• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Uhapšen Ratko Mladić?

Started by Alexdelarge, 26-05-2011, 13:20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Son of Man

A kako da se ujedinimo sa policijom i "mlatimo" ove što kradu i što se ugrađuju, kad murija upravo te i štiti, pa jebote sigurno ne štiti ove siromahe i bedu, nego upravo te bogataše i biznismene ?

I još jedna stvar, evo da te pitam pošto si u toj priči, kakva je to OSOBA koja dobije želju da se prijavi u Kamenicu da postane pandur ako su već tako jadne plate ? Ko je tolko lud da ide da uči za neki poso koji je najgori u Srbiji, ili se ipak radi o malo drugačijoj pozadini, o želji da se nosi pištolj, pendrek, uniforma (S&M), dakle POWER TRIP, da može da se mlati nekažnjeno, šta ti misliš o tome ?

Josephine

Quote from: Son of Man on 30-05-2011, 04:05:46
I još jedna stvar, evo da te pitam pošto si u toj priči, kakva je to OSOBA koja dobije želju da se prijavi u Kamenicu da postane pandur ako su već tako jadne plate ? Ko je tolko lud da ide da uči za neki poso koji je najgori u Srbiji, ili se ipak radi o malo drugačijoj pozadini, o želji da se nosi pištolj, pendrek, uniforma (S&M), dakle POWER TRIP, da može da se mlati nekažnjeno, šta ti misliš o tome ?

Siromašni i tužni. Dokazano. Što se tiče muškaraca.
Žene su tu iz druge priče.

Quote from: Son of Man on 30-05-2011, 04:05:46
A kako da se ujedinimo sa policijom i "mlatimo" ove što kradu i što se ugrađuju, kad murija upravo te i štiti, pa jebote sigurno ne štiti ove siromahe i bedu, nego upravo te bogataše i biznismene ?

A kako ti to znaš? Ovi što su danas i nebrojeno puta već razbijali nisu ni verbalizovali svoje frustracije, nisu se izjasnili zbog čega ili koga divljaju (osim što se lažu da je to zbog uhapšenog). Nisu sa takvom verbalizacijom otišli kod murije i objasnili im da ne žele da ih tuku, već da menjaju stvari. Nisu ni pokušali da postignu neki dogovor sa policijom... Samo su dohvatili kamenje, bez razmišljanja, bez verbalizacije, osvešćivanja besa, i nagrnuli su na policiju. Naravno da su dobili batine i da su pohapšeni.

A u suprotnom? I taj policajac je građanin ove zemlje i živi podjednako loše kao i ti ili ja. I jasno mu je da mu je plata mala, i da neko krade i iz budžeta namenjenog za plaćanje policije. Pa bi se možda sa tobom ujedinio.

Ovako je sve opšta tuča bez cilja i svrhe. Svi povređeni, a oni što kradu ostali na pozicijama da kradu još.

Sve bi bilo drugačije da žene imaju ikakvu moć ovde. Ali će se i to promeniti jednom. Možda onda svima bude jasno kako se situacije promišljaju, kako se druga strana razumeva, kako se sa njom uspostavlja komunikacija, umesto što se napada bez rezona.

Edit: samo sukob mišljenja, nemoj da se osetiš prozvanim. :)

Son of Man

Nisi mi objasnila kakve su to osobe, OK, siromašne su navodno, ali šta ćemo sa izraženim sadizmom, sa potrebom za kurčenjem sa značkom, prangijom i pendrekom ? Uostalom, ja imam toliko siromnašnih drugara pa im nije palo na pamet da odu u Kamenicu...kako to ?

A žene su druga priča, koja druga priča, oćeš da kažeš da devojke iz normalnih, dobrostojećih porodica idu u policiju, zašto ? Jel to taj S&M ili nešto drugo, ne kontam jebiga ?

