NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > EZOTERIJA

NEKO NAS POSMATRA!!! ОДСЕК ЗА ФАНАТИКЕ

(1/21) > >>

Ghoul:
MEHO, ČUVAJ SE!

KOMARČIĆI, ČUVAJTE SE!

SAGITAŠI, NEKO NAS POSMATRA!!!

(sva isticanja VELIKIM SLOVIMA + LATINICA u donjem textu: by Ghoul)


ТЕМА ДАНА: Фанатизам и злочин

ОДСЕК ЗА ФАНАТИКЕ

У београдској полицији формирана група инспектора за праћење секти и агресивних група
ДАЛЕКО ОД ОЧИЈУ ЈАВНОСТИ, ВАН ДОМАШАЈА ЗНАТИЖЕЉЕ НОВИНАРА (PROKLETA NJUŠKALA! SVE BI DA ZNAJU!), у згради београдске полиције већ неко време постоји Одсек за праћење секти. Мета његових припадника су сатанисти, разни верски фанатици, али и народу већ добро познати скинхедси и ОСТАЛИ ЧУДАЦИ (MORE SVE BI' JA TO POAPSIO, PA NA ROBIJU!) који се у својим „програмима” позивају на екстремну политичку идеологију, посебно десничарску, односно фашистичку.
Пуно име ове најмлађе организационе целине МУП-а Србије је ОДСЕК ЗА ПРАЋЕЊЕ СЕКТАШКОГ ПОНАШАЊА И НЕФОРМАЛНИХ ГРУПА. Функционише у оквиру Одељења за јавни ред и мир београдске полиције и чини га мало и, рекло би се, ОДАБРАНО друштво инспектора. Они НИСУ „КЛАСИЧНИ” ПОЛИЦАЈЦИ, НЕ УПАДАЈУ У СТАНОВЕ (DAMN!), оружје им није стално на готовс, ретко хапсе и не долазе у ситуације да примењују физичку силу. Некако више делују превентивно, на сакупљању информација о погубном деловању разних групација, као нека мини информативна агенција.
– Закон о црквама и верским заједницама је цркву јасно одвојио од државе – каже СРЕТКО ПЈАНОВИЋ (!!! ĐE ME NAĐE, SRETKO! ODABRAN!) , шеф Одсека. – На основу тога нико не може да буде присиљен да се изрази о својој вероисповести. У противном, следи кривична одговорност, поготову за службена лица. ИПАК, СВЕ ТО НЕ ОГРАНИЧАВА НАШЕ АКТИВНОСТИ. МИ РАДИМО СВОЈ ПОСАО, ПРИКУПЉАМО ИНФОРМАЦИЈЕ, предлажемо разне мере у случају да уочимо негативну појаву. Такође, за нас је битан и Закон о окупљању грађана, који тачно предвиђа ко и на који начин може да организује јавни скуп.
„Политикин” саговорник наводи да највећи проблем представља деловање неких неформалних и нерегистрованих група, међу које спадају окултне секте, посебно сатанисти, којих има и у Београду.
