• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dokazana zločinačka politika Hrvatske

Started by Anomander Rejk, 15-04-2011, 13:07:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Džek

Zar vi ljudi ovu propagandu U4 orkesta duvača shvatate ozbiljno? Ne mogu da verujem. Zamišljam ih kao prdibube zarobljene u tegli iz koje neće da izađu jer se tu osećaju posmatrani, važni, pitani... van tegle su niko i ništa... anonimusi, gastarbajteri, sitni provokatori koji ne mogu bez Srpske tegle. I apsolutno nemoralna lica koja se ne bi postidela ni trunke da zakolju Srbina.

Mislim, zar sa takvima ozbiljno diskutovati? Smešno, treba ih bre podjebavati da što jače duvaju u flaute, saksofone i trube :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

džin tonik

dobro kaze dzek, treba ih podjebavati. tko ce prvi?
onako, e hrvati, oslobodjeni vam generali! hahaha!

Bob Rok

Quote from: zosko on 21-11-2012, 13:50:37

Ono stvarno, dobar vic   xrofl

Meho Krljic

Quote from: Džek svih zanata on 21-11-2012, 13:32:55
I apsolutno nemoralna lica koja se ne bi postidela ni trunke da zakolju Srbina.

Nešto ne verujem da bi Pingvin i Bimbo rado klali, za Izitpajna sam siguran da ne bi, a slutim da i zosko više laje nego što ujeda. Setimo se da je ovo ipak Internet.

Džek

Samo izvrnuti umovi mogu javno da veličaju zločine.
Na šta bi ličilo da veličam Srebrenicu? Uprkos što znam da je sve naduvano i krivotvoreno?

Zosko, nije ti oslobođen general, nego kriminalac koji je još na poternici francuske policije radi ucene, iznude i kidnapovanja. Njegove "legionarske godine" su u stvari godine prdekane. Sve ima dokumentovano.

Dakle, jeste vic. Svi očevi vaše nacije su vic. Krimosi, izdajice, bivši uvlakošupci komunisti.

Meho Krljic

Ma, budimo svesni da je ovo Internet gde i najtiši, najmirniji, najuglađeniji ljudi odjednom dobijaju bikovska muda i lavovske glasovne kapacitete. Ne bih ja sve to preozbiljno shvatao. Mislim, naravno da je veoma ružno da se sa nipodaštavanjem u javnosti priča o nevinim žrtvama, ali... navikli smo se.

Džek

Upravo o tome i pričam. Kukavice, lezilebovići, mlatimudani, funjare i neradnici... sve je to bolesno u glavu, sve to veliča zločine i- sami bi ih vršili samo da imaju muda. Sve što u sebi misle, smeju samo na internetu kao anonimusi da ispolje.

Što je još gore, internet ratnici nemaju pojma o čemu pričaju, ali im ne nedostaje motiv da laprdaju. Sada se pitam koji im je motiv...

Meho Krljic

Ma, hajde malo dobre volje, nije da smo mi nešto mnogo bolji...  :lol:

Ugly MF

Quote from: Meho Krljic on 21-11-2012, 14:33:43
Ma, hajde malo dobre volje, nije da smo mi nešto mnogo bolji...  :lol:

Evo ja sam ovde naprimer vrrrrrrlo primitivan :!:

Agota

Quote from: Meho Krljic on 21-11-2012, 14:19:54
Ma, budimo svesni da je ovo Internet gde i najtiši, najmirniji, najuglađeniji ljudi odjednom dobijaju bikovska muda i lavovske glasovne kapacitete. Ne bih ja sve to preozbiljno shvatao. Mislim, naravno da je veoma ružno da se sa nipodaštavanjem u javnosti priča o nevinim žrtvama, ali... navikli smo se.

anonimnost koju pruza forum ponekad budi   najmracnije porive   u ljudima ,ali ovde se ocigledno radi o patologiji.