Što se tiče ovih koji su došli da se sukobe sa murijom, pa naravno da nemam iluzija da su došli iz bilo kog drugog razloga no upravo tog, da se mlate sa policijom, i to je što se mene tiče skroz legitimno, i zato ih i podržavam evo već 20 godina. I shvati, SA POLICIJOM nema dogovora, to je stoka za metak u čelo, uostalom znam ih bre, znam kakvi su iako su siromašni, to su klasične one psihopate koje vole da biju, jer da nisu psihopate ne bi se prijavili u muriju nego bi našli neki normalan posao. O sadizmu da ne pričamo, samo one slike kad gaze dečka cokulom je dovoljna, jer aj, zašto ga gaze ako nisu ugroženi, ako je ovaj već na zemlji gotov ? Pa logično zato ŠTO VOLE DA BIJU, zato su postali policajci a ne npr. vatrogasci...

Josephine

Pa dobro, neko postaje policajac jer to smatra normalnim poslom kao i svakim drugim koji akcentuje humanost i empatiju prema nezaštićenima.

Neki postaju policajci jer je to, u ovim teškim vremenima, jedan od retkih "sigurnih" državnih poslova.

Neke idu u policiju jer su im se otvorila nova vrata rodne jednakosti, pa žele da participiraju u državnom aparatu.

Neki idu u policiju zato što je celokupno školovanje plaćeno. Pa da pobegnu iz siromašne sredine, sa sela, i sl.

Neki (ne većina, naravno) to postaju jer vole moć. Iz pogrešnih razloga. Svuda ih ima. Logično.

I navijači vole moć. Ali većinski. Valjda im nedostaje drugih dokaza muškosti ili u nju nisu sigurni, pa izlaze na ulice da se dokazuju u sukobu sa državom. Onako, bez cilja i mozga.

A da su mozak (i te mišiće što pumpaju umesto mozgova) upotrebili, odavno bi bolje živeli.

Ali je lakše ne misliti. Odrediti imaginarnog neprijatelja, kada si već prevelika kukavica da se suočiš sa pravim (organizovana grupa mladih ljudi može da uradi toliko divnih stvari, i tako je tužno i jadno kada od svega izabere da se učestvuje u masovnoj tuči), pa udri, opljačkaj i ubij gde stigneš (ne ti, naravno... just a figure of speech).

Pa je sad red na tebe da mi odgovoriš: po čemu se ti razlikuješ od policajca (evo, recimo, ovog sa fotke), onako kako ga ti zamišljaš (ti baš misliš da su svi policajci isti?)... kad si već izjavio da bi ubio bez griže savesti?

Edit: vidim da si se primio?... samo diskutujemo, ok? :)

Son of Man

Mojne meni to zamenjivanje teza, pričamo o policiji a ne o navijačima, navijači su već definisani kao problem, ali problem koji nije finansiran od strane države da mlati po ulici nenaoružane ljude pa je samim tim dojaja...

Ti si jebiga pristrasna pa štitiš tu stoku, a kad bi samo videla kako biju KAD NISU UGROŽENI možda bi drugačije razmišljala, a možda ni tad, ko zna kolko si u toj priči, jer to je ko sekta...

I ti ne kapširaš, meni nije cilj da dam neku moralnu pouku tim ubistvom policajca, mene to ništa ne zanima, ja samo želim da ih ubijam, bez ikakve rasprave, dakle možeš da kažeš da sam isti ko oni - mene to ne zanima, daj mi tonu eksploziva pa ćeš videti moj stav...dakle POLICAJCI nisu deo ljudskog roda, što znači da su zreli su za ubijanje, mada ima dosta i članova ljudskog roda koji su takođe zreli za metak u potiljak, no to je već druga priča...

Inače za prve dve stavke odgovora zašto neko ide u policiju ti ništa ne verujem, jer koja to retardirana devojka može da pomisli da se tu nalaze vrata rodna jednakost ?

Anomander Rejk

Ma kakva rodna jednakost, svi koje ja poznajem u policiji, i pitam ih za motiv kažu isto-
državni posao, siguran posao i plata. I ne žive siromašno ni nesigurno, naprotiv, jedni su od onih sa najstabilnijim poslom u državi.
Ne verujem da bi Sin ubijao iako kaže da bi, ali ono što je pre rekao se slažem- kako stvarno misliš D da policija štiti siromašne i obespravljene ? Pa policija je tu da štiti vladajuću strukturu a ne narod. One lopove koji su srušili celu privredu i doveli do ovakvog stanja, i sad nas prave debilima svojim ,, USPEHOM '' što su uhapsili poluretardiranog čiču od sedamdeset godina. Ceo sistem, uključujući i policiju, je napravljen da štiti marifetluk i lopove, a ne običan svet. Treba li da te podsećam na Cecu Ražnjatović, Čumeta, Terzića, Caneta, Peconija ? Dok neki obični čovek da drpi salamu u samoposluzi zaglavio bi robije.
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Quote from: Bata Bolikitolog on 30-05-2011, 00:53:37
Mir i pravda nisu iste stvari.

