• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Uhapšen Ratko Mladić?

Started by Alexdelarge, 26-05-2011, 13:20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Kockaj ti Hobite kol'ko hoćeš, samo nemoj princezu da mi vodiš tamo. Nedostaju joj testosteroni za takvo iskustvo...

Josephine

Quote from: John Reynolds on 30-05-2011, 12:40:17
Quote from: mac on 30-05-2011, 12:35:09
Ipak, niko nikad nije demonstrirao protiv korupcije kao što se demonstrira zbog Mladića i gejeva.

Nije tačno.

http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/studentska-akcija-protiv-korupcije-u-novom-sadu_249867.html

Pa dobro, ja sam prevashodno mislila na testosterone (pogovoto ove kukavice što stalno izlaze na ulice sa planom trogodišnjeg deteta - na*ebati se svima...).

Među ovim studentima ima i žena. Logično.

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: Stipan on 30-05-2011, 12:49:46
Kockaj ti Hobite kol'ko hoćeš, samo nemoj princezu da mi vodiš tamo. Nedostaju joj testosteroni za takvo iskustvo...

Ali mi zato ne nedostaje mozga.

Hobit

Quote from: scallop on 30-05-2011, 12:34:14
Jao, teško nama kad se ti najbolje razumeš u bezbednost.  :x :x :x

Nema potrebe za ovakvom (neargumentovanom) izjavom.

Ni ja nikad nisam izjavila da je teško nama ako se vi razumete u književnost i pisanje. Niti imam nameru.
[/quote]

Alo, ima li koga u glavi? Ja sam valjda bio i zaposlen negde.
[/quote]

Ja sa vama nemam konverzaciju u ovom trenutku. Kada god se negde "zapeni", vi krenete sa uvredama. Odlučila sam da vas ignorišem kada postanete takvi, jer je tada sa vama nemoguće pričati.
[/quote]

Greška.
Ne kloni duhom
Ko tebe kamenom - ti njega Kumrovcem
I, onda gledaj koga više boli....
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Nightflier

Quote from: scallop on 30-05-2011, 12:38:47
Quote from: D. on 30-05-2011, 12:36:22
Jao, teško nama kad se ti najbolje razumeš u bezbednost.  :x :x :x

Ni ja nikad nisam izjavila da je teško nama ako se vi razumete u književnost i pisanje. Niti imam nameru.

Džabe ti, kad imaš testosteron. Jebeš vojsku bez estrogena.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Stipan

D. - Za ono što ste ti i Hobit isplanirali mozak i nije potreban.

Josephine

Quote from: Nightflier on 30-05-2011, 12:53:46
Quote from: scallop on 30-05-2011, 12:38:47
Quote from: D. on 30-05-2011, 12:36:22
Jao, teško nama kad se ti najbolje razumeš u bezbednost.  :x :x :x

Džabe ti, kad imaš testosteron. Jebeš vojsku bez estrogena.

A šta hoćeš da kažeš? Da su poslovi vojske samo u muškim rukama?

Pa i žene žive (u državi). Zar ne misliš da i one treba da se pitaju o sistemu i mestu gde žive?

lilit

D.
Uz dužno poštovanje, sve dok Fakultet bezbednosti ne krene u ozbiljnu reformu visokih kadrova i ne prestane sa štancovanjem ovakvih doktorskih disertacija: NATO INTERVENCIJA NA SRJ I POSLEDICE PO CIVILNO STANOVNIŠTVO, MATERIJALNA I KULTURNA DOBRA I ŽIVOTNU SREDINU (http://www.fb.bg.ac.rs/download/Biblioteka/dr/dr70.pdf  :x) ili još gore: EMOCIONALNE KOMPETENCIJE TRANSFORMACIONOG RUKOVOĐENjA (http://www.fb.bg.ac.rs/download/Biblioteka/dr/dr71.pdf  :x), itd, teško da se od policije može očekivati previše toga smislenog.

