• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Uhapšen Ratko Mladić?

Started by Alexdelarge, 26-05-2011, 13:20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hobit

Zosko, svoje zločine ne treba ''pokrivati'' tuđim
Vi jeste koljački narod, mnogo ste zla naneli, drugim narodima, a i svojima koji nisu mislili ''kako treba''...
Zbog svega toga, kako vidim, Evropa će vas ''prigrliti'' isto kad i nas
Nikada
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Son of Man

Quote from: D.Ja sam u jednoj prednosti u odnosu na (neke) stručnjake. Spremna sam da sa huliganima razgovaram i da ih istinski razumem. Problem je što oni ne razgovaraju sa mnom (metaforički, jel). Kao što ni ti sada ne razgovaraš sa mnom. Ne daješ mi motive njihovog delanja, ne trudiš se da me uputiš, da razumevam.

Samo pišeš: ti ne razumeš, murija je stoka i slično.

A za koji si se ti to (ne ti, opet figure of speech) pravedan cilj (od ovih što sam nabrojala) promišljeno i sa planom borio?

Kada ste se već okupili u organizovanu grupu mladih, zdravih, zar ne mislite da treba da radite i nešto korisno, umesto što stalno izazivate (besciljno) nasilje?

A ako ste nešto korisno uradili, ti me prosvetli i napiši - šta? Šta je to svima korisno što je vaša grupa mladih uradila za sebe i društvenu zajednicu?

Opet dolazimo do LSD-a, znači ti da bi doznala kako LSD funkcioniše ti bi pitala nekog koji ga je probao da ti objasni ? Jel tako ? E, pa nema šanse, jer je to rečima neopisivo, a isto važi i huligane, dćžaba priča, džaba psiholozi, džaba sve, jer sve dok ne odeš na jedno ljucko gostovanje ti nećeš moći da skontaš o čemu se tu zapravo radi. Naravno moći ćeš odokativno da izvališ koja pravila vladaju ali suština će ti izmaći.

I zaista ne znam o kakvom pravednom cilju pričaš, koje si to ciljeve pominjala ?

I zašto bi mlada grupa ljudi morala da radi nešto korisno po DRUŠTVO, šta ona to duguje društvu, koje ga je praktično odbacilo i etiketiralo kao najveće zlotvore zemlje Srbije, kao najveći problem, jer zaista ako ujključimo vesti svuda ćemo čuti da su navijači problem a to nema veze sa mozgom, to bi sve moglo u roku od 5 dana da se sredi samo kad bi se htelo, ali očigledno se neće...

I opet ne kontaš, to BESCILJNO NASILJE, kako ga ti nazivaš, ima i te kako svoj opravdan cilj, ali da bi to skontala moraš da budeš deo toga pa makar i na samo par dana, inače džaba...

varvarin

A ako ti je do viceva, Jozo, evo jednog:
http://www.google.com/search?hl=en&source=hp&biw=1004&bih=638&q=Davor+Marijan%2C+Zborno+podru%3Bje+Bjelovar+u+operaciji+Una&aq=f&aqi=&aql=&oq=

Tvoj zemljak Davor Marijan:
Zborno područje Bjelovar u operaciji Una

Da ne duljim  :), to je naučni rad -  kako je vojska RS razbila hrvatski desant preko Save, tamo na kraju rata 1995. Kao zmija noge čuva se autor  da kaže tačne gubitke.
Kao i to da je po desantnim snagama delovala avijacija RS, iako je postojala zabrana uzletanja od strane Amerikanaca. Elem... valjda ste se i Amerima popeli na kurac.

Hobit

Jebote
Ovde je svako u svom filmu
A, tema Ratko Mladić.....

:cry:

džin tonik

Quote from: varvarin on 30-05-2011, 17:09:04
Nisi ukapirao.
Služio sam tamo vojsku 1980-81. Nema potrebe da ovde pričam kako sam upoznao Trifunovića.
To što ste vi radili, gledao sam iz Beograda. I nisam se sklanjao pred mobilizacijom.
A ostao sam u vezi s nekim drugarima iz vojske.

mora da si se popeo na zgradu centralnog komiteta i pratio junacku borbu gospode rezervista u bjelovaru. da si dosao u pomoc, ne bi bjelovar pao.
no ti si se spremao za srebrenicu. pricaju ljudi kako ti je ratko dosao po savjet, a ti njemu: "cuj, prestar sam za ove stvari, ali ako hoces moje misljenje, moras pobediti da ne izgubio."

džin tonik

Quote from: Hobit on 30-05-2011, 17:16:35
Jebote
Ovde je svako u svom filmu
A, tema Ratko Mladić.....