Quote from: zosko on 21-11-2012, 13:50:37
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Meho Krljic

Ma, mislim, ni Izitpajn ni Pingvin nisu anonimni, a ni Zosko nije preterano anoniman, jedino što dalje odavde živi pa ga ljudi ređe ili nikako sreću.

A ovo Zoskovo navedeno i nije patologija, naprotiv, dobroćudan humor je u pitanju, što je kod njega, priznajem, retkost.

scallop

Ti, bre, ko patrijarh Pavle! Budite ljudi, budite ljudi! Ne zaboravi da rat i internet imaju zajedničku vezu u "bikovskim mudima" i drugim kapacitetima. I  "zalivski sindrom" je posledica suočavanja sa onim šta su činili, a u regularnom životu nisu mogli da zamisle. Ovi naši kodiskutanti mogu. I to me brine.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

:lol: :lol: :lol:  Što jes jes, uvatilo me to svetosavlje pod svoje pa ne pušta. Tako je to kad se islam posadi u pravo tlo!

I, uz dužno poštovanje, mislim da je Internet upravo ventil za izduvavanje onoga što kao ne bismo ni zamislili inače, a da prelivanje u stvarni život nije toliko često da bi nas plašilo.

Mislim, zaratili smo pre dvadeset godina lako i bez Interneta. I koliko umem da procenim, niko sa ovog foruma nije činio zločine.

Agota

Quote from: Meho Krljic on 21-11-2012, 14:48:23

A ovo Zoskovo navedeno i nije patologija, naprotiv, dobroćudan humor je u pitanju, što je kod njega, priznajem, retkost.

Slican se slicnome raduje.
Nastavite....
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Meho Krljic

Zosko i ja smo valjda slični samo po tome što nosimo naočari.

Ali ozbiljno, ovo je jedna od njegovih retkih politički korektnih šala u ovom kontekstu. Na Džekovu ideju da Hrvate treba podjebavati odgovorio je predlogom da ih podjebavamo tako što ćemo ukazivati da su zapravo oni dobili željeni rezultat na suđenju, odnosno da naša osnova za podjebavanje može da bude najviše u domenu fantazije i želje, najmanje u domenu faktičkog stanja stvari. U odnosu na stvari koje Zosko inače ovde piše, ovo je praktično svetačka izjava.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Agota

Ti si Mehmete, anima candida !!!   :mrgreen:

Meho Krljic

Quote from: scallop on 21-11-2012, 15:17:24
Otužno.
Pa, čuj, takva je cela naša novija istorija međunacionalnih relacija. I ne zaboravimo da je ovaj topik na svojoj prvoj strani bio poligon za seirenje i podsmevanje hrvatskoj strani - nije valjda da se nije očekivao reciprocitet u slučaju da se stvari preokrenu?

Quote from: Agota on 21-11-2012, 15:18:47

To je sigurno neki parazitski oblik života  :cry: :cry: :cry:

Agota

Quote from: Meho Krljic on 21-11-2012, 15:20:03

Kreni da deklamujes dolor.
Jel sad jasnije ?!  :lol:

Džek

Da ispravim. Nisam napisao da treba hrvate podjebavati, nego lokalni U4 duvački orkestar, čiji repertoar se vrti ukrug.

Ozbiljna diskusija sa sagovornikom koji se diči onoga čega se pametan stidi je budalaština. 

BladeRunner

Meho Krljić
QuoteZosko i ja smo valjda slični samo po tome što nosimo naočari.

Ali ozbiljno, ovo je jedna od njegovih retkih politički korektnih šala u ovom kontekstu. Na Džekovu ideju da Hrvate treba podjebavati odgovorio je predlogom da ih podjebavamo tako što ćemo ukazivati da su zapravo oni dobili željeni rezultat na suđenju, odnosno da naša osnova za podjebavanje može da bude najviše u domenu fantazije i želje, najmanje u domenu faktičkog stanja stvari. U odnosu na stvari koje Zosko inače ovde piše, ovo je praktično svetačka izjava.

