• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Reynoldse, reaguj!

Started by Alexdelarge, 22-03-2011, 21:43:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Джон Рейнольдс

У животу нисам гладовао, то је озбиљна мисинтерпретација. Било је тешких времена, али глади јок. Чисто сумњам и да је ова несрећница "теолошкиња" гладовала, него ето, кад удариш по кукњави, мора и то да се спомене. Уместо да је нахрани, маћеха Србија је школовала. Не мош људима угодити, кажем ја.

А клима уређаји не решавају проблем загушљивости и смрада јер ниодакле не доводе ваздух нити кужни ваздух одводе. Ако је такав проблем клима "решила", то значи да је проблем био само привид.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Kako bi ti znao da li je neko gladovao ili ne? kažem ja, svako upisuje svoja sranja ovde. Gomilo besnih manipulatora.  8-)

Što se tiče klime, pomoglo je. Privid ili ne.

Father Jape

Quote from: tomat on 07-05-2012, 15:25:01
šta ćemo sa ženama, mislim to oko penisa. valjda se i one kvalifikuju za titulu najvećeg Srbina.

Hm, mogli bismo ovako: muškarci veličina penisa, žene broj dece.

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

lilit

ma anketa bi pokazala da je zole najveci srbin, a to ne zelimo da dokazemo.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mims

Quote from: Father Jape on 07-05-2012, 15:48:22
Quote from: tomat on 07-05-2012, 15:25:01
šta ćemo sa ženama, mislim to oko penisa. valjda se i one kvalifikuju za titulu najvećeg Srbina.

Hm, mogli bismo ovako: muškarci veličina penisa, žene broj dece.

E sad. Ko je najurio sise iz kadra?
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Melkor

U pravu si. Mene, recimo, zanima kakve bi bile "Srpske sise". Harvesteru?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

angel011

Da li se i moobs računaju?  :lol:

Nego, ovo gladovanje, u tekstu se pominje podvizavanje, je l' to bio nekakav post u okviru studija, i da li su tome podvrgavani svi studenti ili samo ona?
We're all mad here.

Josephine

Quote from: Melkor on 07-05-2012, 15:55:56

Vrhunac tvog diskursa je potprcavanje iz pozadine i asocijalno dobacivanje da je zagušljivo domu omladine. :)

Father Jape

Quote from: Mims on 07-05-2012, 15:53:21
E sad. Ko je najurio sise iz kadra?

Prema mojoj školi verovanja, a imam podatke koji podupiru ovaj stav, veličina grudi nije u korelaciji sa stepenom srpstva. -_-

Tex Murphy

Њоњ, изгледа да се развила феноменална расправа, а мене нико не зове!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Одох да прочитам тај фамозни текст због којег је Д. опет почела да лупа  :evil:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 06-05-2012, 23:31:11
Ja iskreno mrzim Srbiju i Srbe, ali dajte. Jadna ona doktorirala (skoro) u Nemačkoj i sad kad je postala neko rešila da se obračuna sa svim što ju je tištalo u prošlom životu. Mislim, koga bre boli kurac za njene frustracije, al stvarno pitam? Šta, sad svaki klinački nezreli izliv jada treba da tumačimo kao univerzalnu mudrost?

Da ne bude zabune, ovim ne pokušavam da kažem da su njene frustracije neutemeljene, da je njen jad neopipljiv i sve to, ali nigga please, ako ne umeš da budeš dostojanstven u pobedi i porazu onda si poranio sa doktoratom.