:cry:

ratkovo vrijeme je proslo. nije vise bitan, sad smo mi tu, na nama ostaje buducnost.

Hobit

Ma ostaje kurac
Razvaljeni smo i ''mi'' i ''vi''
Ne trebamo nikome takvi kakvi smo
Osim, za odlaganje nuklearnog otpada i opasnih materija
Kod tebe, po vrtačama Velebita, toga ima koliko hoćeš
Svi koji su mogli - zbrisali su
Oni koji su ostali - kada kenjaju, govno im svetli kao fluo cev

AragornSRB

I te kako imam argumenata ali ocigledno je sve ovo prica u prazno.Ti Josipovitchu nikada neces promeniti svoj srbofobicni i proustaski stav tako da nastavak rasprave samo oduzima vreme koje mogu da potrosim negde drugde mnogo kvalitetnije.

Primetio sam da Josipovitch vidi samo postove koji mu odgovaraju(prvo trazi da mu navedes primer a posle toga taj isti potpuno zanemari) i vrti jedno te isto u nedogled.Nisam dosao na forum o sf i ef da bih raspravljao o politici i zato sam rekao da se povlacim iz teme ali ne i sa foruma.

džin tonik

dobro lurde. shvatili smo.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 30-05-2011, 15:12:37
Ne želim i ne mislim da ikoga drndam ovde. Dobro, osim Džona.

Pretpostavljam da bi sad trebalo da krenem da kukumavčim Bobanu zbog ugrožavanja i uznemiravanja? Kao što si ti, snažnaglasnaiopasna borkinjo, kukala zbog Bate?  :roll:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Savajat Erp

Quote from: Hobit on 30-05-2011, 17:26:54
Kod tebe, po vrtačama Velebita, toga ima koliko hoćeš
Svi koji su mogli - zbrisali su

Ма, није...и он је збрисао на време и то у Дојчланд, ни мање ни више :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

lilit

Kad reče Dojčland, setih se one bruke koja se posle dobro isplatila.  :lol:
Sanja Trumbic - Danke Deutschland
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Tex Murphy

Quote from: Hobit on 30-05-2011, 16:43:41
@Harvi

A, da li bi bilo u redu da Dodik zavuče ruku u ''svoj budžet'', zašto Srbija?

Pa naravno, dio penzije iz Srbije, dio iz RS. I Mesić ne dobija kompletnu penziju iz Srbije.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Hobit

Quote from: Harvester on 30-05-2011, 18:10:51
Quote from: Hobit on 30-05-2011, 16:43:41
@Harvi

A, da li bi bilo u redu da Dodik zavuče ruku u ''svoj budžet'', zašto Srbija?

Pa naravno, dio penzije iz Srbije, dio iz RS. I Mesić ne dobija kompletnu penziju iz Srbije.

Hm
a, onda kažu - zločin se ne isplati.... (da ne bude zabune, mislim na SVE navedene)

džin tonik

zlocin se ne isplati, zar ne vidite kako ih pece savjest?

Hobit

Nije zosko, pobrkao si ta pečenja sa veneričnim bolestima.... :cry:

Perin

Quote from: Son of Man on 30-05-2011, 17:13:46
Quote from: D.Ja sam u jednoj prednosti u odnosu na (neke) stručnjake. Spremna sam da sa huliganima razgovaram i da ih istinski razumem. Problem je što oni ne razgovaraju sa mnom (metaforički, jel). Kao što ni ti sada ne razgovaraš sa mnom. Ne daješ mi motive njihovog delanja, ne trudiš se da me uputiš, da razumevam.

Samo pišeš: ti ne razumeš, murija je stoka i slično.

A za koji si se ti to (ne ti, opet figure of speech) pravedan cilj (od ovih što sam nabrojala) promišljeno i sa planom borio?

Kada ste se već okupili u organizovanu grupu mladih, zdravih, zar ne mislite da treba da radite i nešto korisno, umesto što stalno izazivate (besciljno) nasilje?

A ako ste nešto korisno uradili, ti me prosvetli i napiši - šta? Šta je to svima korisno što je vaša grupa mladih uradila za sebe i društvenu zajednicu?

Opet dolazimo do LSD-a, znači ti da bi doznala kako LSD funkcioniše ti bi pitala nekog koji ga je probao da ti objasni ? Jel tako ? E, pa nema šanse, jer je to rečima neopisivo, a isto važi i huligane, dćžaba priča, džaba psiholozi, džaba sve, jer sve dok ne odeš na jedno ljucko gostovanje ti nećeš moći da skontaš o čemu se tu zapravo radi. Naravno moći ćeš odokativno da izvališ koja pravila vladaju ali suština će ti izmaći.

