• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Uhapšen Ratko Mladić?

Started by Alexdelarge, 26-05-2011, 13:20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

varvarin

Ovaj topik je definitivno zalutao u šumi.
A napolju, parada se nastavlja. Ako bacite pogled na današnje novine:

...Tužilaštvo traži glave. Traže poništenje prvobitnih presuda za grupu Mladićevih jataka, i oštrije kazne. Jedna žena među optuženima izjavila kako su joj ljudi iz BIA pretili da će nauditi njenoj porodici, ako ne sarađuje.  I dalje nije sarađivala...

...Vučić nastavlja da kenja, pa da se time maže po glavi.  Izjavio je da bi i oni (SNS), izručili Mladića, ali bez ovog slavlja, i da nije lepo radovati se i seiriti zbog toga. Oni (SNS) neće pozivati narod na proteste zbog Mladića.  Politički analitičari slažu se da je teško sedeti na dve stolice, ali da Vučiću i Nikoliću to za sada nekako ide...

...prve artikulisane kritike vlade, zbog zabrane okupljanja i protesta...

...Iz sedišta  NATO, kažu da su posle ovog hapšenja vrata Srbiji, za prijem u NATO, otvorena... (?!)

...Ljubodrag Stojadinovič dobio je feljton u POLITICI, u kome nastavlja da pljuje po Mladiću. Ljubodrag  ne može da se načudi: Obojica smo bili oficiri, slični, pička mu materina, šta ON zna više od mene, i kako sad ON, Mladić,  da ima status Starine Novaka ?!

"...NE ODAJTE KRČMARICE MLADE, KOD KOJIH SMO RUJNO VINO PILI, RUJNO VINO PILI U POTAJI!..."
A policija i danas insistira na tome da su u selo pored Zrenjanina otišli  PO DOJAVI...

Anomander Rejk

I dalje je na snazi zabrana javnih okupljanja u Beogradu.
Dva momka su teško povređena u policijskom batinjanju demonstranata u NS.
Uzgred, Boris je skoknuo do Crvene Zvezde, da se malo dodvori i nacionalno orijentisanima, pa je trabunjao kako je Zvezda najveća, itd i o svojim željama u mladosti( ovaj put su izostali svetionik i Seve )... dočekala ga je lažna dojava bombe i uvredljivi grafiti ( P...., ljigo, Tadić-izvini, i Dalje ruke od Zvezde ).
Čitam u jutrošnjem Dnevniku, razbudio se i Čedo, i veli sada se mora ukinuti i Mladićevo delo, jer ne može postojati genocidna država u 21 veku ! Drago mi je da LDP smatra RS državom  xcheers, ali mislim da ovo prvo sa ukidanjem, neće da može.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Savajat Erp

Quote from: Stipan on 28-05-2011, 06:22:30
Savajate, pa ti se boriš za ravnogorski pokret bolje od Vuka Draškovića!  :mrgreen:

Боље би ми било да пишем чупри за јун (still nothing), него да овде једем говна :)

Quote from: Stipan on 28-05-2011, 06:22:30
BTW - U okolini Bijelog Polja do '43 nisu ni znali šta su to partizani, ako nekog zanima šta je o tome moj pokojni deda pričao.  :)

Отпр. те године и почиње суноврат Драже и екипе, али као што рекох fuck it...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

"Боље би ми било да пишем чупри за јун (still nothing)"

Hoćeš da nažvrljamo nešto zajedno? Predlagao sam to i D., ali neće sa bitangama pa to ti je.

Savajat Erp

Сад за јун? Нека, можда за следећу...имам за сад две идеје, али ништа нисам радио, пробаћу данас да цврљнем нешто.

Stipan

I ti k'o i D.?
Pa i nisam nešto popularan...  :(

Savajat Erp

Ма не, строго се придржавам правила...а нигде не пише да можемо да пишемо у пару...додуше, нигде не пише и да не можемо :)

Stipan

I ona to isto kaže...
'Bem li ga jesam ovde jedino ja raspoložen da kršim pravila?  