Na stranu što je podjebavanje sa mrtvima i protjeranima možda malo... neumjesno, ne? Ne vidjeh da je Gotovina ijedne sekunde bio predmet šale ove družine od vješala, ali sa mrtvim Srbima (i to pred Srbima) se može mahati bez problema - čak se i smiju, kako se gost (ustaša inače) ne bi uvrijedio. Oćemo li koji zez o mrtvoj djeci u Srebrenici? Neki lijep vic o vađenju bubrega na Kosovu? Prejadno.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Meho Krljic

Quote from: Agota on 21-11-2012, 15:25:49
Quote from: Meho Krljic on 21-11-2012, 15:20:03

Kreni da deklamujes dolor.
Jel sad jasnije ?!  :lol:

Ne znam ni šta je to dolor, ali srećom, znam da koristim gugl. Dakle, anima kandida:

http://animacandida.hr/   :-| :-| :-| :-|

Quote from: Džek svih zanata on 21-11-2012, 15:29:48
Da ispravim. Nisam napisao da treba hrvate podjebavati, nego lokalni U4 duvački orkestar, čiji repertoar se vrti ukrug.

Ozbiljna diskusija sa sagovornikom koji se diči onoga čega se pametan stidi je budalaština. 

Ma dobro, sad, ima mnogo razloga zašto ljudi daju kontroverzne, provokativne ili kakve već izjave. Nije uvek najbolja reakcija teranje svega na šalu, pogotovo kada pričamo ovako, pred očima neme većine.

Meho Krljic

Quote from: BladeRunner on 21-11-2012, 15:32:43
Meho Krljić

Na stranu što je podjebavanje sa mrtvima i protjeranima možda malo... neumjesno, ne? Ne vidjeh da je Gotovina ijedne sekunde bio predmet šale ove družine od vješala, ali sa mrtvim Srbima (i to pred Srbima) se može mahati bez problema - čak se i smiju, kako se gost (ustaša inače) ne bi uvrijedio. Oćemo li koji zez o mrtvoj djeci u Srebrenici? Neki lijep vic o vađenju bubrega na Kosovu? Prejadno.

Naravno da je neumesno. Treba da to kritikujemo ili da one koji prave takve šale isključujemo iz konverzacije.

Agota

WRONG !!!
ANIMA CANDIDA = Čista (poštena) duša.

BladeRunner

Quote from: Meho Krljic on 21-11-2012, 15:36:35
Quote from: BladeRunner on 21-11-2012, 15:32:43
Meho Krljić

Naravno da je neumesno. Treba da to kritikujemo ili da one koji prave takve šale isključujemo iz konverzacije.

Kako to misliš: "naravno da je neumesno", kad u postu koji sam ja citirao analiziraš tu šalu i zaključuješ da je duhovita, odnosno umjesna? Ne isključuješ li ovom rečenicom samog sebe iz konverzacije? Ne samoukidaš li se?

I molim za preciznost - ja sam je kritikovao, a ne ti. Ti si je relativizovao i napravio "politički prihvatljivom". Čekam vic o Srebrenici sa odgovarajućom sedativnom analizom. Da se svi lijepo nasmijemo. Znam, nije kul, nisu srpske žrtve u pitanju pa je tolerancija na (citat) podjebavanje (kraj citata) znatno niža, ali potrudimo se, budimo ljudi. Osim mene, jel, koji izgleda jedini to smatram bolesnim i uvredljivo neumjesnim.