I zaista ne znam o kakvom pravednom cilju pričaš, koje si to ciljeve pominjala ?

I zašto bi mlada grupa ljudi morala da radi nešto korisno po DRUŠTVO, šta ona to duguje društvu, koje ga je praktično odbacilo i etiketiralo kao najveće zlotvore zemlje Srbije, kao najveći problem, jer zaista ako ujključimo vesti svuda ćemo čuti da su navijači problem a to nema veze sa mozgom, to bi sve moglo u roku od 5 dana da se sredi samo kad bi se htelo, ali očigledno se neće...

I opet ne kontaš, to BESCILJNO NASILJE, kako ga ti nazivaš, ima i te kako svoj opravdan cilj, ali da bi to skontala moraš da budeš deo toga pa makar i na samo par dana, inače džaba...

Sonu je svaka reč zlatna. Mislim, da se razumemo, sve je to u psihologiji mase, difuziji odgovornosti, ali suština, pravo kaže Sin - to svakom izmiče, naročito onom ko nije bio navijač.

Kad pomenu LSD - zato je Barouz snaga bit pokreta, kad čitaš Goli Ručak ili Džanki vidiš da čovek zna o čemu priča, prošao je to sranje. Treba to poštovati i iz toga učiti, ali naravno, ne treba to baš...kako bih rekao, raditi.

Meho Krljic

Son je moj drugar ali daleko od toga da ja smatram da mu je ovde svaka zlatna.

Mislim, šta ovo znači?

QuoteI zašto bi mlada grupa ljudi morala da radi nešto korisno po DRUŠTVO, šta ona to duguje društvu, koje ga je praktično odbacilo i etiketiralo kao najveće zlotvore zemlje Srbije, kao najveći problem, jer zaista ako ujključimo vesti svuda ćemo čuti da su navijači problem

S obzirom da nije tačno. Niko ih ne etiketira kao najveće zlotvore niti kao najveći problem, to je najobičnija floskula. Ni jedan relevantan javni radnik ne smatra da je nasilničko ponašanje mladih u Srbiji njen najveći problem. Ne postoji ni jedan citat koji bi to potvrdio.

Dalje

Quoteto bi sve moglo u roku od 5 dana da se sredi samo kad bi se htelo, ali očigledno se neće...

Kako bi moglo da se reši u pet dana? Koja je država rešila problem nasilja među mladima u pet dana? Na koji način?

Ovo su sve uobičajene floskule ljudi koji biraju da se identifikuju sa nekakvom kontrakulturom ili nekom plemenitom marginom društva, koji sebi prodaju veći značaj nego što ga imaju i koji smatraju da društvu ništa ne duguju ali da društvo i te kako njima duguje. Naravno da imaju pravo da tako misle, ali dopustićemo da društvo koje ima javno proklamovane vrednosti ipak deluje malo više kao grupa od poverenja od druge grupe koja se krije iza fraza i tvrdi da ih ne možemo razumeti dok ne postanemo oni. Mislim, nigga please, znači i slepi/ gluvonemi/ od multiple skleroze oboleli ljudi bi trebalo da nasumično napadaju ostale ljude i njihovu imovinu bez objašnjenja jer, eto, mi ostali ne znamo kako im je.

Takođe, Barouz:

QuoteINTERVIEWER:

What do you think of the hallucinogens and the new psychedelic drugs - LSD-25?

BURROUGHS:

I think they're extremely dangerous, much more dangerous than heroin. They can produce overwhelming anxiety states. I've seen people try to throw themselves out of windows; whereas the heroin addict is mainly interested in staring at his own toe.

Джон Рейнольдс

Sklon sam da se složim s Mehom kad je suština gorenavedenog u pitanju, ali mislim da omašuje na kraju kad piše "ne znamo kako im je". Poenta je da malo ljudi kapira kako tzv. "navijačka scena" funkcioniše, a naročito samoproglašeni eksperti poput D. koja je, navodno, za to neke škole završila i, navodno, se time bavi.

Ti si se, Meho, kretao u getoiziranim društvima, "scenama", tako da ti to nije toliko strano i jasni su ti mehanizmi; ali daleko od toga da su navijači margina društva i da sebi pridaju preveliki značaj. Upravo je demokratura proklamovala značaj navijača, dakle između ostalog i ova garnitura na vlasti, tada na suprotnim stranama. Potpuno je nevažno što mi sad možemo razglabati o tome da uloga navijača nije bila PRESUDNA, ali davane su plakete B92, deljene baklje, isti ovi mediji su pevali pesme slobode. Dakle, njima je dat značaj, pa jebem li ga ako nije i koliko jugoslovenskim partizanima. Isto se može reći da oni bez pomoći Crvene armije ne bi izbacili ni sopstveni prdež iz gaća, kamoli doneli oslobođenje; pojednostavljujem, ali analogija postoji.