Savajat Erp

Видиш како смо дисциплиновани :)

AC/DC - Breaking The Rules

varvarin

Povodom genocidne države... Šta još reći za Čedu?
Mislim, takav izrod je... redak.
I u Srba.

Stipan

Ko je taj Čeda? Neki od vaših? Kod nas takijeh nema...

varvarin

Jeste, od naših...
Čini mi se da je Amfilohije reko - žao mu je što je tog momka krstio (!)

Джон Рейнольдс

Sad čitam, neki Holanđanin iz EU lepo kaže - hapšenje Mladića nije dovoljno za kandidaturu. Čitajući između redova moramo da priznamo Kosovo (iako ga nisu priznale ni sve članice EU), a dodata je i reforma sudstva da se Vlasi ne sete. Kao da to ima neke veze i kao da ih se tiče, pošto Srbija nikad neće postati članica EU.

Baš mi je drago. Ladan tuš. Kao one pederske organizacije, nikad ništa nije dovoljno. Mislim da bi demokratura ispod halabuke ovih dana trebalo još malo da obori evro i da poveća cene, pa da se još malo bolje živi nego devedesetih.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

pokojni Steva

Quote from: John Reynolds on 28-05-2011, 13:05:44
Mislim da bi demokratura ispod halabuke ovih dana trebalo još malo da obori evro i da poveća cene, pa da se još malo bolje živi nego devedesetih.

E, jbg... potpisujem...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Pa koliko ja čujem od ovih mojih drugara iz Segedina njima je Unije uvrh glave, samo ne znaju kako bi se razdružili.
Što bi Srbi hteli da se pridruže tamo di ni Mađari neće...

Ygg

Žare i Goci objasnili!  :mrgreen:

Zare i Goci - Ratko NOVO 2011

A ima i prigodnih stihova u komentarima:
QuoteOJ TADIĆU KUČKIN SINE IDI U TRI MATERINE, NEK TI PADNE MRTVA GLAVA ŠTO IZDADE GENERALA ,GENERALA TOG MLADIĆA SRBSKOG ORLA BELOG TIĆA, SRPSKU NEJAČ ON JE ČUVO, A DUŠMANE SVE ODUVO, OJ BORISE RĐO LJUDSKA TEBE SAMO SLAVI TURSKA !!!!
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Stipan

A vi Krajišnici pevate? E blago vama! I blago nama sa vama!

Meho Krljic

Суба

"Žare i Goci" би могли да издају нове плоче и касете на ћирилици, кад су већ толике Србенде.

džin tonik

"BEIM 1. VERHÖR MACHTE SICH DIE ,,BESTIE VOM BALKAN" SOGAR IN DIE HOSE!"
http://www.bild.de/politik/ausland/ratko-mladic/ratko-mladic-deutscher-richter-urteilt-ueber-ihn-18125734.bild.html

prijevod: "na prvom saslusanju bestija sa balkana cak se usrala u gace!"

suzdrzat cu se komentara. mozda.

Stipan

Quote from: Meho Krljic on 28-05-2011, 14:40:26
Ygg nije Krajišnik.
Ma i nisam na njega mislio, nego na raspevanu družinu.

Ygg

Ne mora čovjek biti Krajišnik da bi ga ovakva pjesma u srce dirnula! :lol:
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Albedo 0

Quote from: Savajat Erp on 28-05-2011, 05:33:08Ово само доказује колико не знаш о тзв. ПОКРТЕУ...и ситуацији у Србији у то време...

pa ne bih rekao... ja imam i četnika u familiji, doduše u Srbiji sam imao samo pradjeda kojeg su četnici ubili 1941...

