• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li je Amerika teroristička država?

Started by Hobit, 04-05-2011, 15:42:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Hobit

Problem JESTE u tome što bi ''svi želeli da budu Amerika''
E, sada, kako ko gleda...
Pogledajmo Ameriku sa druge strane
Od najsitnijih stvari, od onoga što je ŽIVOT.
U Americi, još uvek, možeš da jedeš za DOLAR DNEVNO, i da ne budeš gladan. To je 70-tak evro centi!
U Srbiji?
Tamo ne vole prosjake, ''pruži ruku'', na ulici, i dobićeš kurac.
Ali, ako bilo šta radiš, makar samo POKUŠAŠ da radiš, da sviraš u drombulje..... - možeš da zadariš taj jebeni dolar... i da ne budeš gladan... pokupi samo par ostavljenih kolica ispred hipermarketa, odguraj ih, i ''zakači'' za ostala, u ''nizu'' ... iz svakih izvučeš kvoter... Eto ti dolar.
Solidan automobil možeš da kupiš za 2000 dolara, benzin još uvek jeftin, u poređenju sa Evropom...
Kuće... kakve su - takve su, ali.... oko 12.000 dolara košta montažna kuća od 105 kvadrata, komplet, sa sve instalacijama u zidovima, napravi temelje, sklopi i .. kraj.
I ovde će ih u dogledno vreme biti, možda se to scallopu neće dopasti, ali...

Dadoh vam na onom drugom topicu link...eto,  pogledajte šta se dešava sa Energoprojektom. ''Pada'' iz dana u dan. I još će. E, sada, ko će ga kupiti? Biće kupljen ''našim'' parama, a pazariće ga naši muljatori iz Kanade.
Energoprojekt će, na kraju, završiti kao ''lider'' za ovaj deo Evrope, za Američke montažne kućice...
He, samo gledajte šta se dešava - i uživajte   :)
Mnogi će na ovo reći - BLJAK, ali, isti ti, ''mnogi'', su i 23. marta 99. govorili ''kurac će oni nas da bombarduju, ne smeju, šta će da kažu Kinezi, braća Rusi... ''  PRC!
''Kurac će da bombarduju Kinesku ambasadu''  PRC !
Posle se svi čude... kada se dogodi
Elem, pogledajte samo Beogradsku berzu, koliko god ona bila ''mala'' i ''neozbiljna'', ona je fenomenalan pokazatelj dešavanja, puteva novca, ... prognoza.... kako će se ovde živeti u nekom danima i godinama pred nama.

A, upravo to, KAKO ĆE SE ŽIVETI OVDE, to bi trebalo da nas interesuje najviše, i, ne zaboravite da smo upravo MI, i NAŠ novac, to što otvara ili zatvara ''ulaz'' u Srbiju..... E, da, i oni koji taj novac kontrolišu...
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

scallop

Većina tvrdnji koje iznosi hobit su sa sajta malog Đokice. Već sumnjam da i zube zna da popravlja. Možda auta, jer je šegrtovao kod Titovog šofera.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Lord Kufer

Nagledasmo se tih njihovih kuća, kad dođe vuk i oduva ih ko ništa...

Hobit

Ne slušate hobita
Najebaćete
Posle će đavo da vam bude kriv
I, globalizacija, novi svetski poredak, svi mrze Srbe, svetska kriza, ''svi protiv nas''... sviranje kurcu.
Alo, ljudi, SRPSKA NESREĆA (čitaj - lopovi) ŽIVI U SRBIJI.
Ne blejačite vasdan preko plota...

Naravno, scallope, ja sam inače poznat po tome da nasedam na sajtove, prenosim tekstove analitičkih novinarčića i zdušno ih branim...  :)

A, ti si jedini ovde koji je vrhunski poznavalac Amerike.. xcheers.