Meho Krljic

Pa, sad, uzmimo u obzir da ova Zoskova šala dolazi u odgovor na predlog da bude podjebavan kao deo grupe - dakle na izazov - kao i da njen predmet nisu direktno mrtvi ili proterani već osobe koje su sudski oslobođene odgovornosti za ubijanje i proterivanje. Dakle, može se napraviti argument da je ovo neumesno jer implicira nepoštovanje prema mrtvima i/ ili proteranima ali u odnosu na uobičajen nivo Zoskovih izjava po ovoj temi (na primer), ovo je definitivan korak u pravom smeru.

I naravno žao mi je što sam pored svega ostalog još i ja razlog što se nerviraš.

BladeRunner

Meho Krljić
QuotePa, sad, uzmimo u obzir da ova Zoskova šala dolazi u odgovor na predlog da bude podjebavan kao deo grupe - dakle na izazov - kao i da njen predmet nisu direktno mrtvi ili proterani već osobe koje su sudski oslobođene odgovornosti za ubijanje i proterivanje. Dakle, može se napraviti argument da je ovo neumesno jer implicira nepoštovanje prema mrtvima i/ ili proteranima

Ja upravo i pravim taj argument, tj. već sam ga napravio i skrenuo pažnju na bolesnost te izjave. Ti si rekao da je ista politički korektna i čak si je prilično duhovito i nadahnuto analizirao. Provjeriti čitanjem.

"Ali" nastavak rečenice nisam citirao zato što, bar ja, ne podešavam svoje moralne stavove u odnosu na stepen nacizma osobe sa kojom razgovaram. Pa, ako je osoba 90% nacista, a bila je 96%, ja je potapšem po ramenu i konstatujem napredak. Moji moralni stavovi ne zavise od stepena ekstremizma druge strane niti se ukalupljujem u nečije razmišljanje kako bi se dodvorio i bio dopadljiv, osim ukoliko nisam suočen sa argumentima (jel). Dakle, meni je potpuno irelevantno da li je ova izjava manje ustaška ili više ustaška od prošlih. Ja je posmatram van Zosko konteksta, i kao takva je svakako sramna zato što (citiraću te) "implicira nepoštovanje prema mrtvima i/ili proteranima" (biću slobodan da ovdje koristim i, a ne ili). A to što si ti srećan što je stepen ustaštva smanjen za 6% - svaka čast. Ja ne funkcionišem tako, čitam je onakvu kakva jeste.

QuoteI naravno žao mi je što sam pored svega ostalog još i ja razlog što se nerviraš.
Ne nerviram se, samo ukazujem na nedosljednost. Valjda je zajednički cilj da se tako tolerantna osoba kao ti takođe nauči malo tolerancije?

Agota

Quote from: Meho Krljic on 21-11-2012, 15:55:02

I naravno žao mi je što sam pored svega ostalog još i ja razlog što se nerviraš.

Nisam zakljucila da ti je zao,iz nekog razloga ti u svemu ovome uzivas,sto je meni krajnje perverzno.
E, sad, zasto je to tako ,ne razumem ,moj mozak tako  ne radi . :oops:

Ghoul

ustaše ustašuju, kao i obično, i tu nema ništa čudno ni nenormalno.
biznis ez južual.
opravdavanje i relativizovanje zločina, propagiranje fašistodinih ideja (might is right, tko jači - tlači, ko ukrade - njegovo je, ko podmiti sudiju - ispravan je i moralan, itd)
znači sve je to u njihovom standardnom duhu licemerja i naci-fantazmi.

ali ono što je nenormalno i bolesno jeste to što se neki ovde iz petnih žila polomiše ubeđujući ih, argumentujući, raspravljajući - kao da sa fašistima ima razgovora; kao i ovi neki (žene u crnom) frapirani i zgroženi prenošenjem jedne fotke s jednog na drugi podforum, ali ne i njenim sadržajem (kojim njen autor sam paradira i ponosi se).

dakle, ja sam zgađen ne hrvatskim braniteljima zlikovaca, nego ovim 'našim' što pucaju od tolerancije, razumevanja, te sućuti s duševnom boli nanetom sirotom zoletu, što koriste svaku priliku da ga potapšu po ramenu, upute mu radosni osmeh, reč utehe i podrške, puni razumevanja za svaki njegov sporadični iskorak iz uobičajenog U-ovanja...
https://ljudska_splacina.com/

Agota

Tacno. Jedna ozbiljna i osetljiva tema postala je popriste bezumnog i na granici vulgarnog sukoba dva tabora,koji direktno udara na zdrav razum,pritom nismo na forumu FANTASTIKE,nismo ,jel nismo ??

