• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Truman show

Started by Truman, 13-05-2011, 00:30:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dybuk

Trumane

Opet si cinican  :lol: :lol: :lol:

džin tonik

pored 20 godina stare rakije vi o dimenzijama i duhovnosti? prostaci... kakvi sve vi srbi?

Dybuk

Quote from: shiver metimber on 17-05-2016, 14:40:23
pored 20 godina stare rakije vi o dimenzijama i duhovnosti?

Ne vidis korelaciju?  :)

Truman

Quote from: Dybuk on 17-05-2016, 14:39:01
Trumane

Opet si cinican  :lol: :lol: :lol:

Nisam ciničan, taj pojam znači nešto drugo...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

džin tonik

@dy: tek sa dozivljajom kad jednom poklonio skupocjenu flashu vrhunskog bijelog vina sa mosel tipu koji napravio gemist/spricer! ali stila nemate...

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Dybuk on 17-05-2016, 14:33:47
Pretpostavljam da je to retoricko pitanje...zar te zanima? Stekla sam utisak da obojica imate slicne zamerke na onog drugog tako da ti ne treba moj prevod, samo pogledaj u sebe i sopstveno vidjenje ridiculusa, i dobices odgovor na svoje pitanje.

(u duhu duhovnosti koja je lajtmotiv ovog dela konverzacije itd) :mrgreen:

Рекла си да ти је јасно шта говори, мени нажалост то бунцање је потпуно страно, мислио сам да ми можеш помоћи!

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Dybuk

Kad ti meni prevedes trt-mrt-a, mozda, mozda!

ridiculus

Quote from: Бата Животиња on 17-05-2016, 15:05:05
Quote from: Dybuk on 17-05-2016, 14:33:47
Pretpostavljam da je to retoricko pitanje...zar te zanima? Stekla sam utisak da obojica imate slicne zamerke na onog drugog tako da ti ne treba moj prevod, samo pogledaj u sebe i sopstveno vidjenje ridiculusa, i dobices odgovor na svoje pitanje.

(u duhu duhovnosti koja je lajtmotiv ovog dela konverzacije itd) :mrgreen:

Рекла си да ти је јасно шта говори, мени нажалост то бунцање је потпуно страно, мислио сам да ми можеш помоћи!

Pa, to i ja kažem! U tvojoj dimenziji, to je nerazumljivo. Plus što sam tamo Linkin! Kakvo mesto!  :lol:
Dok ima smrti, ima i nade.

Krsta Klatić Klaja

Ето, опет, усред дана бунцање, он пијан а није попио, ни капи нека се чује, ни капи, ко да линкину вјерује!

Truman

Rano izjutra ( tada se obično zbivaju proročki snovi ) sanjah da će Vuk Jeremić biti izabran za genseka UN. Živi bili pa videli!

p.s. Juče sam baš razmišljao o njemu, poredio svoje kvalitete sa Vukovim tako da moguće da  san zapravo ne treba tumačiti bukvalno.

klem

Dobra mu je žena Nataša Jeremić, žao mi je što više ne izveštava za rts

Truman

klem

ja sam sanjao jedno vreme vučića, slavka beleslina i razne vesti tada sam dostao gledao tv pa sam imao televizijske snove

Krsta Klatić Klaja

Ја сам сањао како Труман постаје прецедник Србије, забрањује педере, осваја Косово, поново нас Амери бомбардују, али у торби из друге димензије Труман налази тајно оружје, Амери губе рат, све је равно до Токија, Шешељ проглашава Трумана за свеца, Амфилохије му љуби стопе, плавуше из еротских б трилера долазе да виде свог краља...

klem

vala i ja bi bio precednik, samo kad bi me neko podržao

Alexdelarge

STRASTVENI ZAVISNIK: Saša Radulović ne može bez kocke

Nekadašnji stečajni upravnik preferira barbut, ilegalnu kockarsku igru, a ritual mu je da duva u kockice kako bi dobio

Saša Radulović, lider Pokreta Dosta je bilo, strastveni je kockar, saznaje Kurir od dobro upućenog izvora.

Naš sagovornik otkriva da je Radulović često viđen u krugovima kockara koji preferiraju barbut, ilegalnu kockarsku igru u kojoj se uglavnom igra u visoke uloge.
- Sašu sam redovno viđao, i to ne samo u Beogradu. Igrali smo u Sremskoj Mitrovici, a moji su ga viđali i u Šapcu, gde je takođe dolazio da igra. To su uglavnom zadimljene prostorije, od regularnih objekata do garaža sa stolom za barbut. Bio sam za stolom sa Sašom. Ne razlikuje se od ostalih kockara. Afektira, ljuti se, psuje, svađa se, euforično se raduje kad dobije. Nema ti tu razlike među nama. Svi imamo istu pasiju ili nesreću. Svi smo sujeverni bez izuzetka. Ja se, na primer, uvek uhvatim za lančić. Za njega ne znam tačno, ali mislim da duva u kockice. To većina radi - otkriva izvor Kurira strogo čuvane tajne igrača barbuta.