Ej, ja sam ''dresiran'', secas se... ?

scallop

Dresura redukuje percepciju. Bolje bi pazario da me slušaš nego što pokušavaš da podbadaš. Moj informativni prostor daleko nadilazi sve ono što možeš da smisliš i tvoja je stvar da živiš u svojim iluzijama. Uostalom, u svetu kojim dominira iluzionizam nije teško podleći iluzijama.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Hobit

:lol: :lol: :lol:

''Volim i ja vas'' najpametnije...
Nego, scallope, ajde konkretno - ŠTA od onoga što sam rekao nije tačno?

scallop

Ne znam zašto bih te prosvetljavao, ali:

U Americi, još uvek, možeš da jedeš za DOLAR DNEVNO, i da ne budeš gladan. To je 70-tak evro centi!
U Srbiji?
Tamo ne vole prosjake, ''pruži ruku'', na ulici, i dobićeš kurac.
Ali, ako bilo šta radiš, makar samo POKUŠAŠ da radiš, da sviraš u drombulje..... - možeš da zadariš taj jebeni dolar... i da ne budeš gladan... pokupi samo par ostavljenih kolica ispred hipermarketa, odguraj ih, i ''zakači'' za ostala, u ''nizu'' ... iz svakih izvučeš kvoter... Eto ti dolar. Solidan automobil možeš da kupiš za 2000 dolara, benzin još uvek jeftin, u poređenju sa Evropom...
Kuće... kakve su - takve su, ali.... oko 12.000 dolara košta montažna kuća od 105 kvadrata, komplet, sa sve instalacijama u zidovima, napravi temelje, sklopi i .. kraj.

Eto, sve boldovano je netačno. I, ne smaraj me više kad ništa o SAD ne znaš.

Hobit

Scalope, SVE BOLDOVANO JE APSOLUTNO TAČNO.
SVE.
Znači, nisi mi odgovorio ŠTA NIJE TAČNO
Nisi čak dao ni svoje viđenje, ni svoju ''istinu''. Ništa.

Volim vas koji sve znate, i to, u toj meri da je ''nemerljivo''   :lol:

mac

Moguće je da je nekad bilo tačno, a više nije, ili da je tačno u nekim zabačenim močvarama Luizijane, ali ne i u normalnim naseljenim mestima. Ima li neko neki dokaz (ili što bi Amerikanci rekli, evidence) za sve to što jeste ili nije apsolutno tačno?

varvarin

Jedan čovek - jedna tvrdnja, to nikako nije dokaz, suviše je sitno.
Razne stvari smetaju ljudima. Al da probamo:
Razgovaram prošle nedelje sa svastikom - ona radi u advokatskoj kancelariji u Njujorku. Kancelarija je specijalizovana za bankrot firmi (!)
Elem, kukumavčila je 10 minuta preko telefona kako je kinji šefica - njihov sukob desio se oko pola dva noću po lokalnom vremenu. Pitam da li sam dobro razumeo - radi li to ona duplo radno vreme? Ona kaže - DA!, dođe u devet pre podne, ide kući oko dva noću (ponekad i oko jedan...), pa sledećeg jutra ponovo.
Pitam da li je to normalno???
Kaže - jeste, jer iako im niko nije to rekao, to se od njih očekuje... jer bi mogla u protivnom da popije otkaz prvom prilikom. Ne zna koliko ima slobodnih dana, ima puno, ali poslednji godišnji odmor redukovala je na deset dana... jebi ga, ne gleda se dobro na one koji bi više od dve nedelje!
A plata jeste nešto veća, ali na to ide veći porez...
Itd, itd. U vezi one klope za dolar.

Ali ovo izlazi iz okvira teme. Ovo  sad je: ŽIVETI U AMERICI.

Hobit

Naravno mac
Nešto od toga možeš i da izguglaš, ako već nemaš koga da pitaš. Recimo, sve one cifre... cene...
Nije sramota  :)

Znaš, mac, I JA IMAM ZETA koji je Amerikanac, I Srbin. Ima dva pasoša. Živi i ovde i tamo. I posluje...
Danas pre podne smo sedeli u kafiću i pili kafu...  ''ćaskali''...  :)

Jebiga, nema samo scallop zeta Amerikanca koji se zaposlio sa 38 godina (ili tako nešto...), a ja do dan danas, na osnovu njegovih pisanija, ne zaključih da li je to dobro ili ne, da li Amerika propada ili ne..... :(