Mir je svet, a pravda je istina.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Quote from: Anomander Rejk on 30-05-2011, 08:46:47
Pa policija je tu da štiti vladajuću strukturu a ne narod.

D. je idealista koja glumi opasnicu. Mnogo toga u njenim izjavama je plod njene imaginacije, a ne stvarnosti.  :)

Anomander Rejk

Kod nas u zgradu su nekoliko puta bili pozivani, zbog jednog alkosa koji tuče ženu i jedne ekipe koja dila drogu. Dolazili su, i nikakve, ama baš nikakve koristi od njih.
Tako da su ljudi prestali da zovu policiju, jer su videli da nema nikakvog efekta niti rezultata.
A ovo sa Mladićem, ok razumem zakonska obaveza, moranje, ali toliko faca koje se prosto utrkuju da dođu na tv, Vukčević koji otvara šampanjac sa Bramercom ( dok ne mogu da reše niti naprave smislenu prijavu ni za jedan zločin protiv Srba, već nas brukaju po svetu sa Jurišićem, Ganićem, Purdom, Divjakom )toliko slugeranjskog i dodvoravačkog ponašanja, da mislim da je i ovima iz EU muka od nas. I sinoć Veljović na tv, i opet iste priče, deca koja razbijaju Beograd, Obradović i Obraz, snage mraka i desničari koji se urotili protiv evropskih integracija i ,, normalne '' Srbije ( koja je pred ekonomskim kolapsom ). Ajde bar jednom da izmisle nešto novo, ovo je više toliko otrcano, ne znam ko još veruje u te priče ?
Sve to država i vlast kontrolišu, apsolutno sve, i Obraz, i vođe navijača i sve drugo.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Tex Murphy

Quotene znam ko još veruje u te priče ?

D.!!! I Lomi :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

varvarin

Zaista, ko još veruje u to?
Inače, sinoć kod Olje Bećković, ili jutros na RADIO S,  slušam ... skoro niko ne veruje u zvaničnu verziju kako je uhapšen Mladić.
Momci na RADIO S su se odlično zezali na tu temu. Rekoše, između ostalog, da Baronioca Ešton (popularno Keti) - gleda u Tadića na zajedničkoj konfetrenciji, kao na tanjir pun kolača...  :)
A što se tiče čestitanja i osmeha povodom Mladićevog hapšenja - kod Bećkovićeve sva tri gosta (Toma Nikolić, Miroslav Lazanski, Aleksandar Dimitrijević) rekoše da je to - neprilično. Posebno penzionisani general Dimitrijević, tvrdo vojnički: da je ono što trenutno radi politički establišment , sve te čestitke, to "biće nam sad bolje", to otvaranje flaša... sramno.
I jeste.

M.M

Quote from: Anomander Rejk on 30-05-2011, 09:58:36
I sinoć Veljović na tv, i opet iste priče, deca koja razbijaju Beograd, Obradović i Obraz, snage mraka i desničari koji se urotili protiv evropskih integracija i ,, normalne '' Srbije ( koja je pred ekonomskim kolapsom ).

Ma da, provincijalci su ponovo došli da ruše prestonicu. Trebalo je da u prve borbene redove stave onog super-policajca-dođoša koji sprečava rušenje njegovog beograda...  xuss
Nijedan poraz nije konačan.

Stipan

Protiv ,, Normalne '' Srbije? A koji li su to?   :shock:

Hobit

Sreća je što će (kažu po medijima)  Ratka da fijuknu u Hag za 3, najviše 4 dana, pa će i ova tema da zamre, konačno.
Možda se pojavi neka na kojoj se priča o tome kako, i od čega ćemo da živimo
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

M.M

Quote from: Hobit on 30-05-2011, 11:10:55

Hobite, ti nisi skapirao da su hapšenjem Mladića svi naši dugogodišnji problemi rešeni?
Nijedan poraz nije konačan.