Мехо објаснио. На неком нормалном форуму, након овога не би било даље дискусије, али овде...
Genetski četnik

Josephine

Vi ste duboko zaglibili, ali Meho je jedino iznenađenje. Doduše, on je reagovao iz drugih razloga.  :lol:

Šta tebe briga, Harvi, tebe je ćale zaposlio.  :lol:

Father Jape

Meni je jedino iznenađenje u ovih pet strana Batin izlet u megapatetiku. Ostalo je sve po uigranim pravilima sagitaškog igrokaza.  :lol:

Melkor

Quote from: D. on 07-05-2012, 16:05:28
Vrhunac tvog diskursa je potprcavanje iz pozadine i asocijalno dobacivanje da je zagušljivo domu omladine. :)

Jasno mi je da, zbog nemogucnosti da priznas i prihvatis gresku, pokusavas nas razgovor da spustis na standardni pijacarski nivo tvoje komunikacije ne bi li retrogradno opravdala svoje zaletanje i uvrede, ali to opravdanje od mene dobiti neces. Mozes nastaviti da me vredjas ali i ovo, do sada, mnogo vise govori o tebi nego o meni.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Josephine

Uopšte te ne vređam. Započeo si nešto i mislio si da će proći. E, neće.

Tex Murphy

QuoteDanas sam bas ponosna, jer pisem predgovor svom doktoratu. Ovime bih htela svima sa se zahvalim, koji su mi pomogli sa dodjem do ovoga, pa jos i u inostranstvu, pa jos i u Germaniji (ipak je vrhunac nauke ovde).

Hvala ti JEBENA maceho Serbijo sto sam uglavnom sve vreme kod tebe gladovala i nisam znala da li cu ziva docekati sledeci mesec.

Hvala vam Srbske Krajine sto sam se zbog vas najela toliko jaja, da sad jaja samo za Vaskrs mogu da vidim i da ih konzumiram, a da ne povratim (dokaz za postojanje Boga). Hvala ti sveto Kosovo, jer mi je, uvek prisutna, svest o tebi bila presudna da se ne mrdam sa mesta gde su zakopane svete kosti mojih svetih predaka (znanih i neznanih).

Hvala ti ser politicki sistemu, sto si mi pokazao da sam za tebe zapravo gnjida, koju treba istrebiti, jer ne mislim kako si ti i tvoji pogodni sledbenici propisali.

Hvala ti serbsko drustvo, koje bi samo da tamani (vise nije ni bitno koga: Siptare, Balije, pedere & lezbose etc.), sto si me naucilo da cenim ovaj minimum moralia na zlom, naopakom i trulom Zapadu.

Hvala ti Teoloski fakultetu koji si mi godinama ispirao mozak sa nepotrebnim informacijama i sistematski sprecavao misaone aktivnosti. Tako si me naucio da pocnem da slutim da negde drugo, daleko, dalekoooo ljudi zapravo (mogu da) misle.

Hvala ti Atanasije Jevticu, sto si mi bio ubedljivi dokaz da postoje teolozi koji u apstraktnom drugome, npr. pripadnicima druge nacije or vere, vide pacove i ostalu gamad. Tako sam naucila da postoji diverzitet teoloskih interpretacija.

Hvala vam ikone samoga Gospoda, sa vasim voznim parkovima (nemam nista protiv njih, naprotiv), jer ste mi pokazali koliko je zapravo materija nistavna i nebitna (pored toga naucila sam da prihvatim cinizam realia: uz adekvatni blagoslov, mozes da budes glup, a da unatoc tome budes direktor, prof, docent etc).

Naucili ste me istrajnosti, sistematskom radu i disciplini (pride kao zeni: dzaba ti blagoslov). Samo tako sam mogla, modra od gladi (bilo je tu i po 7 dana prinudnog podvizavanja), da polazem sa desetkom ispite (i da tokom celog skolovanja pod tim uslovima ne padnem nijedan ispit).

Hvala vam ser decaci, koji pomocu kita dobijate sve sta hocete (jer jednostavno imate kita-ljubi ga majka), sto ste me naucili da koristim mozak (opticki nikada nisam privlacila kitove).

Hvala ti vladiko Atanasije Rakita sto si mi rekao da mi iz principa ne dajes 10, jer sam zensko (nego 9 (iz ove perspektive: uuuu al si me sjebao!), a ja ti (doduse zbunjeno) ocutala. Time si me naucio da sistem moze da proguta coveka i zdrav razum, koji nikako da vidi korelaciju medj vaginom and mozdanih (ne)aktivnosti.

