• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Vegetarijanstvo je prava stvar

Started by scallop, 25-03-2011, 15:31:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: Divlje srce on 15-08-2016, 20:58:44
Jedino što sam krivo shvatila i zbog čega žalim je kako sam gađala da je ovo tema gdje mogu razmjenjivati vegetarijanska iskustva sa drugim vegetarijancima. Gadno sam promašila, jer od kada sam na temi, pišu samo ostrašćeni lešojedi koji me ubjeđuju da se oni hrane normalno a ja nenormalno, i još ispade da vrijeđam i provociram.
Meni to ne treba, a vi nastavite samo.

ma ne ispade nista. to ti je problem modernih vremena.
nekad smo imali one koji znaju pisati i one druge. drugi su gurali tacke. danas svi pishu.
nebitno sto jedes, izrazaj ti nije jaca strana.
a vegetarijanci koje imamo su prejaki autori za slicnu iritaciju.

Krsta Klatić Klaja

Па добро, опрости јој, не пише матерњим језиком!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Palmer

@Divlje srce

Nije tako postavljeno, nego su to nevažne projekcije. Imaš dva teksta, jedan je prilično dobra i lepo objašnjena studija, druga interesantan tekst.

Tvoje iskustvo je naučno, statistički i na kraju krajeva medicinski apsolutno nevažno (možda je tebi interesantno i super da razmenjuješ iskustva po forumima sa drugim veganima, što je super kao razonoda, ali je to za samu metodologiju i studiozno bavljenje problemom irelevantno) jer se gledaju i godine života i načini ishrane, godine u kojima se problemi javljaju i još milion drugih faktora (varijabli) itd. Naravno da ne ulazim u statistiku i ne palamudim i pričam napamet, svako ko se malo razume u metodologiju istraživanja i alate može da pročita studiju i vidi kako su nalažene korelacije i donete zakoninosti. Ako se malo prokopa može da se dođe i do čitavog razlaganja studije.

I da,

B12 se ne unosi samo mesom već i suplementacijom. Tako da to što insistiraš da su ''lešojedi'' postavili studiju kako im odgovara nema naravno blage veze s mozgom... Čak u nekom mračnom svetu zavareništva činiš sebi kontraargument (pa ispada simpatično) jer se može tumačiti u zavereničkom mozgu da farmaceutske kompanije eto namerno rade studije i traže vegane kao ciljnu grupu za prodaju B12 vitamina ili štatijaznam već...

saturnica

Quote from: Pizzobatto on 15-08-2016, 21:48:35
Труплождерац, труплождерац!

Кај ти дивље срце мислиш, јел се вратија Шиме и донија фришку рибу?

Hihihih...

Divlje srce

Ispričavam se svima kojima neću odgovoriti na pitanja , zaista je u zadnjim postovima na temu vegetarijanstva sve od moje strane, uz pomoć T2 precizno rečeno, pa neću ponavljati jedno te isto.
Hvala na razumijevanju!

No isprike i za @Pizzobattu, njegove sam komentare na moj račun ignorirala a vidim da se baš želi podružiti.

@Pizzo,  da li si inače nemiran u društvu kroasanki, ili te samo ja činim nemirnim?

Krsta Klatić Klaja

скужајте! То је немиран дух човјека од соли, као жлица љутине прогоне ме мисли моје, једем звири и стога не вридим, и горим, дјево, к'о патник! Кад рана ура дође и сунце привири, на морскоме плавом жалу липе срделе наћи ће пут до моје мреже, и до трбуха.

Divlje srce

Osjetila sam, Pizzo, odmah među nama onaj fluid koji i nemoguću konverzaciju učini lakom. I baš se pokazalo tako, s tobom je prosto i lako!

Dok još nisi ni pomislio na svoju ispovjed meni, doprla je tvoja tajna do mene, sve te nataložene strasti (za dobrom ribom) iz tvoga mikro kozmosa, i znam kako jedva čekaš da te strasti negdje rastaložiš.
Ploviš krivom vodom, Pizzo, o tome se ne priča - to se živi. 
"Nema nevidljivih stvari, ima samo nemoćnih očiju", rekao je Mika, i znam da je mislio na tebe i tvoje patnje, cvrgliću.

