NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > EZOTERIJA

Жрнов Српски Авалон - Радован Дамјановић

(1/4) > >>

Аксентије Новаковић:
У књизи "Жрнов Српски Авалон" историчар Дамјановић констатује и пита, са врло интересантним закључком: "Српски простор посебно око Београда је препун брда, зашто се споменик није зидао на празним планинским врховима, или је то једна од акупунктурних тачака српске земље које не смеју да остану непокривене!?"

https://vizionarski.wordpress.com/2012/04/22/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B6%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%B6%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0/

Biki:
Interesantna prica

Аксентије Новаковић:
Интересантна, и што је нагоре - истинита прича.

Scordisk:
Oduvek mi je bilo žao što je Žrnov uništen, i što se ne može videti, posetiti, prošetati se zidinama... Mora da je bio izuzetan prizor, tvrđava na vrhu Avale.

A što se tiče ove priče, interesantno mi je kako je vladarska samovolja i bahatost oduvek bila odlika srpskih političara. Ni danas se ništa nije promenilo, i dalje se ruši onako kako se kome digne, bez razuma, ili želj da se odluke makar praktično razmotre.

Inače, "Grad Tajni" od Nikolića, naveden kao izvor ovde, zapravo je roman, i jako se malo bavi Žrnovom kao takvim... Ali je taj isti pisac napisao izvanrednu knjigu o masonima u Beogradu, pa ako iko ikada bude u prilici, toplo preporučujem. Neverovatno je koliko masonskih zapisa ima na Beogradskim zgradama, od pošte do tehnološkog i fizičkog fakulteta, uključujući u to i spomenik na Avali.

Аксентије Новаковић:
У праву си, "Град Тајни" је наведен као један од извора текста на линку, али наслов теме сам дао по књизи историчара и лингвисте Радована Дамјановића која се зове "Жрнов Српски Авалон", и део из те књиге је коришћен као извор у првом делу текста на линку.
У сваком случају, Дамјановић иде у дубљу причу, па онима који истражују препоручујем и остале његове књиге.

Мислим да краљ није био самовољан, већ је само спроводио мелтинг пот програм по инструкцијама масонерије којој је припадао. Масони су наднационална организација, а Александар је управо хтео да ове просторе претвори у својеврстан "лонац за топљење" ("Створио сам Југославију, створићу Југословене"), што је наравно ишло преко леђа нас Срба јер позната је крилатица "слаба Србија јака Југославија" (па се испоставља да је црвени хабзбург Тито само настављач Александрове тј. мелтинг пот политике ), па је тако Александар Србима забранио истицање Србских ратних застава, све у циљу гурања Србства под тепих и уздизања југословенства. Дуга је то прича, али да поменем да је и његов отац Петар потписао 1914. године први Конкордат са Ватиканом.

У праву си за разноразне масонске симболе по и споменике по Београду, али и по другим градовима Србије.
Ево једног јако занимљивог споменика.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version