• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Vegetarijanstvo je prava stvar

Started by scallop, 25-03-2011, 15:31:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

al' komentar je pobjednički: ''is botox vegetarian?''

RedSonja

evo šta imam da kažem na tu temu, ne sviđam je

''danas neki građani totalno otkačinju kase spanđaju sa makrobiotičkom kujnom i onim jelima sto su ko bašta,
sem toga njih će neko jednom da ugazi i kamenuje, neko ko bude metabolisao dzankerski parti
jer svi znamo da makrobiotičari zelenaši kusaju povrtnje čorbe i ako se mnogo nakote zabraniće mlečnu čokoladu a dzankeri štoseri ne mogu da se bodu bez kilo belog šećera i kilo i po čokolade.
a sem sem toga ja imam nizak pritisak,nešto kao 82 sa 30 i moram da žvaćem grumenje soli za užinu a zelenaši izbegavaju so i možda budu i so sankcionisali
mislim da makrobitičke zelenaše podržava gej zajednica i SZO
nisam sigurna''

Skalar

Пробај са шунком да подижеш притисак, црвенокоса. Од ње гарантовано притисак иде у небеса, а и брзо се добија онај шлауф око појаса. Има мушких који то воле!

А што користе бели шећер и чоколаду? Ово сад први пут чујем. Јел то неко зезање, или стварно?
Пиво и ћевапи спајају људе.

RedSonja

ti ne znaš da čokolada odnosno cuker pospešuje efekat dzanka do ludila???

RedSonja

ja ne jedem šunke pršute i resto jebote, imam 57 kila na metar osamdeset visine, jedem samo cigarete, cigarilose i kuvajtske dinare

Skalar

Quote from: RedSonja on 01-07-2012, 19:40:35
ti ne znaš da čokolada odnosno cuker pospešuje efekat dzanka do ludila???

:oops:  Појма нисам имао! Ал, добро, ја сам матор, у моје време је најјача дрога била нека ракија "Екселенција" (или тако некако), а сеоски "дрогоши" су откидали филтер са цигарете и, као, дували у ћошку летње баште јединог кафића, па се онда заваљивали на столицама, као, удувани  :-x . А једини прави наркоман ког сам познавао био је онај талентовани фудбалер, син познатог фудбалског тренера (Новосађани ће знати о коме причам), но никад нисам  био присутан кад се боцкао, нити сам га виђао да изједа чоколаду на киле... Чоколада и шећер.... ееееееее.... тако дивни изуми, а за шта се користе....

Albedo 0

mi pušači bar znamo od čega umiremo, a ne k'o ovi vegetarijanci, ne znaju gdje će da ih pogodi 8)

Skalar

Quote from: RedSonja on 01-07-2012, 19:42:41
ja ne jedem šunke pršute i resto jebote, imam 57 kila na metar osamdeset visine, jedem samo cigarete, cigarilose i kuvajtske dinare

Ахахахаха, па ја ни немам 180 цм висине, а једем све то! Ваљда зато имам и 110 кила  :-x  и три стента на срцету. Али сам цигаре баталио још 2007, кад ме чукнуло. А јео сам их, и до 4 пакле дневно, ко наркоман, ал без чоколаде и шећера. Црвенокоса, батали цигаре и удри по шунки (шунци), кад нагураш на 90 кила онда прикочиш  xrofl .

RedSonja

da, ima tu nekih preferencija

QuoteА једини прави наркоман ког сам познавао био је онај талентовани фудбалер, син познатог фудбалског тренера (Новосађани ће знати о коме причам), но никад нисам  био присутан кад се боцкао, нити сам га виђао да изједа чоколаду на киле... Чоколада и шећер.... ееееееее.... тако дивни изуми, а за шта се користе....

jedini pravi narkoman kog poznajem zove se nešto na m, kako kad, nekad marko nekad miloš. ima titanijumski kuk, još neke genitalne i perianalne bolesti, osim što se bode u butinu pije i pljuga i priča o nekim halucinacionim putovanjima na severni pol i o tome kako ga žandari bude u pola noći da sa njima igra zemljopis.
takođe, mislim da mu se diže na balotelija
al samo kad mu dama u izvesnom crnom mantilu pribavi dovoljno kesica sa blagotvornim ejdzom