Stipan

Grozan izbor reči "fijuknu u Hag".
Jeza da ti se sjuri niz kičmu!

Meho Krljic

Čujte, ja sam poznat po tome što kad se dohvate huligani i policija, ne znam za koga da navijam jer ne volim ni jedne ni druge. Ali ovo što D. priča valja pročitati pažljivo i bez emocija, svaka joj je ovde prilično zlatna.

Джон Рейнольдс

Quote from: Son of Man on 30-05-2011, 05:55:37
Inače za prve dve stavke odgovora zašto neko ide u policiju ti ništa ne verujem, jer koja to retardirana devojka može da pomisli da se tu nalaze vrata rodna jednakost ?

Tim više što postoji jedno časnije zanimanje, a donekle slično policijskom - profesionalna vojska.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Stipan

A ko te tera da navijaš Meho?  :lol:

Edit - Ti se Johne šališ? Vojska i policija slični?

Джон Рейнольдс

Quote from: Anomander Rejk on 30-05-2011, 09:58:36
Dolazili su, i nikakve, ama baš nikakve koristi od njih.

Meho je u nekom tekstu na blogu napisao nešto u stilu "neka se javi onaj kome je murija pomogla". Mnogo sam razmišljao o toj rečenici i stvarno... Kome?

Pre izvesnog vremena, sedimo mi tako u nekom društvu, potegne se priča o pandurima, ja postavim grupi koju slabo poznajem ovo pitanje i javi se jedna žena - kaže, meni su pomogli. I ispriča kako, šta, ovo-ono... Dobro, pomislim ja. Eto jedne osobe.

Posle mi moja žena reče da dotična radi u muriji.  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Quote from: Stipan on 30-05-2011, 11:45:20
Edit - Ti se Johne šališ? Vojska i policija slični?

Pa u samim osnovama - bezbednost, zaštita...

#Τζούτσε

Hobit

Quote from: Miljan Markovic on 30-05-2011, 11:14:56
Quote from: Hobit on 30-05-2011, 11:10:55

Hobite, ti nisi skapirao da su hapšenjem Mladića svi naši dugogodišnji problemi rešeni?

Jel?
Hvala ti što si me obavestio, sada mi je lakše...
Vidim ja, iz sata u sat - sve mi je bolje, pa se pitam....

Hobit

Quote from: Stipan on 30-05-2011, 11:25:02
Grozan izbor reči "fijuknu u Hag".
Jeza da ti se sjuri niz kičmu!

Meni ''fijuknu'' bolje zvuči nego ono, uobičajeno u takvim situacijama - ''isporuče''
To mi, nekako, kao pizza...

Stipan

Hobite, tako je i meni kad popijem koju više.

Hobit

Ja uopšte ne pijem
Prirodno sam blesav

Stipan

Hobit

Samokritika - pre svega
Ali, vidiš Stipane, ima ovde puno onih koji žive loše - a pojma nemaju zašto žive loše. Targetuju pogrešne....

Stipan

Oni koji žive loše najčešće izgube smisao za humor. Targetovanje možda ima neke veze sa time.

Hobit

Smisao za humor je vasdan održavao ovaj narod.
Godinama
Decenijama...
....
Ali, održavalo ga je i ''zatvaranje očiju'' pred stvarnošću
Nasedanje na gluposti
Žal za ''dobrim starim vremenima''... Kojim?
''Došli ovi slepci sada i rasprodali ono što smo godinama stvarali''
Da li???
Hm
Da li....

Josephine

Quote from: Son of Man on 30-05-2011, 05:55:37
dakle POLICAJCI nisu deo ljudskog roda, što znači da su zreli su za ubijanje, mada ima dosta i članova ljudskog roda koji su takođe zreli za metak u potiljak, no to je već druga priča...

Evo, poslednji post na ovu temu svima koji su se javili: za razliku od svih vas ja imam (nepristrasni) insight u obe pomenute grupacije.