A s huliganima bih ko Margaret Tačer.  :evil:

I još da dodam (iako me nije niko pitao): jedini general kog mi je žao, a da je učestvovao u sranju devedesetih, je Vlada Trifunović.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

Quote from: Stipan on 30-05-2011, 12:54:17

Mozak je tu jedino što je potrebno.

Hobit

Quote from: Stipan on 30-05-2011, 12:54:17

Za sve je potreban mozak, poštovani Stipane
Jer, samo tako možeš nešto da PLANIRAŠ
Ali, potrebna su ti i znanja, i, još više od toga, SAZNANJA

Josephine

Quote from: lilit_depp on 30-05-2011, 12:57:13
D.
Uz dužno poštovanje, sve dok Fakultet bezbednosti ne krene u ozbiljnu reformu visokih kadrova i ne prestane sa štancovanjem ovakvih doktorskih disertacija: NATO INTERVENCIJA NA SRJ I POSLEDICE PO CIVILNO STANOVNIŠTVO, MATERIJALNA I KULTURNA DOBRA I ŽIVOTNU SREDINU (http://www.fb.bg.ac.rs/download/Biblioteka/dr/dr70.pdf  :x) ili još gore: EMOCIONALNE KOMPETENCIJE TRANSFORMACIONOG RUKOVOĐENjA (http://www.fb.bg.ac.rs/download/Biblioteka/dr/dr71.pdf  :x), itd, teško da se od policije može očekivati previše toga smislenog.

I još da dodam (iako me nije niko pitao): jedini general kog mi je žao, a da je učestvovao u sranju devedesetih, je Vlada Trifunović.

Uz dužno poštovanje, ovde treba da se reformiše ceo sistem obrazovanja. Isto je na svim fakultetima.

Ovakav argument je pseudo-argument. Zamena teza. Pogotovo u situaciji u kojoj se nalazi ova država.

Ja i ne tvrdim da mi obrazovanje (kakvo god da je i gde god da je) daje insight. Iskustvo mi ga daje.

Stipan

Za proteste protiv najprljavijeg i najcrnjeg taloga u policijskoj službi? Mozak?
Više bi ti pomogla neka paravojna jedinica, po mogućstvu sa oklopnim vozilima i tenkovima!

Hobit

D.
Uz dužno poštovanje, sve dok Fakultet bezbednosti ne krene u ozbiljnu reformu visokih kadrova i ne prestane sa štancovanjem ovakvih doktorskih disertacija: NATO INTERVENCIJA NA SRJ I POSLEDICE PO CIVILNO STANOVNIŠTVO, MATERIJALNA I KULTURNA DOBRA I ŽIVOTNU SREDINU (http://www.fb.bg.ac.rs/download/Biblioteka/dr/dr70.pdf  :x) ili još gore: EMOCIONALNE KOMPETENCIJE TRANSFORMACIONOG RUKOVOĐENjA (http://www.fb.bg.ac.rs/download/Biblioteka/dr/dr71.pdf  :x), itd, teško da se od policije može očekivati previše toga smislenog.

E, to je OK
Vladu Trifunovića poznajem, on je divan čovek, puno puta smo razgovarali...
Na žalost, prekinuli smo ''kontakte'' onog trenutka kada sam se ''isključio'' iz politike

Josephine

Quote from: Stipan on 30-05-2011, 13:00:14
Za proteste protiv najprljavijeg i najcrnjeg taloga u policijskoj službi? Mozak?

Taj talog zaštićen je reakcijama huligana na ulicama.

Njihovo divljanje daje im mogućnost da opstanu.

Izaći iz začaranog kruga.

Kada malo probereš po talogu, vidiš da se sve svodi na nekoliko moćnih pojedinaca (koje ostali samo prate).

Nisu ti potrebni tenkovi za pojedince.

mac

Quote from: John Reynolds on 30-05-2011, 12:40:17
Quote from: mac on 30-05-2011, 12:35:09
Ipak, niko nikad nije demonstrirao protiv korupcije kao što se demonstrira zbog Mladića i gejeva.

