• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Čemu služi, pa još i ne radi... (?)

Started by Hobit, 12-05-2011, 15:15:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hobit

Propustio je.... da vidi gde je utrošena gomila para, jednim delom i NJEGOVIH
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Lord Kufer

Pare su potrošene na kurvanluk i formiranje paravojnih dobrovoljačkih jedinica.

Trebalo je znati u koji "biro za prijavljivanje" poći po "posao"  xuss

Hobit

Uf
Pare su potrošene... e, sada, zavisi o kojim parama je reč, o kom periodu... i kom ''potrošaču''.... ima tu koječega
Da nisam lenj - napisao bih knjigu... a i slabo mi ide pisanje, nepismen, jebiga...  :(

Lord Kufer

Potrošene pare su - pare u opticaju. Samo što smo ti i ja izvan tog opticaja. U tome je fora.

Mi smo u autu  :D

(Ne u mercedesu)  xrofl

Hobit

Ma nisu Lorde u opticaju, bar ne ovde
Neke su realno potrošene, neke su ''uložene'' u neke ''projekte'' i vrte se napolju, a samo sitniš ''kruži'' ovde
A taj sitniš drndamo ti i ja...

Lord Kufer

Stvarno si naivan. Pa nisu valjda te pare "nestale".
Pare su u "desnom" džepu.

Hobit

Lorde, uozbilji se..
Ja volim da se šegačim ponekad, ali... kada su pare u pitanju, ''ko, šta, gde, kako...'' to je tema koja me ''uozbilji'', o tome bismo mogli da ćaskamo satima, ali...  ne ovde...
Vidi, samo malo prati... neko vreme.... propitaj se ono od gore - ''ko, šta, gde, kako....''

http://www.belex.rs/

... pa da pričamo

Hobit

Lord Kufer

Recimo, Bora Milošević je spreman da sa 700 milijona evra dođe iz Rusije u Srbiju i uloži novac koji je njegov brat (i ostala rodbina) pokupio od Srbalja tokom nikad prevaziđene akcije skupljanja novca za Preporod Srbije...

Hobit

Ooooo, počeli smo sa imenima
OK
Dokle ''dohvataju'' tvoja saznanja?
700 miliona dolara (dakle, DOLARA, ne EVRA), jer, dolar je u Rusiji ''valuta'',  za Boru je sitniš .
On je tamo veoma jak igrač, ali, sprega ''sadašnjih'' i ''bivših'' ''srpskih igrača''  u Rusiji je mnogo zamršenija...
Gde je tačno završio novac iz Srbije, devedesetih, koliko tačno novca, na šta je sve potrošen deo, koliko je i gde nađeno, gde je iznet ostatak posle 2000. i koliko, ko je izneo, u šta je uložen.....?
Puno pitanja, a?

Lord Kufer

Ti ne shvataš, ponoviću - ti si u AUTU (ne u mercedesu).
Izbačen si iz igre, to hoću da kažem.
Ne možeš da znaš detalje.
Detalje zna Al Kaponeov kuhar-knjižnjičar.

Hobit

Eeeeee
Dobro
Ti bi voleo da ih znaš? Naravno.
Ali, ne može to za pet minuta, đoka... Prati malo, pričaj sa ljudima, raznim ljudima...
Za početak, prati par dana onaj link koji sam ti dao...

Propitaj se šta je čije...
Šta ko hoće da zavali. I zašto.
Ko, šta i zbog čega  ''ruši' i ''diže'''

Neozbiljan si.
A, lova je ozbiljna tema
Ako hoćeš da se šegačimo, načepi scallopa za Kumrovec... xrofl

I, hobit je uuuuvek u igri
Čak i kada ga ne zanima previše...
Jebiga, ''dresura''

Lord Kufer

Ja tvrdim da je novac u opticaju, a ti naivno veruješ da je on "potrošen" - nestao.