У српској престоници постоје и следбеници организације ОТО (Ordo Templi Orientis, или Ред источног храма), чији је главни идеолог ЕНГЛЕСКИ ЦРНИ МАГ АЛИСТЕР КРОУЛИ. ЊИХОВА „ИДЕОЛОГИЈА” МОГЛА БИ ДА СЕ СВЕДЕ НА РЕЧЕНИЦУ: ЖИВИ КАКО ХОЋЕШ И ЧИНИ ШТО ТИ ЈЕ ПО ВОЉИ, ШТО ПРАКТИЧНО ПРЕДСТАВЉА ПОРИЦАЊЕ СВИХ МОРАЛНИХ ПРИНЦИПА. (ALALA VAM, EXPERTI!!! PROČITASTE IH KO BUKVAR!)
– Познат нам је идентитет вођа и такозваних следбеника свих неформалних друштвених група са агресивним понашањем – каже Пјановић. – ПРАТИМО ЊИХОВ РАД, ПРИКУПЉАМО ПОДАТКЕ И ДЕЛУЈЕМО У СЛУЧАЈУ ДА ОТКРИЈЕМО НЕКО КРИВИЧНО ДЕЛО, НА ПРИМЕР УПОТРЕБУ НАРКОТИКА (ILI UTAJU POREZA, ILI PLJUVANJE NA PLOČNIKU!), што је веома чест случај када је реч о ритуалима ових неформалних група. На жалост, за разлику од, рецимо, Француске, наше законодавство не прописује кривично дело психичке манипулације.
Према Пјановићевим речима, за разлику од ранијих времена, када су сатанисти своје обреде обављали углавном по градским и сеоским гробљима, сада се припадници ове окултне секте окупљају у приватним становима. ЗБОГ СЛОЖЕНЕ ПРОЦЕДУРЕ, ПРИБАВЉАЊА ОДОБРЕЊА ИСТРАЖНОГ СУДИЈЕ И ОБАВЕЗЕ ПОШТОВАЊА НАВЕДЕНИХ ЗАКОНА, КАО И ЉУДСКИХ ПРАВА, НА ШТА СЕ СЕКТАШИ ОБИЧНО ПОЗИВАЈУ (PROKLETA BILA TA LJUCKA PRAVA! PROKLETA PROCEDURA I PROPISI! I KAKO SAD POŠTEN ČOVEK DA IM UPADNE U STAN I POAPSI BAGRU KOJA PRIZIVA KO ZNA KOGA I RADI KO ZNA ŠTA???!!!), инспектори Одсека тешко могу да „ловце на душе” улове на делу, а чак и да то учине питање је које кривично дело могу да им ставе на терет.
– Сатанистички симболи, наопачке окренути крстови, пентаграми и остало, могу се срести чак и на јавним манифестацијама као што су КОНЦЕРТИ ПОЈЕДИНИХ МУЗИЧКИХ ГРУПА, који се одржавају на познатим састајалиштима младих. Та обележја су видљива и међу публиком, али и код самих извођача који своје понашање објашњавају ТАКОЗВАНОМ СЛОБОДОМ УМЕТНИЧКОГ ИЗРАЖАВАЊА (TAKOZVANOM, NOGEKAKO! PROKLETA "SLOBODA"!). Ту нема кривичног дела – наводи Пјановић.
Предмет појачаног интересовања Одсека су и разне ултрадесничарске, нерегистроване друштвене групе, попут скинхедса, или екстремиста познатих под именима „Национални строј”, „Крв и част”, „Расоналисти”. Заједничко им је мржња према Ромима и Јеврејима и залагање за НЕКАКВУ чисту белу расу. Религијски аспект им није пресудан, али се изражавају против секти.