Hvala ti porodico, uza i sira, sto se i pored terapija, manifestnih i latentnih psihickih (trajnih) ostecenja, ipak osecam zdravo (samo u relaciji).

Hvala svima vama kojima su drugi krcili put, sto sam videla, da ja to moram sama da radim.

And last but not least HVALA TI NOLE (Tesla i Drakula), jer bez tebe (vas? al cekam da prvo nas ugledni akademik dokaze ( or napise dr?) serbian poreklo ove druge dvojice) zapravo ne mogu da budem ponosna serBkinja.

Каква глупача...
Genetski četnik

Meho Krljic

Quote from: D. on 07-05-2012, 15:20:06
A ova rasprava pokazuje svu raskoš vašeg nedostatka empatije.  xyxy

Ali sve vreme ponavljam kako ovo nema veze sa empatijom: niko ne dovodi u pitanje autorkin (subjektivni, kako i mora biti) osećaj frustriranosti i gneva, niti iko tvrdi da oni nisu stvarni. U pitanje se dovodi njen metod procesovanja frustracije i gneva koji je neelegantan, nezreo i pošten čovek će javno da kaže da je u pitanju resantiman koji treba prevazići i kanalisati energiju u neku korisniju stranu. U pitanje se takođe dovodi tvoja percepcija ovog teksta jer si ga ti donela na forum uz pretpostavljenu nameru da pokažeš kako taj tekst izražava neku hvalevrednu misao ili neku emociju nama ovde stranu.

angel011

@D: "Vrhunac tvog diskursa je potprcavanje iz pozadine i asocijalno dobacivanje da je zagušljivo domu omladine" nije uvreda?

Da tebi neko uputi nešto slično, nedeljama ne bi prestajala da smaraš o tome kako te napadaju jer si žensko, a nećeš poslušno da klimaš glavom i da ćutiš.
We're all mad here.

Tex Murphy

Quotenedeljama ne prestaješ da smaraš o tome kako te napadaju jer si žensko, a nećeš poslušno da klimaš glavom i da ćutiš.

Fixed.
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: Melkor on 07-05-2012, 15:55:56

Катарина Радивојевић!
Genetski četnik

Melkor

Quote from: D. on 07-05-2012, 16:44:52
Uopšte te ne vređam. Započeo si nešto i mislio si da će proći. E, neće.

Vredjas me. Zapocela si nesto misleci da cu ili da te  ignorisem, kao neki, ili da cu poceti da te psujem, kao negi drugi, i da ce ti tako proci. E, nece.

@Harvi

Gde to bese moze da se proveri?  :)

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 07-05-2012, 16:50:55
... jer si ga ti donela na forum uz pretpostavljenu nameru da pokažeš kako taj tekst izražava neku hvalevrednu misao ili neku emociju nama ovde stranu.

Nisam. Tekst sam ostavila vašoj slobodnoj interpretaciji, a iznela sam svoje mišljenje. Nisam luda ni glupa da ne znam kako će bar polovina odavde da odreaguje na njega. Zato sam ga i postavila, da se ne lažemo. Jedino nisam očekivala da i ti reaguješ kako si reagovao.

Što se mene tiče, ovde se lepo vidi psihologija mase. Oni čije mišljenje se ceni su reagovali. Neki zbog teksta, neki zbog drugih stvari, izrečenih tokom rasprave. Onda su se uključili ostali pod pretpostavkom "kada je Meho protiv, mora da je tako", pa su čak pisali i nesuvisle i nezrele argumente ("ja bih..." i slično). Ali ti nisi skočio da kritikuješ nezrelost argumenata, recimo, već "nezrelost" pisma. Ali ti ne znaš ko je dotična, ne znaš šta je dosad uradila i ne znaš sa kojom emocijom je, na kraju krajeva, napisala tekst.

