DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

POPOVSKO ZLO!

(1/236) > >>

Ghoul:
kao što ja to uvek ponekad kažem, svet će biti daleko čistije i bolje mesto kada poslednji pop bude ubijen ciglom iz poslednje srušene crkve.

do tada, evo topika sa dokaznim materijalom o pošasti institucinalizovane religije.

 Filaretu ne smeta pijani pop i šutiranje trpeze
 Sveštenici u jarku, bacanje kletvi na narod, šutiranje hrane na božićnoj trpezi, ali i seča tuđe šume obeležili su poslednjih nekoliko nedelja crkvenog života u Novoj Varoši, Priboju i selima Mileševske eparhije. Kako „Blic” saznaje, morala je da reaguje i policija, a nadležni episkop vladika Filaret odbijao je da primi pošiljke u kojima ga obaveštavaju o situaciji u eparhiji. Zbog, kako kažu, „neviđene torture“ koju trpe građani ove eparhije, poslali su juče dopis i patrijarhu Irineju.
 
Prema saznanjima „Blica”, policija je morala da reaguje čak i na Badnji dan. Sveštenik čije je ime poznato redakciji ispreturao je stolove i išutirao hranu koju su doneli građani.

 - Narod je na Badnji dan doneo posluženje, ribu i još ponešto, onako skromno. Sveštenik je prišao i pred svima ispreturao stolove. Vikao je da se na Badnji dan ne jede ništa osim što se pije voda i predstavljao je sebe kao velikog podvižnika u odnosu na nas grešnike. Umesto radosti na praznik, upravo sveštenik koji nas je sablažnjavao više puta jedući mrsnu hranu upropastio je i praznik i ono malo sirotinje što smo pripremili - kaže jedan od očevidaca.

 Isto pred Božić, u manastiru Dubica, monah je vređao okupljeni narod.
 - Na osvećenju badnjaka monah je tokom besede, umesto da govori o najradosnijem hrišćanskom prazniku, veri, bacao desetak minuta najstrašnije kletve na okupljeni narod - kaže sagovornik „Blica”. On dodaje da vladika Filaret i pored molbi građana uopšte ne reaguje kada je reč o ponašanju njegovih klirika u manastiru.

 Ništa manje neprimeren događaj vezan je za manastir Bistricu, a kada je policiju pozvao oštećeni građanin. Kaluđer iz manastira je poslao dvojicu mlađih gostiju da iseku drva. Međutim, uputio ih je da seku drva na privatnom posedu, pa je dolazila i policija. Predmet policijskog uviđaja bio je i jedan od najbližih saradnika vladike. Sveštenik čije je ime poznato redakciji pronađen je kanalu.

 - U bukvalno beživotnom stanju od alkohola, sveštenika SPC iz kanala su spasla dvojica sugrađana muslimanske veroispovesti. Prevezen je u bolnicu, a policija je izvršila uviđaj - priča „Blicov“ sagovornik.

 Prema saznanjima „Blica”, vladiki Filaretu su iz crkvenih opština stizala pisma sa žalbama građana, ali su se vraćala s napomenom - vladika odbija da primi poštu.
 
Peticije protiv vladike

 O svim poslednjim događajima u Mileševskoj eparhiji iznova će biti upoznat dopisima i Sinod SPC. Protiv vladike Filareta je nesumnjivo dosad poslato najviše pritužbi i peticija građana i sveštenstva, međutim, niko iz SPC dosad nije konkretnije reagovao. Filaret je bukvalno i jedini vladika protiv koga su pisane peticije a da dosad nije pozvan na razgovor da se izjasni o dešavanjima i načinu na koji upravlja Eparhijom koja mu je poverena.
 
 

-_-:

--- Quote from: Ghoul on 20-01-2013, 08:56:40 ---evo topika sa dokaznim materijalom o pošasti institucinalizovane religije.

--- End quote ---

Preciznije, o pojedninim njenim pripadnicima.
Nema potrebe za pravljanjem greske generalizovanja.

Usul:
Ne valja biti toliko politicki korektan i razlozan osim ako ne juris neku funkciju pri evropskoj uniji.

Ghoul:
institucinalizovana religija je pošast sama po sebi.
u samom svom fundamentu zasniva se na eksploatacije čovekove religiozne potrebe.
u pitanju je najgori najpodmukliji PARAZITIZAM, od majušne sekte pa do katolicizma na vrhu, kao najogavnije i najzločinačkije organizacije koja je ikada genocidirala i trovala koru zemaljsku kugle.

znači, da budem jasan - religioznost je okej, CRKVA JE ZLO a njeni službenici su, ako ne zlikovci, a ono nužno saučesnici zlikovaca.

slučajevi poput gorenavedenih, i drugih koji slede, nisu nikakvi 'izuzeci' tamo nekih 'pojedinaca', nego su egzemplari koji svojom preteranošću samo OGOLJAVAJU pošast zvanu CRKVA i razotkrivaju njeno podmuklo ZLO.

Tex Murphy:
Не приличи крштеном човјеку да тако говори.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version