Meho Krljic

Quote from: BladeRunner on 21-11-2012, 16:28:32
Meho Krljić
QuotePa, sad, uzmimo u obzir da ova Zoskova šala dolazi u odgovor na predlog da bude podjebavan kao deo grupe - dakle na izazov - kao i da njen predmet nisu direktno mrtvi ili proterani već osobe koje su sudski oslobođene odgovornosti za ubijanje i proterivanje. Dakle, može se napraviti argument da je ovo neumesno jer implicira nepoštovanje prema mrtvima i/ ili proteranima

Ja upravo i pravim taj argument, tj. već sam ga napravio i skrenuo pažnju na bolesnost te izjave. Ti si rekao da je ista politički korektna i čak si je prilično duhovito i nadahnuto analizirao. Provjeriti čitanjem.

"Ali" nastavak rečenice nisam citirao zato što, bar ja, ne podešavam svoje moralne stavove u odnosu na stepen nacizma osobe sa kojom razgovaram. Pa, ako je osoba 90% nacista, a bila je 96%, ja je potapšem po ramenu i konstatujem napredak. Moji moralni stavovi ne zavise od stepena ekstremizma druge strane niti se ukalupljujem u nečije razmišljanje kako bi se dodvorio i bio dopadljiv, osim ukoliko nisam suočen sa argumentima (jel). Dakle, meni je potpuno irelevantno da li je ova izjava manje ustaška ili više ustaška od prošlih. Ja je posmatram van Zosko konteksta, i kao takva je svakako sramna zato što (citiraću te) "implicira nepoštovanje prema mrtvima i/ili proteranima" (biću slobodan da ovdje koristim i, a ne ili). A to što si ti srećan što je stepen ustaštva smanjen za 6% - svaka čast. Ja ne funkcionišem tako, čitam je onakvu kakva jeste.

QuoteI naravno žao mi je što sam pored svega ostalog još i ja razlog što se nerviraš.
Ne nerviram se, samo ukazujem na nedosljednost. Valjda je zajednički cilj da se tako tolerantna osoba kao ti takođe nauči malo tolerancije?

Pa dobro, naučiću se valjda.

A možda je donekle za različit odnos prema Zosku od mene i od tebe zaslužno i to što ja sa njim imam manje-više redovne kontakte putem ovog foruma a ti ih nemaš pa sam ja oguglao a ti nisi itd.

A što se tiče nekoliko puta ponovljenog koncepta da sa fašistima nema razgovora, koga i Gul sad pominje, meni je to malo neprirodno uzimajući u obzir da je ovo forum i da je razgovor sve što možemo da radimo. Ako bismo svi ćutali kada Zosko (ili neko drugi) daje neprihvatljive izjave, možda bi se on umorio i prestao da ih daje a možda bi one samo odjekivale jače zbog gromoglasne šutnje.

Hoću da kažem, da niko ne reaguje na potencijalno zapaljive izjave, verovatno ne bih ni ja i to bi možda proizvođače istih ućutalo. Ali kad drugi reaguju, reagujem i ja, kako mislim da treba od prilike do prilike. Naravno da možda veoma često grešim...

mac

Quote from: Ghoul on 21-11-2012, 16:48:42
kao i ovi neki (žene u crnom) frapirani i zgroženi prenošenjem jedne fotke s jednog na drugi podforum, ali ne i njenim sadržajem (kojim njen autor sam paradira i ponosi se).