Onaj drugi deo ''priče''....e, jebiga
Nema ''dokaza''
Ali, pokušaj da posmatraš... Moraš to da radiš malo duže, i reći će ti se samo.
Ko će da se ''integriše'', ko će šta da kupi... ''ugasi''... ko će da se ''podeli'', koji tajkun hoće da se ''oslobodi'' firme kroz koju je oprao pare....
Ko od političara (i zašto), ruši i diže cene nekih akcija, i kakvu korist ima od toga (ličnu, a i šire...) I, mala pomoć, ako se već zainteresuješ... odjebi Tigar, Fidelinku, Progres....  Gledaj banke, ''vezane firme''...Svašta će ti se reći samo...

TO JE SUŠTINA PROBLEMA, to je ono što treba da nas zanima, ovde, u Srbiji.
Zbog toga što je u svemu tome i REŠENJE PROBLEMA. Naših. Srpskih.
Valjda...
E, sad, kome je problem cena Ipod-a  -  šta ću mu ja. Neka brine... :)

Milosh

Quote from: Hobit on 19-05-2011, 13:51:32Ali, ako bilo šta radiš, makar samo POKUŠAŠ da radiš, da sviraš u drombulje..... - možeš da zadariš taj jebeni dolar... i da ne budeš gladan...

Ovo mi je bila prva asocijacija...

Mel Brooks Dance

:lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

scallop

Treba da verujete hobitu. Ko će meni da veruje. Bez veze.

mac

Dolar dnevno za hranu je eksperiment dvoje nastavnika. Eksperiment je završen, i njih dvoje su prestali sa tom dijetom. Kažu da nije zdrava (videti FAQ projekta).

varvarin

Scallope, nemoj sad da si nakraj srca!   xyxy

Lord Kufer

Koga stvarno zanima šta se dešava s ekonomijom, neka si snimo ovaj pdf, pa nek čitucka pomalo.

http://urbansurvival.com/week.htm

QuoteLong-jailed (wrongly) economist Martin Armstrong, out of the crap-hole prison setting now and with access to decent research tools again, has a most savory article posted Wednesday with far more synapse-building potential than something like, oh, the FOMC minutes.

http://www.martinarmstrong.org/files/What%20Destroyed%20Rome%2005-18-2011.pdf

Hobit

Ne treba niko da mi veruje, scallope
Ja od toga ništa nemam

Sve je ovo, po forumima, lagana zajebancija... puno puta sam to rekao

Ali, predlažem ti da otvorimo topic na kome ćemo da kažemo, da NAPIŠEMO šta mislimo da će da se dogodi, i kada... i kako... i zašto
Da OSTANE NAPISANO.

E, tada ispadaju iz priče oni prepametni koji su ''sve to znali poodavno, ali, jebiga, nisu hteli da kažu...''
I, mrzelo ih da ''prosvetljavaju'' naokolo

scallop

Varvarine, što bih ja prosvetljavao mamlaze naokolo, kad imaju priču u koju veruju? Ma, šta za dolar, za dajm mogu da krkaju, popiju pivo, izedu sladoled i popuše. A kuća, za džaba kol'ko voliš. Ostalo posle hipotekarne krize. Sa sve nameštajem Chip'n'Dale.

Hobit

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oduvek sam voleo sagovornike kratkoga fitilja...
U Kumrovcu vas nisu učili da kontrolišete ''emocije'', da ''planete'' kada vi izaberete trenutak, a ne da vas ''navuku''...
Malo dresure nije na odmet... xcheers

Kada počne, ''mamlaz'', ''debil'', ''budala''... - obično su samo to ''argumenti''.
I, ništa više.
E, onda - pih!
BTW, ona, gore navedena cena je za NOVU kuću, u ''delovima'', dakle, zapakovanu, strečovanu, sa isporukom - gde voliš. Bez nameštaja. Bez lustera, frižidera... i klozetske šolje. Kapiraš?

