NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > EZOTERIJA

Окултни Трећи рајх

(1/1)

Аксентије Новаковић:
Нациста и нацизма је било у сф, хорору, код Пекића, у старом Сиријусу...међутим, било је и истраживача који су се бавили окултном и езотеријском позадином нацизма.
Доле је списак књига које су објављене на нашем језику, а које су мени познате да се баве темом окултног Трећег рајха, па ко је упознат са тематиком нека постави још доступних ствари.
На почетку списка су књиге за које сам пронашао пдф формат на нету, док су описи свих књига копирани са сајтова издавача или дистрибутера.

„Хитлерова тајна наука - потрага за скривеним знањима древних људи“ – Најџел Пеник

https://www.scribd.com/doc/242495367/Najd%C5%BEel-Penik-Hitlerova-tajna-nauka-pdf

„Knjiga  Hitlerovа tajnа naukа jeste naslov prve knjige koja na jednom mestu okuplja detalje neobičnih teorija koje prate nacističke pokušaje da osmisle novu religiju, da zasnuju novu nauku i da stvore novu ljudsku vrstu. U njihovim očima, ti uvrnuti rituali i ratni potezi bili su samo uvod; time su na neki način pripremali pozornicu za iskrsnuće novog „superčoveka" - dolazeće rase. Ta nova rasa, kako su se nacisti nadali, posedovala bi nadljudske fizičke moći, što je trebalo da bude rezultat neortodoksnih naučnih istraživanja koja su tada bila u toku.
Knjiga Hitlerovа tajnа naukа opisuje iznenađujuće i ponekad bizarne teorije alternativnih nauka koje su u Hitlerovoj Nemačkoj podignute na zvanični status: neortodoksne kosmologije, oživljena paganska verovanja, skriveni principi u arhitektonskom dizajnu, studije o potrazi rašljama, iskopavanjima, kamenim kružnicama i astronomiji, kao i prenos podzemne energije - sve je to podsticala Ahnenerbe, „Zaostavština predaka", zapravo Himlerova SS organizacija. Sledeći trag misterioznih tradicija Manihejaca, Vitezova svetlosti, društava Iluminata i Tuleanaca, ranijih nemačkih tajnih društava, Ahnenerbe je stremela ka tome da ozvaniči stare tradicije koje su se prenosile, kako se govorilo, od vremena Stounhendža i Piramida, usput ih oblikujući i prerađujući, sve u cilju stvaranja razarajućeg izvora moći.
Autor je ponovo otkrio mnoga zaboravljena dokumenta iz tog perioda, po prvi put spajajući elemente potrage Nemačke za podzemnim energijama zemlje. Ilustrovana materijalima iz originalnih nemačkih izvora, njegova knjiga nam pruža mogućnost da zavirimo u jedan alternativni pogled na svet, koji nas sa jedne strane zadivljuje, a sa druge užasava svojim sredstvima, ali koji je ipak postojao tokom kratkih dvanaest godina koje su izmenile svet, te tako predstavlja važan dodatak književnosti Trećeg Rajha. Ova knjiga sadži tekstove koji nikada ranije nisu objavljeni na engleskom jeziku.“