Lord Kufer

Prouči malo slučaj WACHOVIA, pranje novca od droge i koliki je to OPTICAJ (preko 300 milijardi dolara). Bankarima su nosevi ko šnorkeli... Ne postoji dolarska novčanica na kojoj nije pronađeno makar malo kokaina.

Hobit

Ne, ko tvrdi da je ''nestao''?
Deo je potrošen, deo je ''onamo'', deo je ''ovamo''...... pa, čitaj šta sam rekao
Onaj potrošeni deo ... zna se na šta je otišao
Ovi drugi ''delovi'' su interesantni... O njima pričamo
Vidiš, zna se TAČNO koliko je novca izneto, ''inicijalno'', koliko je potrošeno, GDE je i KOLIKO pronađeno posle 2000. KO ga je i GDE odneo odatle i U ŠTA je uložen

dovoljno. Ostalo pitaj D. Ona je menadžer za bezbednost
ende!

Pusti drogu i tragove na novčanicama
Opet si neozbiljan

Lord Kufer

Ako u Americi jedan iPad košta 500 dalura, a isti takav u Jevropi 500 jevrića, kud se dede ona razlika od 40%?

A "oficijelno" jevrić je cca 1,4 dalura.

A kolika je proizvodna cena iPadića? 20-30 KINESKIH govnića?

Neko iz Amerike, Evrope, pa i Srbije plaća JEFTINU KINESKU RADNU SNAGU, budi uveren u to da o tome nećeš čitati u berzanskim izveštajima.

Lord Kufer

Elektranu Dabhol kod Mumbaija (Bombaj), čija je izgradnja koštala preko 5 milijardi dalura, Indijska vlada nije platila i nikada je neće platiti. Platili su je glupavi Amerikanci svojom glupavom verom da je WTC i zgradu br. 7 uništila Alkajida. O tome je slučaj ENRON, i svi ostali slični slučajevi, kojih ima toliko i neprestano se događaju.

Kad je bezbednost u pitanju, pitanja o bezbednosti se ne postavljaju  :evil:

Naravno, za bezbednosne propuste kod izlivanja nafte na Dubokom horizontu BP prošle godine u Meksičkom zaljevu, odgovornost će snositi bezbednosna agencija koja je načinila bezbednosne propuste... To će opet da plate svi oni glupavi takspejeri koji glupavo veruju...

Hobit

:)

Kakve veze im iPad sa cenama akcija AIK banke, Agrobanke, YUBMES-a, NIS-a i... hm... Vitala
Nema veze ni sa ''padom'' Imlek-a.......
Šta će se sa svima njima dešavati?
I, ŠTA je ČIJE
I, tu ti je većina odgovora....
Kada će Srbi da se manu rešavanja svetskih problema i da se OKRENU SRBIJI??  A?
Mi pričamo o Srpskim parama?  Ili grešim? Jebe mi se baš za izlivanje nafte po zalivima, o tome neka brinu ekolozi...

Ma...

ende

Lord Kufer

Kako nema? Pa zvanično je kurs 1:1,4.
Gde je razlika?
Jel možda u Evropi veća potražnja?
To je opaka zavera i pljačka, i još kao pričaju o novoj svetskoj valuti. Tu će tek da padne guljenje kože.

Lord Kufer

Evo, ovde je ukratko objašnjeno šta je po sredi:

http://www.washingtonpost.com/blogs/ezra-klein/post/wonkbook-the-problem-with-gangs/2011/05/18/AFBzRP6G_blog.html

Quote1) The Gang of Six is now the Gang of Five, report Philip Rucker and Lori Montgomery: "Since January, six senators have engaged in difficult negotiations and made painful concessions in a politically dangerous quest for something that has long eluded Washington: a bipartisan compromise to control the nation's mounting debt. By Tuesday evening, however, the 'Gang of Six' was on the verge of collapse. Sen. Tom Coburn (R-Okla.) withdrew from the bipartisan working group, saying the senators simply could not overcome the polarizing political pressure that each faces. The group's two other Republicans said it would be hard to continue without Coburn. 'The debt is still $14 trillion. It's got to be solved in a bipartisan way'" Sen. Saxby Chambliss (R-Ga.) told reporters Tuesday night."