Nije tačno.

http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/studentska-akcija-protiv-korupcije-u-novom-sadu_249867.html

Oni nisu demonstrirali kao što se demonstriralo zbog Mladića i gejeva. Oni su samo delili koverte na nekom štandu. To je bila jedna police-friendly demonstracija.

Lord Kufer

Tako je i ona žena šćela da razgovara s belim međedima...

Джон Рейнольдс

sve dok Fakultet bezbednosti ne krene u ozbiljnu reformu visokih kadrova i ne prestane sa štancovanjem ovakvih doktorskih disertacija: NATO INTERVENCIJA NA SRJ I POSLEDICE PO CIVILNO STANOVNIŠTVO, MATERIJALNA I KULTURNA DOBRA I ŽIVOTNU SREDINU  

A šta fali ovoj disertaciji? Pročitala si je?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

lilit

Quote from: D. on 30-05-2011, 12:58:59
Uz dužno poštovanje, ovde treba da se reformiše ceo sistem obrazovanja. Isto je na svim fakultetima.
Ovakav argument je pseudo-argument. Zamena teza. Pogotovo u situaciji u kojoj se nalazi ova država.
Ja i ne tvrdim da mi obrazovanje (kakvo god da je i gde god da je) daje insight. Iskustvo mi ga daje.

Što se tiče boldovanog, moguće da sam te pogrešno razumela:
Quote from: D. on 30-05-2011, 03:42:23
......... (toliko o mom "ženskom" neshvatanju teme... osim što mi master ima veze sa (nacionalnom i globalnom) bezbednošću).  

Što se tiče toga da su svi fakulteti u stanju u kome je Fakultet bezbednosti, daleko je od istine, ali OK. Tvoje mišljenje.

Josephine

Quote from: Lord Kufer on 30-05-2011, 13:02:35
Tako je i ona žena šćela da razgovara s belim međedima...

xcheers

Quote from: John Reynolds on 30-05-2011, 13:03:04
sve dok Fakultet bezbednosti ne krene u ozbiljnu reformu visokih kadrova i ne prestane sa štancovanjem ovakvih doktorskih disertacija: NATO INTERVENCIJA NA SRJ I POSLEDICE PO CIVILNO STANOVNIŠTVO, MATERIJALNA I KULTURNA DOBRA I ŽIVOTNU SREDINU  

Josephine

Quote from: lilit_depp on 30-05-2011, 13:03:43
Quote from: D. on 30-05-2011, 12:58:59

Što se tiče boldovanog, moguće da sam te pogrešno razumela:
Quote from: D. on 30-05-2011, 03:42:23
......... (toliko o mom "ženskom" neshvatanju teme... osim što mi master ima veze sa (nacionalnom i globalnom) bezbednošću).  

Što se tiče toga da su svi fakulteti u stanju u kome je Fakultet bezbednosti, daleko je od istine, ali OK. Tvoje mišljenje.

Naravno da jesu. Vi samo živite daleko od istine.

Insight sam pomenula u trenutku kad i iskustvo, ne kada sam pomenula obrazovanje.

I za humano informisanje javnosti - i FPN se bavi bezbednošću, i KPA koja je pretvorena u civilni fakultet, niz privatnih fakulteta, takođe. Dođavola, i sociologija i filozofija se bave bezbednošću. Toliko o poznavanju prilika u srpskom obrazovnom sistemu.

Nightflier

Inače, da se razumemo, ja sam pobornik većeg učešća žena u oružanim snagama, ali na terenu - sa oružjem u rukama, a dabome i u komandnom kadru. Naše iskustvo tokom Drugog svetskog rata, kao i rusko, pokazalo je da žene umeju da budu požrtvovaniji i efikasniji vojnici - a da ne pominjem to što su po pravilu disciplinovanije. Takođe, ne treba zanemariti izraelsko iskustvo. Sem toga, žene predstavljaju 60% odraslog stanovništva Srbije. Besmisleno je zanemarivati toliki ljudski potencijal.