Ti si taj koji mu je učitao emociju. Ja sam čitala sadržaj, reči, suštinu, i to što je izrečeno mi se dopalo po stilu, rečniku i poenti. Emocija sa kojom je tekst pisan me je manje interesovala. Što će reći - tekst si provukao kroz emotivni deo uma, a racionalni je ostao u drugom planu.

Zbog tog sadržaja ova devojka zaslužuje moju empatiju. Ko god oseća potrebu da ovo napiše - zaslužuje moju empatiju. Moja reakcija nije na emociju iz teksta. Tačka.

I Melkore, prihvati odgovornost ovog puta. Diviš se Mehi na strpljenju, a Meho je u sred rasprave sa mnom. I da nisi mislio na mene, mogao si bar da pretpostaviš da ću ja pomisliti da misliš na mene. A mislio si. Nisam te uvredila, rekla sam ti da ne sereš. :)

Джон Рейнольдс

Који су то неки, а ко су неки, а ко су остали?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Quote from: D. on 07-05-2012, 18:51:50
Quote from: Meho Krljic on 07-05-2012, 16:50:55
... jer si ga ti donela na forum uz pretpostavljenu nameru da pokažeš kako taj tekst izražava neku hvalevrednu misao ili neku emociju nama ovde stranu.

Nisam. Tekst sam ostavila vašoj slobodnoj interpretaciji, a iznela sam svoje mišljenje. Nisam luda ni glupa da ne znam kako će bar polovina odavde da odreaguje na njega. Zato sam ga i postavila, da se ne lažemo. Jedino nisam očekivala da i ti reaguješ kako si reagovao.

Dakle:

QuoteOvo je post sa fejsbuka koji me je na neki uvrnut način rastužio jer pokazuje svu tragičnost potrage za polnim-rodnim i svakim drugim identitetom.

napisala si da te je rastužio  (emocija nama strana) jer pokazuje svu tragičnost potrage za polnim-rodnim i svakim drugim identitetom (hvalevredna misao). E, sad, ja ne vidim da taj tekst to izražava niti me je rastužio, plus mislim da je uopštavanje koje si upotrebila (tragičnost potrage za svakim identitetom) nekorisna jer nije moguće da je potraga za svakim ili bilo kojim identitetom jednako tragična ili uopšte tragična.

Ali ti nisi skočio da kritikuješ nezrelost argumenata, recimo, već "nezrelost" pisma.

Ali kojih argumenata??? Taj tekst se upravo ne bavi dokazivanjem bilo čega argumentima već je serija proizvoljnih tvrdnji i optužbi koje iz njih proizilaze. Mi ne znamo da li je autorka zaista gladovala ali treba da osuđujemo Srbiju koja ju je izgladnjivala. S druge strane, većina ljudi koje poznajemo a koji gladuju (žena koja prosi za hranu ispred mog Maksija u kraju, mali Rom koji svira u tarabuku na istom mestu pa mu ponekad kupe da jede) nisu doktorirali teologiju u inostranstvu. Nisu završili ni osnovnu školu. Ne pišu fejsbuk postove da izraze svoju frustraciju nad društvom koje im nije pružilo šansu. Takođe, ne znamo je li autorka zaista bila diskriminisana na osnovu pola ili zato što je, na primer, socijalno disfunkcionalna i neprijatna osoba. Znamo da je vladici oćutala.

Dakle, koji argumenti sa kojima bi moglo da se polemiše? Srbija je nepravično društvo, to smo znali i ranije, ali jednostavno utvrđivanje ovoga i frustrirani bes istim povodom ne pokreće raspravu dalje. 

Ali ti ne znaš ko je dotična, ne znaš šta je dosad uradila i ne znaš sa kojom emocijom je, na kraju krajeva, napisala tekst.