RedSonja

Quote from: Skalar on 01-07-2012, 19:49:53

Ахахахаха, па ја ни немам 180 цм висине, а једем све то! Ваљда зато имам и 110 кила  :-x  и три стента на срцету. Али сам цигаре баталио још 2007, кад ме чукнуло. А јео сам их, и до 4 пакле дневно, ко наркоман, ал без чоколаде и шећера. Црвенокоса, батали цигаре и удри по шунки (шунци), кад нагураш на 90 кила онда прикочиш  xrofl .

šta će mi 90 kila kad i s ovim performansama mogu da se fizički obračunam sa muškarcem prosečnog gabarita
recimo tebe bi krošeom lagano odbacila sa sredine autoputa u šanac
+
n e š a l i m s e

Dzimi Gitara

Za bacanje u jarak preporučljiviji je aperkat. Ali ako to možeš krošeom, onda aperkatom možeš i preko celog druma.  :-|
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

RedSonja

Savajat Erp

Кажем ја, мала је луда и кад је трезна!  xcheers
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

lilit

sonja,
nek si se ti nama vratila!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

RedSonja

pa desiiiii bre ti žeeeeno  :oops:
aj ćeš sa mnom u grad imam neke šilinge???

sleep

Baš je lepo to vegetarijanstvo  :lol:
"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

Meho Krljic

Lepo, lepo. I zdravo.

World may be forced to go vegetarian by 2050, scientists say 
By the year 2050, you may be forced to become a vegetarian. That is, if Sweden's water scientists are to be believed.
According to the Stockholm International Water Institute, "There will not be enough water available on current croplands to produce food for the expected 9 billion population in 2050 if we follow current trends and changes towards diets common in western nations."
Humans now derive about 20 percent of their daily protein intake from animal-based products, reports London's Guardian. But a new report published by the institute says the world's population will have to cut that figure to 5 percent by 2050 to accommodate the planet's "considerable regional water deficits."
Why not just produce more food?
"Nine hundred million people already go hungry and 2 billion people are malnourished in spite of the fact that per capita food production continues to increase," the report said. "With 70% of all available water being in agriculture, growing more food to feed an additional 2 billion people by 2050 will place greater pressure on available water and land."
[Slideshow: Haunting images of the U.S. drought crisis]
So vegetarianism, the scientists say, is one option to combat the water shortage.
"A move towards vegetarian diets could help free up large portions of arable land to human food production," Orion Jones wrote on BigThink.com. "A third of current farmland is used to grow crops that feed animals. Additionally 'animal protein-rich food consumes five to 10 times more water than a vegetarian diet.'"
The report was released for the start of "Water Week" and the annual world water conference in Stockholm. And while the forecast may sound dire, the world's water situation is already grave.
According to the World Water Council, 1.1 billion people now live without clean drinking water.
[Drought diaries: How no water, extreme heat are hurting Americans]
And the United States is experiencing its worst drought in a generation, punishing farmers and burning up the nation's corn crop. On July 31, nearly 65 percent of the nation was experiencing drought conditions, according to the U.S. Drought Monitor.
The drought's been so severe and water levels so low, Midwestern towns that were intentionally submerged decades ago are starting to surface.

Nightflier

Bez namere da zadžebavam, ali pre nekoliko godina gledao sam emisiju o hrani budućnosti, u kojoj se tvrdilo da su to - crvi. Naime, neka vrsta crva je visokohranljiva i već ih eksperimentalno uzgajaju u ogromnim bazenima (video snimak). Crvi prolaze postupak čišćenja od izmeta u zasebnom bazenu, nakon čega se melju i dobija se nekakav wormburger. To meso je navodno višestrukohranljivije od govedine, a uz primenu začina navodno se ne može razlikovati od Mekovog hamburgera.

