STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > STRIPOVI I OKO STRIPOVA

Bonellijana

(1/11) > >>

Jerome Drake:
Odnedavno sam se zainteresovao za Bonellijeve stripove.
Čitao sam ih kao dječak, nešto Zagora, nešto Martina Misteriju, a najviše Mister Noa. Elem, Dylana nisam nikada prije čitao, sve dok ne naiđoh na epizodu Novi Život, što je bilo kao neki početak reboota ovog junaka. Barem onoliko koliko sam pohvatao i do ovog dokle sam došao. Krenuo sam s tim brojem, prihvatio neke epizode, neke ne, a nabavio sam naravno i stare. Što me dovelo do priče Ambis zla koju je izdao Veseli Četvrtak u svojoj ediciji Zlatne serije.
Nisam baš toliko upoznat sa Bonellijevim junacima, više sam u Dark Horseu i DC-ju ali mi se jako dopao ovaj gulaš nabacanih heroja. Ima tu neke priče, koja naravno nije savršena ali ne bježi od dobre zezancije i rado poseže u tu Bonellijevu mitologiju, koje ako i nema, a ono se polako stvara. A povezani su i multiverzumi, barem oni sa ostarjelim Dylanom i Martynom androidom.
Tu je naravno i Zagor. Kao ultimativni dobri duh ovog univerzuma, a njegova vječita borba sa Hellingenom će se prožimati kroz cijeli taj svijet. Zagor kao duh ne zvuči uopšte loše pa me čudi da se nakon ove priče malo više ne pozabave tom idejom.
Ne znam da li to u Bonelliju pušu neki drugi vjetrovi, ali ova priča pokazuje da se itekako može štošta ispreplesti i povezati, a opet da ne bude nazor poput susreta Mister Noa i Dylana u Color Festu ili stvarno loše priče Bijeg iz Skyneta u kojoj se junački hrvu Mister No i Martyn.
Najavljen je susret Dylana i Dampyra, što me prilično raduje, jer je Dylan imao super priču, barem prva dijela sa Morganom Lostom.
Naravno, znam da su se Dylan i Martyn susretali više puta ranije ali me živo zanima može li Bonelli, sad kada se riješio tvrdokornog stava da ne miješa junake, izvući neki događaj, poput onog u američkim stripovima, u kojem će se junaci zajednički suprotstaviti nekom neprijatelju? I na šta bi to ličilo? Ne očekujem novi Crisis ili Secret Wars na talijanski način, zbog razbacanosti junaka po različitim razdobljima ali nije li i to izazov za odvažnog scenaristu?

Truman:
Dilan Dog I Martin Misteri su mi omiljeni Bonelijevci. Kao klinac sam čitao Zagora, verujem da mi to sada ne bi bilo zanimljivo.
Moraću jednom da uzmem Dampira. Olakšavajuća okolnost mi je što čitam i na talijanskom.
Ako tek krećeš sa Dilanom preporučio bih ti da ideš od početka, epizode Ticijana Sklavija.

Jerome Drake:
Prikupio sam većinu Dylana koji su izašli na ovim prostorima. Skoro sve sam i pročitao. Međutim, zanimljiviji su mi ovi susreti dva junaka. Dylan i Dampir je bila dobra priča u prvom dijelu ali u drugom, koji je izašao u Zlatnoj Seriji od Veselog Četvrtka - totalno je podbacila. Sada me zanima ovaj Martin sa nekom vrstom Zagora, koji izlazi za desetak dana u ZS...
Trebao bi to Boneli češće raditi.

Truman:
Bonelli mi je omiljena strip izdavačka kuća. Ima nešto u njima koliko god da su komercijalni. A možda i zato što ih čitam od detinjstva.

Black swan:
Samo boneli

Ostalo mi ne treba jer imam 990 knjiga i graficke novele ljevicarskih bolesnika mi ne trebaju
Dilan...marti...nik rajder...kolor teks...zagor op i ekstra
To je otprilike sto citam...nathana sam rasprodao

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version