Ta "rupa" - dug, objektivno, taj naizgled nepostojeći novac, i te kako postoji. To je ekonomija "dužničkog ropstva". Sve se svodi na to. U opticaju je - dug, a novac je izraz "prelivanja", "akrecije", realnih vrednosti u "crnu rupu".

Globalna Ponzi shema koja je na delu od početka istorije, ali se o tome diskutuje samo u vanistorijskim, "neobaveštenim", "krugovima".

Lord Kufer

I videćemo ubrzo kako 14 triliona dalura, morfuju u 14 triliona jevrića, ili 14 triliona rubalja, ili 14 triliona kineskih štapića za ručavanje, itd.

O dinarima i perperima da i ne govorim ;)

Lord Kufer

Poglaj samo, svak pominje šta ga boli ;)

Quote2) Coburn quit over Medicare, reports Brian Beutler: "A source with knowledge of the negotiations says Coburn ultimately broke ranks after members of the group rejected his proposal to introduce a global cap on Medicare spending that would have cut $150 billion from current beneficiaries.

Quote3) The US wants IMF head Dominique Strauss-Kahn out, reports Howard Schneider: "Treasury Secretary Timothy F. Geithner added what may be a decisive voice to the debate Tuesday when he said during a speech in New York that Strauss-Kahn's arrest on sexual assault charges means he is 'obviously not in the position to run the IMF.'

Da mi je znati samo gde ih je Štros-Kan prcnuo pa ih zabolelo????

Vidite, neko mora da plati sav taj "leaking":

Quote5) A Senate filibuster against repealing oil subsidies succeeded, reports Felicia Sonmez: "A Democratic measure that would have repealed tax subsidies for the five biggest oil companies failed to clear the Senate on Tuesday, falling short of the 60-vote threshold needed to advance in a near-party-line vote.

TOO BIG TO LEAK!

(u prevodu: velika deca ne piške u krevet)

Lord Kufer

Quote"The nation's factories have added 250,000 jobs since the beginning of last year -- about 13 percent of what was lost during the recent recession -- marking the first sustained increase in manufacturing employment since 1997. But the new hiring also reflects another emerging reality of U.S. manufacturing: Many of the jobs don't pay anything close to what they used to. Assembly-line workers who will be making the EdenPure products under the auspices of Suarez Corp. Industries will start at $7.50 an hour. That's a far cry from the $20 an hour that most workers made with Hoover, which shifted its century-old production lines to Mexico and El Paso in 2007 after concluding that it was too expensive to make its products in the industrial Midwest."

Vidiš Hobite, razlika između 20 dalurića i 7,5 dalurića - kud je nestala? Nema je na berzama... Na berzama su veliki brojevi (čitaj: inflacija).

scallop

Bojim se da je crk'o. Udavio si ga definitivno. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Hobit

Lord Kufer

Drugovi, đe vam je risarč?  :twisted:

Hobit misli da o ovome može kao o popovima - samo nek oni rade svoj posao, a mi ćemo na reku da čitamo knjigu  :idea:

Джон Рейнольдс

Quote from: Lord Kufer on 18-05-2011, 15:15:24
Ako u Americi jedan iPad košta 500 dalura, a isti takav u Jevropi 500 jevrića, kud se dede ona razlika od 40%?

Ovo mene zanima već neko vreme i baš sam isprovociran ovim podatkom malo kliktao unaokolo. Pa, evo. Nedavno mi se ukazala prilika da povoljno kupim Samsung I9000. Ali o tome malo kasnije.

