• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Matrix REVOLUCIJA

Started by Ghoul, 30-10-2003, 13:04:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

phuzzy

Filozofija, shmilozofija, koliko rasprave o filmu koji je odlican, samo kada bi se izbacili dijalozi. "Najgori film ikada" ? Takva izjava moze samo da indicira skromnu kolicinu odgledanih filmova.

Revolutions nas ne ispetljava iz price na revolucionaran (hehe) nacin, nekim strahovito originalnim twistom, ali nas izvodi iz price, dolazeci do suvislog (ooooohh, yeah, sasvim suvislog) kraja.

Propusti su brojni. Well, shit happens. Nije remek delo. Nema impact keca. Koliko filmskih nastavaka ima?

Uz posteno kresanje dijaloga ("but i haven't completed the training program!" ... hehhhehe) Revolutions bi mogao da prodje bez ozbiljnije zamerke, kao valjan nastavak serijala. Kao odlicna CGI akcija, svojom "prljavoscu" sasvim drugacija od svih drugih "ispoliranih" CGI egzibicija.

A ako se nekome nije svideo, ako je neko ocekivao nesto drugo... tjah... tough luck... cujem da se na egzoticnim lokacijama u istocnoj Evropi i dalje snimaju umetnicki filmovi prozeti diskusijama o egzistencijalistickim temama. Pa ko sta voli, moze i da bira. Niko nikoga nije puskom terao u bioskop.

Ghoul

phuzzy, to je lazna i tebe nedostojna simplifikacija: s jedne strane zabradjene iranske zene u crnini i istocnoevropski egzistencijalizam, s druge zabavni americki konzumentski proizvodi.

dakle, svako kome se m. rev. ne dopada treba sad da ide i tesi se kod kijerostamija, ili bergmana?

odlican film, samo da nema dijaloga?
slazem se- da su skratili sve prichajuce deonice, i ceo film pokrili nekom electro-industrial muzikom, ovo bi bio najbolji video-spot ikada.

ali, ovaj film se pretvara da ima neku pricu, neke likove, neki zaplet.
dakle, zajebi filozofiju [omrazenu rec u svakom slucaju] - niko ovde ne tvrdi da je film los jer ne nosi 'poruku' dostojunu bodrijara, ili deride, ili zizeka, ili koga god hoces.

on je los dramaturski, i rezijski.

dakle, kao film, on ne valja.
kao fanboy's wet dream, kao sarena laza za video-games zaludjenike, on svakako drzi vodu.
ali nemoj mi reci da produzeni video spot, ili produzena video igra equals a film [a kamoli- dobar film]!

daleko od najgoreg ikada [imali smo topik pre oko pola godine: ja sam tamo nabrojao bar 50 uzasnih, skoro negledljivih naslova, samo u horor zanru].

ovo je gledljivo, na svoj nacin. od mene ima 2+/5.
https://ljudska_splacina.com/

phuzzy

Quote from: "ghoul"kao fanboy's wet dream, kao sarena laza za video-games zaludjenike, on svakako drzi vodu.

Sto je, upravo, moja poenta. Mozda se nisam najlepse izrazio, ali ovo gore je jedna od stvari na koje sam hteo da izbijem. A fanboy's wet dream je upravo ono sto ceo serijal pretenduje da bude. Prvom delu se desilo da uspe u jos kojecemu, ali ako je iko, pogotovo posle Reloaded, ocekivao nesto vise... tjah...

Revolutions je akcionash zasnovan na efektima, valjan popcorn flick, i kao takav pije vodu. Sadrzi neke vrlo kosmarne deonice koje funkcionisu (dobro, da se ogradim, delovale su na mene - proboj dokova, tuca sa realnim Smithom), sadrzi neke akcione deonice koje vise nego dobro funkcionisu (napad na dokove, skoro ceo segment sa Mifuneom, Starship Trooperovska borba protiv brojcano nadmocnog neprijatelja neosetljivog na bol) i sadrzi nedotupavne dijaloge koji nas voze od jedne scene do druge.

I taj prvi deo na koji se svi nesto silno pozivaju je tako funkcionisao - neke diskusije su krajnje naivne i prilicno nedotupavne (Neo & Tank na Nabukonozoru, u Neovoj kabini), Reevesova gluma je... sacuvaj boze (agh, agh, look, i'm choking, i'm feeling sick, no, no... puh-lease!)... Morpheus/Oracle ispucavaju kvazifilozofske monologe koji se vrte u krug, a nigde ne stizu, itd.

Medjutim, sve to uopste nije potenta filma. Kung fu, eksplozije, masine, estetika slike, pokreta i zvuka, fashion statement... tu su filmovi (prakticno svi, uz tek povremene padove) jaki.

Quote from: "ghoul"ali nemoj mi reci da produzeni video spot, ili produzena video igra equals a film [a kamoli- dobar film]!

ovo je gledljivo, na svoj nacin. od mene ima 2+/5.