Divlje srce

@Džek, izgubio si kompas, ti si doslovno pokipio kao mlijeko.
Vidim čovjeka koji pjeni i lupa po tastaturi :"Ma koga ćeš ti vrijeđati da jede LEŠEVE (a stvarno ih jedeš jer ne kidaš živu svinju zubima nego je nabaviš u fino trančiranim komadima, starim par dana), e sad ćeš ti mene čuti, ali neću ti pokazati da me nerviraš nego ću fino da te popljujem, jer svi su na mojoj strani a ti tamo na vegetarijanskoj temi sama i baš provociraš."
Ha? Jesam pogodila? Jok, ti si? :)

Ma daj, ohladi se od ove teme, idi jedi svoga leša i budi Ponosan direktor svoga malog svemira.

Boban

Čekaj, ubijanje riba nije nepodono?. Mrtva riba nije leš?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Divlje srce

I mrtva riba je leš, kako ne.

Ali Pizza ima poetsko veče, nadošla mu inspiracija, i kako je gospodin Pizza fin, otvoren i nedvosmislen čovjek u komunikaciji, pa ne bih da ga ometam dok ga ide. Samo neka traje!

Krsta Klatić Klaja

Ма не, то је само моја кроасанска егзибиција, мисим мора бар неко овдје да стварно спика тај хрватски, а не да каже "поетско вече"

Шта је то уопште, неки хрватски из Кисељака?

Као што напомену зоско, каже се трупло а не леш, рајчица а не парадајз, стога неко мора да сломи пјат!

Divlje srce

Pizzo, razmijem sada, ti si neki profesor, doktor, akademik, tako nešto. Možda kirurg.
Usavršavanje u samo jednom segmentu življenja te dovelo do titule, ali nus pojava kod tebe je emotivna osakačenost.
Živiš za spletku, patnju, u sjećanju na prošlost i sam si sebe doveo u kontrolirano stanje, postao si zatočenik vlastitog ludila (da, ludila) da se uvijek iznova hvataš u iste zamke svojih umišljaja tko je tko, i kako bi stvari trebale biti postavljene u društvu.
To je tvoja najveća patnja.
Onda kada više nećeš ponavljati iste greške, kada nećeš imati emocionalnu distancu prema onome tko ti je nekada stao na žulj, prema onima sa kojima si se takmičio i koje si gazio da dođeš do svoje titule, ili za koje si mislio da te na tvome putu ugrožavaju, doživjet ćeš oslobođenje i popeti ćeš se jednu stepenicu više.
Jebote, ova tema je zapravo prava stvar!!! Živjelo vegetarijanstvo!!

Krsta Klatić Klaja

ма не кужиш, стари, само сам хтио нагласити да свако може спикат кроасански и читат кирилицу, свако може да симулира, мање или више

Ео ја питам поново из код подручја потиче тај хрватски који пласираш овдје, из кисељака или шумадије, можда војводине?

Stipan

Bato, da ti prevedem - ona tvrdi da si fah idiot....

Krsta Klatić Klaja

какве везе ког сам фаха идиот, питам какав је то хрватски

Не треба ми баш адреса и број ал може подручје

saturnica

Quote from: Stipan on 16-08-2016, 12:46:35
Bato, da ti prevedem - ona tvrdi da si fah idiot....
što se tiče poznavanja hrvatskog jezika, bormeš nije...

Stipan

Divlje srce

Ko da si obnevidel, ko da si znorel. Lepe ti pripovedam, ali se ko mulec i bik zalećeš vu jene te iste dreve.
Naj scati, lepe se zgruntaj vu glave, zapri se vu hižu, zapri lesu i obluk, zmisli se vo semu, pa se vrni med svet kak se i dotikavle.
Naj delati greja sebe i drugima.

Krsta Klatić Klaja

Надалина, не мути јаја, није ваљда ти ћаћина бутиља у Загорју, кад си так лијепо штокодакала до сад

Откад зову парадајзом рајчицу тамо, да није неко шунтавило наступило?

Divlje srce

A gospe Sinjska, ovi Pizza lapišava ka mažanin, sa vrija kredence. Pomidori ga povilenili.  :mrgreen:

Džek

Quote from: Divlje srce on 16-08-2016, 03:51:13
@Džek, izgubio si kompas, ti si doslovno pokipio kao mlijeko.
Vidim čovjeka koji pjeni i lupa po tastaturi :"Ma koga ćeš ti vrijeđati da jede LEŠEVE (a stvarno ih jedeš jer ne kidaš živu svinju zubima nego je nabaviš u fino trančiranim komadima, starim par dana), e sad ćeš ti mene čuti, ali neću ti pokazati da me nerviraš nego ću fino da te popljujem, jer svi su na mojoj strani a ti tamo na vegetarijanskoj temi sama i baš provociraš."
Ha? Jesam pogodila? Jok, ti si? :)

Ma daj, ohladi se od ove teme, idi jedi svoga leša i budi Ponosan direktor svoga malog svemira.

