NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > EZOTERIJA
Najvece serijske ubice
Milosh:
--- Quote from: scallop on 23-07-2009, 14:33:24 ---Prvo, to se ne zove psihološki profil, već patološki profil. Na TV si imao prilike da vidiš više serijskih ubica nego što ih je u istoriji bilo. Na filmu isto tako. Sad ti treba i časopis. Da nisam u pravu, onda Kaligula ne bi bio nikakav primer, Džek Trbosek ili Bostonski davitelj ne bi imali mesta u psihopatologiji serijskih zločina. Generalno, to ti je feedback: prvo gledaš serijske ubice na TV i filmu, onda čitaš časopise i kanone naših horor teoretičara, pa na kraju odlučiš da je to baš dobra zabava koju treba isprobati. Naravno, da bismo spasili svet od potencijalne štete, uhvatićemo te negde i izvršićemo lobotomiju i posle se nećeš sećati da ti se dopadala "psihologija serijskih ubica".
--- End quote ---
Scallope, uz svo dužno poštovanje, pričaš gluposti.
Son of Man:
Po Scallopu sam ja najzreliji za ubijanje. :evil:
Mada ima istine u tome sto kaze, ali osoba koja to chita mora da ima i predistoriju da bi "probala" da ubija, znaci da je imala traumaticno detinjstvo, da je mucila sitne zivotinje, i da ima anti-socijalan poremecaj licnosti, znaci ne moz svaka budala da ubija, npr. ja sve i da hocu ne mogu jer imam osecaj grize savesti, a antisocijalac moze jer je sto se kaze fearless.
Inace Tihi imas kod mene jedno 30-ak dokumentaraca o serijskim ubicama, pa i neke e-knjige, ako te bas tolko to zanima.
Eriops:
Scallop, stvarno nisam znao da sam tvoj neprijatelj. Tako je, svi koji gledaju horore, zanimaju ih emisije o serijskim ubicama, zlocinima, to su sve potencijalne masovne ubice. Ovo sto si pisao, u najmanju ruku mogu da nazovem budalastinom. Onda su milioni ljudi na ovom svetu potencijalne masovne ubice. To sto pises je cak i vise od budalastine, to vec granici sa vredjanjem, i moram priznati ma koliko navikao na svakakva prepucavanja na ZS, da me zaista cudi.
Aj bogati, mani me te filozofije. Onaj ko voli da ubija, ko je zedan krvi, toga ne
zaustavljaju nikakvi " ljudski parametri ". Ti si psiholog, pa znas ko je zreo za ubijanje
i lobotomiju ? Neverovatno. Zakljucio si po mojoj prici, koja ama nikakve veze s hororom nema, vec joj je centar na jednoj ljudskoj/ moralnoj dilemi ? Izvini stvarno sto mi se nije dopala jedna tvoja prica, to je pretpostavljam razlog da me proglasis manijakom ? Da sam hteo da ostanem zabelezen, na nacin na koji insinuiras, mogo sam ko i mnogi drugi da iskoristim rat i devedesete.
Son : Izgleda sam ja preuzeo tvoju titulu :shock:
Milosh:
@tiha voda
Možda je glupo da odgovaram u scallopovo ime, ali stvarno mislim da nije imao nameru da te uvredi. Naprosto, niko nije u potpunosti imun na predrasude.
Eriops:
Ne mogu Miloshe da verujem, da odrasli ljudi veruju u takve stvari. Onda su svi kojima je dobar film Kad jaganjci utihnu, potencijalne ubice kojima treba sprziti mozak. Nista nije problem, prihvatam kritike da je topik los, bezveze, da je tema promasena itd, ali sto je mnogo mnogo je. Ovo je od Scallopa stvarno previse.
Ma nemam vise zivaca nikog u nista da ubedjujem. Nek veruje u sta ko hoce.
Nek misli da sam novi Dzek Trbosek i da mi je on idol, ako tako hoce.
Son: Nisam imao traumaticno detinjstvo :evil:. Nisam mucio zivotinje, ni sitne ni
krupne, naprotiv, volim zivotinje, ziveo sam na selu gde smo i drzali zivotinje.
Tako da ne uklapam se u profil. Mozda sam ja neki izuzetak. :(
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version