Ergo, navijači imaju značaj, a samim tim što im se posvećuje ogromna medijska pažnja i što se oni guraju u prvi plan svakako ne kao najveći problem društva, ali svakako jedan od primetnijih. Naravno, iza toga postoji prljava politička agenda proturanja neke kvazi-ideologije, građanske, drugosrbijanske, kakve god... (ne bih širio priču o tome). Ali hoću da kažem da ne pridaju navijači sebi značaj, značaj je već dat, on postoji i stav navijača o sebi je samo nadgradnja.

A kriv je sistem i niko drugi, po svim osnovama.

Iako sam ovde mnogo pisao protiv navijačkih grupa i huligana, promenio sam mišljenje utoliko što mislim da je dobro da postoji realni bauk za demokraturu. Nisu navijači tigar od papira, neki srpski Goldštajn, izmišljeni neprijatelj. Iako su, naravno, dobro povezani s Mafijom U Plavom, pa su samim tim i bezopasni za sistem na nekom širem nivou, u stanju su da bar održe tenziju i nervozu, što dovodi do "jezivih reakcija države", što opet dovodi do toga da i poslednjoj budali postaje jasno bar ono najprostoje - da ga mediji lažu, da nikome ne treba ništa da veruje i da se polako kristališe ono "protiv". Naravno, čekajući ono "za" biće još mnogo sranja, ali šta da se radi. Još ranije sam pisao o tome da mislim da je Srbija prešla tačku bez povratka i što se mene tiče, nanošenje farbe preko rđe nije opcija.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Mislim da smo o ovome pričali nebrojeno puta. Navijači dovoljno često pokušavaju da javno utiču na odluke koje se donose u klubovima iako odbijaju da budu deo regularne strukture koja odluke donosi. Sve od bojkota utakmica, preko napada na imovinu klubova pa do napada na igrače smo videli u poslednjih nekoliko godina (i ranije), što je za mene očigledan simptom pridavanja sebi značaja, u smislu da se želi uzeti određena moć odlučivanja, ali odbijanje odgovornosti koju bi ta moć nosila.

Sasvim slični mehanizmi se primećuju i izvan fudbalskog miljea u pogledu političkih odluka, bilo vezanih za paradu ponosa bilo vezanih za Mladića ili šta ja znam: želja da se njihov glas posluša ali ne i želja da se učestvuje u zajednici tako da nemaš samo glas da kažeš šta hoćeš nego i obavezu da čuješ šta drugi hoće i prihvatiš odluku donesenu kroz instituciju.

Perin

Oi, samo da se ogradim. Mislio sam da povežem ovaj Sonov stav sa drogom sa velikim D, dakle LSD je u rečenici pomenut kao droga u generalnom smislu, a zna se da je Barouz jednako hors, dakle, Son je bio navijač - zna o čemu priča, kao što je Barouz bio na horsu aka zna o čemu priča.

Nadam se da je malo jasnije.

Mislim, ipak mi nastavak rečenice u prethodnom postu počinje sa

"Kad pomenu LSD" i kontam da je zabuna ali, mislih, "kad pomenu drogu", bemliga.

Htedoh da ispadnem vispren i povežem iskustva, da je drugačije kad je neko nešto doživeo, Sin navijače, Barouz drogu, Toma Zdravković kafanski život ili šta već.

Albedo 0

Preskočio sam jedno 3-4 stranice koje su danas napisane, samo da bih rekao ovo: Hapšenje Mladića NIJE LEGITIMNO, a pitanje je i da li je legalno. Kao što je i sam Rasim Ljajić rekao, po svim istraživanjima 70% stanovništva se protivi isporučivanju Mladića, ergo - nema legitimiteta.

A drugo, sam Haški tribunal nije ispravnom procedurom stvoren, i tehnički uopšte nije organ UN-a, jer ga Generalna skupština nikad nije odobrila, a neke države, poput naravno SAD-a, ni ne sarađuju sa tribunalom. Tako da je pitanje i da li je isporučenje legalno, jer legitimno sigurno nije.

Ovo samo odgovaram nekom idiotu koji je to lupio, pa neka se sam nađe.