Šta je tačno problem s tom slikom? Ja sam video samo nekog lika (Zoska, jelte) sa nekim detetom u krilu, i hrvatski grb okačen na zidu.

Meho Krljic

Pa valjda je problem što se na slici vidi dete a nije lepo decu dovlačiti u ove naše kaljuge.

BladeRunner

Meho Krljić
Pa dobro, naučiću se valjda.

A možda je donekle za različit odnos prema Zosku od mene i od tebe zaslužno i to što ja sa njim imam manje-više redovne kontakte putem ovog foruma a ti ih nemaš pa sam ja oguglao a ti nisi itd.

A što se tiče nekoliko puta ponovljenog koncepta da sa fašistima nema razgovora, koga i Gul sad pominje, meni je to malo neprirodno uzimajući u obzir da je ovo forum i da je razgovor sve što možemo da radimo. Ako bismo svi ćutali kada Zosko (ili neko drugi) daje neprihvatljive izjave, možda bi se on umorio i prestao da ih daje a možda bi one samo odjekivale jače zbog gromoglasne šutnje.

Hoću da kažem, da niko ne reaguje na potencijalno zapaljive izjave, verovatno ne bih ni ja i to bi možda proizvođače istih ućutalo. Ali kad drugi reaguju, reagujem i ja, kako mislim da treba od prilike do prilike. Naravno da možda veoma često grešim...
Pa da, sigurno da griješiš, evo ja sam baš dao primjer. Vjerovatno si oguglao jer ste previše razgovarali, kako si već naveo. Mada, ta spremnost da se uči je najvažnija :). "I bićeš čovek, sine moj", kako već kaže Kipling.

Agota
QuoteTacno. Jedna ozbiljna i osetljiva tema postala je popriste bezumnog i na granici vulgarnog sukoba dva tabora,koji direktno udara na zdrav razum,pritom nismo na forumu FANTASTIKE,nismo ,jel nismo ??
Lijepo rečeno  :) .

Franz Xaver von Baader

bladerunneru, o čemu pričaš, crve?
lažni dušebrižniče, lažove i aždajo
zar s tobom da se civilizirano razgovara? s tobom, ugljikovom jedinkom koja ispucava cifre od 700 tisuća, o 350 tisuća, o precima i narodu. da nije tragikomično u ovoj situaciji, uputio bih te na jedinog i jednistvenog doktora Franju Tuđmana: Bespuća povijesne zbiljnosti. jedna, na silu proširena knjiga s nepotrebnim ekskursom u zlosilje, ali koncizna, točna i jasna u bitnome - u razaranju jasenovačkog mita. namjerno spominjem Tuđmanovu knjigu (iako ima drugih, objektivnih studija o nesretnoj temi), jer crvi poput tebe zaslužuju da čitaju upravo - Tuđmana.
a zašto si ti crv?
zato, jer dolaziš ovdje tobože dezainteresiran, zgražaš se nad (kako ono reče) "trojicom Prijapa", dolaziš često u Zagreb i držiš lekcije domaćinu-kolegi jer si vidio kakav je to grad i narod i ti znaš s-kime-imaš-posla, no ti si dezainteresiran, iznad toga, civiliziran. samo onako, iz pozadine i u prolazu razbacuješ se ciframa. a onda, usred zgražanja i baratanja ciframa, prikazuješ što znači biti civiliziran i dezainteresiran i iznad: sahranite mi srce kod ranjenog koljena. tugaljiva je to priča i zdravorazumska, upravo lakša i prohodnija od političke filozofije koja ravnodušno izriče da postoji jedan kriterij istine i dokidanja sve te relativnosti - uspjeh. evo ti na, reflektiraj o indijancima i ovome: "indijanci su bili otkriveni. otkriti može samo onaj tko svoj plijen poznaje bolje no što ovaj poznaje sebe samoga, i tko je, na osnovu svoje superiornosti u obrazovanju i znanju, u stanju da ga pokori."