„Невидљиви орао – повијест нацистичког окултизма“ – Alan Baker

https://www.scribd.com/doc/233514526/Alan-Baker-Nevidljivi-orao-pdf

„Od završetka Drugog svjetskog rata, povjesničari, psiholozi i teolozi su pokušavali razumjeti i objasniti strašnu izopačenost, koju je predstavljao nacizam. Neosporno je da su nacisti uspjeli u indoktrinaciji milijuna ljudi. No, osim gospodarskog propadanja Njemačke 1920-ih i 30-ih i Hitlerova oportunizma, uspon na vlast su im omogućili drugi čimbenici. Knjiga Alana Bakera bavi se nevjerojatnom istinom daje okultna mitologija odigrala važnu ulogu u oblikovanju, filozofiji i obredima SS-a.
Detaljnim istraživanjem te teške teme, on pruža jasno objašnjenje kako su ključni likovi SS-a usvojili načela popularnih nacionalističkih - ili volkisch -pokreta s početka 20. st. - koji su se bavili tajanstvenim običajima, idejama o germanskoj uzvišenosti, pa čak i teoriji da je izgubljena civilizacija Atlantida bila pradomovina Arijaca - i iskoristili ih kao temelj svojih ideologija.
Nevidljivi orao je uznemirujuća i indikativna studija o tome kako se mit iskoristio za kontroliranje i obmanjivanje čitavog naroda i, konačno, za opravdanje čitavog raspona najstrašnijih genocida ovoga stoljeća.
Alan Baker je rođen u Birminghamu 1964. i studirao je engleski jezik na Sveučilištu u Readingu. Stručnjak je za okultno i paranormalno. Njegova prva knjiga, UF O Sightings objavljena je 1997., nakon koje su uslijedile Destination Eorth: A HistoryofAilegedAlienPresence and Ghosts and Spirits GhostsandSpirits 1998., te The Encydopaedio ofAlien Encounters 1999. Živi u Hoveu, East Sussex.“


„Копље судбине“  -  Тревор Рејвенскрофт

http://www.skripta.info/wp-content/uploads/2016/03/Trevor-Ravenscroft-Koplje-sudbine.pdf

„Okultne moći koplja kojim je proboden Hrist.
Da li je nacistička Nemačka bila magijska tvorevina, a njen Firer psihopata opsednut luciferijanskom energijom koja ga je gonila na to da pokori svet?
Da li je „hiljadugodišnja imperija“ u senci kukastog krsta bila samo iluzija jedne nacije i njenog manijakalnog vođe ili je reč o nečem drugom, dubljem i mračnijem, što mogu spoznati samo upućenici u ezoterijsku istoriju sveta?
Uz pomoć Johana Valtera Štajna, izbeglog nemačkog adepta visokog ranga koji je poznavao Hitlera, Trevor Rejvenskroft nam otkriva fascinantno i nedovoljno poznato Hitlerovo crnomagijsko uzdizanje, kao i njegovu neutoljivu želju da se domogne Koplja sudbine – jedne od najzagonetnijih svetskih relikvija.
Čudesno koplje, kojim je rimski vojnik prekratio Hrisotve muke na raspeću, tokom vekova postaje talisman moći i upravljanja sudbinom sveta.
Koliko pripovest o tome kako je Hitler osvojio mistično koplje, toliko i potraga za smislom postojanja i pokretačkim snagama dobra i zla, Koplje sudbine je jedno od najznačajnijih dela iz oblasti alternativne istorije i dramatično napeta priča koja otkriva tajne mehanizme mračnih društava i pojedinaca, i nasuprot njima, ljude nadahnute Svetim duhom koji koji vode borbu protiv sila destrukcije, mraka i porobljavanja ljudskog roda.
Nezaobilazna knjiga za razumevanje okultne prirode Trećeg rajha.
Štivo od fundamentalnog značaja za svakog čitaoca otvorenog za spoznaje koje mu zvanična istoriografija nikada neće pružiti.“


„Четврти рајх“ -  Милан Видојевић

„Kako se suprotstaviti novom rajhu? Razobličavanjem njihove zavere. Otvaranjem Pandorine kutije laži koju čuva lažna istorija. Počev od lažnog identiteta Adolfa Hitlera, preko otkrivanja korena i karaktera magije i ezoterije nacističkog pokreta, o čemu je bilo dogovoreno da se ne raspravlja na procesu ratnim zločincima u Nirnbergu, kako se ne bi otkrili pravi tvorci iluminatske kabale i njihovi planovi. Počev od motiva za pokretanje Drugog svetskog rata do razloga za masovni genocid određenih naroda u Evropi. Od saveznika i pomagača nacističke Nemačke koji su u isto vreme bili i "protivnici" , do "pacovskih kanala" koje su organizovalii ne samo iz Vatikana već i iz SAD-a kako bi spasili naciste koji su im trebali. Od priča kasko su zločinci bili kažnjeni do angažovanja Rajnharda Gelena, koji ponovo uspotavlja špijunsku mrežu  i daje svoje ljude za rad u CIA. Od jedne od najvećih laži XX veka, o navodnom samoubistvu Hitlera u Berlinu, do zataškanih podataka da su nacisti neometano živeli na Antarktiku u bazama koje su nosile ime "Noje Švabenland", do teško skrivane istine da su nacisti svoj avio i raketni program preneli u Ameriku, stvorili NASU i vojnoindustrijski kompleks čiju snagu nije slutio ni Džon Kenedi i čije ubistvo je državni udar kojim "vlada u senci" preuzima vlast u SAD-u. Drugi državni udar i određivanje novih smernica za XXI vek je navodni teroristički napad na SAD, 11. septembra 2001. godine.“