Kao ni ti, pa ne vidim zašto to sad ponavljaš. Taj argument važi i za tebe. Možda je dotična to napisala samo da uvredi Vladiku a u stvari nije doktorirala, nije žensko, nije u inostranstvu. Nemamo pojma. Mi ovde polemišemo sa pretpostavkom da ti smatraš tekst tragičnim dokazom o uzaludnosti potrage za identitetom, ne sa verodostojnošću teksta.

Ti si taj koji mu je učitao emociju. Ja sam čitala sadržaj, reči, suštinu, i to što je izrečeno mi se dopalo po stilu, rečniku i poenti. Emocija sa kojom je tekst pisan me je manje interesovala. Što će reći - tekst si provukao kroz emotivni deo uma, a racionalni je ostao u drugom planu.

Tekstu koji počinje sa "Hvala ti JEBENA maćeho" ne mora se baš mnogo učitavati emocija. A ja i kažem, suština teksta, njegov stil i poenta su suviše plitki, isprazni i jednodimenzionalni da bih ja očekivao da se tebi to dopadne. Nekom detetu, da, ali ti to nisi.

Zbog tog sadržaja ova devojka zaslužuje moju empatiju. Ko god oseća potrebu da ovo napiše - zaslužuje moju empatiju. Moja reakcija nije na emociju iz teksta. Tačka.

Ali ti nisi ispoljila empatiju, napisala si isprva da te je tekst rastužio. Tek posle si govorila da autorka zaslužuje rispekt itd.

I ponovo ću reći, ja i ne raspravljam sa empatijom to jest sa saosećanjem. Sa detetom se može saosećati a opet mu se objasniti da radi pogrešnu stvar (recimo kada stariji sin zato što je osujećen u planu da ide napolje da se igra, krene da maltretira mlađeg sina), dakle sa autorkom ovog teksta je sasvim moguće saosećati ali se onda legitimno zapitati koga boli kurac za njena proseravanja i da li, sad kad piše uvod za doktorat nema na umu neke pametnije stvari od post festum razračunavanja sa neprijateljima od kojih su, lepo se vidi pola zamišljeni.

I Melkore, prihvati odgovornost ovog puta. Diviš se Mehi na strpljenju, a Meho je u sred rasprave sa mnom. I da nisi mislio na mene, mogao si bar da pretpostaviš da ću ja pomisliti da misliš na mene. A mislio si. Nisam te uvredila, rekla sam ti da ne sereš. :)

Melkor je zapravo napisao da sam baš preterao, dakle nije se "divio" koliko se čudio mojoj zadrtosti.

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 07-05-2012, 19:59:12
Ali ti nisi ispoljila empatiju, napisala si isprva da te je tekst rastužio. Tek posle si govorila da autorka zaslužuje rispekt itd.

Треба узети у обзир могућност да Д. можда не зна право значење речи "емпатија", пошто је и раније кубурила са значењем речи и израза.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Ma, važnije je reći da ona postavlja tezu da mi ne možemo da prepoznamo emociju u tekstu (pa je učitavamo) i da ona to ni ne pokušava da uradi ali da istovremeno prepoznaje suštinu koja je navodi na empatsku reakciju sa autorkom. Ja ne razumem sasvim kako je ovo logički izvodljivo.

zoskoz

logicki nikako, samo instinktom. ili ga imas ili nemas. instinkt i dusu.

Josephine

Moj emotivni sistem je, očito, drugačiji. Ja saosećam sa svakim (a mislim da je rastuživanje emocija koja prethodi saosećanju, bar kod mene) ko ima frustraciju, tugu (neprijatna osoba ili ne!), patnju i potrebu da se odrekne korena sa rečima "jebi se!".

Meni nisu bitni razlozi, nije mi bitna patetika tona, nije mi bitno kako se argumentuje, nije mi bitno da li je njoj gore ili bolje nego meni ili nekom drugom. Ja tugu ne merim po veličini. I nisam tražila vaše saosećanje. Iskreno, mene je diskurs ove devojke podsetio na Džona, zato je tekst postovan ovde. Pogotovo onaj deo koji je Džonu i zapao za oko ("uuu, al si me ujebao").

