Author Topic: Kinoteka  (Read 36422 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Black swan

• 4
  • 3
Re: Kinoteka
« Reply #100 on: 01-10-2022, 23:37:36 »
Zar je potrebna?
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #101 on: 02-10-2022, 01:12:34 »
Ako nije potrebna alternativa onda koristimo to što imamo, a to je DVD. Ako nema alternative onda nema mesta čuđenju.

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #102 on: 02-10-2022, 10:18:43 »
A zasto svaki novi komp i laptop nema dvd jedinicu
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mac

• 3
« Reply #103 on: 02-10-2022, 10:41:17 »
Zato što ne koristimo naše laptopove za arhiviranje kulturno značajnog materijala. DVD se koristi za arhiviranje.

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #104 on: 02-10-2022, 11:01:34 »
Na sto ces ga pustati?
Ja imam jedan stari komp 2008 ne otvaraju se vrata i jedan laptop 2012 koji trza kad stavis dvd
I 150 original kiosk dvda i 650 divx x6 komada na svakom
Fakticki mrtav kapital sve preko interneta dobijas

Imam i jedan dvd plejer iz 2012 i 2006 ne mogu se spojiti na tv

A sad se sjetih da si ti onaj peglativni gnjavator
Beze kao da planini govorim...kanjonu...ajd zdravo

mac

• 3
« Reply #105 on: 02-10-2022, 11:15:48 »
Pričaš gluposti, pa je svejedno kome govoriš. Kupiš novi DVD plejer i imaš DVD plejer. Rešen problem. Ne arhiviraš DVD plejere, nego same DVD diskove.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #106 on: 02-10-2022, 11:27:14 »
A zasto svaki novi komp i laptop nema dvd jedinicu

zato što neoliberali oće da kupiš 5 aparata koji rade po 1 stvar nego 1 aparat koji radi 5 stvari
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #107 on: 02-10-2022, 11:32:55 »
Филмски архиви широм света, ако већ нешто објављују у физичком облику, углавном то чине на ДиВиДи-ју због трошкова производње који су много мањи од оних за израду фабрички пресованих Блу-рејева.  Мени је жао што Кинотека није наставила за праксом издавања "пржених" Блу-рејева, ту тиражи могу бити врло мали а трошкови су слични са оним  за ДиВиДи.
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

mac

• 3
« Reply #108 on: 02-10-2022, 14:12:38 »
zato što neoliberali oće da kupiš 5 aparata koji rade po 1 stvar nego 1 aparat koji radi 5 stvari

Nesposobni neki neoliberali...

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #109 on: 02-10-2022, 14:39:01 »
nisam ni reko da su nesposobni, mada neoliberali nisu ni napravili digitalnu tehnologiju, samo su je pokrali od stvaralaca

a je li tačno da novi lapovi nemaju dvd? To znači mož se napravi al neće

ili naprave da telefon može da ima navigaciju ali nigdje u autu ne možeš da postaviš taj telefon na pregledno mjesto, nego moraš da kupiš drugu navigaciju ili auto s navigacijom da bi vozio kako treba

mac

• 3
« Reply #110 on: 02-10-2022, 15:06:33 »
Da, novi laptopovi nemaju: DVD, disketni drajv, čitač magnetne trake, čitač papirne trake... Nemaju više ni VGA ni DVI port za monitor, ni PS/2 port za miš i tastaturu, ni paralelni port za štampač. I malo se ljudi žali zbog toga. Jer to više nije potrebno, i zamenjeno je drugim stvarima. Ja imam USB stik od 64 GB. Koji će mi đavo DVD od 5 GB, koji pritom može lakše da se polomi? A onaj kome baš-baš treba DVD drajv može prosto da dokupi jedan eksterni. Tako su svi srećni, i oni koji ne koriste DVD drajvove, i koji zato plaćaju manje za laptop, kao i oni kojima baš-baš treba.

Ali ti sve ovo već znaš, nego je sad poenta da pobediš u raspravi, a ne da dođemo do nekog zajedničkog zaključka.

Uzgred, i danas mogu da se kupe laptopovi sa DVD drajvom. Verovatno su nešto skuplji, ili su im druge komponente nešto slabije, ali proizvode se, i mogu da se kupe.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #111 on: 02-10-2022, 18:19:05 »
Može li laptop da se nakači na veći monitor kad više nema portove za monitor?