Produzeni spot po sebi nije film, ali film radjen kao produzeni spot to jeste. I moze biti dobar. Revolutions nije remek delo, ali se na kraju svodi na tvoj zakljucak: gledljivo je. Kapiram da je jos mnogo gledljivije ako imas <16 godina. Mogu samo da zamislim kako bih se ja palio i zario na ceo serijal da sam ga gledao u tom nekom neznom dobu.

Plavi Skaut

Alo phuzzy, prvi dio je bio nesto skroz novo..dobro , filozofija na nivou onoga sto smo mogli samo da citamo ponegdje i o cemu smo mogli da razgovaramo sa najintimnijim prijateljima, drugi bi nas proglasili ludima, meni se dopala ideja da se od tako neceg napravi film..i  za kraj ispade produzeni video spot, reklama za igracke robot wars :P  ja cu da ga pogledam sigurno, nekada. Ali mi mnogo govori to sto ljudi kojima vjerujem slegnu ramenima i kazu "bas bezveze"..a dokumentarac koji sam spomenula gore iz svega se vidjelo da ljudi koji su ga radili ni sami nisu vjerovali u to sto su radili...ali su svi postali bogati i poznati.
The Four Winds

taurus-jor

Pre neki dan sam seo i odgledao cetvrti i peti nastavak serijala o Planeti majmuna. To su CONQUEST OF THE PLANET OF THE APES (1972) i BATTLE FOR THE PLANET OF THE APES (1973). I moram da kazem da su scenaristicki nedotupavni ali rezijski gotovo savrsheni. Prvi film (r: Frankin Shaffner, 1968) bio je izuzetan i zaokruzen. Ipak, "Foks" je krenuo u pravljenje nastavaka. Sve potonje epizode (drugi film je BENEATH THE PLANET OF THE APES (1970), a trechi - vrlodobro ESCAPE FROM THE PLANET OF THE APES (1971)) imaju sledeche, zajednicke karakteristike: autora price/scenaristu Pola Dena (u poslednjem je radio samo pricu), manje ili veche logicke rupe (hronomocija, simplifikovana sociologija, bilogija, itd), ali zato odlicnu - ponavljam ODLICNU reziju. Opet, ne deluju kao spotovi, vech zaista izgledaju kao filmovi. Ja volim da kazem "glume" da su filmovi, ali to cine u velikom stilu. Nema tu ni traga od video-spota (pocetak sedamdesetih? buahahaha) Cetvrtom filmu (CONQUEST), koji je po meni najgori, iskljucite trivijalne dijaloge i poente, zaboravite nemashtovito rezonovanje, hard-to-believe situacije, "vanzemaljsko" objashnjenje o isceznuchu pasa i macaka na Zemlji XX veka, i dobijete vizuelno vrlo dramatican, nasilan, uverljiv, cak blistav prikaz klasnog/rasnog sukoba. Metafora je krajnje providna: umesto sukoba majmuna-robova i njihovih ljudskih gospodara citajte - sukob crnaca i belaca. Ali, KAKO je to uradjeno, kako je to vizuelnim jezikom ispripovedano - pa to je ludnica. Da ne kazem koliko je uzbudljivo.

Vidite, Vacovski se u Reloadedu i jednom delu Revolutions pokazashe kao dunsteri za akcione scene. Ko zna kako bi se ovde razgovaralo da je bitku za Zajon, jurnjavu po autoputu ili karate makljaze Nea sa Mr Smithom i onim rasta-plavushanima iz Reloaded rezirao neko kompetentniji. Recimo, rent-a-reziseri tipa Johnatan Mostow (T3), Ted Post (MAGNUM FORCE, HANG' EM HIGH, BENEATH THE PLANET OF THE APES) ili J.L. Thompson (CONQUEST i BATTLE FOR THE PLANET OF THE APES), koji je, inace, snimao ratne filmove tipa GUNS OF NAVARONE. Thompson snima bitku za Zajon? Eee, shto bi to bilo lepo.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

crippled_avenger

PLANET OF THE APES serijal je autenticno spooky, od nastavaka narocito drugi deo sa onom sektom mutanata.

Inace, bitku za Zion bi najbolje rezirao Paul Verhoeven u STARSHIP TROOPERS raspolozenju...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Achenaton

Ja mogu da kazem da sve posle prvog dela sucks bigtime !!! Jebiga, velike pare su u pitanju pa ko ne bi poludeo i poceo sebe da "ozbiljno da shvata", kako to rece Rambo.Tako i Braca "the reziseri", zajebase me gadno sa ova dva nastavka.Iako sam ih nestrpljivo ocekivao, sada bih bio najsrecniji da nikada nisu ni snimljeni.Ovako imam utisak kao da je devojka, koju sam nekada obozavao, u medjuvremenu postala kurva i ofucala se prodajuci svoju lepotu.To te ispuni tugom i srce ti se cepa ali je van tvojih moci da promenis bilo sta.Mozes jedino da izaberes da se secas samo toga "kakva je bila nekad" a ovu danasnju tragediju da zakopas negde u nekom skrivenom kutku svog secanja.