Dozvolićeš da meni ovaj tekst nije površan ni jednodimenzionalan. Ja sam u njemu videla nešto više od većine i verujem svom osećaju.

Dozvolićeš, takođe, da ja možda jesam dete, možda nisam (ne znam ni šta znači to da me ne smatraš detetom), ali svakako nije na tebi da to određuješ jer nisi kvalifikovan, a ni pozvan da radiš takvo nešto. Pogotovo kada moja emocija ovom prilikom nikoga ne ugrožava, kao ni ta emocija koju si video u devojčinom tekstu.

I prestani da se diskredituješ odbranom Melkora. On ume da se brani sam, a ako u jednom trenutku shvatim da treba da mu se izvinim - izviniću mu se, međutim oboje znamo da je upao na pogrešno mesto, u pogrešno vreme, sa pogrešnom izjavom i dok to "odraslo" ne prizna neće dobiti ni moje izvinjenje.

Meho Krljic

Ma, ne, napadanjem Melkora dovodiš sve nas u neprijatnu situaciju da crvenimo jer znamo da treba da se izviniš a ti to nećeš.

I po deseti put: niko ovde ne ukida nikome pravo na emociju ni na empatiju. Dovodimo u pitanje svrhovitost teksta kao posta na fejsbuku i kao prenesenog ovde. Mislimo (a to je kraljevsko "mi") da je tekst nepošteno napisan jer optužuje i presuđuje a ne daje nikakve predloge da se problemi prevaziđu, pa čak ni uverenje da je problem zaista taj koji se pominje. Mislimo da je drzak a ne smeo, patetičan a ne tužan, prost a ne ubojit itd. Sumnjamo da autor veliki deo sopstvenih propusta i nesavršenosti pripisuje drugima ili bezlićnoj maćehi Srbiji. Ponovićemo: to što neko ima emociju sa kojom saosećamo ne znači da ne treba da mu pomognemo da ima plemenitije emocije i piše pametnije, konstruktivnije tekstove.

Josephine

A sad se stavljaš na čelo mase? Misliš umesto ostalih? :)

Meni se čini da je ova devojka odavno svoje predloge dala, ali da ništa nije vredelo. Čini mi se da je ovo jedno ultimativno "jebi se", i ja joj se divim na sposobnosti da raskine patološku vezu sa korenima, koja je, očito, povređuje. Ja tu ne vidim nezrelo ponašanje, već konačno izlečenje i raskid sa bolešću.

Ja nisam tražila da se Melkor izvini meni u Domu omladine, ne mislim da on zaslužuje da isto traži sada i neću da se izvinim. Nismo mali, ako smo uporni.

Meho Krljic

Nismo uporni ako smo tvrdoglavi.

I tebi se "čini" da je devojka predloge dala, isto koliko meni (tj. nama) može da se čini da je ona jedna razmažena klinka koja ne shvata da je imala priliku da studira i školuje se dok su neki od tih ljudi koje napada bivali proterivani sa vekovnih ognjišta i na traktoru spasavali živu glavu (i naravno da Zosko ovde podržava to pisanje jer su njegovi centri za zadovoljstvo u dopaminskoj poplavi otkada je pročitao "JEBENA maćeho Srbijo"). Ali to su špekulacije pa se njima ne treba baviti.

Njen raskid sa korenima nije nikakav raskid nego kompenzacija za frustriranost. Raskid u nekom pozitivnom smislu bi značio da je ona izgradila neki zreo identitet kome nisu potrebni kolektivni identiteti radi identifikacije ali se iz ovog teksta ništa slično ne vidi. Vidi se samo jedno napadanje meta koje ni ne znaju da su napadnute pred čitaocima koji ni ne znaju jesu li te mete krive za grehe koji im se pripisuju. Ako tu ne vidiš nezrelo ponašanje onda moraš pažljivije da gledaš.