„Безбожни савез – историја веза нацизма и окултног“ – Питер Леванда

„U veoma afirmativnom predgovoru, poznati pisac i esejista Norman Majler savetuje čitaoce nesklone magijskom konceptu funkcionisanja sveta, da ne uzimaju ovu knjigu u ruke. Međutim, ovaj način razmišljanja bi odveć suzio krug mogućih čitalaca. Osim toga, ni sam Majler nikada nije važio za mističara, već naprotiv, realistu sklonog političkom angažmanu Najveću vrednost ove knjige predstavljaju marljivo prikupljene i detaljno pri kazane činjenice o idejama okultista i događajima u vezi sa onima od njih koji su se okupili oko nacističkog pokreta, bilo kao praktičari, saputnici i istomišljenici ili, u slučaju Himlera i SSa, kao obožavaoci ideje i ubeđeni okultisti nacizma.“


„Црно Сунце – употреба и злоупотреба митова у националсоцијализму и десничарској езотерији“ – Ридигер Синер

„Kada se danas u knjigama ili televizijskim emisijama o Trećem rajhu pomene pojam ’arijevac’, mnogi tu reč svrstaju među neosnovane izmišljotine nekoliko ludih nacista koji su preko noći hteli da se uzdignu na pijedestal nadmoćnog gospodarskog naroda...“


„Окултни рајх“ – Џ. Херберт Бренан

„Autor na osnovu dostupne i obimne arhivske građe dokazuje da je Hitler razmišljao kao mag.“


„Астрологија и Трећи рајх“ – Ерик Хау

„Tri povezane teme:
1. Izvanredni nemački astrološki pokret 1920-1941,
2.Životna putanja Karla Ernsta Krafta, švajcarskog astrologa za koga se pretpostavlja da je savetovao Hitlera,
3.Korišćenje astrologije i Nostradamusovih proročanstava u vođenju psihološkog rata u II. sv. Ratu.“

Truman:
Lepa tema no nažalost nemam vremena da pročitam te knige iako me zanima. Biće valjda jednog dana...

Аксентије Новаковић:
Тема може бити занимљива истраживачима, лаицима, али и писцима, јер ово поље је потенцијални непресушни извор идеја (рецимо, Дејан Стојиљковић је у "Константиновом раскрсшћу" само мало загребао по тематици нацистичког окултизма и езотерије, коју је затим измиксовао са локалитетом Медијане, Константиновим мачем, шпијунским вампиром, вампирчетом, четницима, партизанима....па је од свега тога настао "бестселер").

Првобитном списку наслова који су објављени код нас, а који се тичу окултног Трећег рајха, могу да додам и књигу "Химлеров велики план" која се бави одређеним истраживањима које је спроводио Ahnenerbe, али од те књиге сам очекивао више.
"Сиви Вук - бекство Адолфа Хитлера" нисам био уврстио на списак, јер се не бави нацистичком езотеријом већ Хитлеровим лажирањем самоубиства и бекством из Берлина (мада, врхунски је окултизам лажирати сопствену смрт и уверити читав свет да си мртав).
Наставак књиге "Копље судбине" - "Знак звери" такође нисам уврстио на списак јер се бави другачијом тематиком од свог претходника, али је свакако занимљива за читање.
На крају да споменем и књигу "Никола Тесла, Трећи рајх и ванземаљци", у којој аутор као референцу за поглавље под називом "Теслина наизменична струја и врил енергија" узима делове из књиге "Maria Orsic, Nikola Tesla, Their Extraterrestrials Messages, The Occult And UFOs", а Оршићева је једна о икона наци езотерије и окултизма.
 