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #112 on: 02-10-2022, 18:25:45 »
Taman nabavio original win 7 u kutiji na dvd sa knjizicom i serijskim brojem...kurko
Bacio eksterni dvd star 18 godina...
Ne mozes ga ukopcati na novi yoga laptop

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #113 on: 02-10-2022, 18:47:33 »
Eto! Neoliberali hoće da oni instaliraju OS. I naplate.

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #114 on: 02-10-2022, 19:04:51 »
Zato sam ja jos na xp

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #115 on: 02-10-2022, 19:12:31 »
Valjda smo ovo prošli više puta. DVD kao medij je zbog svog kapaciteta upotrebljiv samo za stariji video materijal koji nije prošao neki proces prebacivanja u visoku definiciju. Vredi ih čuvati ukoliko imate neke kolekcije filmova koji nisu zanimljivi široj publici, ili iz ko zna kojeg razloga nikad neće biti remasterizovani. Vasa će ovo bolje znati jer je kolekcionar i prati situaciju. Za sve ostalo, potpuno su neupotrebljivi.

Standardni DVD disk je kapaciteta 4.7GB, dual lejer DVD mislim duplo veći, i to je to. Filmovi u 4K rezoluciji na blureju zauzimaju i do 90 GB, ali čak i da nećete 4k, 1080p koji je minimum ako pričamo o visokoj definiciji, zauzima preko 20gb.

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #116 on: 02-10-2022, 20:30:33 »
Било би много лепше да сам у Порденонеу него да се прегањам са некима на овом форуму. Такође, слаба вајда од једног Филипинца коме сам дао податке за логовање да би преузео неке филмове из наше прошлости за моју архиву па сам морао да употребим "атомску" опцију. Ево одликованих Црногораца како придржавају скуте сукњи својих принцеза:

http://www.giornatedelcinemamuto.it/en/dalla-villa-reale-di-rjeka-montenegro/
Моја колекција дискова

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #117 on: 02-10-2022, 20:32:44 »
ah, pa to je moja stvar šta ću ja da radim. Mac reče da moram da doplatim za dvd, kao da sam hipster koji traži privilegovanu uslugu. Ni po kakvom statutu za zaštitu potrošača ne može neka korporacija da odlučuje o dvd-ju koji ja već imam i zahtijeva da kupim novi, blurej, remasterizovani, a isti film.

to je naravno čisto mamuzanje mrtvog konja, al još sam živ. Korporacija je dužna da ima rider svih formata a ne da odlučuje u moje ime šta je bolje, kad je zapravo korporaciji bolje da ja kupim isti film ponovo.

ili zamisli ne samo rider, već i rw ili kako se već zove. Možda ja imam privatne snimke koji su narezivani godinama na dvd. Korporacija se vjerovatno plaši piraterije pa zato izbacuje sve to, ali šta to mene briga, ja oću i pirateriju i svoje privatne snimke i neću da budem ograničavan proizvoljnim odlukama i nečijim poslovnim modelom za više profita.

Da ne filozofiram, poenta je samo da ako ja hoću pišljivi dvd, da za to ne doplaćujem. A ko neće dvd nek dobije lap bez njega. Al neoliberalni dušmani ne daju.

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #118 on: 02-10-2022, 22:03:02 »
Dvdrw je izbačen iz praktičnih razloga. Zauzima dragoceno mesto u laptopu, a retko ko ga koristi, jer je veličina korisničkih video fajlova sa porastom kvaliteta videa i rezolucije odavno prerasla kapacitet. Ja sam, na primer, iz svog prošlog laptopa izbacio optiku i ubacio fioku sa dodatnim ssd diskom. Kad hoću nešto da spržim ili pročitam sa diska, a to je nikad, ubacim ga. Postoji eksterni dwdrw na USB, kome treba neka kupi. Nije baš sve zavera korporacija.

Da su se pitali oni kojima smeta tehnološki napredak, mi danas ne bi ni diskutovali o filmovima, jer filmovi verovatno ne bi ni postojali.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #119 on: 02-10-2022, 22:22:17 »
Svaki laptop na svetu ima priključak za monitor, samo je pitanje standarda.