A, ovih montiranih, sa nameštajem, zaostalih ''posle hipotekarne krize'' ima koliko voliš
I, za keš, više su nego jeftine

džin tonik

postaje ocigledno kako skalop svoje informacije crpi od mamlaza koji nije u stanju prezivjeti sa jednim dolarom dnevno jer kupuje namirnice samo u butikama. tako da ga nije za kriviti.

scallop

Eto, Zosko je odmah primetio da nam je informativna baza različita. Muka je to što sam ja taj koji redovno kupuje u SAD, a ne Hobit. Tamo nema varijante "jedeš za dolar dnevno" ako ne zagrabiš u kontejner. Nema "dobar" auto za 2000$ i nema kuća za 12.000$. Šta tu mogu da dodam? Osim da je neki mamlaz to video u pasulju. I ta konzerva pasulja od pola funte košta dolar. Ne dao vam Bog da vam u ruke dođe hamburger od 99c. To se zgužva i trpa u usta kao jedan zalogaj. Kineska supica u kesici (dno dna) košta 16-20c. Nema ni hleba za dolar. Kola možeš da dobiješ i za 1000$, ali to nema osiguranje, a sigurno ni registraciju nakon isteka godine. Kuća na prikolici košta 20.000$, a da je turiš negde, da vežeš vodu i struju, da ne govorimo o kanalizaciji, bar još toliko. Da ne pominjem neke "simpatije", a tura me se u Kumrovac (s čim nemam nikakve veze) i priziva se odgovor da li ću "domašiti" neke godine. Ako sve to nije karakteristično za mamlaze, šta bi trebalo da bude?

Albedo 0

Quote from: Hobit on 19-05-2011, 15:27:15
Scalope, SVE BOLDOVANO JE APSOLUTNO TAČNO.
SVE.
Znači, nisi mi odgovorio ŠTA NIJE TAČNO
Nisi čak dao ni svoje viđenje, ni svoju ''istinu''. Ništa.

Volim vas koji sve znate, i to, u toj meri da je ''nemerljivo''   :lol:

pretpostavljam da ovo ''jesti za dolar dnevno'' treba shvatiti simbolično, to jest da prilično jeftino možeš proći, unoseći dovoljan broj kalorije pomoću brze hrane...

ali to je sve nevažno, jer SAD imaju poseban zakon koji plafonira cijene namirnica. Npr u Srbiji to važi samo za hljeb i eventualno jogurt, dok je u Americi lista dosta duža.

Zakon je star preko 50 godina, i služi kupovini socijalnog mira. Direktno iz budžeta se dotiraju proizvođači, koji onda smanjuju cijenu u supermarketima.

Tako da batalite tu priču...

Albedo 0

kakav god da je budžet, taj zakon je i dalje na snazi

scallop

Moja ćerka potvrđuje, ali tvrdi da su pakovanja drastično manja. Sad sam razgovarao sa njom i ona se slaže da su to podaci od pre pedeset godina.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Tex Murphy

Nisi normalna, pa nisi valjda sve ovo pročitala??? :shock:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Albedo 0

Quote from: scallop on 19-05-2011, 22:47:28
Moja ćerka potvrđuje, ali tvrdi da su pakovanja drastično manja. Sad sam razgovarao sa njom i ona se slaže da su to podaci od pre pedeset godina.

Baš prošle godine je to rekao jedan američki profesor. Valjda on zna kakve podatke ima... Uostalom, ako ništa drugo, i nafta se još uvijek dotira, i jeftinija je nego u Srbiji.

scallop

Jebiga, lako je dotirati naftu kad je mažnjavaju po svetu, kad bez nje ne bi bili Amerika (koji bi se Amerikanac vozao po njoj uz skupi benzin?) i kad poreze namire obaranjem cena uvozne robe. Radi se o tome da ja svuda gde turi nos prvo pogledam cene hrane, pa jasno vidim promenu. Šta će ti američki profesor pored mene?

Hobit

Quote from: BATA ŽIVOTINJA on 20-05-2011, 10:56:24
Quote from: scallop on 19-05-2011, 22:47:28

Baš prošle godine je to rekao jedan američki profesor. Valjda on zna kakve podatke ima... Uostalom, ako ništa drugo, i nafta se još uvijek dotira, i jeftinija je nego u Srbiji.