Naravno, ovo sve ima smisla u starom sistemu odbrane, koji se oslanja na regrutaciju i vojni rok. Nisam siguran da li je to moguće sa profesionalnom vojskom.
First 666

Hobit

Quote from: Stipan on 30-05-2011, 13:00:14
Više bi ti pomogla neka paravojna jedinica, po mogućstvu sa oklopnim vozilima i tenkovima!

Ma neeeee, Stipane
MOZAK.
Samo budale rešavaju probleme topovima i tekkovima
Malo gužve po ulicama... može, ali, dozirano. I sa nekim planom. Tačno onoliko koliko je potrebno... I onda kada je potrebno
MOZAK, Stipane
Veruj malo Hobitu

lilit

Pročitala sam obrazloženje disertacije, koje govori o tome šta se unutra nalazi. Plus, odslušala sam izlaganje mentora  o tome kako je disertacija odrađena (plus je čitao uvod i zaključke), a na kraju sam morala i da se slikam s njima. Ne pitaj me za detalje, neću ih izneti.  :mrgreen: :mrgreen:  xrofl

Stipan

Quote from: D. on 30-05-2011, 13:01:48

Kada malo probereš po talogu, vidiš da se sve svodi na nekoliko moćnih pojedinaca (koje ostali samo prate).

I onda se ljutiš kad ti kažem da si idealista! Jesi li ti svesna o kojoj vrsti moći govoriš?

Josephine

Quote from: lilit_depp on 30-05-2011, 13:06:42

Pročitala sam obrazloženje disertacije, koje govori o tome šta se unutra nalazi. Plus, odslušala sam izlaganje mentora  o tome kako je disertacija odrađena (plus je čitao uvod i zaključke), a na kraju sam morala i da se slikam s njima. Ne pitaj me za detalje, neću ih izneti.  :mrgreen: :mrgreen:  xrofl

Zašto onda iznosite ovaj deo, kada najvažniji nećete da iznesete? Čemu to u ovakvoj raspravi?

Quote from: D. on 30-05-2011, 13:05:01
I za humano informisanje javnosti - i FPN se bavi bezbednošću, i KPA koja je pretvorena u civilni fakultet, niz privatnih fakulteta, takođe. Dođavola, i sociologija i filozofija se bave bezbednošću. Toliko o poznavanju prilika u srpskom obrazovnom sistemu.

Josephine

Quote from: Stipan on 30-05-2011, 13:07:13
Quote from: D. on 30-05-2011, 13:01:48

I onda se ljutiš kad ti kažem da si idealista! Jesi li ti svesna o kojoj vrsti moći govoriš?

Bar jednom upotrebiti mišiće zajedno sa mozgom.

Джон Рейнольдс

Quote from: mac on 30-05-2011, 13:02:15
Oni nisu demonstrirali kao što se demonstriralo zbog Mladića i gejeva. Oni su samo delili koverte na nekom štandu. To je bila jedna police-friendly demonstracija.

Nije mi baš jasno na šta ciljaš. Priželjkuješ nerede uz demonstracije protiv korupcije? Što se mene tiče, a o tome sam već pisao, problem je kod nas sistemski i podržavam sve oblike protesta, od mirnih pa do rušilačkih. Ono što nedostaje jeste artikulisana ideja kako bi društvo trebalo da izgleda posle promena i zbog toga svakoga savetujem da se pomiri s time da će ovde sranje potrajati već veoma dugo.

Uzgred, brkaš neke stvari kad su protesti u pitanju. Protest protiv parade je imao cilj da je spreči i o tome je mnogo bilo priče na adekvatnoj temi. Sprečavanje parade je u tom trenutku bilo moguće jedino primenom sile. Što se korupcije tiče, pošto je sveprožimajuća, ne postoji tačka protiv koje bi sila mogla biti upotrebljena.