Edit: evo nečega na tu temu:

http://www.wormdigest.org/content/view/255/2/
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

pokojni Steva

Nisam čitao link, ali pljeske od muvljih jaja su odavno u el Mehiko hit. Najčistiji protein, kažu.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Father Jape

Dođavola, pored toga što ću verovatno morati da radim do 70-te da bih obezbedio pravo na neku crkavicu u tada ko zna kakvoj Srbiji, moraću i crve da jedem.  :cry:

Nightflier

To je bila poenta i te emisije koju sam gledao. Navodno visokoenergetska hrana za novi milenijum, laka za uzgoj, ne zauzima veliku površinu, za proizvodnju se koristi organski otpad...

Ne znam baš šta da mislim; ovako mi deluje kao super detalj za neki SF. Ali kakva je suša...
First 666

Nightflier

Quote from: Father Jape on 28-08-2012, 15:06:24
Dođavola, pored toga što ću verovatno morati da radim do 70-te da bih obezbedio pravo na neku crkavicu u tada ko zna kakvoj Srbiji, moraću i crve da jedem.  :cry:

Ti misliš da ćeš primati penziju? O naivni dječače...
First 666

Josephine

Nema razlike između crva i svinja osim u navici (zlo)upotrebe.

Father Jape

Gude su slatke i čovek prosto želi da ih udavi u zagrljajima i nežnim kadlzima, pre no što im raspori grkljan i pretvori u čvarke.

Crvi su spram toga nekako meh.

Nightflier

Quote from: Father Jape on 28-08-2012, 15:13:40
Gude su slatke i čovek prosto želi da ih udavi u zagrljajima i nežnim kadlzima, pre no što im raspori grkljan i pretvori u čvarke.

Crvi su spram toga nekako meh.

Đejpe, još da počneš da jedeš kavurmu i bićeš konkurencija Haj Djuku samo takva. :)
First 666

Barbarin

Sam ću da pravim te crve ako budem ikad morao ali ne verujem u te baljezgarije.

ps crvi su životinje, nisu vegeterijanski, ili se varam.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Father Jape

QuoteĐejpe, još da počneš da jedeš kavurmu i bićeš konkurencija Haj Djuku samo takva.

Pa on me je na istu i navukao, evo već četvrtu godinu ja mislim.  :lol:

Nightflier

Pametno, pametno. Za jedno dvadesetak dana moj snabdevač kreće u proizvodnju, pa možemo da gustiramo zajedno. Makar je to vegetarijanski. :)

Ali se zaista dragom Mehi izvinjavam na oftopiku :)
First 666

scallop

Meho, bilo bi jako zgodno kad bismo imali podatak o troškovima proizvodnje kilokalorije hranljivih materija. Mislim da priča o vegetarijanstvu ne bi tako dobro stajala, kao što ne stoji ni trbušina orangutana, kao ortodoksnog vegetarijanca. Bez obzira na glasine, kavurma je bolja.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Nightflier

Zar se ne troši više vode na proizvodnju kilograma mesa nego kilograma biljne hrane?
First 666

scallop

Da, ali kilogram mesa sadrži daleko više hranljivih materija.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

sleep

"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Berserker

Ja mislim da cemo uz puno srece krkati samo zeleni sojlent kad doguramo da penzije....

Meho Krljic

Quote from: scallop on 28-08-2012, 15:28:48
Meho, bilo bi jako zgodno kad bismo imali podatak o troškovima proizvodnje kilokalorije hranljivih materija. Mislim da priča o vegetarijanstvu ne bi tako dobro stajala, kao što ne stoji ni trbušina orangutana, kao ortodoksnog vegetarijanca. Bez obzira na glasine, kavurma je bolja.

Bilo bi, ali kao što si video gore, tekst je o tome da se na proizvodnju mesa troši toliko vode da će ta cena u nekakvoj budućnosti koju švecki naučnici predviđaju biti previsoka i vegeterijanska dijeta će biti isplativija, tj. jedino dostupna za široke mase. Da li je to tačno, ne znamo, ovo je ipak vest sa Yahoo News Bloga a ne sama naučna studija. Meso je možda po jedinici energetske vrednosti jeftinije od trave, ali to je dok vodu tretiramo kao resurs koga ima u izobilju. Ako pričamo o oskudici vode, onda se menja i cena. Tako ja shvatam ovu priču ovde.

scallop

Ameri već ne peru spanać koji pripremaju po restoranima. Posledice troše lekove, a na vodi uštede.