Boban

A kakvu je to pa dobru pricu imao Matrix1?
Imao je samo privid priče, u osnovi potpuno besmislene i nelogične, ali, kao što rekoh, autorima koji stvore nešto bitno novo u vizuelnosti, oprašta se nedostatak drugih elemenata filma... jednom, naravno.
Onaj ko nije dovoljno mudar da se snađe za kasnije nastavke, doživi fijasko.
Evo, vidite šta se događa sa knjigama o Hariju Poteru. Nema šanse u ludilu da je Roulingova sama smislila i napisala ovaj peti deo. Ja sam siguran da će sedmi deo biti na granici remek-dela po svim kriterijumima. Jednostavno, HP franšiza zarađuje toliko para da se ne može prepustiti netalentovanoj plagijatorki da dalje masturbira sama.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

phuzzy

Exactly. Matrix 1 ne hvata na pricu - on je kolaz vec dozlaboga prezvakanih prica zaokruzenih bezumnom mekgafinovshtinom u formi "ljudi su izvor energije" zvake koja ne pije vodu, ako nista drugo, zbog drugog zakona termodinamike, ALI TO NIJE POENTA.

Kec nije dobar film zato sto ima odlicnu pricu i odlican twist (otprilike u isto vreme je izasao i 13th Floor, koji ima slican twist, a cela prica vuce korene iz ideja kakve su Tron i sl.), vec zato sto predstavlja, sa jedne strane, fan-boy wet dream i fantastican kolaz razlicitih elemenata u istom fazonu u kome je i Kill Bill (samo malo manje ocigledno), a sa druge strane... hmmm, da citiram Lurdusamija, koji je to lepo rekao na jednom drugom mestu:

"Ma, meni ceo Matriks serijal ima dodatnu vrednosti kao prvi pravi proizvod koji je (ajde da budem objektivan) bar donekle na pravi način implementirao umetnost video igara u filmsku umetnost. "

Ko se nikad nije krivio u stolici mrveci misha u grchevitom stisku obasipanja hordi brojcano nadmocnih neprijatelja neprekidnim rafalima iz chainguna, taj nece bas najbolje skapirati ni bitku za dokove. Varijacija na temu je i napad na utvrdjenje u Starship Troopersima, ali sa drugacijom perspektivom. Krshenje gamepada i manuelne akrobacije u Tekkenu ili nesvesno naginjanje levo-desno u Wipeoutu takodje donose dimenziju identifikacije sa pojedinim elementima serijala koju "neinicirani" tesko kapiraju.

Don't get me wrong, ne kazem da je Revolutions odlican film, ali tvrdim da nije potpuno sranje, cak tvrdim da je daleko od toga. Iako bi vrednost fransize bila mnogo veca da se zadrzala na prvom delu, Animatrixu i Matrix Comics (a ko nije overio Matrix Comics na zvanicnom sajtu, valjalo bi to da uradi - izmedju ostalog, dzabe su, a ima vrrrrrrrrlo poznatih imena medju autorima), svi smo znali da ce slediti nastavci, nastavci koji, striktno gledano, nisu neophodni, nastavci koji ce ubiti deo magije koji je ostavio otvoreni kraj prvog dela.

Ako je neko ocekivao da ce trilogija da postane bolja sa nastavcima, well, tough luck.

Lurd

Tačno tako, ali to je neko predznanje, a ja u principu kao manu gledam činjenicu da neko umetničko delo traži predznanje od gledalaca. Matriks Rev je vrlo dobar film, ali je razočarenje veliko za neke, pa zato razumem ogorčenje.

Usput, čujem da je juče bilo opasno predavanje. Jebi ga, ja sam radio popodne, ali sam iz pouzdanih izvora čuo da je predavač igre sve vreme zvao odurnim deminutivom "igrice". Bloody Hell!
My trees...They have withered and died just like me.

phuzzy

Not quite.

Omaklo mu se jednom il' dvaput dok je pricao o arkadama i svaki put je u sebi izvrsio prigodno samokaznjavanje, ali avaj, ispiranje mozga od strane okoline cini svoje. Predavac je takodje jedan od onih koji ne podnose kada ljudi igre zovu igricama, tako da se izvinjava svima koji su osetili nelagodu na pomen te odurne reci i obecava kako ce vezbati, ne bi li iz glave isterao doticni izraz.

A sto se teme tice... evo sad slusam neke likove ovde, na poslu, kako se odusevljavaju i preporucuju jedan drugome film... "opasno je odradjen, ono, totalno do jaja akcija..."

crippled_avenger

menjaj posao A.S.A.P.

phuzzy

eric cartman

Ideja o Matrix-u je nesto najbolje sto se moglo izmisliti .Nakon prvog filma ja sam bio odusevljen .Ocekivanja od drugog i treceg su bila velika. Mogli su napraviti NAJBOLJU SCI FI trilogiju svih vremena , imali su pare , imali su originalunu pricu ,imali su ok glumce ,imali su tehnologiju al dzaba...sve su USRALI.
Tokom gledanja The Revolution u jednom trenutku sam dosao do utiska da zapravo oni ni sami nisu znali kako da zavrse ovaj film.Onda sam se ponadao da ce kraj biti cool , nesto do sad nevidjeno , rekoh ajde  da se bar nadam, ..a kraj...shit-ara veca , brate .
Trinity umire deset minuta i sa blagim glasom ispoljava ljubav prema Neo-u, u The Mashine City gdje od miliona robota , kao sto neko rece , niko da obrati paznju na njih dvoje .Tu mi se smucilo.The Soap Opera Channel bi pozavdio na toj sceni.