Kako čuh na jutarnjim vestima, biće da će benzin ovde biti duploo skuplji, za koji dan, nego ''tamo''
Galon je ''tamo'' 4 dolara, a litar ovde će, uskoro, biti 2 dolara

Za 100 dolara tamo napuniš kolica u hipermarketu, pa to jedva potrpaš u SUV, ovde, za 100 EVRA izneseš dve kesice iz istog takvog hipermarketa, ali, bar ih lako ubaciš u Jugo illi tako nešto...  I, podaci su od JUČE   :)

Ali, sada će profesor scallop da objasni ...

lilit

moja sestra je uvek šokirana cenama kad dođe u evropu, posebno beogradskim, a ne stanuje u "jeftinom delu" amerike i kupuje nice hranu, garderobu & ostalo.  :lol:
kuća u evropi (i to ne londonu, već beču i takvim palankama :lol:) na sličnom mestu gde ona zivi u usa  koštala bi bar duplo više od onoga što su oni platili (a platili su - mislim uzeli kredit - jedno 25x više od ovog što hobit pominje  :lol:). btw, ona stalno kuka za beogradom i evropom, ali je nostalgija nekako brzo prođe posle odmora. :lol:
tako da...čini mi se da je istina negde na pola puta između skalopa i hobita.  :lol: :lol:

Lord Kufer

http://money.cnn.com/2011/03/08/news/economy/food_prices/index.htm

QuoteThose increases can add up quickly for consumers already struggling with rising gas prices, high unemployment and stagnant wage growth. In 2008, the average taxpayer earned just $33,000 a year, which is actually down from twenty years ago.

Hobit

Vidi, lilit, '' nostalgija ih brzo prođe'', naravno... inače bi scallopov zet i ćerka pohitali da se presele u ovu ''bajku'', da uzivaju u zdravoj hrani, lepim pijacama, prijatnim i opuštenim ljudima.... Avaj, ne dolaze, već scallop ide tamo i ''gura nos po prodavnicama''.....
OK; ono što je kvalitetno - i tamo je skupo. Ima tamo teletine i za 2 dolara... i za 10.
E, na onoj od 10 piše i to gde je tele paslo, kada je poslednji put kakilo i da li je imalo strabizam pre nego što su ga pretvorili u šnicle... Pa, ko šta voli... ili može...

Scallop kaže da je tamo kamp kućica 20.000 dolara i još toliko za priključke za struju, vodu i kanalizaciju. Znači 40.000 za kamp kućicu
OK
Ja evo izguglah na brzinu, za 2 minuta, dok sam ovo kuckao... i to ne neku vukojebinu, izabrao sam, Majami, jebiga, znači, ne onaj močvarni deo Floride, već ''urbani''. I, nije Teksaška pustinja... tamo gde moraš, PO JOŠ VAŽEĆEM ZAKONU, da opališ metak iz puške kada se kolima sa sporednog puta uključuješ na glavni... (proveri kod zeta i za taj zakon, scallope...  :) )
I, eto
http://www.househunt.org/cgi-bin/househunt/search_ol_new.cgi?st=FL&state=Florida&zip_code=33150,33153,33161,33162,33167,33168%20&city=Miami+Shores&address=&type=&bedroom1=&bathroom1=&price=20000,45000&from_script=sH&terr_d=Miami+Shores

Nije to baš tako
Cene su, dakle, u DOLARIMA
Za te pare u Bgd možeš da kupiš garažu u Marinkovoj bari...

Ma, ja PONOVO PREDLAŽEM da se manemo Amerike,  pa mi živimo OVDE, u SRBIJI, ovde su i naši PROBLEMI i naša REŠENJA

Zašto od toga bežimo, zbog čega niko o tome neće da razgovara?

boki77

То је питање за топик Сербија тудеј. ;)

Hobit

To je tačno, boki, ali, ne dovedoh ja ovu temu u off-topic, pregledaj postove...

lilit

Quote from: Hobit on 20-05-2011, 15:04:50
OK; ono što je kvalitetno - i tamo je skupo. Ima tamo teletine i za 2 dolara... i za 10.