Ovu igru, inače, opisuju kao dinamičnu i brzu, a igraju je najokoreliji kockari.
- Zakazujemo gde se nalazimo. Uglavnom se svi poznajemo i nema šanse da tu uleti neko sa strane. Zato je pogodna za one kojima je diskrecija najvažnija - napominje naš izvor.

Zbog ovakve zatvorenosti, ali i privlačnosti, ekipa koja upražnjava ovu vrstu kockanja je raznovrsna.
- Barbut kod nas igraju kriminalci, imućni seljaci, bogati ljudi, lokalni biznismeni, političari, ali i zanatlije i radnici. Zadužujemo se kod zelenaša, dugujemo jedni drugima, ulažemo novac, automobile, zlato, skupe satove... Ma ljudi su kuće gubili na ovome. Dođe normalan, ode u gaćama kao poluludi prosjak - priča naš insajder.

Radulović nije odgovarao na poruke i pozive novinara Kurira.

Slavni kockari
I TOMA ZDRAVKOVIĆ VOLEO BARBUT

Jedan od najvećih boema Toma Zdravković voleo je barbut, pa je u jednoj epizodi emisije ,,Goli život", u kojoj se govorilo o životu Ðorđa Božovića Giške, ispričan događaj o vraćanju duga koji je legendarni pevač napravio u Nemačkoj. Giškin prijatelj Milan Bunčić svedočio pred kamerama da je za čuvenog pevača morao da plati 7.000 maraka kako bi ga u Frankfurtu izbavio od Turaka od kojih je prethodno izgubio u barbutu i koji su ga bosog zadržali i čekali da ga neko otkupi.

Kako se igra barbut
ZMIJSKE OČI

Jedan igrač baca, a drugi stavlja novac. Bacač dobija ukoliko se kockice nameste, na primer, na dve petice, dve šestice, peticu i šesticu, dve trojke. Gubi ako mu se nameste dve četvorke, dva keca, dve dvojke, kec i dvojka. Iz filmova je poznata kombinacija ,,snejk ajz" (zmijske oči) - dva keca. Kad izađe druga kombinacija, uloge bacača i igrača se zamenjuju.
- Jednostavna igra, ali, burazeru, kad počneš da igraš barbut, teško ćeš se te bede ostaviti - upozorava na kraju naš sagovornik.

http://www.kurir.rs/vesti/politika/strastveni-zavisnik-sasa-radulovic-ne-moze-bez-kocke-clanak-2269613
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Truman

Hvala, sad više neću da podržavam DJB jer je Kurir napisao da Radule voli kocku.

Truman

Truman

Ne plašim se ni jedne. Šta ću sad? :(

Meho Krljic

Da pronađeš svoj pravi životni poziv u kroćenju lavova/ striptizu sa crnim mambama/ prikupljanju otrova zmija i arahnida za potrebe proizvođenja spasonosnih seruma?

Dybuk

Haha Meho ima pravo :lol:

Vecina ljudi se plasi recimo zmija...paukova...pacova.

Zmije sam videla u zoloskom i plus dotakla onu albino sto je ponekad pokazuju u Knezu. Lepa tekstura, kao plis. Ne znam kako bih reagovala na otrovnice, ali mene vise plase leteca nego gmizuca stvorenja.  :shock:

Truman

Quote from: Meho Krljic on 26-05-2016, 13:09:22
Da pronađeš svoj pravi životni poziv u kroćenju lavova/ striptizu sa crnim mambama/ prikupljanju otrova zmija i arahnida za potrebe proizvođenja spasonosnih seruma?

Mah, ne. Ja sam web researcher!

džin tonik

a ako nas, mislim, hm, hipoteticki, plasi vise navedenih zivotinja? :cry:

ALEKSIJE D.

Leba ti Trumane, odakle ti tolika potreba za tim silnim psihotestovima? Šta želiš sebi da dokažeš? Onako, podsvesno?

Truman

Ne znam, verovatno da sam normalan.

Zosko, to što priznaješ svoje strahove je za svaku pohvalu.

džin tonik

hipoteticki! jedina zivotinja koje mene moze uplasiti je zensko, a to nije navedeno...

Truman

Takođe ( hipotetički ).