Prvo, letimičnim pretraživanjem po cenama u USA obično iskaču paket ponude i to je veoma bitno. Zaista nemam pojma šta ti paketi konkretno znače, ali i kod nas postoji ono "mobilni telefon za dinar", ali ne platiš na mostu nego na ćupriji. USA je razvijeno tržište koje dugo postoji i kad nađem cenu "from $129", vidim da ispod postoje i sitna slovca. Dakle, uvek treba gledati i šta se uz sve to još nudi i da li se naknadno plaća još nešto. Na kraju sam otišao na američki Amazon i našao I9000 (sa 8GB memorije) za oko 450 dolara. To je po kalkulatoru Komercijalne banke 315 evra.

Drugo, otišao sam na evropski Amazon i potražio cene istog uređaja u UK. Kažu, 310 funti. Kombank pretvara u evre - cca 350. Potom, nemački (sve sam tražio nove aparate) - 325 evra. Francuski - 380 evra! To su sve najniže cene, gomila nekih ponuđača traži i više.

Možda sam ja nešto grešio u pretragama, možda je Amazon skup, ali on nudi sam uređaj, nema nikakvih paketa i pizdarija. Međutim, vidljivo je da cene ne osciluju 40%, nego manje od 20%. I to u svojim ekstremima (konkretno, USA vs Francuska).

ALI! I9000 u Srbiji košta (drum roll) 536+ evra. A koliko sam ga ja platio? Neukraden, sa garancijom, ali od firme koja je uvoznik i koja je na njega platila carinu - dakle najosnovnija cena... 300 evra, ali sa 16GB memorije! "Mobilni svet" izbacuje da takav model kod nas košta 590 evra?!?! A proverite koliko košta memorijska kartica od 8 GB.

Voleo bih da tu ima neke teorije zavere, ali plašim se da su stvari prozaičnije.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Lord Kufer

Sećam se kad su se pojavile prve elektronske pisaće mašine, pre nego što su kompjuteri zavladali. Bile su prilično skupe. Štampači su naišli i za godinu-dve izbacili ih s tržišta. Ta igra s cenama - nema blage veze s cenom proizvodnje. Odnosno, ima, ali je sve naštelovano da se održi sistem pljačke. Imaju oni tehnologiju da proizvedu te gedžete za veoma male pare, ali će ih prodati po dvadeset puta skuplje. Za to vreme, dok do maksimuma ne iscrpu tu novotariju, druge, mnogo bolje i jeftinije i naprednije ideje, bacaju se u ostavu da nikad ne ugledaju svetlost dana.

Mi možemo da se igramo i da verujemo da je sav taj napredak istinski, ali on to nije.

Sad svi treba da budu srećni nekakvim iPadom, a za pet godina će taj iPad biti mnogo smešna naprava i niko neće verovati da je to ikad služilo ičemu. Kao kad sad gledamo originalni Star Trek pa se smejemo drvenim kutijama i ogromnim dugmićima...

Ja sam imao gore pomenutu elektronsku pisaću mašinu CASIO. Koštala je 600 DEM. Memorijski dodatak, koji je bio, sad da ne slažem, recimo 250 K, koštao je 50 DEM. To je bilo 1987.

Imao sam i Atari ST+. Ta je sprava sa Motorolom 68000 na 8 MHz već onda bila bolja od PC serije 386, koja se pojavila nekoliko godina kasnije. U vreme kad sam kupio Atarija, PC XZ je bio glavni hit, mnogo gora sprava od Atarija ili Macintosha. Pa je onda bio AT, pa tek onda 386.

Kad se pojavio 386 počeli su da prave Windows, 3.11 itd. Atari i Mac su imali u startu GUI, miša i mnogo bolji softver od IBM-ovih prcojevića.

1990 sam već imao, posle budženja u privatnim radionicama, 4MB memorije na svom Atariju, a imao sam mnoge dobre programe, bolje od ovih sadašnjih u svakom pogledu. Ho koće nek veruje, ko neće - ne mora. Ali tako je bilo.

