• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

POKAŽITE SVOJU KOZU, KRAVU, OVCU, SVINJU, ZMIJU, KAMILU, ŽABU ITD.

Started by Mims, 25-04-2011, 18:07:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

ovo sam uslikao u jednoj drumskoj krčmi u hrvatskoj, usred noći:

https://ljudska_splacina.com/

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

lilit

pande u zarobljeništvu retko daju potomstvo, al pre neki dan smo dobili blizance. ekstremno slatko.

http://www.reuters.com/article/us-wildlife-panda-twins-idUSKCN10R11Y

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Palmer

http://www.youtube.com/watch?v=58kETf7lH5M&feature=youtu.be

Moj ljubimac pauk krstaš zvani Patrijarh

Nemam psa. Ni mačku. Nemam ni kanarinca da pevuši na terasi, a zečevi mi ne skakuću po dvorištu. Kokoške sam čuvao kao mali što se da videti po mom avataru, mada je to glava petla. Samo, to je bilo  na drugom mestu u drugo vreme. Ovde je manje dvorište, ali i više pažnje prema slučajnim prolaznicima. Neki od tih prolaznika i ostaju iako imaju čak šest nogu. Ali oni ne koriste svoje noge za uzaudne šetnje već samo za lov. Tako i moj ljubimac Patrijarh. Na leđima krst. Pravoslavni. Ko ne veruje neka pogleda snimak iznad na 1:50.

Hranim ga svakodnevno. Hrana? Mravi, ose, stenice koje ubacujem u vreme službe  svakog dana.

Danas je bilo drugačije. Naišao je mladi par skakavaca. Uspeo sam nežno da ih uhvatim dok su se parili, a da mužjakov aedeagus ne napusti mladu. Ostali su spojeni. Hteo sam da osvetim ovu zajednicu činom venčanja koji bio obavio lično Patrijarh. Odneo sam ih na venčanje i silom ubacio u mrežu poznatu kao crkva. Jedini svedoci, moj telefon Meizu i ja.

Kao što se i vidi na snimku Patrijarh je bio šokiran što mu u crkvi bludniče skakavci. Nismo znali da se svadba zakazuje, a ja kao Matavuljev Đukan Skakavac žudio sam da na silu obavimo venčanje skakavaca, iako sam znao da su i  skakavci i ja sam protiv toga. Ruka me je vukla. Što pre ako može, odmah, i preko reda. Samo da sve ispadne kako treba.

Posle zadrške i ispitivačkog prekora, Patrijarh je nasilno prekinuo čin telesne ljubavi i uspeo da obavi venčanje umotavajući mladence u mrežu svoje jedine crkve. Činilo se da je zadovoljan. Oboje su ostali tu, u crkvi, pomireni, venčani, zauvek otrovani.

Petronije

Mislio sam da sam jedini čovek ovde koji voli paukove. U više navrata sam gajio "domaće" paukove, kao klinac krstaše, a kasnije i one krupnije, iz porodice Lycosa. To su valjda i najkrupniji pauci koji se mogu naći kod nas u prirodi.

Dugo sam planirao da kupim tarantulu ali nikad nisam, ni sam ne znam zašto. Pozdrav za patrijarha [emoji38]

Palmer

Obozavao sam da gledam borbe insekata kad sam bio mali. Stavim tako nekog ogromnog krstasa i bogomoljku zajedno  u veliku kutiju i gledam sveti rat, mada nije lako napraviti okruzenje gde bi se potukli. Ili maslara i jelenka. Teska katagorija. Maslar mi je omiljena buba.

scallop

Podsetio si me na poligon Krivolak. Praznog vremena između proba i svakakvih insektoidnih ala i beštija ko pleve. Samo, mi smo to radili u velikoj kartonskoj kutiji sa pleksiglasom odozgo i po pivo. Ili, Krivolačku votku. To je ono kad u 40% rastvor medicinskog alkohola dodaš desetak kapi glicerina (da se čaša "oznoji"), pa na končić umočiš krišku limuna i brojiš do deset. Može i do šest.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Petronije

E da, i bogomoljku sam imao, ali nije ni blizu agresivna kao Lycosa ili krstak. Uglavnom meditira, ali (retki) trenuci kada se hrani su spektakl.

Palmer

Jbg, neko išao u vojsku neko se zajebavao sa insektima, a neko je i išao u vojsku i zajebavao se s bubama.  Moja generacija je bez vojske. Trenutak kad mi je drugarica u srednjoj školi oborila ruku, (pritom sam imao najači biceps od svih u odeljenju, a ona trenirala rukomet), bio je presudan da shvatim zašto smo izgubili Kosovo.

Što se tiče beštija, sem maltretiranja bogomoljki, krstaša, stenica i ostalih insekata, neretko sam skidao onu gumu sa pivčića, sipao zejtin u nju i pržio jadne mrave.  U votku nisam potapao limun već jelenke i maslare i gledao ih kako se potom teturaju omlitavljeni i... ma ne moram baš sve ni da vam ispričam...  xrofl

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Palmer

Уштекала се већ месечак дана међу далије у дворишту у жардињери, доносим јој инсекте кад изађе на лишће, али сам је малопре, док сам заливао, ухватио како вреба лептирицу...