Милан Јанковић
[објављено: POLITIKA 01.08.2007.]
http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=36303


naravno, polusvet koji ostavlja komentare na POLITIKINOM sajtu je unikatno priceless, pa moram da okačim i izbor bisera iz komentara na gornji text:

marko (karlostromberg@yahoo.com), 01.08.2007, 21:04
Dok je glavni gazda bio Tito niko nije smeo da pisne ... Za Srbe je totalitarni rezim koji ce postaviti velikog crnca sa pandrekom od pola metra na svaki cosak, pa kad mi Srbi pocnemo da izvoljevamo a onda nas taj crnac lupi tim pendrekom po glavi, da naucimo da se ponasamo. Posle 20 godina tih pendreka i crnaca mi Srbi cemo mozda nauciti da se ponasamo, onda crncima dati zasluzenu penziju. E za tih 20 godina jos se moramo mi Srbi odvici od nemara, kradje, lopovluka, prevare i navici na rad, postenje, toleranciju, i na to da sve mora da se plati i to ne za tri ili pet meseci nego odmah.
(MARKA ZA PRECEDNIKA!)

dragan petrovic (dragpetrovic@gmail.com), 01.08.2007, 16:28
Jeste da je hriscanstvo smatrano sektom ali od mnogobozackog Rima koji je uzgred zrtvovao,proricao iz iznutrica,astrologija... Svega ovoga nema u pravoslavlju zato sto je ovo religija ljubavi gde Bog voli sve ljude. (OSIM ONE KOJI NISU PRAVOSLAVNI, ILI SU U 'SEKTAMA', ŠTO IZAĐE NA ISTO)

isti taj:
Ono sto komunizam i njegovi trabanti nisu zavrsili nastavljaju uvezene zapadne i istocne "mudrosti"koje su se kod nas tako lako primile upravo zahvaljujuci vakuumu koji je stvoren decenijskim gusenjem pravoslavne misli i ideje.Sve te denominacije,kultovi ,sekte koje su zabranjene na zapadu kod nas su nasli plodno tlo.
(ZABRANJENE NA ZAPADU? PRAVOSLAVNI FANATICI I ELEMENTARNA OBAVEŠTENOST O BILO ČEMU? HO HO HOOO!)

a neki slučajno zatečeni đenije primećuje:
mali Perica (), 01.08.2007, 10:51
– "Познат нам је идентитет вођа и такозваних следбеника свих неформалних друштвених група са агресивним понашањем"? A da li tu ulaze i grupe agresivnih fudbalskih/kosarkaskih navijaca? Pa svi znamo da su oni jako dobro organizovani. Mozda nemaju dovoljno agresivno ponasanje da bi bili predmet paznje?

Meho Krljic:
Da, pročito sam to u Politici pre neki dan. Dobro je da ima neko da nas sačuva od tih zala. Mada, među nama muslimanima, toga i nema...

Ghoul:
ma videh i ja taj naslov još tog dana kad sam prolazio kraj trafike – štaviše, ruka mi se automacki maši ka džepu u nameri da kupi komat, ali mi đavolčić sa levog ramena skoči kao oparen: 'šta, oćeš da daješ pare na Politiku? da sponzorišeš zlotvore?!'
da, u pravu si, rekoh, i potražih text online, za dž.

Джон Рейнольдс:
I šta sad mi satanistički skinhedi da radimo? Da puštamo kose i počnemo da idemo u crkvu? Pomagajte, dajte neke ideje! Tek što sam kupio trimer, baš večeras treba da se olindram po prvi put, a gle sad ove nesreće! I šta da radim sa ovim silnim diskovima? Propast...

(u muslimane i judaiste neću, sviđa mi se moj tuki ovakav kakav je - ceo)

---:

--- Quote from: "John Reynolds" ---
(u muslimane i judaiste neću, sviđa mi se moj tuki ovakav kakav je - ceo)
--- End quote ---


 :!:

BOLJE MRTAV NEGO OBREZAN
Srbi se ne bi obrezali ni po cenu života, iako stručnjaci tvrde da se tako smanjuje rizik od dobijanja side

BEOGRAD - Obrezivanje muškaraca uskoro bi moglo postati svetski trend! Jer, kako su na skupu u Sidneju hiljade stručnjaka iz Međunarodnog društva za sidu objasnili, obrezani muškarci ređe dobijaju tu bolest čak i ako su imali seksualni odnos sa zaraženom partnerkom. Lekari su preporučili međunarodnim zdravstvenim agencijama da dodatno promovišu obrezivanje muškaraca kako bi se usporilo širenje ove opake bolesti, jer su istraživanja pokazala da neobrezani muškarci imaju veće šanse da se zaraze HIV-om. Svetska zdravstvena organizacija (SZO), međutim, upozorava da obrezivanje ne predstavlja kompletnu zaštitu od side i ističe da je najsigurnija zaštita korišćenje kondoma prilikom seksualnog odnosa, uz pridržavanje još nekih mera zaštite - pre svega smanjenja broja seksualnih partnera.