The Matrix je dokaz kako se super prica , super ideja moze u  potpunosti unistiti i zakopati.Primjer koji treba biti zabiljezen .
Screw you guys I'm goin' home

Black Mamba

matrix 1: 5-
matrix 2: 5
matrix 3: 2+

dobro hoce li biti matrixa 4, a?

Rommel

zalosno je koliko se prasine podiglo oko jednog smeca...vise filozofije ima u jednom ALL  ABOUT EVE...nego otprilike u ABOUT ALL MATRIX(ES) :lol:  :lol:  :lol:

Black Mamba

Quote from: "Rommel"zalosno je koliko se prasine podiglo oko jednog smeca...

ne bih se slozila s tobom. jedino su se zeznuli sa Revolucijom, inace citava ideja Matrixa je sjajna. pa cak i Revolucija je prilicno dobro zamisljena ideja, ali ne tako dobro ostvarena, na zalost.

money money money, makes the world go round :roll:

Ghoul

suvise se ovde potenciraju pare kao razlog kreativnog sunovrata matrixa.

mislim da je to skroz promasena tema.

imali su ODRESENE RUKE =ogroman budzet i totalnu podrsku producenta= da urade sta su hteli, a nakon para koje su namlatili za prvi, a potom i drugi deo stvarno se braci daje nezasluzen alibi.

1. matrix nije bio glup, pa je zaradio pare.

zasto bi onda pare bile razlog sto su 2. i 3. glooopy?

odgovor je mnogo prostiji: njihov bag of tricks je mnogo plici i siromasniji no sto se na prvi pogled cinilo, i time ne mislim samo na 'filozofiju' nego i na pricu, likove, reziju, i totalno odsustvo samosvesti.

2&3 su toliko MISGUIDED da je to prosto neverovatno.
i pare nemaju mnogo veze s tim.

ponavljam: rulja bi pohrlila na 3. matrix sve i da je u potanju mind-boggling artefakt kronenbergovsko-verhovenovskih proporcija = ali problem je sto braca nemaju potencijala da pruze ista blisko tako necemu.

ZATO smo dobili to sto smo dobili [a cak i sa ovim, mnogi su sasvim srecni,... sto ne bih dalje komentarisao]
https://ljudska_splacina.com/

Black Mamba

koliko ja znam Reloaded je navukao najvise novca, a Revolutions je sniman uporedo sa Reloaded. IMHO, tako se samo po sebi namece neko logicno razmisljanje. i naravno da nije sve u novcu, ima nesto i u slavi i zabavi :wink:

Pajke

Quote from: "Rommel"zalosno je koliko se prasine podiglo oko jednog smeca...vise filozofije ima u jednom ALL  ABOUT EVE...nego otprilike u ABOUT ALL MATRIX(ES) :lol:  :lol:  :lol:

Ova ti je dobra! :lol:  :lol:  :lol:  :wink:

Truba

mislim da će me zaobići to treće sranje

jednostavno nemam želje ni volje da saznajem šta se desilo poslije drugog dijela
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

Pa Matriks nije pitanje šta se desilo, nego kako... praznik za oči, ne za dušu.
Zamisli da posmatraš striptiz (ili bilo šta drugo s istom) neke lepotice iz snova za koju znaš da je mentalno tupa, ali se, eto, prepustiš pa šta bude...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Pajke

Sto bi reko Tarantino o Matrix2: ''Ko da si zaglavio kurac u Nintendo!''  :oops:  :wink:

Lurd

Quote from: "Pajke"Sto bi reko Tarantino o Matrix2: ''Ko da si zaglavio kurac u Nintendo!''  :oops:  :wink:

A to je loše?

Koju tačno od ove dve aktivnosti ne voli šire pučanstvo?

Pajke

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"
Quote from: "Pajke"Sto bi reko Tarantino o Matrix2: ''Ko da si zaglavio kurac u Nintendo!''  :oops:  :wink:

A to je loše?

Koju tačno od ove dve aktivnosti ne voli šire pučanstvo?

Jok, stvar afiniteta! Ucinilo mi se kao zanimljiva izjava koja bi mogla produziti raspravu na ovom topicu. :lol:  :wink:

Ja sam odgledao sva tri dela, efekti su odlicni i tu nemam prigovora. Tvorci buduceg Supermena bi se mogli ugledati na zavrsni duel izmedju Nea i agenta Smita. Prica...ljudi bi se u bioskopu probudili tek kada bi pocela akcija....dobro, nije to merilo ali ipak... :wink:

Lurd

Tačno tako - afiniteti. Sori, toliko puta sam nailazio na tu izjavu koju ljudi iznose kao neki argumetn da Matrix ne valja, što je, prema mom mišljenju, glupost, jer jedno 90% ljudi zavoli i seks i igranje kada proba pravu stvar.

