DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

SERBIA TODAY

<< < (2/4707) > >>

Dry-Na-Nord:
http://www.b92.net/sport/vesti.php?yyyy=2007&mm=12&dd=24&nav_id=277899

Jebemudikobraza! Zar nije glupo davati milionerima još para?

Kastor:
Supružnici pucali na terasi, žena pogođena u grudi


KRAGUJEVAC - Božićno slavlje se umalo nije kobno završilo po Staniku Miladinović (54) iz sela Jarmenovci kod Topole, koja je sa suprugom Miroslavom izašla na terasu, ali je metak ispaljen u vazduh završio u njenim grudima. Operisana je u kragujevačkom Urgentnom centru, jer joj je metak probio levo plućno krilo i mnogo je iskrvarila na putu do bolnice.

Istražni sudija Opštinskog suda u Topoli Milan Mesarović kaže za „Blic“ da su prekjuče, na Božić, oko podne Stanika i Miroslav izašli na terasu porodične kuće i počeli da pucaju u vazduh.
- Još nismo sigurni kod koga je bio pištolj kada je došlo do ranjavanja, ali verujemo da se radi o nesretnom slučaju - kaže sudija Mesarović.
Bojan Miladinović, Stanikin sin, kaže da je sve bilo iznenada, a pištolj je vlasništvo njegovog oca, za koji ima dozvolu već 20 godina.
- Spremali smo se za svečani ručak, a majka i otac su sa terase pucali u vazduh. To je običaj koji poštujemo.  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x
Prvo je majka ispalila tri hica, zatim otac, a onda je ona ponovo uhvatila pištolj da opali još koji metak. Začuo sam pucanj i kuknjavu. Otac je zapomagao i zvao upomoć. Istračao sam iz sobe, i zatekao majku kako se drži za grudi. Vikala je „nije mi ništa“, ali su podne pločice bile krvave. Doteturala se do predsoblja i pala. Onesvestila se i odvezli smo je u bolnicu - priča Bojan i dodaje da je posle tragedije „razlupao ‘tetejac’ koji je njegovoj porodici zagorčao slavlje“.
Slobodan Milisavljević, grudni hirurg, kaže da je Stanika Miladinović posle četvoročasovne operacije ostala bez dela pluća, ali da je imala sreću što je metak za „dlaku promašio srce“. Stanika je i dalje u teškom stanju, ali nije životno ugrožena.

"Blic"

Kastor:
Montenegro tudej

Na Badnje veče izbegnuta tragedija na aerodromu u Golubovcima
Šenlučili i umalo nisu srušili avion  :!:


PODGORICA - Badnje veče, koje najavljuje najradosniji hrišćanski praznik Božić, moglo je da bude kobno po putnike Montenegroerlajnsa“, koji su avionom „foker 100“ putovali iz Ljubljane u Podgoricu. Naime, u nedelju oko 21.30 sati, nepoznata osoba šenlučila je i metak je pogodio rep aviona, koji se spuštao ka aerodromskoj pisti. Iskusni pilot Milorad Todorović, uspeo je da bezbedno spusti letelicu, i ne ugrozi ni živote putnika, ni kolega.

U Crnoj Gori je i juče bio neradan dan, pa se MUP ni dva dana posle incidenta nije oglasio. Takođe ni od koga od nadležnih u MUP-u nismo mogli saznati dokle se stiglo sa istragom. Da li je utvrđeno ko je i odakle ispalio hitac koji je pogodio rep letelice, kao i iz kog oružja je pucano.
Sagovornik „Blica“ zaposlen na Aerodromu Golubovci, kaže da se incident završio dobro, jer je zalutali metak pogodio rep aviona, a ne pilotsku kabinu ili rezervoar, što je moglo da izazove katastrofu i dovede u opasnost putnike i posadu.
- Tokom praznika u Podgorici pucalo se na sve strane. U jednom trenutku sam čak pomislio da se zaratilo. Srećna okolnost je da je metak završio u repu aviona, jer da je kojim slučajem pogodio pilotsku kabinu ili rezervoar, posledice bi bile katastrofalne. U trenutku kada je pogođen, aviona je još bio u vazduhu, iznad prilazne piste. Da je kojim slučajem pogodio pilotsku kabinu ili rezervoar desetine života bilo bi u opasnosti. Sreća da se u pilotskoj kabini za komandama nalazio iskusan pilot Milorad Todorović, koji je letelicu prizemljio bez problema - kaže sagovornik „Blica“.
Ministar saobraćaja u Vladi Crne Gore, dr Andrija Lompar, izjavio je za „Blic“ da sve ukazuje da je incident prouzrokovao neodgovorni građanin, koji je šenlučio, ali i da treba sačekati zvaničan izveštaj policije.
- Oštećenje na avionu nije veliko, a pošto se svaki avion detaljno pregleda pre poletanja i posle sletanja - ekipe sa Aerodroma Golubovci lako su locirale, gde se zarilo zrno koje je pogodilo avion. Moram da dodam da su mnogi od putnika saznali šta se dogodilo, tek kada im je to saopšteno u pristanišnoj zgradi - kazao je Lompar i dodao da očekuje da će policija ubrzo javnost obavestiti o rezultatima istrage, pa će i Ministarstvo preduzeti sve mere protiv eventualnih počinilaca.
Pilot, koji je insistirao na anonimnosti, objasnio je za „Blic“ da je deo aviona, gde se zario metak, napravljen da izdrži veliko opterećenje u vazduhu.

Ghoul:

--- Quote from: "Kastor" ---
- Spremali smo se za svečani ručak, a majka i otac su sa terase pucali u vazduh. To je običaj koji poštujemo.  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x
--- End quote ---


šta se hrkljušaš, barabo, OBIČAJI SU TO!
šta je čoek bez svojih običaja koje će da štuje?
'to je meni tako od mog đeda ostanulo' itsl!
umesto da pohvališ ovu tako netipično srpsku, čak modernu, proevropsku tendenciju ravnopravnosti polova (žena ima prednost, prvo ona puca u vazduh, pa onda muž…) ti u tome vidiš nešto negativno, il podsmeha vredno, kukala ti majka!
ko je srbin i srpskoga roda, a ne šenluči onda kad tradicija i predanje nalažu – taj je izrod i izdajnik semena svoga!
haug!

Kastor:

--- Quote from: "Ghoul" ---
--- Quote from: "Kastor" ---
- Spremali smo se za svečani ručak, a majka i otac su sa terase pucali u vazduh. To je običaj koji poštujemo.  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x
--- End quote ---


umesto da pohvališ ovu tako netipično srpsku, čak modernu, proevropsku tendenciju ravnopravnosti polova (žena ima prednost, prvo ona puca u vazduh, pa onda muž…)
--- End quote ---


 :!:

Pravo da ti kažem, ne znam šta mi je smešnije, da li to što "gospodin" već 20 godina ima dozvolu za oružje, a mi "nenormalni" treba da ga krijemo, ili to što su se smenjivali - u ovim našim srpskim okvirima to mu dodje kao predigra (ili ko zna, možda je to i sex!), ili to što je ručak "svečan", ili što je bio božić a garantujem da su upucali ateistu ili bar agnostika.  :!:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version