NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > KNJIŽEVNA RADIONICA

SIŽEI

(1/12) > >>

scallop:
Dobro su me podsetili da imam i pametnija posla. Imam predlog da načinim ono šta tražim od drugih autora. Sažetke svih svojih knjiga koji će biti prevedene i ponuđene na ekranizaciju. Limit je najviše jedna stranica. Evo koncepta za RAŠANE, može da se ispravi i dopuni jer ima 907. karaktera.


RAŠANI

U doba romejskog cara Konstantina V Kopronima visoki dostojanstvenik Tardeus Lavaget, posvećen u alhemijske tajne, kreće u pohod ka zapadnom obodu carstva, gde u gradu Steripolu obitava alhemičar Bentel Rask koji bi mogao da ga uputi u procese pretvaranja bilo koje materije u zlato. Početni prisni razgovori se raspadaju, jer su alhemijski ciljevi u potpunoj suprotnosti. Bentel Rask veruje da ljudi mogu da se transformišu u bolje osobe.

Susret se pretvara u krvave sukobe koji kulminiraju u tamnici za mučenje podzemlja kule nad Steripolom. Bentel Rask uzalud vodi Lavageta kroz prostor i vreme ne bi li ga ubedio da svet može biti bolji. Na kraju, suprotstavljeni alhemičari se stapaju u jedinstvenu celinu, samo grumen zlata, a grad stvoren samo za taj susret nestaje.

]Lokalno stanovništvo neće saznati ništa, a rodbina i prijatelji Raska kreću u potragu za novim mestom gde bi nastavili započeto.

Boban:
Prvi pasus može mnogo kraće a da se ništa ne izgubi. Za siže je irelevantno kako se ko zove: "Dva alhemičara iz rimskog carstva u VIII veku susreću se s namerom da otkriju tajne koje im nedostaju, ali početni prisni razgovori se raspadaju jer jedan želi da bilo koju materiju pretvori u zlato a drugi bi želeo da ljude transformiše u bolje osobe... "

Alexdelarge:

--- Quote from: Boban on 08-02-2020, 22:24:11 ---Prvi pasus može mnogo kraće a da se ništa ne izgubi. Za siže je irelevantno kako se ko zove: "Dva alhemičara iz rimskog carstva u VIII veku susreću se s namerom da otkriju tajne koje im nedostaju, ali početni prisni razgovori se raspadaju jer jedan želi da bilo koju materiju pretvori u zlato a drugi bi želeo da ljude transformiše u bolje osobe... "

--- End quote ---

za logline je dovoljno ovo tvoje.

scallop:
Dobro izgleda. Mada, proveriću za imena. Imam mesta.

scallop:

--- Quote from: Alexdelarge on 08-02-2020, 22:39:01 ---
za logline je dovoljno ovo tvoje.

--- End quote ---


Ne znam šta je logline. Ipak, da li bi neko snimio film na osnovu dve rečenice?


Sad znam. Pogledao sam. Nisam siguran da mi je tako nešto traženo. Logline bi trebalo da bude poziv na gledanje gotovog , a ja pozivam da se to gotovo napravi.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version