Джон Рейнольдс

Meho, uopšte ne sporim to što kažeš, ali postoji i ono što se zove građanska neposlušnost. Navijači se mogu posmatrati kao ekstremni slučaj.

S tim da nisi u pravu što se struktura tiče. Predstavnici navijača sede u odborima klubova i donose s njima zajedničke odluke, ponegde postoji i ozbilja koordinacija, saradnja i tome slično. Nije svuda isto, ali negde jesu inkorporirani. Lično ne vidim zašto bi bili, bar u Srbiji gde su klubovi i FSS ovakvi kakvi jesu, ali tako je.

Postoji i još jedan bitan faktor, a u vezi s prvim pasusom. Postoji i viši stepen, a to je ponašanje slično terorističkim organizacijama, samo u manjem obimu i za sada manje opasnom. Navijači nikad ne spore da zbog različitih dela zaslužuju kazne po trenutnim zakonima i oni su spremni na to. Nikoga nećeš čuti da je tu džabe, da nije zaslužio i tome slično. Raspravlja se o težini kazni u odnosu na neke druge, kao i političkim odlukama poput slučaja Taton. I oficijelne parole su "pravda za..." a ne "sloboda za...". Zbog toga je smešno pročitati ovde da je reč o kukavicama. U pitanju je relativno veliki broj ljudi koji je voljan za neki oblik borbe i spreman da istrpi posledice. Sve je to, naglašavam, haotično, mnogi se interesi, politički i kriminalni, tu prepliću. Ali sve ovo navedeno jeste - značaj.

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: John Reynolds on 30-05-2011, 17:45:13
Quote from: D. on 30-05-2011, 15:12:37
Ne želim i ne mislim da ikoga drndam ovde. Dobro, osim Džona.

Pretpostavljam da bi sad trebalo da krenem da kukumavčim Bobanu zbog ugrožavanja i uznemiravanja? Kao što si ti, snažnaglasnaiopasna borkinjo, kukala zbog Bate?  :roll:

Pa dobro. Ja nisam ni prosta, niti te psihički maltretiram, kao neki mene. I samo ti (od milja) vraćam ono što mi serviraš. Zapamti to.

Quote from: Meho Krljic on 30-05-2011, 21:11:37
Sasvim slični mehanizmi se primećuju i izvan fudbalskog miljea u pogledu političkih odluka, bilo vezanih za paradu ponosa bilo vezanih za Mladića ili šta ja znam: želja da se njihov glas posluša ali ne i želja da se učestvuje u zajednici tako da nemaš samo glas da kažeš šta hoćeš nego i obavezu da čuješ šta drugi hoće i prihvatiš odluku donesenu kroz instituciju.

QFT

Meho Krljic

Quote from: Perin on 30-05-2011, 21:23:00
Oi, samo da se ogradim. Mislio sam da povežem ovaj Sonov stav sa drogom sa velikim D, dakle LSD je u rečenici pomenut kao droga u generalnom smislu, a zna se da je Barouz jednako hors, dakle, Son je bio navijač - zna o čemu priča, kao što je Barouz bio na horsu aka zna o čemu priča.

Nadam se da je malo jasnije.

Mislim, ipak mi nastavak rečenice u prethodnom postu počinje sa

"Kad pomenu LSD" i kontam da je zabuna ali, mislih, "kad pomenu drogu", bemliga.

Htedoh da ispadnem vispren i povežem iskustva, da je drugačije kad je neko nešto doživeo, Sin navijače, Barouz drogu, Toma Zdravković kafanski život ili šta već.

ma jasno je bilo i u startu, nego ja malo da mutim vodu.

Poenta je, ako neka grupa tvrdi da ima legitimitet postojanja u društvu a sa druge strane odbija da bude deo ijedne društvene strukture i pritom insistira da se njena filozofija delanja može razumeti samo ako i sami delamo po njoj, to je:

a) jedna dosta nepoštena pregovaračka pozicija

b) jedna tautološki definisana filozofija.

I na jedno i na drugo ljudi imaju pravo, naravno ali dajte da se ne zajebavamo sa idejama kako je to neka vrsta legitimnog društvenog pokreta koji nudi društveno poželjne obrasce. Frustracija nije korisna. Legitimna jeste, ali nije korisna, nikome ne odgovara da se replicira. Što znači da, dok mi nasilnu omladinu možemo da razumemo, iako nismo ona, ne treba da i podstičemo taj obrazac ponašanja ili ga legitmišemo nekakvim impotentnim prebacivanjem odgovornosti za ponašanje punoletnih ljudi na apstraktni "sistem". Sistem ima dovoljno svojih grehova zbog kojih treba da odgovara, ne moramo da mu kačimo i ovo.