ne, ne treba te strefiti šlog. srbi su, najkasnije tamo od '18-te varirali tezu i postupali u skladu. jedino što su se preračunali, pa sada poput kukavnog tebe nakon što im je očevidno pokazano da su se kačili sa boljima, sada postaju sf-eskapisti i proučavatelji srcedrapajućih ranjenih koljena.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Anomander Rejk

Ah, sobni fašista sa svojim omiljenim štivom pokojnog Njofre...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Franz Xaver von Baader

mislim da bi ti se svidjela knjiga. pogotovo dosadni dijelovi.

Džek

Ako je papir kvalitetan, onako mekan... još sa likom njofre bio bi užitak koristiti ga umesto tariguza.

Jebte, kako pomahnitaju kada im staviš ogledalo ispred nosa :)

Anomander Rejk

Tuđmanova literatura i treba završiti u wc šolji...

Vampirella

Quote from: Džek svih zanata on 21-11-2012, 14:12:01
Na šta bi ličilo da veličam Srebrenicu? Uprkos što znam da je sve naduvano i krivotvoreno?

Isto kao što znaš tko je odbio Vance-Owensov plan?
Satan my master.

Anomander Rejk

No, oglasile su se i već pominjane majke Srebrenice, za koje smo ovde redovno dobijali packe ako bi ih i slučajno spomenuli u negativnom kontekstu, da se bave politikom i tome slično.
Pune razumevanja za žrtve drugih, majke su čestitale Hrvatskoj i generalima slobodu.

Bob Rok

Quote from: PingvinPatuljak on 21-11-2012, 17:17:19
situaciji, uputio bih te na jedinog i jednistvenog doktora Franju Tuđmana: Bespuća povijesne zbiljnosti. jedna, na silu proširena knjiga s nepotrebnim ekskursom u zlosilje, ali koncizna, točna i jasna u bitnome - u razaranju jasenovačkog mita. namjerno spominjem Tuđmanovu knjigu (iako ima drugih, objektivnih studija o nesretnoj temi), jer crvi poput tebe zaslužuju da čitaju upravo - Tuđmana.

Šta još piše prepošteni nam doktor Franjo?
Argument za "700.000" nije "To je mit!".
Odgovor treba da glasi "Nije 700, negde oko 100 je, ali to je nebitno, zločin je neverovatnih razmera"

Kužiš?

Franz Xaver von Baader

bah.
sad će ponovo red "svi štokavci srbi", pa anegdota o vojvodi mišiću, pa marx i engels u novim rajnskim novinama, pa "što smo im pravili državu", "unesrećismo se s njima", pa klasika ustaše, vatikan, tisuću godina ustaštva i vatikanstva...
imaju srbi taj repertoar i vjerno ga ispucaju svako malo. oni bajke, a mi odmičemo u teoriji i praksi.

Franz Xaver von Baader

Quote from: Bob Rok on 21-11-2012, 17:45:36

Šta još piše prepošteni nam doktor Franjo?
Argument za "700.000" nije "To je mit!".
Odgovor treba da glasi "Nije 700, negde oko 100 je, ali to je nebitno, zločin je neverovatnih razmera"

slušaj mali
odgovorit ću ti sada, a dalje je na tebi da se dokažeš i pokažeš da si zreo
prvo, ne zanimaš me kao neki klinac-debilac koji dolazi i iz zapećka dobacuje jeftine upadice. budi čovjek i pričaj ili nestani tamo na scom i glumataj jugoslovenstvo.
drugo,
naravno da nitko normalan ne priča o monstruoznom zločinu (usput, oko 70000 ubijenih, svih nacionalnosti. najviše srba) da je to mit.
ne, nerazumniče, nego o instrumentalizaciji tog zločina. tako kada se kaže "jasenovački mit" misli se upravo na ovo drugo. da imaš imalo pojma o temi (ne kažem da trebaš imati. ali nemoj onda dolaziti i praviti se pametan, a neznalica si.) znao bi za spomenutu sintagmu i za kontroverze oko slučaja. 700 tisuća je ideološka osnova jasenovačkog mita i jedna od poluga za mobilizaciju srba u izazivanju rata '91. tuđman je bio u pravu glede slučaja, ma koliko to vama sada izgledalo nevjerojatno. ali to je vaš problem.