Profesionalno se bavim nasiljem među mladima.

Niko od vas ovde nije promislio pre nego što je post napisao.

Ovde sam mogla da pročitam samo besmislena (testosteronska?) uopštavanja citiranog tipa: da policajci nisu ljudi (??), da nikome nisu pomogli (ha??), da je vojnik časnije zanimanje od policajca (ovaj, vi koji nemate pojma da VOA i VBA rade vrlo sličnim metodama kao BIA, i da vojnici često prelaze u policijski posao (manje često je i obratna situacija) bolje se informišite) i druge besmislice.

Ja ovde ne vidim nikoga ko želi rešenje. Vidim gomilu kojoj hormoni zamagljuju razmišljanje i vid (kao i na ulici), koja ili ne želi ili ne ume da nađe izlaz iz situacije, pa brani začarani krug u kom se našla.

Jasno vam je da su sukobi sa murijom začarani krug?

A osim toga, ovakav tip nasilja na ulicama (mislim na "razloge" sinoćnjeg nasilja konkretno, zbog legalnog i legitimnog hapšenja) samo učvršćuje vladajuću strukturu, jer ona će i dobiti podršku policije i međunarodne zajednice, onda kada hulugani ruše grad iz razloga protesta zbog sprovođenja zakona.

A kada se predlaže (sasvim moguća) komunikacija i saradnja sa ljudima koji su u podjednako lošem položaju kao i vi, vi biste se radije tukli i branili svoje "pravo" da divljate (tako mi izgleda ovde).

Preporučujem da ponekad razmislite o rešenju. Lako je pljuvati tuđe (neisprobano) rešenje i nazivati ga idealističkim. Zapravo, kukavički je. Kao i većina (muških) reakcija u ovom slučaju.

I kako posle svega da čovek pomisli da su (neki) muškarci racionalna bića kad izgleda kao da delaju bez mozga, plana, izazivaju nasilje, sukobe, ratove... a onda na nekom forumu sve što su uradili brane iracionalnim postavkama?

O, jebote.  :roll:

Josephine

I da pridodam: od svih hrabrih, glasnih, pravednih, što uvek na ulice izlaze kada država uradi ono na šta je međunarodna zajednica primorava, ja ne vidim da ste (tako "hrabri", i "odlučni" i "poznavaoci policije") ikada izašli da se borite protiv korupcije, krađe, javašluka, nepoštovanja zakona... Pa makar se tada i pobili sa murijom. Neka, onda, ako se borite za ispravne razloge. Ja bih se tada prva tukla.

Kukavički. Uvek bilo (kod (nekih) muškaraca), uvek će i biti.

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

Hobit

O, jebote  8-)

D, ti si sada u nedoumici  šta je starije  -  kokoška ili jaje

Rešenja postoje, naravno, ali treba imati VOLJE da počneš da RAZREŠAVAŠ

VOA i VBA su ''firme'' koje su potpuno ''nezavisne'' od BIA.
Saradnja je NULA
I, šta misliš, zbog čega je ''rasformirana'' ''firma'' koja se zvala UBPOK ?
Hajde, otkri nam, ko tu koga... i zašto...
Tu su ti odgovori poštovana D....
Pa, i REŠENJA

Stipan

O, jebote.
Princezo udahni duboko pre no što idući put zaređaš po kukavicama, testosteronima i ostalim slikovitim izrazima.

Josephine

Quote from: Hobit on 30-05-2011, 12:27:41

Ja nigde ne tvrdim da su svi pripadnici policije pošteni zaštitnici nejači.

Ali to je još jedna karakteristika muškog uma, zamagljenog testosteronima - da ne ume da protumači izrečeno.

Ali obratite pažnju - oni sa kojima se vi tučete obični su (jadni i siromašni, većinom) ljudi. Oni na koje ste besni su viši činovi i civili u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Običnim policajcima posao je da ispunjavaju naređenja, inače neće dobiti platu, neće moći da nahrane porodicu, onako kako ih i vi hranite.

Sukob sa podjednakim jadnicima kao što smo svi nije rešenje.

Ali opet, ja ne vidim da je iko od "besnih pravdoljubaca" protestvovao protiv državne politike, korupcije u policiji, policijsku zloupotrebu položaja i slično ispred zgrade MUP-a.