Meho Krljic

Quote from: John Reynolds on 30-05-2011, 21:30:38
Meho, uopšte ne sporim to što kažeš, ali postoji i ono što se zove građanska neposlušnost. Navijači se mogu posmatrati kao ekstremni slučaj.

S tim da nisi u pravu što se struktura tiče. Predstavnici navijača sede u odborima klubova i donose s njima zajedničke odluke, ponegde postoji i ozbilja koordinacija, saradnja i tome slično. Nije svuda isto, ali negde jesu inkorporirani. Lično ne vidim zašto bi bili, bar u Srbiji gde su klubovi i FSS ovakvi kakvi jesu, ali tako je.

Postoji i još jedan bitan faktor, a u vezi s prvim pasusom. Postoji i viši stepen, a to je ponašanje slično terorističkim organizacijama, samo u manjem obimu i za sada manje opasnom. Navijači nikad ne spore da zbog različitih dela zaslužuju kazne po trenutnim zakonima i oni su spremni na to. Nikoga nećeš čuti da je tu džabe, da nije zaslužio i tome slično. Raspravlja se o težini kazni u odnosu na neke druge, kao i političkim odlukama poput slučaja Taton. I oficijelne parole su "pravda za..." a ne "sloboda za...". Zbog toga je smešno pročitati ovde da je reč o kukavicama. U pitanju je relativno veliki broj ljudi koji je voljan za neki oblik borbe i spreman da istrpi posledice. Sve je to, naglašavam, haotično, mnogi se interesi, politički i kriminalni, tu prepliću. Ali sve ovo navedeno jeste - značaj.

Pa, mogu se navijači posmatrati kao neposlušni grašani, ali neposlušnost je usmerena ka instituciji, a navijačko delovanje neretko napada samu zajednicu, to je valjda očigledna razlika. Tu je i paralela sa teroristima dobrodošla jer i teroristi jednako u ime ideje (apstraktne) nasrću na civile (konkretne, mada bezimene). Ni jedno društvo ne smatra ovakvo delovanje legitimnim.

A to da navijači prihvataju posledice svoje borbe je baš ono što sam rekao goe: oni smatraju da njihovi postupci imaju širi društveni značaj, da je ideološki ispravno napadati Brisa Tatona ili paradirajuće seksualne manjine jer ono što čine danas odjekuje u večnosti. Dakle, sebi pridaju društveni značaj da donose odluke i izvršavaju ih ali ne preuzimaju uz njih i odgovornost da te odluke legitimišu pred naširom zajednicom i delaju u skladu sa njenim oficijelno izraženim potrebama i prioritetima. Oni su spremni da govore u ime zajednice, ali pravo da to čine nisu nikada dobili čak ni toliko koliko ga je dobio Ivica Dačić.

A to što sede u odborima i skupštinama klubova je baš pokazatelj da ne žele odgovornost jer glatko ignorišu odluke tih tela kada god im se ne dopadaju.

Perin

Pazi, rekoh da se to može podvesti pod psihologiju mase i difuziju odgovornosti. Da li je to legitimni pokret o tome ne bih, ali je svakako društvena pojava. E sad, From je davno zborio o društvu i palamudio o tome da

Čovek da bi bio srećan, mora formirati dobro društvo. Samo normalno društvo dopušta čoveku da ostvari svoje potencijale i, kaže From, moguće je stvoriti takvo društvo. Ali, isto tako kaže, tako društvo nije stvoreno.

Ja bih voleo da verujem u ovo, From je sjajan, ali nije realan. Svaka pojava, subkultura, grupacije će postojati, sad, da li ih treba podvesti pod nešto što je izvod iz društva i nastrojeno na podrivanje istog, ili se te grupacije nasumično formiraju bez nekog određenog cilja i pravila, to ne bih znao.

U svakom slučaju, "Poenta je, ako neka grupa tvrdi da ima legitimitet postojanja u društvu a sa druge strane odbija da bude deo ijedne društvene strukture i pritom insistira da se njena filozofija delanja može razumeti samo ako i sami delamo po njoj" je neka suština sa kojom bih se rado složio, sada, da nisam kazao da je svaka Sonova zlatna :lol:

Možda bi se moglo reći da nijedna grupa, kultura ili subkultura nije loša sve dok ne dira i unazađuje (da li postoji ta reč?) druge grupe i čoveka u celini. E sad, opet se može izvući ovakav argument: a šta je sa ljudima koji žele da budu zveri?

Josephine

Građanska neposlušnost je ovde apstraktni pojam kojim se barata samo rečima...