Josephine

Pa šta i ako sam tvrdoglava? Da nećeš možda da mi razbiješ glavu?  :lol:

Rekla sam već, verujem svom osećaju što se ovog teksta tiče; oni koji su pomenuti prepoznaće se (mete) jer je tekst vrsta otvorenog pisma. I još jednom, nije mi bitno da li je neko zaista kriv za ono što mu devojka spočitava, meni je bitna ova devojka i ja u celom njenom nastupu vidim razloge da je sažaljevam.

I sad odjednom imamo definiciju "zrelosti"? Ovde, na Sagiti? Ha!

Prestani da pritiskaš.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 07-05-2012, 21:04:55
Čini mi se da je ovo jedno ultimativno "jebi se", i ja joj se divim na sposobnosti da raskine patološku vezu sa korenima, koja je, očito, povređuje. Ja tu ne vidim nezrelo ponašanje, već konačno izlečenje i raskid sa bolešću.

Подржавам да гамад тражи "срећу" другде, али нека прво врати паре које смо ми, порески обвезници, уложили у њено образовање. Нема чистог раскида док рачуни не буду чисти. Нека врати уложено и онда има морално право да виртуелно диже средње прсте и псује по "фејсбуку", а онда нас ти два дана смараш "објашњавањем" да су грчеви недојебане уседелице симптоми излечења, а не патологије.

#Τζούτσε

Josephine

Ah, kakva demagogija. Možeš ti i bolje.

Джон Рейнольдс

Демагогија?  xrofl Очигледно је да не знаш ни шта је то. Знаш како кажу? Чист рачун - дуга љубав. Е то му дође нешто као излечење. Занимљиво је како се острвила на протеране Крајишнике, као - они су јој нешто у животу скривили, а то што смо јој ми финансирали њено бедно и ничему корисно образовање, то ником ништа, а?

#Τζούτσε

Josephine

Джон Рейнольдс

Понављање је мајка знања, а пошто ти тешко учиш, држим ти допунску наставу. Поручи тој твојој, ако заиста постоји, да врати маћехи оно што је маћеха у њу уложила. Онда има морално право да пљује за собом до прекосутра, пали мостове и ужива у Германији. Ако Германија има икакве користи од теолошкиња или ће бити лиферована овамо првим циганским возом.

Овако, просто речено, рачуни нису чисти.

#Τζούτσε

Josephine

Meni se uopšte ne čini da ona uživa u Germaniji. Čini mi se da žali što ne može da uživa u Srbiji. Kićo.

Tex Murphy

Quote from: D. on 07-05-2012, 21:38:46
Meni se uopšte ne čini da ona uživa u Germaniji. Čini mi se da žali što ne može da uživa u Srbiji. Kićo.

Поставила си потпуно идиотски текст и што прије прекинеш са расправом о овој теми и што се иста прије забашури и заборави, остаће ти већа количина достојанства.
Genetski četnik

Josephine

Ne seri, harvi. Nije pitanje mog dostojanstva, ja imam čistu emociju. Pitanje je zašto ostali reaguju kako reaguju. Ali i nije da me se tiče. Dok se ne pojavi Melkor.

Meho Krljic

Quote from: D. on 07-05-2012, 21:24:34
Pa šta i ako sam tvrdoglava? Da nećeš možda da mi razbiješ glavu?  :lol:

Da, ja sam poznat po takvom rešavanju situacija.

Rekla sam već, verujem svom osećaju što se ovog teksta tiče; oni koji su pomenuti prepoznaće se (mete) jer je tekst vrsta otvorenog pisma.

Ama, neće se prepoznati, nije ona sad došla pa sakupila sve koji su se o nju ogrešili u jednoj kafani, pa im poslužila kvalitetna pića i večeru pa kad su se opustili došla i isprozivala svakog za ono zašta je kriv pa se sad oni posramljeno gledaju. Samo se drala na fejsbuku. To je zaista slično zecu iz vica.

