DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

WHERE IS YOUR GOD NOW?!

<< < (208/211) > >>

džin tonik:
‘Kiša ružinih latica’ prosut će se u Mariji Bistrici kao zavjet Majci Božjoj i znak zahvale za Stepinčevu beatifikaciju


--- Quote ---Uz proslavu 25. obljetnice beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca u subotu 30. rujna u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke iz zraka će se kao zavjet Majci Božjoj i znak zahvale za Stepinčevu beatifikaciju s neba prosuti latice od 10 tisuća ruža na prostor crkve na otvorenom.

U organizaciji Glasa Koncila, koji slavi 60. obljetnicu postojanja, i Zaklade „Sv. Maravillas od Isusa“, koja u Hrvatskoj promiče karmelsku duhovnost, velika je želja da se taj zavjetni čin ispuni upravo uz blagdan „svetice ruža“ – crkvene naručiteljice i bosonoge karmelićanke sv. Terezije od Djeteta Isusa, čijemu se zagovoru naš blaženik za života na poseban način utjecao. Providnosno je i to što se zavjet izvršava upravo na godišnjicu kada se sv. Mala Terezija preselila u vječnost (30. rujna 1897.).

Bit će to znak povezanosti bl. Alojzija Stepinca sa “sveticom ruža”...

(...)
--- End quote ---

džin tonik:
‘Kiša ružinih latica’, palij…, pogledajte kako je izgledala 25. obljetnica proglašenja blaženim kard. Alojzija Stepinca


--- Quote ---25 godina je prošlo otkad je papa Ivan Pavao II. proglasio kard. Alojzija Stepinca blaženim. Dogodilo se to u Mariji Bistrici gdje je danas obilježena svečana 25. godišnjica.

”Kiša ružinih latica” padala je s neba

Neposredno prije misne svečanosti iz zraka su, kao zavjet Majci Božjoj i znak zahvale za Stepinčevu beatifikaciju s neba, iz helikoptera prosute latice od 10 tisuća ruža na prostor crkve na otvorenom.(...)

Euharistijsko slavlje predvodio je zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša. U ulaznoj procesiji je postulator kauze za proglašenje bl. Alojzija Stepinca svetim mons. Juraj Batelja položio blaženikove relikvije ispred slike koja je otkrivena u bistričkom svetištu u trenutku proglašenja blaženim kardinala Stepinca 3. listopada 1998. godine.Palij kao znak službe metropolita

Na početku misnoga slavlja apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua nadbiskupu Kutleši stavio je na ramena palij, znak službe metropolita. „Palij, koji će papinski predstavnik staviti na ramena preuzvišenom nadbiskupu mons. Draženu Kutleši, simbol je posebnog zajedništva s vrhovnim poglavarom Katoličke Crkve. Papa Franjo želio je da se palij na ramena nadbiskupima stavlja u njihovim nadbiskupijama kako bi se potaknulo biskupe sufragane i Božji narod na sudjelovanje u liturgijskoj svečanosti da bi se pokazalo kako je cijela zajednica ta koja mora obnoviti svoje jedinstvo misli i života s rimskim biskupom“, kazao je nuncij Lingua prije samog čina stavljanja palija.

Stepinac je prokazao gubitak kršćanskog identiteta Europe

U homiliji je nadbiskup Kutleša istaknuo da je „blaženi Alojzije, čovjek poput nas, volio život, poštovao je svačiji život, neovisno o nacionalnoj, ideološkoj, rasnoj ili klasnoj pripadnosti, ali je znao da vrijednost života nije vezana samo uz horizonte ove zemlje. Znao je – Bog je temelj života, po njemu jesmo, On nas je stvorio i htio. Pa iz toga temelja proizlazi nepovrjedivo dostojanstvo svakoga ljudskog bića“, poručio je.