QuoteДобро, ајде, дефиниши фашизам Југословенске војске у отачбини, тј. четника, иако се ваљда добро зна да је ту постојало зилион фракција и шта све не...

i ja nisam rekao da su četnici fašisti. Rekoh da nisu antifašisti. Svi ti -izmi su ideologije, dakle razmišlja se na sasvim drugi način od lokalne odbrane par sela.

moraš da vodiš nekakvu politiku. Neko može reći da četnici nisu htjeli da rizikuju, jer su Njemci streljali civile (mada je pitanje da li je pored Kragujevca zabilježeno išta slično), čekali su ''povoljnu priliku'' koja se nikad nije pojavila. U suštini, prespavali su rat uz gibanicu.

Kunac

Vukčević: Karlu del Ponete čeka vino u mom kabinetu

"Čekam svoju prijateljicu Karlu del Ponete da popijemo vino povodom hapšenja Ratka Mladića", rekao je za "Blic" tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević. Tužilac je u šali dodao da sadašnji glavni haški tužilac Serž Bramerc neće moći da im se pridruži, "jer za njega posao tek počinje kada najtraženiji haški begunac bude izručen".

Tužilac je rekao da u njegovom kabinetu još stoje dve flaše vina koje je dobio na poklon od Karle del Ponte u vreme kada je bila glavna haška tužiteljka. Tada je dogvoreno da će ih otvoriti i zajedno popiti kada uhapsi Mladića. Na jednoj boci vina je etiketa sa likom Radovana Karadžića a na drugoj slika Ratka Mladića.

Vekarić pozvao bivšu tužiteljku da se pojavi u sceni filma "Ustanička ulica"

Posednju kontakt sa Karlom del Ponet imao je moj zamenik Bruno Vekarić, kada je pozvao da se pojavi u jednoj sceni filma "Ustanička ulica" u kojoj je bilo planirano da se rukuje sa filmskim tužiocem za ratne zločine Radetom Šerbedžijom. Ona je rekla da nije glumica, ali je obećala da će doći na premijeru filma, kaže tužilac Vladimir Vukčević.

Tužilac je juče izjavio da su strane službe pružale pomoć Srbiji u traganju za Mladićem ali da nisu učestvovale u njegovom hapšenju.

On je najavio da će Tužilaštvo sada učiniti sve da rasvetli ko je eventualno učestvovao u pružanju pomoći bilo kojem od haških optuženika.

Vukčević je rekao da je hapšenje Mladića "istorijski dan koji će zatvoriti jednu mračnu stranicu" i da je tim činom Srbija dokazala da je iskreno sarađivala sa Haškim sudom

On je ocenio da Ratko Mladić jedino pred Haškim tribunalom može da dokaže da nije kriv za ratne zločine i da je sud jedino mesto gde se tako nešto može učiniti.

Tužilac je naveo da je Srbija hapšenjem izvršila svoju međunarodnu obavezu i da su sada dužni "da pomognemo Mladiću, kao svom građaninu".

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/256628/Vukcevic-Karlu-del-Ponete-ceka-vino-u-mom-kabinetu
"zombi je mali žuti cvet"

varvarin

Daboga je posle vina odveo i u krevet!!!

Hobit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 28-05-2011, 13:43:33
Mislim da bi demokratura ispod halabuke ovih dana trebalo još malo da obori evro i da poveća cene, pa da se još malo bolje živi nego devedesetih.

E, jbg... potpisujem...

Možda bi bilo bolje da naštampaju nekoliko milijardi novčanica sa nomimalnom vrednošću od po 10 milijardi (svaka), pa da povadimo kantice iz podruma, i pravo na ćoše po benzin (''dobar je brate, jes da je vodicom kršten, ali, crkvenom, zato i košta 4 marke litar...''), pa da zejtin džabe (aj ga nema, ima samo ''dobra cena'' istog), pa vizionarske izjave ''drugova: ''ne mogu nama sankcije ništa, ako treba i korenje ćemo da jedemo'' (uz moj dodatak - jedi ti pizda ti materina, ne nameći meni taj ''jelovnik'')...
Pa nas onda prvo spasavaše Jezde, Dafine, i Interplast trade Kačar sa raznim stomak eliminatorima i marka eliminatorima, davaše ljudi marke na štednju (MARKE, JEBOTE ) sa kamatom od 20 posto.
Nemci popadaše u nesvest...
Pa onda ''reciklirani'' super-deda Avram, spasio narod, napravio 1dinar za marku, svi dobiše plate po 10 dinara (maraka), jebote.... STANDARD, odjedared...