Možda zato što taj deo zahteva razmišljanje i promišljanje delanja. Verovatno zato.

scallop

Jao, teško nama kad se ti najbolje razumeš u bezbednost.  :x :x :x

Lako je pljuvati tuđe (neisprobano) rešenje i nazivati ga idealističkim.

Ima neisprobanih rešenja, ali ona ne gode onima koji bi trebalo da ga sprovode. Kada se suze mogućnosti, suzi se i svest. Huliganstvo je karakteristika svih društava u kojima postoji klasno razdvajanje. Jednostavno, i među odbačenim postoje kvalitetni, a oni traže rešenja u okviru mogućnosti koje su im preostale. To ne znači da ću se složiti sa Sinom, njegova percepcija gradi njegovo mišljenje. Međutim, percepcija nekih drugih, sa sasvim različitim životnim iskustvima, je zabrinjavajuća.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Za jedno je D 100% u pravu. Mladić je nebitan. Gejevi su nebitni. Korupcija je bitna. Ipak, niko nikad nije demonstrirao protiv korupcije kao što se demonstrira zbog Mladića i gejeva.

Josephine

Quote from: scallop on 30-05-2011, 12:34:14

Nema potrebe za ovakvom (neargumentovanom) izjavom.

Ni ja nikad nisam izjavila da je teško nama ako se vi razumete u književnost i pisanje. Niti imam nameru.

Ja i ne razogavaram sa huliganima. Razgovaram sa ljudima na forumu, od kojih ni ne dobijam ta alternativna rešenja koja pominjete.

Dosta je od mene, rekla sam sve što sam imala.

Stipan

Imaš li predstavu kako bi se proveli demonstranti protiv policijske korupcije (ako bi ih bilo manje od desetak hiljada)?

Son of Man

D. znači ti tvrdiš da poznaješ navijače i tu priču, prevedeno na tvoj profesionalni jezik : nasilje među mladima ?

Ne bih rekao da  je tako u potpunosti, jer da bi shvatila navijačko nasilje ne možeš to da naučiš u školi moraš da budeš prisutna tamo i to duže vreme da bi skontala o čemu se tu zapravo radi.

U knjigama svašta piše, ima pun kurac stručnjaka koji će sad da kenjaju po TV-u ali niti jedan od njih pojma nema, uostalom slušao sam ih povodom gej parade. Po meni, možda grešim, učenje o tako nekim pojavama može da se radi po fakultetima, ali džaba sve to bez prakse, to ti je isto ko DOKTOR koji piše o LSD-u a nije probo LSD.

scallop

Quote from: D. on 30-05-2011, 12:36:22

Ni ja nikad nisam izjavila da je teško nama ako se vi razumete u književnost i pisanje. Niti imam nameru.

Alo, ima li koga u glavi? Ja sam valjda bio i zaposlen negde.

Hobit

Quote from: D. on 30-05-2011, 12:33:09

Ali to je još jedna karakteristika muškog uma, zamagljenog testosteronima - da ne ume da protumači izrečeno.

Ali obratite pažnju - oni sa kojima se vi tučete obični su (jadni i siromašni, većinom) ljudi. Oni na koje ste besni su viši činovi i civili u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Običnim policajcima posao je da ispunjavaju naređenja, inače neće dobiti platu, neće moći da nahrane porodicu, onako kako ih i vi hranite.

Ali opet, ja ne vidim da je iko od "besnih pravdoljubaca" protestvovao protiv državne politike, korupcije u policiji, policijsku zloupotrebu položaja i slično ispred zgrade MUP-a.Možda zato što taj deo zahteva razmišljanje i promišljanje delanja. Verovatno zato.

Evo, idem sa tobom
Kada krećemo? Hoćeš odmah?

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

Son of Man

I čekaj, čekaj, tebi je sad vadilica muški hormoni, dakle na celu ovu priču muški hormoni, a žene su pametnije jer nemaju problem sa tim, to je tvoj odgovor na sve ovo ?

Stipan

Quote from: Hobit on 30-05-2011, 12:39:26
Evo, idem sa tobom

Ćuvajte se samo onih sa štitovima! Ti gadno biju!