Meho Krljic

Samo malo da pojeftine mikrotalasi pa će njima da ga dezinfikuju.  :cry:

Barbarin

A kako biljke rastu, i njima treba voda, u slučaju zagađenja i biljke će biti skupe.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Meho Krljic

Ali treba manje vode za kilo hleba i kilo pasulja nego za kilo krmenadle. To je neka ideja...

lilit

Barbarin

Stoji, al ako je sva zagađena onda je sva, pa neće biti ni za ljude da piju a kamoli za biljke i životinje. Ja se iskreno nadam da do toga neće doći barem za mog života, a i još više.
Jeremy Clarkson:

HAL

Ако стигнемо до те тачке, онда ћемо уместо једног отрова добити други. Јер такве околности одговарају само као последица овог система, дакле неће то сигурно бити органски узгајано биље, већ ГМО. А ако то буде на глобалном нивоу, обистинити ће се влажни сан владара из сенке да под својом чизмом имају пола милијарде уместо тренутних седам и кусур, доказано је да ГМО изазива стерилност, поред других урушавајућих дејстава по човечије здравље.

Meho Krljic

Dobro, ne preterujmo, "dokazano" je jednom studijom na hrčcima koju je izvela jedna grupa naučnika u Rusiji. Dakle, nije to sad neka široko usvojena istina od strane naučne zajednice.

Naravno, ja nisam neki fan GMO hrane, pričali smo o tome već, ali, svakako, ako dođe do toga, kako tvrde ovi neki Šveđani, da nema dovoljno vode da se isplati uzgajati stoku itd., pitanje je kakva će generalno biti hrana koju ćemo jesti. Verovatno ne sjajna.

Meho Krljic

Quote from: Barbarin on 28-08-2012, 20:56:00
Stoji, al ako je sva zagađena onda je sva, pa neće biti ni za ljude da piju a kamoli za biljke i životinje. Ja se iskreno nadam da do toga neće doći barem za mog života, a i još više.

Ne radi se o zagađenosti, ako si pročitao, jelte, TFA koji sam citirao u celini, radi se o količinama. To jest: "animal protein-rich food consumes five to 10 times more water than a vegetarian diet." Dakle, kilo mesa potroši pet do deset puta više vode od kilograma pasulja ili soje a proteinski autput kila pasulja ili soje nije pet do deset puta manji od mesa, bla bla bla... Za ljude koji se ne bave nekim surovim težačkim radom gotovo da i nema potrebe da se jede meso sem zbog ukusa  :lol:

lilit

evo ja se dobrovoljno odričem ovčetine zarad čovečanstva.

Barbarin

Skapirao sam šta su hteli da kažu, al neću da se raspravljam za i protiv mesa, ili za i protiv biljaka, ja jedem i jedno i drugo i jedno drugo dopunjuje, ne namećem nikom moju ishranu i uživam maximalno kolko mogu u svakom zalogaju bilo da on ima tikvicu ili batak u sebi.
Jeremy Clarkson:

Meho Krljic

Ma, uživaće oni sa parama i za pedeset godina, ali za običan plebs meso će biti nedostižno, tvrde ovi.

HAL

Има много више студија од само једне, рађених не само у Русији. Кренуо сам да куцам неки wall-of-text и одустао сам, не бих да отварам пандорину кутију.
Укратко, третирани смо као обична стока, не као људски ресурс, не као робови, већ баш стока. Научне заједнице су обично оруђе у рукама оних који беспоштедно раде против човека и човечанства, и део су шаролике, кокаколизоване бајке за народне масе. Типичан орвелизам, поигравање речима, разни покрети за мир, институције за очување светске баштине, па све до генијалне Светске здравствене организације, па то је такав виц да човек умре од смеха посматрајући бљувотину од реалности коју невешто осликавају, а опет је тако слатко упијамо и тражимо још.

Meho Krljic

Ali bar možemo da odaberemo da ne jedemo meso!!!!!!!!!!!!!!  :lol: :lol: :lol:  Kao ovi mladići:

Conflict - meat means murder.