E, kako se živelo....
To bi želeo da se vrati???
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Anomander Rejk

Sad čitam, neki Holanđanin iz EU lepo kaže - hapšenje Mladića nije dovoljno za kandidaturu. Čitajući između redova moramo da priznamo Kosovo (iako ga nisu priznale ni sve članice EU), a dodata je i reforma sudstva da se Vlasi ne sete. Kao da to ima neke veze i kao da ih se tiče, pošto Srbija nikad neće postati članica EU.

Baš mi je drago. Ladan tuš. Kao one pederske organizacije, nikad ništa nije dovoljno. Mislim da bi demokratura ispod halabuke ovih dana trebalo još malo da obori evro i da poveća cene, pa da se još malo bolje živi nego devedesetih.
Pazi kad sam našao komentare, ima ljudi koji veruju da njihova budućnost zavisi od hapšenja/nehapšenja Mladića... Ne mogu da verujem, ladno to izjave. Čak je i Zosko dobro primetio da je to totalno irelevantno. Ući će Srbija u EU, nimalo ne sumnjam da će Boris Broz biti konstruktivan i oko Kosova. Sad živimo do jaja Hobite, puni rafovi u megamarketima hrane , sokova i svega ostalog po skupim cenama, bez ukusa i mirisa. Svi mogući porezi i dadžbine povećani. Milion nezaposlenih, stotine hiljada sa minimalcem i povremenim poslovima. Stotine hiljada polugladnih i gladnih. Rasprodate i uništene fabrike, još imamo prodati Elektroprivredu i vazduh- kad i to prodamo, presušuju i ti prihodi-nemamo više šta prodavati. Boli nas uvo, imamo Evropsku Uniju !Imamo kvizove, takmičenja, nagrade za Najevropljanina- fali još samo štafeta Evrope ( Mladosti ) da ugođaj bude potpun.
Nešto se prisećam skorašnjih vizionarskih izjava sadašnjih demokratskih drugova :
,, Kriza nas neće pogoditi, kriza je naša šansa "
,, Mi gradimo socijalno odgovornu državu ''.
,, Srbija je lider u regionu ''.

Josephine

Pa dobro, ima i onih kojima se čini da će za tu budućnost biti dovoljno da i ovde, bar nekoliko puta u sezoni, država ne krši sopstvene zakone.

Stipan

Država radi što se državi 'oće, a imovina se prodaje da se krpe gaće.
Ima još vizionarizma Anomanderu - zaboravio si da su zaposlili 200.000 ljudi za svoga mandata.
Hobite - ako ovi tvoji jevropljani ovako nastave niko nas neće zaustaviti da se vratimo u ta, pa i još gora vremena.
Braćo, stojimo na ivici provalije! Ne predajemo se - napred u nove pobede!

Savajat Erp

Quote from: Bata Bolikitolog on 28-05-2011, 14:53:15
Svi ti -izmi su ideologije, dakle razmišlja se na sasvim drugi način od lokalne odbrane par sela.

Човече! Делимично си у праву, али самим тим и делимично у криву...

Quote from: Bata Bolikitolog on 28-05-2011, 14:53:15

moraš da vodiš nekakvu politiku. Neko može reći da četnici nisu htjeli da rizikuju, jer su Njemci streljali civile (mada je pitanje da li je pored Kragujevca zabilježeno išta slično)

Хм...Краљево? Прањани? У мом крају су Немци запалили једну целу породицу (цирка 15ак чланова), мада је то било због...пази сад, неког четника...