"Химлеров велики план"  -  Хедер Прингл

"Godine 1935. Hajnrih Himler, jedan od najmoćnijih članova Hitlerovog unutrašnjeg kruga, osniva Anenerbe – istraživački institut sa zadatkom da proizvede arheološke dokaze u političke svrhe. Himler se dao na posao regrutujući bizarnu mešavinu avanturista, mistika i uglednih naučnika sa zadatkom preoblikovanja ljudske istorije. On je, uprkos ratu i ekonomskim teškoćama, organizovao i finansirao ove skupe i vremenski zahtevne poduhvate, duboko uveren da praistorija vapi za ozbiljnom revizijom. Glavnokomandujući SS-a i arhitekt nacističkih logora smrti bio je ubeđen da arheolozi već dugo ignorišu dostignuća prvobitne rase plavokosih, plavookih osvajača – Arijevaca. Himler je verovao da su nemački preci evoluirali u ledenim prostranstvima Arktika, gde su vladali kao nepobediva rasa gospodara. Tvrdio je da je prvobitna arijevska krv opstala samo na nekim, izolovanim delovima globusa. Pronalaženje Arijevaca i eliminacija svih ostalih postaće kamen temeljac nacističke doktrine."


Кад је већ споменут Ahnenerbe, морам да додам да се један од његових истакнутих чланова и један од највећих санскритолога, професор Walter Wüst, бавио Ведама, као и именом Србинда (Србенда), па је написао следеће:
"Srbinda wurde demnoch soviel heissen wie Herr, Furst, Erster der SRB-s und mit einer Bedeutungsentwicklung, die aus vedischer und nachvedischer Zeit gelaufig ist, darnach die Srb's selbst."

http://olgalukovic.wikifoundry.com/page/Vedski+Srbinda


"Сиви Вук - бекство Адолфа Хитлера" - Сајмон Данстен и Џерард Вилијамс

"Dugo godina se mislilo da je vođa Trećeg Rajha izvršio
samoubistvo... Autori ove knjige nas uveravaju u suprozno iznoseći
niz dokaza o njegovom bekstvu u Argentinu.
U svom planu za evakuaciju Borman je vođi Rajha nadenuo pseudonim
"Sivi vuk". Tajne službe SAD izvele su iz nemačke Hitlera i Evu u
nadi da će imati lakši i brži pristup najvećim nemačkim tajnama. Za
spasavanje njihovih života američki obaveštajci su dobili
neverovatne sume novca!
U svojoj knjizi Sivi vuk - Bekstvo Adolfa Hitlera, dvojica
britanskih publicista odbacuju zvaničnu verziju firerove smrti, po
kojoj se on ubio u svom bunkeru u Berlinu 30. aprila 1945. a
Braunova počinila samoubistvo. Umesto toga, oni tvrde da postoje
brojni dokazi, koje su prikupili više od pet godina, a koji ukazuju
na to da je na kraju Drugog svetskog rata ovaj par pobegao iz
Berlina da bi iznova započeo život u enklavi pod kontrolom nacista
u fašističkoj Argentini. Hitler je lagodno i srećno živeo sve do
1962. godine i čak izrodio potomstvo."


На фору Хитлеровог бекства из Берлина је код нас урађен телевизијски документарни филм "Адолф Хитлер или истине и лажи" који се на свом крају претвара у мокументарац, јер циљ филма није био да доказује да је Хитлер жив претеко из Берлина, него да укаже на моћ масмедија и пропаганде која може да пређе у колективну демонизацију и сатанизацију једног народа (данас један народ, сутра цела раса којој припада тај народ) јер је филм рађен управо у моменту када се су се све могуће лажи сервиране из антисрбских центара моћи лепиле Србима као прилепак.