Izvinjavam se Macu, sad vidim da je on već sve ovo napisao. Površno sam pročitao.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #120 on: 02-10-2022, 22:28:30 »
ne znam kakva je zavjera reći da proizvođača zanima profit a ne da napravi najbolje što može

kad bi pravio najbolje ne bi mogao da lupa cjenovne rangove, i ne bi imali šta na instagramu da pokazuju

kako smo došli do toga da sam ja protiv tehnološkog napretka ako firma koja mi je prodavala dvd-ove sada neće da isporuči plejer nego hoće da ja platim taj isti sadržaj koji imam na dvd-jevima samo da bude u drugom formatu

to bukvalno znači da tu korporaciju baš briga za bilo kakav napredak, jer umjesto da novu tehnologiju primijeni da me impresionira nekim novim filmovima i audiovizuelnim ugođajima ona mi reciklira ono što već imam

ništa i ne rade nego kopipejstuju materijale od pre Hrista na platformi trista

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #121 on: 02-10-2022, 22:30:20 »
Svaki laptop na svetu ima priključak za monitor, samo je pitanje standarda.

Izvinjavam se Macu, sad vidim da je on već sve ovo napisao. Površno sam pročitao.

pa mac je spomenuo da nema vga port, dakle ja moj monitor od 23 inča koji sada priključujem na lap kad mi to odgovara više ne bih mogao na novom lapu da prikačim?

pa znaš - to jeste zavjera korporacija

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #122 on: 02-10-2022, 22:52:53 »
ne znam kakva je zavjera reći da proizvođača zanima profit a ne da napravi najbolje što može

kad bi pravio najbolje ne bi mogao da lupa cjenovne rangove, i ne bi imali šta na instagramu da pokazuju

kako smo došli do toga da sam ja protiv tehnološkog napretka ako firma koja mi je prodavala dvd-ove sada neće da isporuči plejer nego hoće da ja platim taj isti sadržaj koji imam na dvd-jevima samo da bude u drugom formatu

to bukvalno znači da tu korporaciju baš briga za bilo kakav napredak, jer umjesto da novu tehnologiju primijeni da me impresionira nekim novim filmovima i audiovizuelnim ugođajima ona mi reciklira ono što već imam

ništa i ne rade nego kopipejstuju materijale od pre Hrista na platformi trista
Pišeš neistine. Ne isporučuju ti sadržaj u novom formatu, već ti upravo podižu vizuelni kvalitet sadržaja, da ne bude sve muljavo i skrnavo već oštro i lepo, sa gomilom novih tehnologija koje dolaze sa novim ekranima. To što ti ne želiš da pratiš je tvoj problem.

Što se tiče vga priključka, opet ista priča. I on je kao standard odavno prevaziđen, danas se isključivo koristi digitalni prenos signala (display port, hdmi) i shodno tome se stavljaju portovi na laptopove u tim standardima. Postoji adapter koji košta kao pljeskavica i rešava problem. Niko neće da trpa u laptop 25 kojekakvih portova i priključaka, svet ne funkcioniše tako.

Ne kažem da nisu đubrad, ali i ti preteruješ.

mac

• 3
« Reply #123 on: 02-10-2022, 22:57:32 »
Količina informacija koju moram da iznesem da bi ova rasprava prestala da bude jalova je prosto obeshrabrujuća. Ja kažem jedno, on kaže dva druga koja niti su tačna niti imaju veze s onim što sam ja rekao. To nije rasprava, nego rat. Evo, ja se predajem. Nemam šta da dobijem u tom ratu, čak i ako bih pobedio.

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #124 on: 02-10-2022, 23:01:03 »
I kako smo došli od toga da je dvd zastareo zbog tehnološkog napretka, do toga da ti tvrdiš da su korporacije gladne profita? Pa ko je rekao da nisu? Po tvojoj logici, u kolima bi morali imati čitač audio kaseta jer imaš na tavanu kompletan opus južnog vetra na kasetama.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #125 on: 03-10-2022, 00:13:04 »
nemojmo da prećerujemo. Ja sam pitao da li to znači da moj monitor ne mogu da prikačim, stoji znak pitanja brate. Ako može ja i tvrdim da oni meni ne mogu da isključe uslugu zato što im dunulo da mijenjaju port. Tu uslugu moraju da omoguće pojeftino, jer su oni mijenjali a ne ja.