U Srbiji bi, međutim, teško prošla preporuka svetskih lekara da se muškarci obrezuju. Ne daj Bože da im život zavisi od toga - svi bi radije umrli. Naime, Kurir je pokušao da anketira muškarce na beogradskim ulicama, ali je reakcija uvek bila ista - kada bi čuli o čemu se radi, kao najgori provincijalci odbili su da pričaju pod imenom i prezimenom, a o slikanju nije bilo ni govora. Svi do jednog su rekli da ne žele da budu kao muslimani i da ne mogu da se odreknu kožice na penisu.

- Ne bih se obrezao! Nikada! Čak i kada bih znao da ću da dobijem sidu. Prvo, neću da budem kao musliman. Kožica mi treba. Kako ću bez nje - femkao se jedan od malobrojnih koji su uopšte hteli da komentarišu pitanje. Prilično je čudno da srpski muškarci glume mačo tipove a pri tom ne smeju ni aktuelni medicinski događaj kakav je bio u Sidneju da komentarišu pod imenom i prezimenom!

Prema proceni SZO, ako je muškarac obrezan, to smanjuje rizik prenošenja HIV sa partnerke na njega za oko 60 odsto! Inače, samo je 30 odsto muške populacije na planeti obrezano, iz verskih ili higijenskih razloga. Robert Bejli, profesor epidemiologije na Univerzitetu Ilinois, tvrdi da su istraživanja u regionima Afrike koji su najviše pogođenim sidom, pokazala da su neobrezani muškarci izloženi 2,5 puta većem riziku da se inficiraju ovom bolešću kroz seksualni kontakt sa ženama nego obrezani.
      
KO ZNA ZAŠTO JE DOBRA

Dr Savo Bojović objašnjava da kožica na penisu nije tu slučajno.
- Čim je stvorena, verovatno da ima i neke funkcije, koje još nismo otkrili. Može lako da se desi ista stvar kao sa slepim crevom. Naime, ranije se verovalo da ono nema nikakvu ulogu u organizmu, pa su ga lekari masovno uklanjali. U Nemačkoj se to čak radilo tek rođenoj deci. Otkako je utvrđeno da taj organ ima značajnu imunološku ulogu, stručnjaci su počeli da drugim očima gledaju na njega. Možda je tako i sa kožicom na penisu - istakao je dr Bojović.      
   
Svetski naučnici već duže vreme smatraju da se obrezivanjem znatno smanjuje podložnost muškaraca zarazi sidom, budući da je utvrđeno kako je kožica na penisu, koja se obrezivanjem odstranjuje, naročito ranjiva kada je reč o HIV. Neka istraživanja ukazuju da bi akcija masovnog obrezivanja muškog stanovništva zemalja Podsaharske Afrike mogla u naredne dve decenije da spreči 5,7 miliona novih slučajeva side i tri miliona smrtnih slučajeva izazvanih tom bolešću. Rezultati o korisnosti obrezivanja dobijeni su na osnovu istraživanja sprovedenog na teritoriji Kenije i Ugande i potvrđuju ranije teorije da broj zaraženih opada zahvaljujući obrezivanju. U svetu od posledica zaraze virusom side godišnje umre tri miliona ljudi.

Dr Savo Bojović, eminentni srpski stručnjak iz oblasti seksologije, kaže za Kurir da "danas sida nije babaroga kakva je bila ranije".

- Zahvaljujući napretku medicine, oboleli od te opake bolesti žive duže. Ipak, uvek je bolje bolest sprečiti, nego lečiti. Pored obrezivanja, postoje i druge metode na koje bi trebalo obratiti pažnju u cilju zaštite od side. Prva od njih je izbor seksualnog partnera. Takođe smo napravili kremu"intimset" koja, kada se nanese na pokožicu i kožu penisa, ubija virus side za 15 sekundi. Sa druge strane, ko želi može i da se obreže u cilju sprečavanja obolevanja od side, ali i drugih polno prenosivih bolesti. Ipak, u seksualne odnose ne treba stupati bez kondoma - upozorava ovaj stručnjak.

R. BRIZA - AG.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version