"Emisija Adolf Hitler – istine ili laži nastala je iz pokušaja da se manipulacija istinom objasni na primeru biografije Adolfa Hitlera i istorijskih činjenica o nacizmu.
Posle opsežnog istraživačkog rada scenarista i reditelj Ljubomir Radovanović raspolaže velikom dokumentarnom građom i u izuzetno zanimljivoj satnoj emisiji dovodi u pitanje relevantnost istorijskih činjenica koje se tiču biografije Adolfa Hitlera, odnosno Hitlera i njegovih dvojnika, nacizma koji sa završetkom Drugog svetskog rata nestaje ili ne, osuđenicima u nirnberškom procesu među kojima nema najvećih zločinaca.
Urednik: Ksenija Stojanović
Proizvodnja: RTS 1994."

https://www.youtube.com/watch?v=HnDUML_blRI


"Знак звери" - Тревор Рејвенскрофт и Тим Валас Марфи

"Ko je uzeo Koplje iz Hitlerovih ruku?
Dramatična priča o Koplju sudbine i novom ustrojstvu sveta.
Dok je general Paton u rukama držao talisman moći, rekao je svojim potčinjenima da čovečanstvo stoji na ivici epohe najvećeg zla, nezabeleženog u istoriji Planete. Njegovi mladi oficiri nisu znali za projekat koji je bio najstrože čuvana tajna tog vremena. Pitali su se šta to može biti užasnije od koncentracionih logora poraženog režima Adolfa Hitlera i nije li njihov general konačno sišao s uma.
Ovom knjigom zatvara se priča o drevnom Koplju koje određuje sudbinu čovečanstva. Koplje sudbine je predstavilo neverovatan put koji je ono prešlo od Rimskog carstva do Hitlerovih ruku, a u Znaku zveri ispričana je zapanjujuća priča o tome kome je i kako pripao najznačajniji talisman moći posle propasti Trećeg rajha i kako je time određena novija istorija sveta.
U kakvoj su vezi Koplje i pretnja nuklearnog rata, Apokalipsa i novo ustrojstvo sveta, naučni napredak i doba vodolije? Umesto jednostavnih odgovora, Znak zveri će raščlaniti skrivene mehanizme na kojima počiva stvarnost i otvoriti čitaocu alternativne istorijske puteve na koje se malo koji istraživač usudio da zakorači."


"Никола Тесла, Трећи Рајх и ванземаљци" - Владимир Ђурић

„Небески и божански принципи управљања енергијом“ – визија будућности научника који је јасно видео данашње време и сва скривена лица живота и смрти.
Тајне су много више одредиле Теслину биографију него што је то учинило грандиозно научно дело. Да ли је Теслино „Лондонско предавање“ о светлости на мистериозан начин повезало славног научника и проналазача с окултним Трећим рајхом? Ко је заиста била мистериозна зачетница магијског друштва Врил, медијум и један од важнијих идеолога Трећег рајха –  Хрватица Марија Оршић? Да ли је Тесла ипак успео да конструише антигравитациону летећу машину која је пре Другог светског рата летела у пустињи Мексика, која је Марију Оршић одвела у космос или у руке америчке тајне службе? Који су изуми били база за прве ракете Вернера фон Брауна? На чему је почивало езотерично пријатељство Николе Тесле и  Џорџа Силвестера Вирека, потомка породице Хоенцолерн, кога је после књиге о неуроендокринологу Штајнаху Фројд замоли да напише књигу о психоанализи? Како је Тесла оспорио радове Алберта Ајнштајна? Где су се подудариле идеје Николе Тесле и Вилхема Рајха? Шта су у Америци 1943. тражили Хитлерови људи од посебног поверења Ото Скорцени и Рајнхард Гален – оснивач и идејни творац ЦИА...
Превише је отворених питања и чудесних открића који око имена и живота Николе Тесле стварају мистични ореол. Ова књига је поуздан водич кроз затамњена места живота и мисије једног од највећих научника у историји људске цивилизације." 

Navigation

[0] Message Index

Go to full version