I još jednom, nije mi bitno da li je neko zaista kriv za ono što mu devojka spočitava, meni je bitna ova devojka i ja u celom njenom nastupu vidim razloge da je sažaljevam.

Bilo bi dobro da odlučiš da li je sažaljevaš ili sa njom saosećaš jer pišeš i jedno i drugo a nije jasno šta zaista misliš.

I sad odjednom imamo definiciju "zrelosti"? Ovde, na Sagiti? Ha!

Nemamo, a i ne treba nam jer je Zosko već rekao da se neke stvari intuitivno shvataju.

Prestani da pritiskaš.

Šopenhauer se nije setio da u erističku dijalektiku uvrsti i ovaj vid završavanja rasprave: pozivanje oponenta da stane sa argumentovanjem svog stava.  :lol:

Father Jape

Ok, prva čudna stvar na temi je bio onaj Batin izliv, ali sada počinjem da se brinem za Mehmeta. Ovo prolongirano preganjanje tako nije u njegovom duhu. Mislim, pored svih onih igara koje čekaju, da ostalo ne spominjemo, kako ikoga može ne mrzeti da nastavlja ovo?!1!11!

Josephine

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 07-05-2012, 21:38:46
Meni se uopšte ne čini da ona uživa u Germaniji.

Таква особа нигде не може да ужива зато што од себе побећи не може. Тако и треба, то је ваљда та универзална правда, шта ли.

#Τζούτσε

Josephine

A je, ti bi znao kakva je to osoba.

Джон Рейнольдс

То је очигледно. Ово: "Hvala vam Srbske Krajine sto sam se zbog vas najela toliko jaja, da sad jaja samo za Vaskrs mogu da vidim i da ih konzumiram, a da ne povratim (dokaz za postojanje Boga)" може да напише само гадура.

Ово: "Hvala ti Teoloski fakultetu koji si mi godinama ispirao mozak sa nepotrebnim informacijama i sistematski sprecavao misaone aktivnosti" може да напише само глупача која је сама уписала тај факултет и завршила га приде!

И тако даље.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 07-05-2012, 21:57:42
Ok, prva čudna stvar na temi je bio onaj Batin izliv, ali sada počinjem da se brinem za Mehmeta. Ovo prolongirano preganjanje tako nije u njegovom duhu. Mislim, pored svih onih igara koje čekaju, da ostalo ne spominjemo, kako ikoga može ne mrzeti da nastavlja ovo?!1!11!

Pa mene ne mrzi kad mislim da onaj sa kojim diskutujem  i dalje može da vidi stvari na moj način. A sad idem da sa tim istim sa kojim diskutujem i još nekolicinom forumaša igram Quake.

zoskoz

Quote from: Father Jape on 07-05-2012, 21:57:42
Ok, prva čudna stvar na temi je bio onaj Batin izliv, ali sada počinjem da se brinem za Mehmeta. Ovo prolongirano preganjanje tako nije u njegovom duhu. ...

ocigledno je da uvijek mora biti u pravu i ne trpi ni najociglednije poraze.
salu na stranu. nazire se promjena vladajuce garniture u srbiji, pa je pametnije dodati si premisu "the serb".

Meho Krljic

Anomander Rejk

То је очигледно. Ово: "Hvala vam Srbske Krajine sto sam se zbog vas najela toliko jaja, da sad jaja samo za Vaskrs mogu da vidim i da ih konzumiram, a da ne povratim (dokaz za postojanje Boga)" може да напише само гадура.

Uistinu, ovo je nešto najodvratnije što sam pročitao u zadnje vreme, odvratnije i od hr iživljavanja na tu temu, perfidnije i zlobnije, kod hr  su bar jasne stvari i znaju se pozicije, pa toliko i ne dotiče, ali ovo je zaista... bljakpink   
Tajno pišem zbirke po kućama...