„Prije više od osamdeset godina, blaženi Alojzije prokazao je najveću slabost suvremene Europe – gubitak njezina kršćanskog identiteta, njezinih duhovnih korijena, baštine, običaja, povijesne istine i kršćanskih simbola u javnome prostoru. Europa pokušava živjeti humanizam bez Boga, zaboravljajući da su društvene vrline, socijalna pravednost i solidarnost, briga za bližnjega, skrb o prirodi i ekologija duboko kršćanske vrijednosti“, kazao je zagrebački nadbiskup.

Nakon popričesne molitve nadbiskup Kutleša izmolio je pred relikvijama bl. Alojzija Stepinca molitvu za njegovo proglašenje svetim.Vlado Košić je uputio čestitku mons.Kutleši

Prije samoga kraja slavlja, čestitku mons. Kutleši na primanju palija...

(...)
--- End quote ---


ovo je lijepo.
no sad kad je proslavljena beatifikacija sv. stepinca, usput srpskoj sekti pokazano da se takodjer ima helikopter (iako bez padobranca), mora se predanije raditi na formalnoj kanonizaciji.

znaci 70% 80% svecenstva, redovnistva i sestrinstva, kao i onih hobi-mucenika, da se odazove stvarnom pozivu koji osjeca, znaci razredi se, te ljubavnice (ili ljubavnike, bah) pretvori u supruge, pa nafrce po desetero djece (ili posvoji, bah), sve uz ugodni obiteljski zivot i predani rad fizikalni opcenito i rad na podizanju novih narastaja za evangelizaciju.
stvarno nema potrebe da se toliki, hm, ovako zrtvuju.

džin tonik:
dobro. 90%.

džin tonik:
92%. 92.9%! ok. :cry:
ali skoro 8% je i pravih.

džin tonik:
jasno. 8% kad se uzme prosjek u zadnjih 300 godina. ali to se podrazumijeva. aktualno inace malo manje, za nijansu...

Ddr. o. B. Ardura: Nije predočen ni jedan jedini dokument koji bi mogao biti zaprjeka Stepinčevoj kanonizaciji 
 
--- Quote ---Razgovor s ddr. o. Bernardom Ardurom

»Za mene je Stepinac bio dobri pastir koji je dao svoj život za svoje ovce; svet svećenik, svet biskup koji je uistinu učinio sve, uistinu sve da bi zaštitio svoje stado, da bi spasio sve koje je mogao spasiti… Stoga je za mene uistinu riječ o svetcu«

Jedan od idealnih sugovornika u povodu 25. obljetnice beatifikacije kardinala bl. Alojzija Stepinca svakako je ddr. o. Bernard Ardura...
--- End quote ---


prvo, tko god danas nastupa iz pozicije pastir - stado - ovca ili stavlja bilo sto u taj kontekst je - tele. znaci, ne mora dalje ni o cemu filozofirati, sigurno nije idealni sugovornik ni za sta.
s tom anakronom analogijom, kojoj uz anakronizam ide ruzni pridjev, redovno ubijes 50% 60% zajednice.
to kao "pastir" moras osuvremeniti, usput, nevezano topika, ne ceprkati po raznim rupama i ostaloj anatomiji o kojima je sve receno, pa i kad te privlace; sto nije moguce "modificirati".

dalje, kad si vec prihvatio raspravljati o necijoj svetosti sa srpskom sektom, t.j. nisi se u pet minuta informirao da se radi o satanistickoj pojavi, te odbio, mogao si vec u pet minuta druzenja sa istom prepoznati obicne sataniste, te najkasnije tad odbiti ucesce. laz, laz i laz, izvrtanje, prenemaganje, slina, smrad, licemjerje, prevara i laz.
ali ne, druzimo se sa satanistickom sektom, materijalizam nam je nalozio, moglo bi biti "koristi", ekumenizma cak, te jos predstavljamo "rezultate". pa sad kazemo nesto lijepo o stepincu i sve je u redu. propalica.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version