za 50-75 grama čaja sa cenom od oko 400 dinara za 100 grama rinfuznog čaja, i kada se uzme u obzir činjenica da se kvalitetni čajevi mogu prelivati nekoliko puta, cena koja se plaća ne izgleda toliko visoka. meni 100 grama čaja traje oko mesec dana, a konzumiram ga svaki dan.


--- Quote ---Zeleni caj (tj, mesavine) porucujem iz Zagreba ("Kuca Zelenog Caja", ili tako nesto se zove firma,) dok crni dobijam u povecim kolicinama dva puta godisnje iz Rusije.
--- End quote ---

kako ovo funkcioniše? da li se isplati?

Father Jape:
Vel'ki sam ljubitelj dobrog crnog caja s mlekom. No, posto sam razmazen preferiram kesice, a kod nas crni cajvi u kesicama su golo govno. Prakticno jedini koji prebacuje liniju 'prihvatljivo' je Twinnings (moze se nabaviti u radnjici Tvrdjava, Hilandarska 1, pored RTSa).
Kupovao sam jedno vreme i listice na meru u Kuci caja, ali onda su se zatvorili. Nisam znao da su se opet otvorili na novoj lokaciji. :D

U svakom slucaju, posto ne verujem da ce iko u skorije vreme poceti da uvozi civilizovan crni caj u kesicama u Srbiju, plan mi je bio da kupujem preko neta. Medjutim kad sam onaj jedan put trazio, niko ne salje takve proizvode u Srbiju (knjige i DVDove da, hrana malo teze). A oni koji salju zahtevaju PayPal.
No, mozda se situacija promenila, trebalo bi proveriti....

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version