PoZ!

Pajke

Nema problema, evo moj kolega na poslu nema sanse da odgleda bilo kakav film ako ima krvi?! Ne moze gledati ni boks, samo fine i bezbrizne stvari. Kada je video reklamu trailer za Kill Bill i ono prskanje krvi zgrozio se i odmah zakljucio da je glupav film?!?!? ...Dakle afiniteti. :lol:  :wink:

taurus-jor

Prvi Matriks niposhto nije bio samo "praznik za oci".

Jednostavno, u tom filmu je postojala fina sprega vizuelnog i narativnog - uz simpaticne McGuffine koji su poceli da kopaju oci tek u nastavcima -zato shto su postali okosnica radnje, i zato shto brachosestre nisu imale jasnu predstavu shta zele da naslikaju na shirem, trodelnom platnu.

Neko je u Matriksu gledao samo tuce, nekoga je odushevljavala prica o laznoj, konformistickoj realnosti koja je zapravo ropstvo. I jedna i druga komponenta bile su, shto se mene tice, podjednako vredne.

Svodjenje prvog Matriksa samo i iskljucivo na vizuelno za mene je isuvishe siromashno sagledavanje.

Prica o nadmochi vizuelnog nad narativnim moze se primeniti na Ekvilibrijum, gde je prica totalno neubedljiva (to se, za razliku od Matriksa, vidi na prvi pogled, od prvog kadra - gluposti naprosto SHTRCE), a vizuelnost mozda i jaca nego u Matriksu. Rechi da se Matriks gleda samo zbog vizuelnog a ne i zbog onog shta che se dogoditi znaci izjednaciti ga sa Ekvilibrijumom, shto je nebo i zemlja. Ko je Ekvilibrijum gledao, zna o cemu pricam.

Nije bitno da li je prica logicki uverljiva, nego da neuverljivi momenti u njoj ne budu u prvom planu. U Matriksu zato gledash shta che biti dalje. U Ekvilibrijumu ti je svejedno, a uzivash u makljazama do besvesti.

Matrix Revolutions upravo se nalazi negde na nivou Ekvilibrijuma, s tim shto je ovaj potonji poshteniji. Ekvilibrijum je toliki klishe, da pored svih gluposti ne izadjesh prevaren.

sandman

Quote from: "taurus-jor"Ekvilibrijum je toliki klishe, da pored svih gluposti ne izadjesh prevaren.

"izadjes"?  :wink:

taurus-jor

Iz bioskopa u koje nikada neche dochi. :cry:

FilipKDick

Revolitions je sranje.

Unicorn

Jedan moj prijatelj tvrdi da je ovaj film tempirana bomba, sa jasnim rasistichkim stavom (u odnosu na belce). Jel' neko josh misli isto?
Lako je biti bog. Ako imate odgovarajuću opremu.

Black Mamba

Quote from: "Unicorn"Jedan moj prijatelj tvrdi da je ovaj film tempirana bomba,

moz` da bude, da da ...ali se nikako ne slaze sa tvojom sledecom izjavom ....

Quote from: "Unicorn"sa jasnim rasistichkim stavom (u odnosu na belce). Jel' neko josh misli isto?

...dakle: total and utter nonsense

Unicorn

Jel'? A, total and utter, zašto? Objasni! Ne vidim nonsense. Ako ti neko stavi do znanja da ćeš i ti i tvoja belačka civilizacija propasti/urušiti se/anihilirati se, a da je buducnost u hindu/samurajsko/crnačko-meleskoj civilizaciji, onda to jeste na neki način rasistički stav. By the way, i muslimani (chija je civilizacija drugačija od "zapadne") su belci, a ne pominju se. Ako zanemarimo ČINJENICU da demografija, biologija i još ponešto ukazuju na takav razvoj događaja u budućnosti, opet je prenaglašeno. Naravno, za one koji su gledali i nešto drugo osim letenja, rokačine i kung fu-a.

sandman

Quote from: "Unicorn"Ako ti neko stavi do znanja da ćeš i ti i tvoja belačka civilizacija propasti/urušiti se/anihilirati se, a da je buducnost u hindu/samurajsko/crnačko-meleskoj civilizaciji, onda to jeste na neki način rasistički stav.

pogresila si forum, jednoroshcicu

ovo nije PARANOIDNE MASONSKO-TEMLARSKE FASISTICKO-RASISTICKE TEORIJE ZAVERE. stripi se jos koji dan, ja sam siguran da se Boban sprema da ga otvori...

Black Mamba

ama jok bre unicornicu :) ....ono, bar se meni cini da je ta tvoja teorija stvarno total and utter nonsense ....jedna od poruka Matrix-a je sasvim jasna, posebno ako uzmemo u obzir duh Zion-a .....PLUR :wink:

taurus-jor

Duh Ziona?
Hmmm
Poruka se onda verovatno sastoji u Bob Marlijevoj mantri:
Ion
Lion
Zion

Kažem, verovatno, jer u Reloaded su izvodili tehno mantru:
Drke
Drke
Djon

Mora da je bila obrada... Podjednako dosadno u svakom slučaju.