Tekst procesor Papyrus, koji je na nivou današnjeg Worda ili Open Ofisa, imao sam tada i mogao je da stane na jednu HD disketu, plus 4-6 true type fontova. A Wordu treba nekih 300 MB da se instalira. Današnji Papyrus (to je nemački program) i dan danas ima svega nekoliko Mb posle instalacije.

Ne treba da naglašavam da je Microsoft pobedio, uništio konkurenciju i bacio nas barem 20 godina unazad, tj. zadržao nas u limbu, sve zbog toga da bi ti kriminalci mogli maksimalno da eksploatišu svoje sranje od tehnologije i upropaste čitavu planetu. Softver je pisan što je prljavije moguće, da bi se koristio hardver koji uopšte nije potreban - zbog toga Wordu treba tih 300 Mb.To je dil.

Ovi gadgeti koje danas uvaljuju po toj kriminalnoj ceni, mogli bi ladno da koštaju 20 evra i da imaju mnogo bolje performanse od ovih koje se nude. Sve je to jedna dobro smišljena zavera i neverovatno razbacivanje svih vrsta resursa, od materijalnih do ljudskih. Razmislite malo o tome.

Lord Kufer

Papyrus je još pre 20 godina mogao da radi diskontinuitetne blokove, da menja font(ove) i stil u tekstu prema tipu, veličini i stilu zasebno, a ne sve đuture, što je, mislim, još uvek slučaj (mada nisam to odavno proveravao) sa današnjim tekst procesorima. Naravno, mogli su se praviti stilovi mnogo lakše nego u Wordu. Ako ste probali to da radite, znate kako to kilavo ide. Ali, za taj program skoro niko ne zna...

http://www.aaxnet.com/product/papyrus.html

Father Jape

Ma i kad se odmaknemo od fizickih dobara, izvesna razlika postoji - Amerikanac placa 10.5 evra mesecnu pretplatu za World of Warcraft, Evropljanin 13 evra, itd.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Джон Рейнольдс

Kufere, be pričamo baš o istom, mada sam ja tek 1997. godine prešao na PC, posle godina provedenih na Amigi (takođe Motorola 68000, sjajan procesor).

Samo sam uporedio tržišta i princip je jasan - gde se brže troši i baca, tu je cena niža. Bez obzira na proizvodnu koja je, naravno, mala (mada ne i 20 evra). To otprilike znači da će Amerikanac pre nego Francuz baciti ispravnu stvar i kupiti novu koja mu najverovatnije i ne treba. Da se razumemo, mogao sam ja i bez ovog uređaja, ali mi je trebala GPS navigacija i veliki mass storage pri sebi, pa da ne bih vukao sve to + mobilni, kupio sam povoljno (mada je to i bio one time offer) nešto što je objedinilo sve. Pa i opet sam se premišljao jer su u pitanju velike pare, ali 600 evra ne bih dao nikad. A neko da i toliko, a treba mu samo da se džekira.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Lord Kufer

Ja govorim o čitavom sistemu koji je smišljen da se maksimalno eksploatiše, umesto da bude maksimalno efikasan.

Još su pre sto godina znali da naprave sijalicu koja može da traje 100 godina. Ali ne, oni ih prave da traju 6 meseci u najboljem slučaju, samo da bi opstala industrija i ropski sistem po kojem svako mora da "zasluži" tu bednu paricu koja mu se "odobrava".

Skoro sav softver, naročito video igre, radi se tako da maksimalno opterećuje sistem, tako da postoji stalna potreba za još hardvera, iako to uopšte nije realno i racionalno.

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

Lord Kufer

Ja mislim da težimo nečem mnogo boljem, ali nam oni stalno uvaljuju isto sranje i isto obećanje. Mislim da malo ko više veruje u bilo šta, osim u sitne božićne radosti.

džin tonik

ja vjerujem i u nasu pogubnost, besmisao i fortunu.

pokojni Steva

Ja verujem i u slaninu. Ne previše 'margotiranu' mesnatim. Al da ima još i leba i luka.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?