Tužno se nasmejah na ovo poistovećivanje gn sa nasiljem navijača...

Evo, čak je i policija odradila svoj posao. A dečko je pokazao na koji se način doprinosi društvenoj zajednici:

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/256868/Huligani-su-poceli-da-me-sutiraju-cim-sam-stao-u-odbranu-Roma

Albedo 0

Ja se potpuno slažem, trebali su prebiti ove koji su hapsili Mladića.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: Perin on 30-05-2011, 21:48:00
U svakom slučaju, "Poenta je, ako neka grupa tvrdi da ima legitimitet postojanja u društvu a sa druge strane odbija da bude deo ijedne društvene strukture i pritom insistira da se njena filozofija delanja može razumeti samo ako i sami delamo po njoj" je neka suština sa kojom bih se rado složio, sada, da nisam kazao da je svaka Sonova zlatna :lol:

Ma, nije sramota reći "jeo sam gomna". Evo, ja ću to reći sada i ovde: jeo sam gomna mnogo puta u životu, štaviše, pojedem po neko svakog dana.

Quote from: Perin on 30-05-2011, 21:48:00
Možda bi se moglo reći da nijedna grupa, kultura ili subkultura nije loša sve dok ne dira i unazađuje (da li postoji ta reč?) druge grupe i čoveka u celini. E sad, opet se može izvući ovakav argument: a šta je sa ljudima koji žele da budu zveri?

Ma opet, nije pitanje da li neko želi da bude zver ili ne ume da bude ništa drugo (recimo psihopata koji je naprosto takav i ne postoje hemijski ili terapijski tretmani za njegov poremećaj - ako je to poremećaj a ne svetonazor), pitanje je samo kako društvo tretira pojave koje aktivno delaju protiv vrednosti koje to društvo proklamovano brani. Navijači kao pojava nisu ni najveći problem društva niti mogu da potresu njegovu koheziju na ekonomskom ili socijalnom ili političkom planu. Ali ugrožavaju njegove elemente (ljude, imovinu i proklamovane vrednosti) i legitimno je da se društvo protiv njih bori.

Kao što je jednako legitimno da se bori protiv policije koja prekoračuje ovlašćenja, korumpirana je, ili samo neefikasna. Policija, kao institucionalizovana sila je možda nužno zlo u velikoj zajednici, ali ta zajednica mora da pazi da od tog nužnog zla bude više koristi nego štete, dakle da sila koja se primenjuje bude adekvatna pretnji protiv koje je uperena, da bude javno nadzirana i društveno kontrolisana, da bude pre svega sila iza koje stoji odgovornost. Ako svega toga nema onda je to obična represija i društvo, kao i u slučaju huligana ima obavezu da se protiv toga bori da bi, opet, zaštitilo svoje elemente (ljude, imovinu, proklamovane vrednosti). Sila bez odgovornosti je odlika nezrelosti (osobe ili društva): dete koje poštuje pravila dok mu odgovaraju a koje ih proglašava za nevažeća kada mu više ne odgovaraju - to su huligani, to su korumpirani policajci i to je, recimo odnos prema haškom sudu o kome Bata priča. Ako je sud nelegalno uspostavljen (ja ne znam procedure formiranja ovih tela), Srbija i ostale zemlje Ex-SFRJ su ga legalizovale jer su donele zakone koji ga prihvataju za nadležnu instituciju. On je legalan u okviru naših pravnih sistema.  Da li je nelegitiman, jer 70% građana smatra da Mladića ne treba isporučiti? Možda, ali kako da to znamo? Referendum? Zbog jednog čoveka? Novi izbori za parlament? Zašto kada parlament funkcioniše? Da li su Radikali i DSS-ovci spremni da stave pare tamo gde stavljaju usta i da demonstriraju kako vlast zaista nema legitimnu većinu da upravlja zemljom? Sumnjam, pa nije li baš Koštunica uživao u situaciji u kojoj parlament nije donosio zakone a on vladao uredbama?

Albedo 0

Slobodan Milošević ga je legalizovao u Srbiji. On na međunarodnom nivou još nije legalan.

Drugo, ja sam siguran i da kineski parlament funkcioniše, ali to ga ne čini legitimnim.

SIMERIJANAC

Jebiga,ako ovi klinci rade za Tomu onda rade za dobre pare.
Sa sajta NAŠI 1389.

QuoteСрпски народни покрет НАШИ 1389 обавештава јавност да је у недељу 29. маја у полицијској станици Палилула брутално пребијано и малтретирано 17 приведених особа од чега десет припадника СНП Наши 1389.