Unicorn

Jeste, prijatelju, prijatelju: Vreme teče, život je kratak/guska se peče, meni će batak. :lol:

"unicornic" još nije dobila odgovor/obrazloženje itd. "To je nonsense" nije obrazloženje. Zašto je glavni negativac belac sa Volstrita? Zašto ginu svi belci sem par ostarelih članova saveta Ziona? Zašto novi svet kreira Indijka uz pomoć Japanca i crnkinje? Jel' zato što su Indijci maheri za fiziku/programiranje  :lol: ? Ili zbog kruga reinkarnacije (programa)? Zašto kažu da više neće videti Nea ("beli" pozitivac) bar neko vreme, al' se nadaju da će se pojaviti jednog dana (kad reše da snime Matrix Resurrection)? Možda ja grešim, ali: DA LI NA OVOM FORUMU IKO RAZMIŠLJA O ONOME ŠTO VIDI U FILMU ILI SVI GLEDATE FILMOVE RADI MASAŽE OČNOG ŽIVCA?  :evil:

"PARANOIDNE MASONSKO-TEMLARSKE FASISTICKO-RASISTICKE TEORIJE ZAVERE" ostavljam tebi, sandmancicu - ti si stručnjak za psihopatologiju.

sandman

Unicorn, iznela si ovde zaista impozantnu gomilu neistinitih i lose protumacinih sekvenci filma, sistematski zamenjivala teze, masovno promasivala poente i zelis da ti poverujemo da si iskreno zacudjena sto nisi "dobila odgovor/obrazloženje"?

QuoteAko ti neko stavi do znanja da ćeš i ti i tvoja belačka civilizacija propasti/urušiti se/anihilirati se

kakva bre tvoja sveta belacka civilizacija? ko si bre ti, neki predvodnik novog svetskog poretka, cerka Davida Rockefellera? imas neki skriveni white trash zivac koji s vremena na vreme krici "white power" iz tebe a za koji treba ovde da znamo?

da li si ikad cula za termin "political correctness"? da li si svesna da u americkim filmovima postoji shema (ali zapravo, totalna suprotna od ove bele paranoje o kojoj fantaziras) gde se zbog nekih drugih shizika ali upravo iz one druge kolone "rasno ili nacionalno ugrozenih kategorija" se iz filmova redom cenzurisu izrazi poput orjentalac ili crnja? da постоји zakon који ogranicava prikazivanje filmova u kome u nekoj reciprocnoj meri, pored dominantne bele grupacije, u filmu nisu zastupljeni upravo pripadnici manjina?

matrih je postapokalipsa, ALO! premisa apokalipse je slom ljudske civilizacije u svakom svom aspektu pa cak i u tvom sitno rasistickom dozivljalju bele supremacije. to sto ga ti samo tako dozivljavas samo tvoj je i gubitak. zapravo nigde se ne govori ni ko je vladao ni ko pritisnuo dugme za projektile koji su obmotali zemlju u vecnom stitu od sunceve svetlosti i osudio covecanstvo da postane hrana za masine. mozda su crnci vladali, sta mislis? ili zuti? mozda je novi mahatma gandi ili neko trineasti, pobornik tih stvari koje toliko mrzis, zajebao stvar?

Quotea je buducnost u hindu/samurajsko/crnačko-meleskoj civilizaciji, onda to jeste na neki način rasistički stav

cek, to neko kaze tako u filmu ili je to tvoj sasvim proizvoljan zakljucak na osnovu "onoga sto si videla u filmu"?
meleskoj, pa jos civilizaciji? ajde boga ti! ima li jedan jedini MESOVITI par u filmu koji navodi na tu gnusnu pomisao ili ti je bila dovoljna ona rasno mesovita (hej, gomile crnaca, belaca, indusa nasle se na istom mestu to have fun, zaboga!) techno-rave zurka da izazove takve ospice?

QuoteZašto ginu svi belci sem par ostarelih članova saveta Ziona

zato sto su, mozda, upravo belci glavni akteri u filmu (pozitivni i negativni) sa unhappy endom a likovi o kojima ti pricas nebitna margina za plot

QuoteBy the way, i muslimani (chija je civilizacija drugačija od "zapadne") su belci, a ne pominju se

muka ti je par crncuga, japanaca i indusa a nedostaju ti mudzosi, sve sa kamilicama i turbanima, verovatno, da bi lakse mogla da ih prepoznas? ma hajde...

Quotezanemarimo ČINJENICU da demografija, biologija i još ponešto ukazuju na takav razvoj događaja u budućnosti, opet je prenaglašeno

ovo mi je ubedljivo najsmesnije (i najtuznije). film ustvari registruje "fakat" da ce belci biti pregazeni drugim nacijama ali po tebi i previse uverljivo...

QuoteZašto je glavni negativac belac sa Volstrita?

agent smith?
bas sa wall streeta?
stvarno?
pokazao ti svoju radnu knjizicu u commercial breaku?