#Τζούτσε

lilit

I ovo bi trebalo da se zove argumentacija? Koliki ti uvid imaš kakvo je stanje na ostalim fakultetima?
Meni se stanje na nekom fakultetu meri mogućnošću brze nostrifikacije te diplome bilo gde u inostranstvu (zapad, istok, gdegod), kao i relevantnošću profesora tog fakulteta u svetskim okvirima (to merim publikacijama u peer review časopisima).
Recimo: s fizikom s PMFa, dobijaš posao i u USA, i u Engleskoj i u Austriji i u Rusiji, bez čekanja.
Ima tu još kriterijuma, al da ne gušim temu.

lilit

Quote from: D. on 30-05-2011, 13:09:39

Pročitala sam obrazloženje disertacije, koje govori o tome šta se unutra nalazi. Plus, odslušala sam izlaganje mentora  o tome kako je disertacija odrađena (plus je čitao uvod i zaključke), a na kraju sam morala i da se slikam s njima. Ne pitaj me za detalje, neću ih izneti.  :mrgreen: :mrgreen:  xrofl

Zašto onda iznosite ovaj deo, kada najvažniji nećete da iznesete? Čemu to u ovakvoj raspravi?

xrofl, da ovo shvatim kao klasično policijsko pitanje?

Hobit

Quote from: Nightflier on 30-05-2011, 13:05:31
Inače, da se razumemo, ja sam pobornik većeg učešća žena u oružanim snagama, ali na terenu - sa oružjem u rukama, a dabome i u komandnom kadru. Naše iskustvo tokom Drugog svetskog rata, kao i rusko, pokazalo je da žene umeju da budu požrtvovaniji i efikasniji vojnici - a da ne pominjem to što su po pravilu disciplinovanije. Takođe, ne treba zanemariti izraelsko iskustvo. Sem toga, žene predstavljaju 60% odraslog stanovništva Srbije. Besmisleno je zanemarivati toliki ljudski potencijal.

Naravno, ovo sve ima smisla u starom sistemu odbrane, koji se oslanja na regrutaciju i vojni rok. Nisam siguran da li je to moguće sa profesionalnom vojskom.

Pogrešno
Nisam muški šovinista, ali...
Žene ''koristi'' tamo gde mogu mnogo više da pruže
Imaju, u velikom broju slučajeva, drugačije ideje, drugačiju ''percepciju'' događaja...
I, vrlo često znaju da iznenade veoma dobrom ''kombinacijom''
Pri tom, ''prodornije'' su za skupljanje ''svega i svačega'', prolaze tamo gde je to muškarcima teže
Bio sam ''tata'' analitičke službe, sam sam birao ''tim'', bilo nas je devetoro.... a, pet žena u grupi

Josephine

Quote from: lilit_depp on 30-05-2011, 13:12:21

I ovo bi trebalo da se zove argumentacija? Koliki ti uvid imaš kakvo je stanje na ostalim fakultetima?
Meni se stanje na nekom fakultetu meri mogućnošću brze nostrifikacije te diplome bilo gde u inostranstvu (zapad, istok, gdegod), kao i relevantnošću profesora tog fakulteta u svetskim okvirima (to merim publikacijama u peer review časopisima).
Recimo: s fizikom s PMFa, dobijaš posao i u USA, i u Engleskoj i u Austriji i u Rusiji, bez čekanja.
Ima tu još kriterijuma, al da ne gušim temu.

BA studije sa Fakulteta bezbednosti se u Francuskoj priznaju kao MA studije. U Americi se diploma FB-a nostrifikuje bez problema (to je zato što naše tržište rada ne prepoznaje menadžere bezbednosti kao profesiju, za razliku od razvijenog sveta).

Naravno da je argument. Ja sam tu, unutra. Već godinama u studentskim organizacijama, edukacijama, seminarima, na alternativnim masterima na drugim fakultetima, u druženju sa studentima sa svih fakulteta, u aktivnom procesu reforme sistema. Eto, tako ja imam uvid.

Josephine

Quote from: lilit_depp on 30-05-2011, 13:13:22
Quote from: D. on 30-05-2011, 13:09:39

xrofl, da ovo shvatim kao klasično policijsko pitanje?

Ne, shvatite ga kao inteligentno pitanje, koje zahteva inteligentan odgovor. Ako takvog odgovora uopšte ima.