Isto i za dvd, ne dovodimo stvari do apsurda, cd je nastao 1982. pa nije baš te godine izbacio kasete, štaviše nije ih u Srbiji izbacio ni dvaes godina kasnije. Sve u svoje vrijeme, ako nekom dunulo da sad izbacuje dvd moraće to da omogući pojeftino, jer ga oni izbacuju a ne ja.

Zašto bih ja prihvatao da bilo šta radim na svoju štetu, i još učim nove portove, nove formate sadržaja, nove softvere, pa imam pametnija posla nego da me neko maltretira sa tim. Kome se sviđa da sve to prati i redovno mijenja, pa nek izvoli.

Pišeš neistine. Ne isporučuju ti sadržaj u novom formatu, već ti upravo podižu vizuelni kvalitet sadržaja

Netačno. Filmska traka ima ogroman vizuelni kvalitet pa je zamijenjena TV slikom, videokasetama, Hi8, mislim čak ni da DVD nije imao bolji kvalitet slike od filmske trake od prije 100 godina. Ukratko, filmska traka je zamijenjena sranjima.

Isto i za fotoaparate, aparat mog đeda je bio bolji od svih digitalnih aparata do prije desetak godina, a vjerovatno od većine i danas, a svakako je po kvalitetu slike i dalje bolji od kamera na fonovima.

Sve te stvari (od TV do fona) su kupovane zbog nekih drugih razloga a ne kvaliteta slike. Zamislite tog nekog kralja da mi remasteruje Odiseju u svemiru i prodaje čak na prokletom dvd-u, pa tu slika nije bolja, drugari. Najbolja je u bioskopu i dalje.

Jel blurej bolji pojma nemam, neću ni da provjeravam, ali nisam baš čuo da korporacije tu decenijama nude nešto bolje.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #126 on: 03-10-2022, 00:50:26 »
inače, da malo nerviram maca i njegov futurizam. Zamisli društvo u kojem nisu napravili nikakve televizije i videokasete nego bioskope u svakoj ulici. Jel bi to društvo bilo bolje ili gore od sadašnjeg? 8-)

Truman

• 4
  • 3
« Reply #127 on: 03-10-2022, 00:51:47 »
Imam tri fioke sa DVD-evima (filmovi, sto kupovni sto narezani). Sta biste mi savetovali da uradim s njima?
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #128 on: 03-10-2022, 08:27:11 »

nemojmo da prećerujemo. Ja sam pitao da li to znači da moj monitor ne mogu da prikačim, stoji znak pitanja brate. Ako može ja i tvrdim da oni meni ne mogu da isključe uslugu zato što im dunulo da mijenjaju port. Tu uslugu moraju da omoguće pojeftino, jer su oni mijenjali a ne ja.

Isto i za dvd, ne dovodimo stvari do apsurda, cd je nastao 1982. pa nije baš te godine izbacio kasete, štaviše nije ih u Srbiji izbacio ni dvaes godina kasnije. Sve u svoje vrijeme, ako nekom dunulo da sad izbacuje dvd moraće to da omogući pojeftino, jer ga oni izbacuju a ne ja.

Zašto bih ja prihvatao da bilo šta radim na svoju štetu, i još učim nove portove, nove formate sadržaja, nove softvere, pa imam pametnija posla nego da me neko maltretira sa tim. Kome se sviđa da sve to prati i redovno mijenja, pa nek izvoli.

Pišeš neistine. Ne isporučuju ti sadržaj u novom formatu, već ti upravo podižu vizuelni kvalitet sadržaja

Netačno. Filmska traka ima ogroman vizuelni kvalitet pa je zamijenjena TV slikom, videokasetama, Hi8, mislim čak ni da DVD nije imao bolji kvalitet slike od filmske trake od prije 100 godina. Ukratko, filmska traka je zamijenjena sranjima.

Isto i za fotoaparate, aparat mog đeda je bio bolji od svih digitalnih aparata do prije desetak godina, a vjerovatno od većine i danas, a svakako je po kvalitetu slike i dalje bolji od kamera na fonovima.

Sve te stvari (od TV do fona) su kupovane zbog nekih drugih razloga a ne kvaliteta slike. Zamislite tog nekog kralja da mi remasteruje Odiseju u svemiru i prodaje čak na prokletom dvd-u, pa tu slika nije bolja, drugari. Najbolja je u bioskopu i dalje.