QuoteZašto novi svet kreira Indijka uz pomoć Japanca i crnkinje?

postoji neka indijka koja kreira novi svet u matrixu uz pomoc oracle i onog njenog?!?
ajde... i've really missed a lot...

QuoteZašto kažu da više neće videti Nea ("beli" pozitivac) bar neko vreme, al' se nadaju da će se pojaviti jednog dana (kad reše da snime Matrix Resurrection)?

da za trenutak pokusam biti banalan i pun lakonskih predrasuda kao ti - za svakog religioznog belca ocigledna paralela sa hristovim vaskrsenjem (hej, another hindu crap!) posle zrtve za covecanstvo (zion) i malo manje naglasena sa predskazanim povratkom kralja artura (to ti je verovatno onaj sto je bio budin djak ali se ogresio o vrlinu i ovaj mu je zabranuio da udje u nirvanu)  kroz onu arturijansku sahranu koje su masine priredjuju neu

QuoteMožda ja grešim, ali: DA LI NA OVOM FORUMU IKO RAZMIŠLJA O ONOME ŠTO VIDI U FILMU ILI SVI GLEDATE FILMOVE RADI MASAŽE OČNOG ŽIVCA?

ma ne gresis. svi ovde idemo da se masiramo, masturbiramo ili na neki drugi nacin relaksiramo

mogla bi i ti, a? manje ce glava da te boli zbog velikih svetskih nepravdi...

a i nas...   :x

Unicorn

Xe, xe, xe, xe!
Ne diraj Sandmana u očni živac.  :evil:
Politička korektnost je sranje za beslovesne mase - to ne postoji, naročito ne u Americi. Ako je to bio poriv, onda su režiseri gluplji nego što sam mislila.

Ko sam, bre, ja? Neko ko živi u zapadnoj civilizaciji. To da li je moja ili nije, drugo je pitanje. OSIM ŠTO GLEDAŠ FILMOVE MASAŽE OČNOG ŽIVCA RADI, DA LI TI JE PALO NAPAMET DA SE O NEČEMU MOŽE RAZMIŠLJATI BEZ LIČNE UMEŠANOSTI I DA NIJE SVAKI STAV KOJI IZLOŽIŠ NUŽNO TVOJ, PRECIOUS ONE? I ZAŠTO U
SVEMU VIDIŠ MASTURBACIJU?

Izvini što sam ti dirala omiljeni film.  :evil:

sandman

Quote from: "Unicorn"I DA NIJE SVAKI STAV KOJI IZLOŽIŠ NUŽNO TVOJ, PRECIOUS ONE?

prijateljev, znam
jako mudro diciti se sto ne umes da odbranis stav, jer nije tvoj  :x

inache, moj najdobronamerniji moguci savet ti je da pod hitno batalis tog prijatelja, kupis vucjaka i promenis brave

bas tim redosledom...  :evil:

Black Mamba

o taurus jorU, kako moze da ti bude dosadno nesto cega su kreativci Juno Reactor i Don Davis??? :? .....mislim, brate! :P ...ono, stvar ukusa ...mozda tebi, meni nikako ne .....Mona Lisa overdose, pardon, overdrive :lol: 8) ....Bob Marley je nesto drugo ....respect!

i Unicornicu, Sand ti je odgovorio, mada u malo grubljoj formi, al to ti je to ...otprilike ...

taurus-jor

Ma dosadan je tehno u Zajonu, o Mambita!
Bolje da je bio rege, al' to su, kao, moderna vremena, u 22. veku se sluša tehno... Kad bolje pogledam, ta rejv žurka u Reloaded, lišena svake emocije, bila je najava brodoloma u Revolutions.

Unicorn

Quote from: "SANdMAN"
prijateljev, znam
jako mudro diciti se sto ne umes da odbranis stav, jer nije tvoj  :x

inache, moj najdobronamerniji moguci savet ti je da pod hitno batalis tog prijatelja, kupis vucjaka i promenis brave

bas tim redosledom...  :evil:

E, bash ti hvala na savetu! Sad mi je jasno da si ti opshte omiljen lik sa puno, puno prijatelja.
Nemam zhelju da branim stav posle tvog blagonaklonog posta. Tudj stav sam prenela zato shto mi se uchinio zanimljivim, pa sam (koje naivnosti!) pomislila da bismo mogli malo civilizovano da diskutujemo. No, izgleda da mi ne preostaje nishta drugo nego da prijatelja pustim na tebe.  :lol:

... to be continued

Black Mamba

ooooooo taurus jore ...nije to tehno, to je trance ...rave ....tribal dance 8) ....pravo da ti kazem, nikako ne varim kad neko uporedjuje techno i trance ..al s obzirom da ti, ocigledno, ne varis elektroniku (u muzici) u svakom smislu, onda ti je oprosteno :lol:

reci mi molim te, al molim te kako Fluke - Zion moze da bude dosadna pesmica ...uff ....kako ....ka-ko??!! :? ...nikako mi nije jasno .........  :roll:

....lisena svake emocije .....

ooohhhhhhhh dzizussssssss ....one more time - total and utter nonsense :wink:

8)

sandman

Quote from: "Unicorn"
E, bash ti hvala na savetu! Sad mi je jasno da si ti opshte omiljen lik sa puno, puno prijatelja.

opet si nesto "videla iz filma", a?  :?