Ti ne vidiš, nego haluciniraš. Meni je izuzetno zabavno na ovoj temi :)
Pokušaj sa malo mesa, mani se ispaše, nestaće halucinacije!
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Divlje srce

Oh, Džek!
OK, jesam se pozezala malo sa Pizzom, ali ne trebaš biti revoltiran pa pisati takve stvari da bih te primjetila i reagirala na tebe.
Znaš, u mojim očima si mali uplašeni dječačić u svijetu odraslih ljudi, a ja ti nisam mama da te volim i tješim ma što god ti napravio.
Tebi sam ništa, ali si ti upravo nesvjesno u svome životu poklonio meni "glavnu ulogu".
Zašto?
Reći ću ti zbog čega ne možeš bez ove teme.
Vidiš, sve je ovo zbog toga što te zapekla savijest jer si shvatio da jedeš strvine i trupla ali ne možeš si pomoći jer si ovisan o njima.
Shvatit ćeš to, svih dostigne ono od čega bježe i gorko ćeš zaplakati  moleći Višnjeg za oprost, što si bio slijep pored očiju.
Ako trebaš kakav savjet oko toga što jesti u fazi odvikavanja od "mesa", tu sam i rado ću ti pomoći, zato i postoji ova tema, ali nemoj padati nisko pa pisati stvari koje ne stoje jer i sam znaš da ljudi ne pasu travu, a anomalije bih na tvome mjestu ostavila za imenovanje tumora, srčanih udara i drugih ozbiljnih oboljenja uzrokovanih otpadnim spojevima iz obroka koji truli u čovjeku.

Krsta Klatić Klaja

Или луде краве, е то је обољење!

saturnica

Upravo mi je negdje na teveu prozujalo da ce talijani poceti zatvarati vegane. Nisam uspijela shvatiti zasto i kakvo je kazneno stanje u pitanju, ali rekoh, to ce moju sagitasku ekipu vise zanimati...:)

Dybuk

Pa neki roditelji su pustili dete da gladuje...bilo ekstremno neuhranjeno.

nego men' se cini da se ovde saturnicin stil pisanja malko podrazava, ali sta ja znadem :) mozda tako svi "kroasani". pardon, "kroasanke" :)))

jel to (kroasani/ke) opste prihvacen izraz u hrvata/ca? nje znaju...

saturnica

Quote from: Dybuk on 16-08-2016, 23:59:27
Pa neki roditelji su pustili dete da gladuje...bilo ekstremno neuhranjeno.

nego men' se cini da se ovde saturnicin stil pisanja malko podrazava, ali sta ja znadem :) mozda tako svi "kroasani". pardon, "kroasanke" :)))

jel to (kroasani/ke) opste prihvacen izraz u hrvata/ca? nje znaju...
Dy, nikad cula. Tojest, na sagiti prvi puta...:)

Dybuk

Aje, to neka Klintonovsko-srpska fora, then.  :)

Divlje srce

Čovječe, jaka sam! Woohooo!
Spajam ljude u parove (zajedno ste jače,ha?) a sad će doći i Zovko i Džek i ostali da kao šakali njušite oko plijena.
xrofl
E to je horor i sf, a ne što pojedinci pišu! :D

Dybuk

Toy-like people make me boy-like 8-)

Divlje srce

Čekaj, Dybuk, idem samo časkom da se ulogiram u drugi nalog pa ti odgovorim!  xyxy

Krsta Klatić Klaja

Иначе, могли би да организујемо игру "кад ће бобан сконтати"

Дајем новац на 3+ мјесеци

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Dybuk

za dve hiljade i kusur godina (kad sam vec u muzickom raspolozenju) :)

Divlje srce

Stvarno ste netaktični i providni kao staklo.
Po 10x, ja nisam ničiji klon i nemam dupli nalog.
Deal with that, live on!

Divlje srce

Quote from: Dybuk on 17-08-2016, 00:30:57
za dve hiljade i kusur godina (kad sam vec u muzickom raspolozenju) :)

To je ta tvoja pronicljivost o kojoj govoriš?

Ugly MF

Moram da se umešam!
Pojavi se pametna i razumna osoba (sa genijalnim avatarom) i vi sumnjate u njenu verodostojnost i unikatnost?!?
Ne ide mi u glavu....
...mislim, pogledajte taj avatarčić... xcheers

Dybuk

Ovo je jedna od onih instanci kad ne znam dal Ugly zaebava il' je ozbiljan...ma, zaebava! :lol:

ne m'res biti nenaivan a opet naivan... ne ide.

daaa svi volimo Aliena..so what else is new????