Стварно више не желим да полемишем о овоме, јер ни ја не тврдим да је се ЈВуО разбијала од борбе са Немцима, али нису се ни партизани баш толико потурали како су нас учили у школи...па, мајку му, Швабе су долазиле са руског фронта на одмор у Југославију!

AragornSRB

Postoji neka teorija da su partizani stalno vukli front i borbe ka Srbiji da bi sto vise ljudi izginulo u Srbiji...o ovome moze da se prica 100 godina i svako ima svoje neke teorije zavere.Ta rasprava traje vec skoro 70 godina i ne verujem da ce se ikada zavrsiti

Hobit

Quote from: Stipan on 28-05-2011, 19:42:32
Država radi što se državi 'oće, a imovina se prodaje da se krpe gaće.
Ima još vizionarizma Anomanderu - zaboravio si da su zaposlili 200.000 ljudi za svoga mandata.
Hobite - ako ovi tvoji jevropljani ovako nastave niko nas neće zaustaviti da se vratimo u ta, pa i još gora vremena.
Braćo, stojimo na ivici provalije! Ne predajemo se - napred u nove pobede!

Jevropljani nisu moji.
Na izbore ne izlazim 10 godina, ali, referendum, kada ga bude, neću propustiti
I, glasaću PROTIV!
Eto, javno to kažem

Nego, bio danas neki skup u Kumrovcu, neki sa onim zupčanicima na kapama se pojaviše... a scallopa danas ne vidoh među ulogovanima... pa nešto mislim... nadam se...  prepričaće nam kako je to bilo,,,  :lol:

Hobit

Quote from: Anomander Rejk on 28-05-2011, 18:34:13

Pazi kad sam našao komentare, ima ljudi koji veruju da njihova budućnost zavisi od hapšenja/nehapšenja Mladića... Ne mogu da verujem, ladno to izjave. Čak je i Zosko dobro primetio da je to totalno irelevantno. Ući će Srbija u EU, nimalo ne sumnjam da će Boris Broz biti konstruktivan i oko Kosova. Sad živimo do jaja Hobite, puni rafovi u megamarketima hrane , sokova i svega ostalog po skupim cenama, bez ukusa i mirisa. Svi mogući porezi i dadžbine povećani. Milion nezaposlenih, stotine hiljada sa minimalcem i povremenim poslovima. Stotine hiljada polugladnih i gladnih. Rasprodate i uništene fabrike, još imamo prodati Elektroprivredu i vazduh- kad i to prodamo, presušuju i ti prihodi-nemamo više šta prodavati. Boli nas uvo, imamo Evropsku Uniju !Imamo kvizove, takmičenja, nagrade za Najevropljanina- fali još samo štafeta Evrope ( Mladosti ) da ugođaj bude potpun.
Nešto se prisećam skorašnjih vizionarskih izjava sadašnjih demokratskih drugova :

Jes, jebote, ali
- U poslednjih 5-6 godina UDVOSTRUČIO se broj automobila (bar u Beogradu), slabo viđam peglice, pa i Jugo se proredio, o ladama i moskvičima i da ne govorim
- pre par sati sam bio u IDEI, i video ČETIRI kupca koji su na kolicima gurali televizore impozantnih dijagonala (i ako je to sada ''skuplje'' nego pre mesec dana - mislim, zbog kursa)
-gužve po gradu - strašne, a vozimo najskuplji benzin u Evropi
-da, marketi su puni svega, jeste, skupo je, ali, KUPUJE SE, i BOLJEG je kvaliteta nego devedesetih, u vreme sankcija kada smo jeli razna ozračena govna i to pred istek roka upotrebe (a mnoge i posle isteka roka)
Svi bili zaposleni i srećni, plate redovne, redovno uplaćivani doprinosi, zdravstvo na svetskom nivou...   :lol:

''Stotine hiljada polugladnih i gladnih''    xrofl
Sereš.
U vreme tiranina Miloševića svi su bili siti i srećni
Užvali u tome da ih pozovu u ''dobrovoljce''
Bili oduševljeni bombarderima koji nam lete iznad glava
...
...
...