samo da prijavim da je kg teleće šnicle u prodavnici u vienni - 45 evra, a kod turaka na pijaci - 20. ko će da mi objasni da li se tu radi o kvalitetu ili o udaranju po ušima?
srećom pa ne volim teletinu.  :lol:

Lord Kufer

Ja ne znam ko bi ovde hteo da živi u kartonskoj kućici od 35.000 evra.
U Floridi ti ne trebaju instalacije za grejanje, a skoro svake godine udari neki uragan i može da sve to oduva ko ništa.

boki77

Quote from: Hobit on 20-05-2011, 15:09:01
To je tačno, boki, ali, ne dovedoh ja ovu temu u off-topic, pregledaj postove...

Ма ја се слажем са тобом. :) Сви наши који су преко баре, а кукају да им не ваља - једноставно треба да спакују кофере и врате се; ако им је заиста лоше наравно, не треба људи да се муче... Али - неће. Сећају се - макар подсвесно - зашто су се спаковали први пут.

Hobit

Lorde, ja tamo ne vidoh ni na jednoj slici ''kartonsku kućicu''

Lord Kufer

Jel da? Pogledaj bolje.

Pogledaj razliku između one prve kućice i stana u sledećoj ponudi za istu cenu.

lilit

Quote from: Harvester on 20-05-2011, 01:58:17
Nisi normalna, pa nisi valjda sve ovo pročitala??? :shock:

Zaboravih - jesam nego šta sam nego da sam pročitala. Mila majko, kad se samo setim da sam iskreno verovala da ideja - Crnac na čelu USA - mora doneti promenu.  :cry:
A nije da nije donelo - ovaj je opasniji od bar 20 onih koji su tu sedeli pre njega - tek smo ga najebali.   :cry:

Hobit

Quote from: boki77 on 20-05-2011, 15:16:30
Quote from: Hobit on 20-05-2011, 15:09:01

Ma, boki, ja im želim svu sreću, iskreno...
Ali, mi koji smo ostali moramo konačno da shvatimo da sa nama, OVDE žive i naši problemi
I, sami ih pravimo
Kada nemamo ideju, rešenje... onda gledamo ''preko plota0

Ма ја се слажем са тобом. :) Сви наши који су преко баре, а кукају да им не ваља - једноставно треба да спакују кофере и врате се; ако им је заиста лоше наравно, не треба људи да се муче... Али - неће. Сећају се - макар подсвесно - зашто су се спаковали први пут.

Ma ja im, boki, želim svu sreću ovog sveta, iskreno
Ali, mi koji smo ostali, živimo OVDE sa NAŠIM PROBLEMIMA
I, pošto nemamo ideju, nemamo rešenje - volimo da gurnemo nos ''preko plota'', da vidimo mi šta sve ne valja ''tamo negde''... i ko nam je sve kriv zbog toga što živimo ovako kako živimo (i, koga sve da okrivimo za to što smo NESPOSOBNI)

Lord Kufer

Čitajući Fukujamu... "Dokaz" da je u Americi bolje je to što svi žele da idu u Ameriku!

Vodi računa, tamo, kad kupuješ kuću, da nisu slučajno koristili kineski firnajz ;)

Hobit

Quote from: Lord Kufer on 20-05-2011, 15:19:12
Jel da? Pogledaj bolje.

Pogledaj razliku između one prve kućice i stana u sledećoj ponudi za istu cenu.

Pogledao sam
Kada budeš kupovao - moja preporuka ti je ona sa bazenom
Samo, ujutru rasteraj aligatore  :lol:

boki77

Quote from: lilit_depp on 20-05-2011, 15:24:07
setim da sam iskreno verovala da ideja - Crnac na čelu USA - mora doneti promenu.  :cry:

...кад не волиш белце... ;) Ах, та пропаганда...

Lord Kufer

Jel to samo meni ili i drugima ova strana šira od monitora?

O Americi se mnogo toga krije i plasiraju se mnoge laži. Tamo se pripadnost staležu mnogo više plaća nego ovde, mada ovde ostadosmo sve na jednom istom staležu, a ko oće u kriminalce, to je već druga stvar.