Divlje srce

Quote from: Ugly MF on 17-08-2016, 00:38:37
Moram da se umešam!
Pojavi se pametna i razumna osoba (sa genijalnim avatarom) i vi sumnjate u njenu verodostojnost i unikatnost?!?
Ne ide mi u glavu....
...mislim, pogledajte taj avatarčić... xcheers
Ja ne volim pivo, osim crnog, ali sad ću kavicu pristaviti da nazdravimo!
@Ugly MF, reci stvarno, što ti misliš o vegetarijanstvu?

Ugly MF

Najozbiljnije, moje mišljenje je da deci i maloj i u razvoju,pa i pubertetu ne treba braniti apsolutno ništa.
Potrebno je da jedu sve, omnivorisanje znači.
Međutim, nekako kako ću ove godine 4 banke, ja osećam da više prija organizmu lakša, zdravija, herbivorskija hrana.

Dakle, čisto iz zdravstvenih razloga bi preporučio svima što više toga, ali ne bih fanatično isključivo karnivorizam, jelte.
( Moja preporuka će uvek biti klot pasulj ili grašak  bez mesa,paradajz i čist beli luk, onako skroz oguljen, i klopaš ceo komadić, bez seckanja i gnječenja... )

Boban

Divlje srce se javlja iz Hrvatske, ne koristi proxi, autentično je tamo... ali problem je što joj hrvatski škripi, vuče na srpsku krajinu.
E, sad, da li je u dogovoru s nekim ili šta to ne možemo znati. Ima dovoljno vremena između svaka dva njena posta da se s nekim dogovara oko toga šta će postirati.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ugly MF

Quote from: Dybuk on 17-08-2016, 00:43:20
Ovo je jedna od onih instanci kad ne znam dal Ugly zaebava il' je ozbiljan...ma, zaebava! :lol:

ne m'res biti nenaivan a opet naivan... ne ide.

daaa svi volimo Aliena..so what else is new????

....praaaavo "zajeban", a?

Ugly MF

Quote from: Boban on 17-08-2016, 00:56:03
Divlje srce se javlja iz Hrvatske, ne koristi proxi, autentično je tamo... ali problem je što joj hrvatski škripi, vuče na srpsku krajinu.
E, sad, da li je u dogovoru s nekim ili šta to ne možemo znati. Ima dovoljno vremena između svaka dva njena posta da se s nekim dogovara oko toga šta će postirati.

Ja joj nisam rekao da stavi Alijenčića, majke mi, i autentično sam konstantno u Zaječaru, ali mi ona nikako ne deluje da je neko drugi osim nje...zbilja!

Divlje srce

Uh, tipkam ugl sa mobitela, možda je to problem što ne mogu isti moment da odgovorim i ne vidim postove dok pišem? :)
Također, radim uvijek paralelno još nešto, pa možda je i to razlog što "kasnim".

@Ugly, bravo, nije loše.

Ugly MF

Priznaj da igraš kendi-kraš!

Krsta Klatić Klaja

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Boban on 17-08-2016, 00:56:03
Divlje srce se javlja iz Hrvatske, ne koristi proxi, autentično je tamo...

Чисто зарад информатичке едукације: како конкретно админ форума разликује прокси од аутентичног присуства?

Divlje srce

Quote from: Ugly MF on 17-08-2016, 01:10:14
Priznaj da igraš kendi-kraš!
Ahhhahaha, ma jok. Evo sad završavam kiseljenje paprike.  xrofl

Dybuk

Dobro pitanje Bato, evo, ja sam u Holandiji :)

imali smo na jednom forumu osobu koja se stalno predstavljala kao neko drugi, menjala naloge, pol, imena itd.

admini nisu uvek uspevali da tu osobu provale putem IP-ja posto ih je menjala.

kao admin, jedino sam ja uspevala da provalim svaki bozji novi nalog, ali dobro, radi se o Ameru, pa to nije tesko jer nisu bas jezicki versatilni.

poenta je u sledecem: zaboravi na IP, MO (modus operandi) interesovanja, dinamika i stil postiranja su najvazniji. i jezik. cak i kad je "strani". :)

Divlje srce

@Dybuk, pa možeš ti biti admin kojeg predlažu Bobanu?! No, reci.mu sve što treba raditi jer eto, on ne zna pa mu ti objasni!
Tako pronicljiva i strastvena da uhodiš ljude, sigurno bi uživala u životu!