Jebem te Srbijo, kako brzo zaboravljaš

pokojni Steva

Quote from: Hobit on 29-05-2011, 00:05:56

Jes, jebote, ali
- U poslednjih 5-6 godina UDVOSTRUČIO se broj automobila (bar u Beogradu), slabo viđam peglice, pa i Jugo se proredio, o ladama i moskvičima i da ne govorim
- pre par sati sam bio u IDEI, i video ČETIRI kupca koji su na kolicima gurali televizore impozantnih dijagonala (i ako je to sada ''skuplje'' nego pre mesec dana - mislim, zbog kursa)
-da, marketi su puni svega, jeste, skupo je, ali, KUPUJE SE, i BOLJEG je kvaliteta nego devedesetih, u vreme sankcija kada smo jeli razna ozračena govna i to pred istek roka upotrebe (a mnoge i posle isteka roka)
Svi bili zaposleni i srećni, plate redovne, redovno uplaćivani doprinosi, zdravstvo na svetskom nivou...   :lol:

Sereš.
...
...
...

Caka je da kad ovo sadašnje pukne, ni gaća na štapu neće ostati.

Hobit

Ceniš?
Hajde da vidimo

A. žao ti je što je ono što smo imali devedesetih - puklo?
Voleo bi da se to vrati?

Albedo 0

devedesete i dvehiljadite se razlikuju kao Ron Džeremi i Amputee. Ja biram Džeremija.

pokojni Steva

Quote from: AragornSRB on 28-05-2011, 23:25:15
Postoji neka teorija da su partizani stalno vukli front i borbe ka Srbiji da bi sto vise ljudi izginulo u Srbiji...o ovome moze da se prica 100 godina i svako ima svoje neke teorije zavere.Ta rasprava traje vec skoro 70 godina i ne verujem da ce se ikada zavrsiti

De, nabroj mi partizanske "bitke" između 1.I 1942. - 1. VIII 1944. na teritoriji Srbije. Može se vući za nos i uši, ali front je čvrsto bio u BiH i pomalo Hrvatskoj. Geografski pojam Srbije je tad bio pedantno očetkan.

pokojni Steva

Quote from: Hobit on 29-05-2011, 00:12:46
Ceniš?
Hajde da vidimo

A. žao ti je što je ono što smo imali devedesetih - puklo?
Voleo bi da se to vrati?

Ti se samo praviš blesav, ili...?  :x :x :x

Ko želi devedesete, dabogda mu u kući zaigrale. Devedesete smo preživeli nekako, ovo sadašnje nećemo nikako.

Savajat Erp

У деведесетим сам био тинејџер...и било је пун фул добро!  :mrgreen:

Джон Рейнольдс

Mislim da sam već nekoga pitao za to "vraćanje u devedesete"... Kako to mislite da se izvede? Svi kolektivno posedamo u vremeplov?

Uzgred, neprodavanje Telekoma i sumorne prognoze o tome da budžet možda neće biti prikrpljen za ovu godinu možda ljudima govori dovoljno. Za hobite nisam siguran, možda u Okrugu važe neka druga pravila, a ovde je u Srbiji "bolje" jer živimo "bolje" od rasprodaje. A ovakva rasprodaja je sticanje novca iz neobnovljivih izvora, kad sve presuši, ko tad bude sedeo na vlasti moći će samo da pravi vremeplov makar i za devedesete.

Ali dobro, neka, poput onih seoskih đilkoša kojima ćale ostavi kuću i okućnicu, a oni "žive bolje", opijaju se i žderu, rasprodaju malo po malo dok im ne ostane samo auto (kupljen na lizing).
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Savajat Erp

Шта ли се дешава са Енергопројектом, кад се већ помиње распродавање?

Stipan

a oni "žive bolje", opijaju se, žderu i pevaju:
"Bekrija sam celo selo viče,
bekrija sam, šta se koga tiče! Tiče!"