Josephine

Quote from: Son of Man on 30-05-2011, 12:37:36
D. znači ti tvrdiš da poznaješ navijače i tu priču, prevedeno na tvoj profesionalni jezik : nasilje među mladima ?

Ne bih rekao da  je tako u potpunosti, jer da bi shvatila navijačko nasilje ne možeš to da naučiš u školi moraš da budeš prisutna tamo i to duže vreme da bi skontala o čemu se tu zapravo radi.

U knjigama svašta piše, ima pun kurac stručnjaka koji će sad da kenjaju po TV-u ali niti jedan od njih pojma nema, uostalom slušao sam ih povodom gej parade. Po meni, možda grešim, učenje o tako nekim pojavama može da se radi po fakultetima, ali džaba sve to bez prakse, to ti je isto ko DOKTOR koji piše o LSD-u a nije probo LSD.

Ja sam u jednoj prednosti u odnosu na (neke) stručnjake. Spremna sam da sa huliganima razgovaram i da ih istinski razumem. Problem je što oni ne razgovaraju sa mnom (metaforički, jel). Kao što ni ti sada ne razgovaraš sa mnom. Ne daješ mi motive njihovog delanja, ne trudiš se da me uputiš, da razumevam.

Samo pišeš: ti ne razumeš, murija je stoka i slično.

A za koji si se ti to (ne ti, opet figure of speech) pravedan cilj (od ovih što sam nabrojala) promišljeno i sa planom borio?

Kada ste se već okupili u organizovanu grupu mladih, zdravih, zar ne mislite da treba da radite i nešto korisno, umesto što stalno izazivate (besciljno) nasilje?

A ako ste nešto korisno uradili, ti me prosvetli i napiši - šta? Šta je to svima korisno što je vaša grupa mladih uradila za sebe i društvenu zajednicu?

Quote from: scallop on 30-05-2011, 12:38:47
Quote from: D. on 30-05-2011, 12:36:22

Alo, ima li koga u glavi? Ja sam valjda bio i zaposlen negde.

Ja sa vama nemam konverzaciju u ovom trenutku. Kada god se negde "zapeni", vi krenete sa uvredama. Odlučila sam da vas ignorišem kada postanete takvi, jer je tada sa vama nemoguće pričati.

Hobit

I, poštovana D, ti mešaš UZROKE i POSLEDICE... i, zbog zoga sam malo razočaran, imajući u vidu činjenicu da si završila fakultet koji je trebalo, u tom smislu, da ti ''da'' neka znanja...

Stipane, ne plašim se ja tih, ni sa šlemovima ni sa kapicama...
''Kockali'' smo se mi, puno puta   8-)

Josephine

Quote from: Hobit on 30-05-2011, 12:39:26
Quote from: D. on 30-05-2011, 12:33:09

Ali opet, ja ne vidim da je iko od "besnih pravdoljubaca" protestvovao protiv državne politike, korupcije u policiji, policijsku zloupotrebu položaja i slično ispred zgrade MUP-a.Možda zato što taj deo zahteva razmišljanje i promišljanje delanja. Verovatno zato.

Evo, idem sa tobom

Naravno da hoću.

Josephine

Quote from: Hobit on 30-05-2011, 12:46:14
I, poštovana D, ti mešaš UZROKE i POSLEDICE... i, zbog zoga sam malo razočaran, imajući u vidu činjenicu da si završila fakultet koji je trebalo, u tom smislu, da ti ''da'' neka znanja...

Stipane, ne plašim se ja tih, ni sa šlemovima ni sa kapicama...
''Kockali'' smo se mi, puno puta   8-)

Poštovani Hobite, a ti ne znaš da argumentuješ optužbe. Malo sam razočarana imajući u vidu da... zapravo, nemajući ništa u vidu.

U jednom trenutku uzroci i posledice se stapaju. E, sad, jeste potreban čist mozak da se shvati rešenje u situaciji ZAČARANOG KRUGA (zato sam ga i pomenula zbog uzroka i posledica?).

Ali opet, lakše je druge optuživati i biti besan, nego prevazići bes i osećaj oštećenosti, i naći rešenje.