Dybuk

Aha, plase te zenke? S pravom, cesto su krupnije i opasnije od muzjaka, pogotovu u svetu insekata, reptila i arahnida :twisted:

Truman

Bilo bi dobro kada bi se forumski imenjak nedavno preminulog glumca ugledao na njega u okviru univerzuma Sagita.

mac

Truman

Lepo što hoćeš da postanem kafeničar i narkoman. :lol:

Truman

Meho Krljic

Truman

Za mene važi ovo prvo, izgleda da me ne vole. Al to su poslovni odnosi tako da nije ni čudo. Ne verujem da me mrze jer sam srbin inače me ne bi ni angažovali.

Dybuk

Mozda su samo normal levels of nice ali ti to u kontrastu sa nasim poslodavcima deluje super duper? :lol:

pola njih ne zna gde je Srbija, ne brini, bas ih briga odakle si...

Truman

Quote from: Dybuk on 30-05-2016, 13:43:44
Mozda su samo normal levels of nice ali ti to u kontrastu sa nasim poslodavcima deluje super duper? :lol:

pola njih ne zna gde je Srbija, ne brini, bas ih briga odakle si...

Da, to si u pravu. Naši su užas.
A što se ovog drugog tiče to je bio moj specifični cinizam. xrotaeye

Krsta Klatić Klaja

Мени су ти форејњери сви као на неким дрогама, ту мач хепи, ту литл трудетектив

Truman

Ako može Mesi mogu i ja!

Truman

Truman

Pola života ti prođe u pokušaju da očaraš druge.
Druga polovina ti prođe u tjeskobi prouzrokovanoj drugima.
Okani se ove igre, dovoljno si se igrao!

- Rumi

Zaista fantastično rečeno. Vreme je da prestanem(o) da se igram(o).

Truman

Za malo više od nedelju dana idem u posetu bratskoj Rumuniji, uzbuđenje raste!
Ono što me zanima zna li neko od vas da li se na železničkim stanicama u Rumuniji može kupiti karta pošto na njihovom sajtu piše da kao mora da se kupi online iako mi to deluje besmisleno.

džin tonik

nijemci kao prvaci svijeta u putovanjima pishu da naravno imaju saltere/urede za kupovinu ticketa na stanicama, ponekad problem tek obavezna rezervacija za vecinu vlakova. znaci moras imati i rezervaciju, a te se na licu mjesta prodaju tek sat vremena prije polaska vlaka i znaju biti nedostatne potencijalnom broju putnika. tako nekako, no mozda i nesto pogresno shvatio, uglavnom kompliciraju.

Truman

Hvala zosko na cimanju. Ako sam dobro razumeo po ovom sajtu oni imaju mogućnost samo da se kupi, a ne i da se rezerviše karta: http://www.cfrcalatori.ro/

džin tonik

cudni su do krajnosti. kartu mozes kupiti kako god, cesto uz rezervaciju u ovisnosti kad kupujes ili tako nekako. a prodaja rezervacija negdje sat vremena prije polaska, u cfr-birou ili na stanici, kako gdje, uglavnom potpuno prebacena na elektronske sisteme (!) ili, sad slag na tortu, telefonski (?), na dan polaska vlaka...
http://www.cfrcalatori.ro/649

Truman

Bilo bi potpuno suludo da ja iz inostranstva zovem njih na telefon. Zanima me sledeće. Voz u Temišvar mi stiže u 13.20, a iz Temišvara za Cluž-Napok kreće u 13.40. Mogu li ja jednostavno bez ikakve prethodne pripreme doći na šalter i tražiti kartu?

džin tonik

mozes, ali nemas sigurnost da ces dobiti mjesto u vlaku, jer nisu sposobni uskladiti broj vlakova i putnika, t.j. imaju vise putnika no vlakova.
stanica temisvar kao takva nudi sve usluge, znaci u teoriji mozes dobiti rezervaciju, u praksi u tih (idealnih) 20 minuta tesko, pa bolje nazovi neki od brojeva koje tu nude i pitaj ih kako to izvesti.
http://www.cfrcalatori.ro/211

Truman

Ma lakše mi onda da kupim preko sajta...pozivanje internacionalnih brojeva je skupo i rizično.
Inače sam im preključe postavio upit preko sajta i još ne dobih odgovor...verovatno ne znaju engleski. :roll:
Zosko, da l da te stavim na frend listu zbog truda...pitanje je sad!

džin tonik

no reply upit sajt, to je ono kad se covjek zapita susrecu li se prvi put sa logicnim pitanjem (koje vjerojatno dobiju tisucu puta dnevno, ali se svaki put iznenade). :roll:
ma kakav trud, volim putovati vlakom i svaki info mi je zanimljiv.
a ako me dodas na frend listu, osjecat cu se u obavezi ponasati se kulturno, sto je ogranicenje slobode. :lol:

Truman

Razlog više da te dodam i pored tvojih nacional-socijalističkih ubeđenja. ;)
Postavio sam sad ovo pitanje na dva domaća putniča foruma i nestrpljivo iščekujem odgovor!