Stipan

Pune gaće problema u ustaško - četničkim odnosima, izgleda.

Džek

Quote from: Vampirella on 21-11-2012, 17:33:26
Quote from: Džek svih zanata on 21-11-2012, 14:12:01

Isto kao što znaš tko je odbio Vance-Owensov plan?

Srebrenica je naduvana propaganda, deo taktike viktimizacije tipa Markale i red za hleb. Naučili od rvata.
Na Srebrenici su iskopavali po dvadeset godina stare leševe i prodavali ih kao "žrtve Srba" a Srebrenica je bila sasvim legitimna vojna akcija. Ako je nekoliko ludaka pobilo nekoliko zarobljenih, ako je i bilo kolateralne štete, nije vrh kriv, nit komandujući te jedinice. Na mnogim drugim mestima, na sve strane, su se zarobljeni likvidirali na licu mesta. Mnogi od zarobljenih, tren pre zarobljavanja su se sami ubijali.

I sav taj cirkus je prikazan kao "civilne žrtve klanja"

No, uspeli su da poture to kao istinu dvoličnim zapadnim cnn funjarama.
Nasuprot Srebrenice, koja se ovde mnogo spominje, Oluja je bila -šta?

Bob Rok

Quote from: PingvinPatuljak on 21-11-2012, 17:59:05
slušaj mali
odgovorit ću ti sada, a dalje je na tebi da se dokažeš i pokažeš da si zreo
prvo, ne zanimaš me kao neki klinac-debilac koji dolazi i iz zapećka dobacuje jeftine upadice. budi čovjek i pričaj ili nestani tamo na scom i glumataj jugoslovenstvo.
drugo,
naravno da nitko normalan ne priča o monstruoznom zločinu (usput, oko 70000 ubijenih, svih nacionalnosti. najviše srba) da je to mit.
ne, nerazumniče, nego o instrumentalizaciji tog zločina. tako kada se kaže "jasenovački mit" misli se upravo na ovo drugo. da imaš imalo pojma o temi (ne kažem da trebaš imati. ali nemoj onda dolaziti i praviti se pametan, a neznalica si.) znao bi za spomenutu sintagmu i za kontroverze oko slučaja. 700 tisuća je ideološka osnova jasenovačkog mita i jedna od poluga za mobilizaciju srba u izazivanju rata '91. tuđman je bio u pravu glede slučaja, ma koliko to vama sada izgledalo nevjerojatno. ali to je vaš problem.

Problem je sto su tebi noge u vazduhu, a glava u rupi. Izvadi glavu iz rupe i spusti se vec jednom na zemlju i prestani da glumatas nekog umnog tipa.
Missim, malouman si.

A klinja sam po godinama u odnosu na tebe, ali sam po skoli blizi tom tvom doktoru nego sto ces ti ikada da budes.
Uci skole, imbecilu, dokazi se u drustvu i prestani da seres po svemu.

Za jugoslovenstvo se obrati Mandiću ili Šerbedžiji. A da, ne možeš ni da im prismrdiš, tvoje društvo su Perkovići i slične šušumige.

Agota

Quote from: PingvinPatuljak on 21-11-2012, 17:17:19
zar s tobom da se civilizirano razgovara?

Nema sa tobom diskusije ,jeftin i ogranicen provokator poput tebe ocekivano ne baca dalje od  Tudjmanovih knjiga .