Stipan

Quote from: Hobit on 30-05-2011, 13:13:44

Hmmm, da i ja se često iznenadim ženskim kombinacijama...

Josephine

Pogrešno
Imaju, u velikom broju slučajeva, drugačije ideje, drugačiju ''percepciju'' događaja...
Pri tom, ''prodornije'' su za skupljanje ''svega i svačega'', prolaze tamo gde je to muškarcima teže
Bio sam ''tata'' analitičke službe, sam sam birao ''tim'', bilo nas je devetoro.... a, pet žena u grupi

A zašto bi žene želele da učestvuju u militarističkom sistemu koji su napravili muškarci?

Pametne žene žele da dekonstruišu takav sistem.

Stipan

Quote from: D. on 30-05-2011, 13:16:47

Джон Рейнольдс

Nego šta! Matrijarhat da se zavede!

#Τζούτσε

Hobit

Pogrešno

A zašto bi žene želele da učestvuju u militarističkom sistemu koji su napravili muškarci?

Nismo se razumeli.
Razmišljaš ''jednostrano''
Daj malo širine...
Ko govori o ''militarističkom sistemu''??? O pucanju, tučama.......

Sorry
Tebe ne bih uzeo u ''grupu''

Hobit

Quote from: Stipan on 30-05-2011, 13:18:34

...a takve, sa takvim aluzijama... njih bi poslao u picin park
Ni za takve nije bilo mesta u timu  8-)

Nightflier

Čekaj, D. Ti si, dakle, bezbednjak?
First 666

Stipan

Hmmm, da i ja se često iznenadim Hobitskim kombinacijama...  :lol:

Hobit

Quote from: Stipan on 30-05-2011, 13:23:13
Hmmm, da i ja se često iznenadim Hobitskim kombinacijama...  :lol:

8-) :lol:

Josephine

Quote from: Nightflier on 30-05-2011, 13:22:57

"Bezbednjakinja". Ma šta ta konstrukcija značila.

Ne. Ja nisam bezbednjakinja. Bavim se HRM-om i istraživačkim radom.

I za lilit još jedna insight informacija:

Dekan i svi prodekani na FB-u su filozofi, sociolozi i pedagozi po osnovnoj profesiji. Dekan je i jedan od autora srednjoškolskog udžbenika iz filozofije, član RRA.

Pa vi sad vidite koliko je duboko zaglibio ceo obrazovni sistem.

Hobit

Quote from: D. on 30-05-2011, 13:26:53
Quote from: Nightflier on 30-05-2011, 13:22:57

"Bezbednjakinja". Ma šta ta konstrukcija značila.

Ne. Ja nisam bezbednjakinja. Bavim se HRM-om i istraživačkim radom.

I za lilit još jedna insight informacija:

Dekan i svi prodekani na FB-u su filozofi, sociolozi i pedagozi po osnovnoj profesiji. Dekan je i jedan od autora srednjoškolskog udžbenika iz filozofije, član RRA.

Pa vi sad vidite koliko je duboko zaglibio ceo obrazovni sistem.

Do kakvih si saznanja došla, u poslednje vreme, daj nam neki rezultat tog ''istraživačkog rada''
I, nije potrebno da pominješ izvore, naravno

Josephine

Već sam bacala linkove ka publikacijama. Ovde to nije tema.

Odoh da radim.

Hobit

Strah.
''Neprijatelj'' svih pokušaja promena....

Джон Рейнольдс

I folirancija, of kors.

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: John Reynolds on 30-05-2011, 13:35:23
I folirancija, of kors.

Ti to iz ličnog iskustva, of kors.

Hobit

Quote from: D. on 30-05-2011, 13:31:38
Već sam bacala linkove ka publikacijama. Ovde to nije tema.

Odoh da radim.

Pusti publikacije, novinske članke, razne zbornike... daj nešto NOVO, nešto što će biti ''publikovano'' za mesec dana, godinu, dve....
Malo ekskluzive....  xcheers