NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > EZOTERIJA

Marija Oršić

<< < (2/2)

Mica Milovanovic:
Ma nije nikakav problem da se o tome razgovara. Što bi bio? Da li sam se bunio?
Meni je bilo zabavno da guglam i sam, jer je priča zanimljiva.
Jednostavno, nekako imam osećaj da je sve to izmišljeno. Pravljnje urbanih legendi...
Mada, ko zna...  :)

Dzorig FSB:
Ma OK, nego sam primetio na forumu, pa nekad i "uzivo" da se previse ide na suve cinjenice, a malo na emocije, znacenja i sl... Osim kad je rec o "poznatim" ljudima (koliko uopste nekog mozes znati?) e onda se moze ici i cinjenicama u inat  :D
Naravno, moje asocijacije na Mariju Orsic nisu nimalo akademske, sto se moze videti iz pocetnog teksta, gde je i odlomak romana u kojem ona ulazi u radnju. Inace, ja sam takvo "resenje" radnje bukvalno sanjao  :|

Dzorig FSB:
Uzgred, naleteh na poredjenje naseg Sunca i Aldebarana, pa posto vele da je tamo Marija, cisto vizuelno

Аксентије Новаковић:
2011. године је издата књига "Maria Orsic, Nikola Tesla, Their Extraterrestrials Messages, The Occult And UFOs". Ту књигу нисам прочитао, али сам прочитао књигу под називом "Никола Тесла, Трећи Рајх и ванземаљци", у којој аутор као референцу за поглавље под називом "Теслина наизменична струја и врил енергија" узима делове из стране књиге чије сам име навео у првој реченици.

Truman:

--- Quote from: Аксентије Новаковић on 06-05-2016, 22:29:21 ---2011. године је издата књига "Maria Orsic, Nikola Tesla, Their Extraterrestrials Messages, The Occult And UFOs". Ту књигу нисам прочитао, али сам прочитао књигу под називом "Никола Тесла, Трећи Рајх и ванземаљци", у којој аутор као референцу за поглавље под називом "Теслина наизменична струја и врил енергија" узима делове из стране књиге чије сам име навео у првој реченици.

--- End quote ---
Ову књигу поседујем. Није ништа спец, доста набацаних полу(информација). Иначе, сама Марија Оршић ми је изузетно интригантан лик. Можда и најмистериознија жена 20. века. Једној познаници која гледа ауре сам послао њену слику и рекла ми је занимљиве ствари о њој. Између осталог и да је заиста имала контакте са Онима.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version