Jel blurej bolji pojma nemam, neću ni da provjeravam, ali nisam baš čuo da korporacije tu decenijama nude nešto bolje.

Aj da skratimo priču jer nema više smisla.

Sve što hoćeš a ne možeš, može pojeftino da se reši, i dvd i monitor.

Što se tiče filmske trake, opet radiš isto, pričamo o kućnoj multimediji, a ti ubacuješ originalne analogne trake na kojima je sniman materijal. Pa naravno da je to najviši kvalitet, niko nije ni tvrdio da nije, ali još uvek nema svako u kući bioskopsko platno i kinoprojektor. Sad ispada da je cela evolucija kućnog videa greška, i da smo trebali ostati u bioskopu. Možda je to i istina, ali to je opet neka treća priča.

Kad budeš bio u prolazu ovde, svrati na pivo da ti pustim Rings of Power u 4k na tv-u jedva srednje klase, 55", pa ćemo onda da pričamo o DVD-u.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #129 on: 03-10-2022, 09:26:01 »
haha, ma ok, ja to malo zezam maca što brani neoliberale

mac uvijek griješi! 8-)

svako radi, gleda, čita šta hoće. Ako sad ispada da ja nešto ne mogu, a pitao sam mogu li, može li dvd, može li monitor, onda naravno da to nije prihvatljivo i da na to nemaju pravo.

jel Rings of Power ono što su svi pljuvali haha

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #130 on: 03-10-2022, 10:00:57 »
Ma dobar je rings of power, nije baš po Tolkinovom kanonu, fanovi se bune, ali za nas smrtnike je i više nego odličan.

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #131 on: 03-10-2022, 10:20:49 »
Лабудан је као јегуља а расправу са њим је добро описао Mac. Треба имати велику количину информација да би се расправљало на ову тему и ја нисам баш компетентан, ето на пример, до пре неки дан нисам ни знао да постоји систем компресије H.266. Ипак ћу рећи нешто. Ако човек не може да оде до Београда или Порденонеа да би присуствовао пројекцији са филмске траке (што је врло ретко данас) или дигиталној пројекцији, онда би било најбоље да гледа филм са Блу-реја. Цена једнослојног Блу-реј диска од 25 гигабајта је шездесетак динара и на њега можете да ставите видео фајл са много већом количином података од оног који би се добио риповањем стрима. Рецимо, преко „бугарске“ везе сам дошао до рипа овог филма из црногорске историје у 720p (максимална резолуција коју су пуштали) са Фестивала у  Италији који је величине 134 мегабајта док  1080p фајл добијен конверзијом датотеке за дигиталну пројекцију има преко 600 мегабајта. Проблем је што у овим крајевима има врло мало Блу-рај плејера. Зато је могућност гледања филмова из колекције Светозара Боторића у најбољем квалитету у кућним условима само пусти сан.
Моја колекција дискова

tomat

• 4
  • 3
« Reply #132 on: 03-10-2022, 11:40:50 »
zato što si na tržištu statistička greška.
to ti je kao sa medicinom, razvijaju se lekovi za boleštine od kojih boluje najviše ljudi. ako imaš retku bolest najverovatnije ćeš da umreš.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #133 on: 03-10-2022, 12:50:43 »
Meho je jegulja!

zato što si na tržištu statistička greška.

pa ok, ali tržište nije moj bog a možda nije ni većine, to nismo još ispitali

zato i kažem da su neoliberali ovo zapaprili a mac ih brani

eo Vasa se žali ne može do Kinoteke, pa naravno kad su zadnjih 50 godina tržišnici nam bacali vhs pa nadalje svaka čuda, nisu oni marili jel kvalitetno, jer da jesu imali bi po Kinoteku u svakoj mjesnoj zajednici. I to bi MANJE koštalo nego stalna promjena nosača zvuka i slike.

Bombarduju me svojim polusvarenim formatima, ja ne znam kako je iko izdržao da je morao sve da šalta od gramofona do sada, ja sam još mlad i lijep za te stvari a već kukam.

Po meni je ipak činjenica da oni pretežno recikliraju sadržaj, iz prostog razloga što tako kapitalizam funkcioniše. I to što sad sve brže mijenjaju formate kako bi još brže reciklirali je pokazatelj krize i kraha sistema. Fala Bogu i Marksu.

