DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

(1/871) > >>

Ghoul:
nekako ne ide da se ovakve vesti i dalje kače na topiku 'zašto ću glasati za tomu nikolića' - ko još tomu šljivi za bilo šta.


red je da pravi gazda, vožd i mesija dobije svoj topik. evo savršeno prikladnog početka:
VUČIĆ ODLUČIO:
Umesto Zvezdi i Partizanu pare idu - BOLESNOJ DECI!
Budući predsednik Vlade Srbije rekao je da država neće više davati ogromne količine novca Zvezdi i Partizanu i najavio da će taj novac ići u Fond za lečenje obolele dece
 
 
Budući premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da ćeubuduće Srbija davati novac za lečenje bolesne dece, a ne za pomoć sportskim klubovima Crvenoj zvezdi i Partizanu!
- Bio sam jedan od krivaca što su klubovi dobili podršku države, a nisam dobio ni jedno hvala. To je moja greška i ispao sam poprilično naivan u toj situaciji. Ubuduće će mnogo više novca odlaziti u Fond za lečenje obolele dece, koji ćemo osnovati nego u Zvezdu ili Partizan – rekao je Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare posle razgovora o formiranju Vlade Srbije zajedno sa SPS-om.
 
 
Lider Srpske napredne stranke najavio je da će večeras izneti tačne cifre koliko je država do sada dala novca košarkaškim i fudbalskim klubovima Crvena zvezda i Partizan i da to “više neće biti praksa”.
- Sve ću reći večeras. Zvezda i Partizan su dobili mnogo mnogo para od države i tome će se stati na put – rekao je Vučić.
Podsetimo Lazar, Bojan, Nevena, Filip, Ana, Tamara, Anita, Vanja, Veljko, Ljubica,Miroslav, Marija, Anđela, Lidija… I ko zna još koliko njih. Možda neki vaš poznanik, komšija, prijatelj ili rođak. Teško bolesni, u državi u kojoj ne mogu da se leče, bez novca za lečenje u inostranstvu i bez podrške iste te države.
I sve je manje vremena.


http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1021190-vucic-odlucio-umesto-zvezdi-i-partizanu-pare-idu-bolesnoj-deci

Meho Krljic:
Već je donekle pokrenuta tema na topiku o košarci, ali kad smo već saznali da će država da pare redistribuira sa Zvezde i Partizana k oboleloj deci - možda je vredno raspravljati o tome imamo li mi ikakvu nacionalnu korist od postojanja dva u svetskim okvirima koliko-toliko poznata fudbalska kluba.

Moj stav se zna: ja bih sve klubove privatizovao pa šta im bog da, naravno, ali sa čisto neke patriotsko-praktične strane, ima li ikakvog računa da država ulaže u neku teoretsku zvezdu ili partizan, dakle, klubove očišćene od kriminalaca i parazita? Ulažu li druge države u svoje trofejne klubove ili tu operiše tržište kako Fridman zapoveda?

Agota:
obecanje...

Petronije:
Aha, sigurno, pogotovo ce u Covicev fmp prestati da sipa pare. Najbezocnija laz i propaganda. Jedino sto mu verujem je da zeli da privarizuje klubove, tj. Partizan jer je Zvezdu vec poklonio "transparentnom" Covicu.

Albedo 0:

--- Quote from: Meho Krljic on 08-04-2014, 14:31:54 ---možda je vredno raspravljati o tome imamo li mi ikakvu nacionalnu korist od postojanja dva u svetskim okvirima koliko-toliko poznata fudbalska kluba.


--- End quote ---

imamo opciju kulturne integracije, i prilično dokazane tvrdnje da navijačke grupe doprinose razvoju nacionalnog jedinstva, ali koji će nam to kad hoćemo da budemo Fridmanovci, tu je nacija prevaziđena kategorija, svi smo individue atržište nam je ćaća

inače, ne postoji apsolutno ničiji poslovni interes u ulaganje u nekis rpski klub, i privatizovana košarka nikad neće gledat' Evroligu, jer čak ni u Francuskoj ne mogu da nađu ljude koji će uložiti u košarku koliko Srbija ulaže kao država

što se ostatka tiče, mada sve ovo bi moglo i na Sport da se prenese, Bajern Minhen je apsolutni državni projekat, vlasnici su formalno sami navijači, ima nekih 10-20% u vlasništu Adidasa ili Opela ili tako nešto, ali sve njemačke monstruozne firme su instruirane da ulažu u Bajern, kao što su to javna preduzeća činila u Srbiji

i mislim da to i dalje moraju da čine, ako hoće evroligašku košarku i jaču reprezentaciju

u Evroligi ne igra gotovo nijedan klub iz istočne Evrope, sem Litvanaca i Rusa, i ponekad Ukrajinaca i Poljaka, ali oni svake prestupne godine igraju, i Srbi su najdominantniji poslije CSKA, koje btw posjeduje neka ruska gigamega firma vezana Putinovim lancem

u slučaju male države kao što je Srbija, privatizacija u siromašnoj ekonomiji bi dala isto tako mršave rezultatet izvan Srbije

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version