• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Program Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ za april 2011

Started by zakk, 01-04-2011, 04:44:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Stvaralaštvo Dena Simonsa
4. april

Povod za ovu priču je banalan — eto, čoveku je rođendan — ali nam više i nije bilo potrebno. Den Simons je već dugo postojano prevođen i objavljivan u Srbiji, a poznat je po serijalima Hiperion, Olimp, romanima Pesme boginje Kali, Ukleta zima, Strvinarska uteha, Drud, Teror, itd... U početku slavljen kao SF pisac, Simons je postepeno migrirao u horor, da bi danas za sebe u šali govorio da ,,piše u 'žanru' bestselera" (što je zapravo surovo tačno).

O životu i radu Dena Simonsa govore: Goran Skrobonja, Oto Oltvanji i Sebastian Adanko, sva trojica pisci i prevodioci, čitatelji i ljubitelji Simonsovog dela

Tehnologijom protiv smrti
11. april

Razlike u dostupnosti tehnologija postaju sve veće, a singularitet se bliži. Da li se uzdići u virtuelne kompjuterske svetove i postati duh u mašini ili ostati večno u svom telu, u simbiozi sa nanomašinama koje ga održavaju? Ijan Mekdonald kroz SF traga za odgovorima, a deo njegovih razmišljanja se može naći u romanu Nekrovil.

Tumač reči i ideja Ijana Medonalda biće pisac i prevodilac Goran Skrobonja, u čijoj je izdavačkoj kući Paladin ovaj roman nedavno objavljen.
Moderator: Žarko Milićević

Misfits
18. april

Britanska TV serija kojoj želimo da dospe i do naših malih ekrana jer zaista nemamo dovoljno reči hvale.

Grupa omladinaca na kazneno-popravnom radu nenadano dobije super-moći. Zaglavili su jer nisu u stanju da izađu na kraj sami sa sobom, a ovo im tek nije pomoglo. Slede: zbunjenost, veselje, strah, nasilje, seks, humor, ludilo, te ushićenje publike i instant kultni status serije.

Sa Misfitsima će nas upoznati: Vojkan Bećir

Književna radionica
25. april

Književna radionica fantastičke proze, sa trideset godina tradicije. Vi šaljete priče, mi dajemo savete kako da poboljšate svoje spisateljsko umeće.

Vaše radove možete poslati na lazarkomarcic@yahoo.com (najkasnije do 20. aprila za ovu radionicu) i dobiti informacije o metodima rada.

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Melkor

evo nama materijala za 18.

Post Pic
Misfits will return without Robert Sheehan
On 04.10.11, In TV, by Sascha Antschak

When E4's acclaimed drama "Misfits" returns for a third series, it'll be without Robert Sheehan.

Major changes are in store for E4's hit series Misfits, when it is returning later this year.

Robert Sheehan, who has been the lead of the show since it began in 2009, is leaving the show and will be replaced by a character called Rudi. Casting for the new character is still ongoing. The show's executive producer Petra Fried announced the news at the Kapow convention in London today. Both, the arrival of the new character and Sheehan's exit will be dealt with in short films posted on the channel's website before the new season premieres.

Sheehan's departure is going to change the show drastically, as his character Nathan was at the show's center and provided most of the humor that has been a signature element of the series. It's unclear if the new character will be similiar to Nathan and if he will fulfill a similiar function within the series.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

lilit

Ne mogu da zamislim seriju bez Nejtana.  :cry:

Btw, ovih dana planiram ponovo da odgledam obe sezone. Kao pravi štreber.  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Quote from: zakk on 01-04-2011, 04:44:29
Misfits
18. april

Britanska TV serija kojoj želimo da dospe i do naših malih ekrana jer zaista nemamo dovoljno reči hvale.

Grupa omladinaca na kazneno-popravnom radu nenadano dobije super-moći. Zaglavili su jer nisu u stanju da izađu na kraj sami sa sobom, a ovo im tek nije pomoglo. Slede: zbunjenost, veselje, strah, nasilje, seks, humor, ludilo, te ushićenje publike i instant kultni status serije.

Sa Misfitsima će nas upoznati: Vojkan Bećir

ajte!

Diabolique

Zakk svaka cast kako si uspeo da izvedes ovu tribinu bez glavnog gosta, mada nismo ni sumnjali u tebe ;) Evo mi sad uzeli da gledamo Misfitse, pa cu ti reci utiske kad odgledam nesto vise od trailera :) Vidimo se u skorije vreme na nekoj novoj tribini
if you strike me down i shall become more powerfull than you could ever imagine

Josephine

O, da, Zakk ima moderatorskog iskustva i imaginacije... :) Osim što i ne moraš da gledaš seriju, sve je ispričao...  :evil:

Diabolique

Pa dobro, generalno znao sam da ako odem na tribinu bice spoilera, ali sta je covek mogao drugo nego da prepricava seriju za nas neupucenu bandu koja je samo trailere odgledala :)
if you strike me down i shall become more powerfull than you could ever imagine

Josephine

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

zakk

Quote from: Diabolique on 19-04-2011, 01:03:36
Zakk svaka cast kako si uspeo da izvedes ovu tribinu bez glavnog gosta, mada nismo ni sumnjali u tebe ;) Evo mi sad uzeli da gledamo Misfitse, pa cu ti reci utiske kad odgledam nesto vise od trailera :) Vidimo se u skorije vreme na nekoj novoj tribini

Realno, nije prvi put da gost ne može da postigne, ja sam svejedno planirao sebe za stolom, a eto Bursaćeva me je lepo dopunjavala i dobila poster sa golišavim Sajmonom. Nadam se samo da Vojkan leži pijan u nečijam zagrljaju (pošto je i dalje incommunicado, malko se brinem). Hvala puno Neši za ajped i pristup vikipediji (pipao sm prvo aped a posle i ajped dva; oba iste večeri!!!1)

Što se spojlera tiče, šta god da smo rekli ništa vam nismo pokvarili jer ovo ipak mora da se vidi i doživi.

Quote from: Melkor on 19-04-2011, 01:51:35
Zato ga mi uopste nismo slusali  :twisted:
xremyb

lilit

zakk

lilit

zakk