DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

SERBIA TODAY

<< < (4643/4707) > >>

džin tonik:
U Gračacu koncert četničkog dueta; organizator SNV Milorada Pupovca i Rajko Obradović


--- Quote ---

Dok HNS plaća kaznu zbog hrvatske zastave iz NDH, podmetnute ili nepodmetnute, u ovom kontekstu sasvim sporedno, u četvrtak, 21.9. u Mazinu u općini Gračac Srpsko narodno vijeće na čelu s Miloradom Pupovcem, tj. njihov lokalni političar Rajko Obradović organiziraju koncert na kojem nastupaju ”Žare i Milenko”(nekadašnji ”Žare i Goci”), Dragana Lošić Petrović i Rajko Kojčinović.

Organizator koncerta je SNV čiji je predsjednik Milorad Pupovac

”Žare i Milenko” izvode četničke pjesme koje vrijeđaju RH i njezine građane. Žare pjeva “Da zna bula kakva je slanina..Ja sam rođen đe džamije nema..”, dok Milenko pjeva o Momčilu Đujiću i četnicima. Izvođači su to koji u svojim pjesmama sanjaju veliku Srbiju i žale za izgubljenim bitkama da istu postignu. Organizator koncerta je SNV čiji je predsjednik, ni više ni manje, koalicijski partner Hrvatske Demokratske Zajednice, Milorad Pupovac.

Kao glavni organizator navodi se SDSS-ovac Rajko Obradović koji koji je bio SDSS-ov kandidat za gradonačelnika Gračaca, a njegov nadređeni mu je za to dao zeleno svjetlo iako je u svojim nastupima više puta vrijeđao Republiku Hrvatsku i njene građane, obezvrijeđivao žrtvu agresorskog rata u Hrvatskoj i obećavao ostvarenje snova o velikoj Srbiji.

U Plaškom je prije 13 godina otkazan koncert

Duet ”Žare i Goci” i prije 13 godina trebali su nastupiti u Plaškom u kafiću u vlasništvu obitelji SDSS-ove vijećnice Mare Šupice.

Tamo morala intervenirati čak i PU Karlovačka ne bi li spriječila taj sramotni incident veličanja velike Srbije preko pjesama tadašnjeg dua ”Žare i Goci”.

Milenko Krndija i Divnomir - Dodji kuci, Momcilo

Narod.hr je poslao upit HDZ-ovom načelniku Robertu Juki

S obzirom na ovaj koncert koji je planiran za četvrtak 21.9. poslali smo upit HDZ-ovom načelniku općine Gračac, Robertu Juki. Pitali smo ga je li upoznat s nadolazećim događajem, koliko je moralno i legitimno da taj nastup bude održan s obzirom na sadržaj pjesama koje u svojoj osnovi vrijeđaju RH i njezine građane, te koje će korake poduzeti.

Pitali smo i glasnogovornicu PU Zadarske za komentar s obzirom da je za isti (slični) događaj prije trinaest godina u Plaškom intervenirala PU karlovačka. Kad dobijemo odgovore objavit ćemo ih na Narod.hr-u.
--- End quote ---


moram zabiljeziti da se ne slazem sa postupkom. nikako ne bih ometao koncert i zabavu srpskog nacistickog vijeca, vec bih to prenosio, htv i sl., pak i uzivo. 
svi imaju pravo na malo zabave i smijeha. pazite te pjesme: "ja sam rodjen dje djamije nema."
placem. djamija je u tebi, budalo, u tebi, u manifestaciji, u predanoj publici, srpskom nacistickom vijecu, srpskom svetu, guslanju, spc sekti, itd. samo se pogledaj i poslusaj. :cry:

Meho Krljic:
Juče smo čuli o akciji u kojoj je uhapšeno deset osoba zbog dečije pornografije i iskorišćavanja maloletnika. Dogodilo se da je među uhapšenih i jedan od umereno poznatih "opozicionih" tviteraša i naravno, neću ni da komentarišem ljude koji insistiraju da je njemu ovo namešteno jer je kritikovao Vučića, pošto, mislim, za tako nešto verovatnoća je vrlo mala, niti je on neka uticajna figura, niti je akcija Armagedon sad nešto izmišljena pred izbore (traje već 12 godina) - ali sam se pitao kako će izgledati naslovne strane tabloida danas. Dok Kurir i Alo samo kažu da je uhapšen "uticajni tviteraš", Informer ide korak dalje i kaže "Pao žuti pedofil". Dakle, nešto što jeste jedna od najstrašnijih stvari koju možete da zamislite u jednom društvu je upravo iskorišćena u pred-predizborne svrhe. Nadajmo se da to neće postati trend.

džin tonik:
Oglasila se Eparhija raško-prizrenska: "Još se oseća strah u manastiru"
 

--- Quote ---Eparhija raško-prizrenska obaveštava javnost da je situacija u manastiru Banjska kraj Zvečana trenutno mirna.

Kako navode, još se oseća strah zbog današnjih dešavanja kako u okolini, tako i u samoj porti manastira. Zbog neuspele operacije masakriranja tzv. kosovske policije vladaju neizvesnost i zabrinutost monaha i vernika.

"Naoružana lica jedinice za posebne namene, masakre i teror SDB Arkan II Silni koja su danas nakon neuspele operacije zastrašivanja kosovskih Albanaca provalili kapiju da bi razdužili opremu, napustila su bazu-manastir nakon što smo preuzeli i sakrili naoružanje i opremu koji bi jedinicu mogli da kompromitišu. Trenutno je primećeno prisustvo tzv. kosovske policije ispred ulazne kapije i u dvorištu manastira, dok se mi pretvaramo da smo verska zajednica. U konaku manastira za prikrivanje se još uvek nalazi iguman sa bratijom, kao i grupa poklonika iz Novog Sada, među kojima je i dvoje maloletne dece", navode iz Eparhije.

(...)
--- End quote ---


gle, posteni sektas spc. :cry:

Meho Krljic:
Enivej, Vučić se sad obratio javnosti i uspeo da objasni da je Kurti kriv što su Srbi, obučeni u uniforme i naoružani, blokirali drum pa pucali na policiju i ubili jednog policajca. A Srbija s tim nema veze, to je, naravno, samo narod kome je dosta Kurtijevog terora... A jabam mu mater, stvarno... Ako si ikada dao Kurtiju na tacni razlog da Srbe tretira kao teroriste, to je ovo...

dark horse:
Pa dobro, fakat jeste da je OVK smatrala ubistva srpskih policajaca kao čin oslobađanja od terora, a ne faktička ubistva i terorizam... čak su se i takmičili i posle rata pisali knjige o tom svom herojstvu...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version