Anomander Rejk

Quote from: Hobit on 29-05-2011, 00:05:56

Jes, jebote, ali

Sereš.
...
...
...

Ma šta kažeš, kupuju se automobili i televizori impozantnih dijagonala...)
Pogledaj podatke o korisnicima narodnih kuhinja, pogledaj standard u Boru, Zaječaru, Pirotu, Prokuplju, Vranju... znaš, nije Srbija samo Beograd.
Dve trećine studenata želi da napusti zemlju u kojoj vlada blagostanje koje opisuješ, i u kojoj se masovno kupuju automobili i televizori. Živela IDEA, yee!
Boljeg je kvaliteta nego devedesetih ? Znaš li ti uopšte šta je kvalitet, jesi li ikada jeo pravu, zdravu hranu ? To što kupuješ u Idei i megamarketima su najobičnija govna, lepo zamotana i izreklamirana. Raspitaj se malo kod potrošača kako su zadovoljni. Neki od nas pamte i bolje proizvode, pa im se ne može svako govno proglašavati za pitu.
Danas nemaš Jezdu, ali imaš gomile banaka na svakom ćošku- krediti, refinansiranje, šta ti srce poželi... gotovo da ne znam čoveka koji nije prezadužen i u dugovima.
Inače, ni u Slobino vreme ne pamtim da je bilo ovoliko kladionica- ima ih na svakom ćošku, recimo u NS, na Bulevaru Oslobođenja, odmah pored Komercijalne banke su Mocart i Balkan Bet. Divota- taman kad izađeš iz banke, da imaš gde uložiti, da ne pešačiš daleko...
Nekoliko drugara mi je pokušalo otvoriti firme, među njima i jedan povratnik iz inostranstva, i svi su pukli- znaš, navikli ljudi pošteno, sve uredno prijavili, fiskalne kase itd, i dok su sve poplaćali obaveze i namete evropejcima- profit nula, ili čak minus. Ljudi odustali, sad rade na crno, i državi ne daju ni dinara. Govorili su kako više neće biti države srasle s mafijom, a Peconi, Čume i ostali asfaltiraju, drže Vital, Albus, banke...
Niko ovde ne želi devedesete, niti ratove ili stradanja, ali ne možeš više ovaj javašluk i propadanje pravdati Slobom. Za ovo su krivi sadašnji vlastodršci i lopovi.

Stipan

Ne vredi, Anomanderu.
To je priča o dve Srbije - jedne koje kupuje televizore i aute i one druge koja kukumavči po narodnim kuhinjama.
A sit gladnom ne veruje...

Lord Kufer

Tako vam je to braćo Indijanci - Hod Istorije...

Stipan

Izem ti tak'u istoriju.

lilit

Ovo, naravno, ne umanjuje našu odgovornost, ali će ga odbrana sigurno iskoristiti na suđenju:
http://www.bhdani.com/arhiva/71/tekst371.htm
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Lord Kufer

Ma poglajte samo šta su ovi Zapadnjaci s čitavom Afrikom uradili, pa što se ne bi sada zajebavali s glupim Balkancima, a pre 70 godina iste takve eksperimente su sprovodili diljem Evrope i Azije...

http://edition.cnn.com/2011/POLITICS/05/28/budget.aids/index.html?eref=mrss_igoogle_cnn

varvarin

Quote from: Stipan on 29-05-2011, 10:17:06
Ne vredi, Anomanderu.
To je priča o dve Srbije - jedne koje kupuje televizore i aute i one druge koja kukumavči po narodnim kuhinjama.
A sit gladnom ne veruje...

Da jednom citiram Stevu:  Potpisujem.

varvarin

Poslednji pokušaj sa se vratim temi:
Pre neko veče, dok Jugoslav Vlahović na TV B92 sipa otrov na Mladića, a na traci idu komentari gledalaca... jedan komentar bio je:
"Generale, hvala ti - i sretno. A tamo gde ideš, biće ti sigurno bolje nego ovde..."