Tudj stav sam prenela zato shto mi se uchinio zanimljivim, pa sam (koje naivnosti!) pomislila da bismo mogli malo civilizovano da diskutujemo  

well, imas jedan nadobudan post gore koji se bas nikako uklapa u ovu tvrdnju...

... to be continued

znas, tu svoju naivnu igru povike "VUK! VUK!" kad izgubis argumente u sasvim civilizovanoj (mozda malko grubljoj) diskusiji slobodno sad nastavi ali bez mene
nije ovo prvi put da tezis da ga razvlacis do u beskraj na sve moguce neotvorene teme kada nisi u pravu i daleko da sam ti ja po tom pitanju jedini problematican diskutant na ovom forumu...

taurus-jor

Quote from: "Black Mamba"ooooooo taurus jore ...nije to tehno, to je trance ...rave ....tribal dance 8) ....pravo da ti kazem, nikako ne varim kad neko uporedjuje techno i trance ..al s obzirom da ti, ocigledno, ne varis elektroniku (u muzici) u svakom smislu, onda ti je oprosteno :lol:

reci mi molim te, al molim te kako Fluke - Zion moze da bude dosadna pesmica ...uff ....kako ....ka-ko??!! :? ...nikako mi nije jasno .........  :roll:

....lisena svake emocije .....

ooohhhhhhhh dzizussssssss ....one more time - total and utter nonsense :wink:

Hmmmm, Mambita, pa nije da ne volim elektroniku u muzici, jer da je tako ne bih voleo Bouvija, ne bih voleo njegov Low i Heroes, ne bih voleo Lodger i Scary Monsters, ne bi mi se dopadali Outside, Eartling i Heathen, ne bih voleo elektropop iz osamdesetih, ne bih cak voleo ni New Wave. Ali da me trans ne pali uvek - to je tačno. Varim ga vrlo fino u diskoteku - što kažu u Crnu Goru - jer igrati volem, no u kući više volim elektriku, akustiku, pojačalo i tako to. Svejedno, žurka u Zajonu u meni ne budi emocije. Ništa u tome nije uspelo da me ubedi da ljudima tamo preti smrtna opasnost, da oni to plešu iz prkosa ili očaja. Ne vidim prisnost i toplinu. Vidim ljudska ostrva - koja treba da mi dokažu da su svi oni - poslednji slobodni na svetu - zajedno u frontu protiv višestruko nadmoćnijeg neprijatelja. Sem toga, mnogo mi je žurka opuštena. Obična, samo gigantska diskoteka. Mnogo je ovdašnje, a ne bi smelo tako da bude. Mislim, FILMSKI mi je pogrešno, a ne zvučno...  Koliko mi se Zajon party ne dopada, toliko mi se dopada ona prva scena u Blejdu. Ura!

Black Mamba

Quote from: "taurus-jor"jer igrati volem

:!: uuuuu i love dancing :!: ....samo sto ja ne igram po diskotekama, tamo pustaju komercijalni trance :? ...ili neki ljigavi techno :P

Quote from: "taurus-jor"Svejedno, žurka u Zajonu u meni ne budi emocije. Ništa u tome nije uspelo da me ubedi da ljudima tamo preti smrtna opasnost, da oni to plešu iz prkosa ili očaja. Ne vidim prisnost i toplinu. Vidim ljudska ostrva - koja treba da mi dokažu da su svi oni - poslednji slobodni na svetu - zajedno u frontu protiv višestruko nadmoćnijeg neprijatelja. Sem toga, mnogo mi je žurka opuštena. Obična, samo gigantska diskoteka. Mnogo je ovdašnje, a ne bi smelo tako da bude. Mislim, FILMSKI mi je pogrešno, a ne zvučno...  Koliko mi se Zajon party ne dopada, toliko mi se dopada ona prva scena u Blejdu. Ura!

unbelievable .....meni je ta scena u Zionu, onaj tribal dance, ostavio extra poseban utisak ...upravo ta scena je puna emocija ....ono, ponekad mi se cini da su reci siromasne da bih mogla opisati kako/koliko se meni ta scena svidela ....toliko da sam odmah pomislila, Boze, citav taj Zion je napravljen od nekakve pene, total and utter virtuelan grad, grad u kome bih tako volela da zivim ...samo da je stvaran :)

tauruse, bas te povodom ovoga, total and utter ne kapiram ..al ono, ok ....nisi jedini :lol:

taurus-jor

Super je grad, ali onakva zurka u onakvim okolnostima... Super izgleda, al' joj super ne verujem.  :cry:

Hmmm. Nikad nisam slušao nekomercijalni trance. Ma, nisam ni komercijalni :roll: , ali taj drugi mora da je sto puta bolji.
I gde se pušta nekomercijalni?

Šta da radim kad sam neupućem, mora' da pitam.

P.S. Zion dance kao spot odvojen od filma - eeee, to bi već bilo nešto.

crippled_avenger

Tesko je slusati trance a nemati iluzije...