Truman

• 4
  • 3
« Reply #134 on: 03-10-2022, 14:19:30 »
Bato, koji si ti demagog i mentalni muljator. Svaki put se iznova iznenadim kreativnošću tvoje mentalne gimnastike.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

tomat

• 4
  • 3
« Reply #135 on: 03-10-2022, 15:27:34 »
ja ne znam kako je iko izdržao da je morao sve da šalta od gramofona do sada

ove godine prodato više gramofonskih ploča nego CDova, a pre neku godinu su ploče i CDovi zajedno šišali digitalne medije.

i sad, CD zgodniji, veći frekventni opseg, nema šuma, ne zahteva masterovanje - možeš da srežeš kako si ga snimio u studiju, ne moraš da ustaješ da okreneš ploču kad se završi strana, ... al hipstei kupuju ploče, kao na primer ja :lol: il ti što hoćeš VGA izlaz :lol:

sa druge strane, čini mi se da je na digitalnim medijima veća verovatnoća gubitka informacija. na filmskoj traci izrežeš deo koji je uništen, i ćeraj bez toga (ima ovde dovoljno matorih da se sećaju lepljenja kaseta selotejpom ili lakom za nokte), a ako uništiš neki kritični deo na digitalnom zapisu ode ceo zapis.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #136 on: 03-10-2022, 16:47:58 »
Nikola Vranjković kaže da je sa vinila lošiji zvuk nego sa audio CD-a.

tomat

• 4
  • 3
« Reply #137 on: 03-10-2022, 17:31:07 »
Pa jeste, ali je jednostavno drugačiji, nekako topliji... Ne i bolji po nekim standardnim parametrima, ovo je više lični osećaj.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #138 on: 03-10-2022, 18:47:11 »
Bato, koji si ti demagog i mentalni muljator. Svaki put se iznova iznenadim kreativnošću tvoje mentalne gimnastike.

nisi ti premotavo audiokasetu s olovkom, eeeee

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #139 on: 03-10-2022, 18:55:52 »
Imam na gramofonskoj ploči himnu Partizana. Danas je mogu naći na jućubu al nije to to. Čak nema ni šuma, što je ključno kad pjevaju hej-hej-hej i neka-melje!

ovo je sve zvezdaška, vranjkovićeva, neoliberalna zavjera!

Pa jeste, ali je jednostavno drugačiji, nekako topliji... Ne i bolji po nekim standardnim parametrima, ovo je više lični osećaj.

pa realno, a i šta imaju npr neki Stonsi da se slušaju onako kako ih niko nije slušao

Truman

• 4
  • 3
« Reply #140 on: 04-10-2022, 18:21:59 »

nisi ti premotavo audiokasetu s olovkom, eeeee
Jesam. I ne bih opet.
Sri Ramana

Labudan

• 4
  • 3

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #142 on: 07-10-2022, 17:59:07 »
Није чика Васа матори млатикурчина
Моја колекција дискова

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #143 on: 07-10-2022, 18:04:42 »
Ovo su oni blurej remasteri? Svaka čast.

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #144 on: 07-10-2022, 19:03:52 »

Ово су ДиВиДи-ји ремастеризованих филмова. Не верујем да за дистрибуцију на различитим платформама у високој дефиницији користе Блу-реј формат.
Моја колекција дискова

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #145 on: 07-10-2022, 19:07:31 »
Nedostaje Kako sam sistematski uništen od neoliberalnih idiota.

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #146 on: 07-10-2022, 19:28:17 »

Ово су ДиВиДи-ји ремастеризованих филмова. Не верујем да за дистрибуцију на различитим платформама у високој дефиницији користе Блу-реј формат.
Ali materijal je 1080p?

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #147 on: 07-10-2022, 19:59:04 »

Ali materijal je 1080p?

Ја мислим да је рестаурисани материјал у резолуцији 2К односно 2048 × 1080 пиксела док је кућна варијанта 1920 × 1080 пиксела. Међутим, имам један филм (није из овог пројекта) у формату mxf, дакле за дигиталну биоскопску пројекцију и када се отвори у VLC стоји да је резолуција 1920 × 1080 па сам збуњен.
Моја колекција дискова

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #148 on: 14-10-2022, 01:04:51 »

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #149 on: 14-10-2022, 10:13:19 »
sedište menja gledište :D