Полиција је у Ресавској улици око 18.30 зауставила групу од око стотинак људи углавном активиста СНП Наши 1389 који су ишли на протест подршке Ратку Младићу. После легитимисања утврђено је да 17 лица (десет чланови Наши 1389) немају личне карте или су им истекле и они су приведени у полицијску станицу Палилула у Улици Мије Ковачевића 15 на проверу индентитета.

Одмах по доласку у тзв. Белу кућу, како још називају ту полицијску станицу, на улазним вратима дочекала су их три полицајца који су их ударали по стомаку и грудима док не изгубе ваздух. Тада би их преузимали други полицајци у згради и упитали шта им је, а када би неко рекао да га је ударио његов колега задобио би нови ударац. Када се један од ухапшених пожалио да је имао операцију срца и да не сме да прима ударце у грудни кош командир станице је рекао ,,одлично тебе ћемо онда да шамарамо" и наставило се са батинама.

У тортури која је трајала сат времена укупно је учествовало 15 полицајаца а један од ухапшених је дављен и опасачем. Један од полицајаца батинаша презивао се Прица. Приведени су шамарани, ударани песницама и пендрецима, а затим им је тражено да ставе руке на сто да би онда почело ударање пендрецима по рукама. Психопате у плавом се нису задовољиле само физичком тортуром тако је један од полицајаца ухапшенима постављао питања из биографије Ратка Младића а ако неко не би знао одговор добио би шамар.

Сви ухапшени су пуштени до поноћи али је полицајац који је правио записник одбио да у њега унесе њихове изјаве да су били изложени физичкој тортури у полицијској станици. СНП Наши 1389 ће током недеље пријавити протестни скуп испред полицијске станице Палилула.

Информативна служба СНП НАШИ 1389

pokojni Steva

Slika prva od pre neki dan, mislim da je Španija u pitanju, najmirniji mogući demonstranti, posedali ko krave na asfalt, džandar vuče žensku osobu (40ih godina) pa kad ga ona izignoriše, treska je pendrekom po cevanicama!
Slika druga, Bg, od juče al dobro poznata, 3 Rodoljuba navatali 'jednog' pa ga taslače. Kompletan tretman. Krene džandar, da valjda navata još, pa se vrati i udri, udri, pa opet krene, da se vrati. 3-4 puta tako, iliti, dok snimak nije iscurio.
Fakat, ili biti ovca ili ih pobiti...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

pokojni Steva

...neka fala da mi njihova pomoć treba; jednom sam je hitno tražio, došli su GSPom. Dno pa malo i čeprkano ispod. Štono govorio pokojni mi tast - 'Nesrećni ljudi, imaju dva sina, ne znaš koji je gori. Jedan se propio pa je i krao. Drugi propao načisto... Sad je džandar'.

Što se dične Jeneje tiče, tu niko pemzije nije zaslužio (ups, saće me Scallop sažvaće ko presan rezanac!). Jeste, tenkovi nisu smeli mirovati. Trebali su još pre prvih 'demonokratskih' izbora biti na svim ulicama. Ne 'herojski' i od sramote jurišati u begu, neg zmiji na glavu stati. Neznam odakle tim 'junacima' hrabrosti i obraza pa dižu pemzije dvared mesečno. Ako išta, dokazali su nam da Juge nije trebalo i nesme ponovo biti. Za takve stvari se strelja, sad pa sad! Strelja se i za mnogo manje. A zverski bije za mnogo mnogo više.

Josephine

Vrlo, vrlo skroman. I vrlo plagiran.

Albedo 0

Savajat Erp

И мене то живо занима...иначе, ниси се баш претргао овог пута...

pokojni Steva

Ovog puta? Si ti neki uredni pratilac Batinih predpubertetskih ekscesa?

Josephine

Quote from: Savajat Erp on 31-05-2011, 00:44:39

Upotrebio je čak dve otrcane slike (anegdotu sa Milošem Obrenovićem i Zidanje Skadra) toliko puta rabljene za opis prilika u Srbiji i njenog odnosa sa EU, da ne znam ni odakle da krenem sa citatima autora/ki koji su rekli apsolutno isto, sve sa istom poentom na kraju.

Doduše, retko ko koristi čak dve besomučno korišćene slike u kratkom tekstu, ali zato služi radionica - da se uči pisanje (i originalnost, pri tom).

Osim što je apsolutno lupetanje deo o tome "zašto raja ćuti". Raja može da ćuti i zato što je iscrpljena, oguglala, ravnodušna i stara.

Loni

Lazanski juče u ,,Utisku nedelje'' pet puta na isto toliko različitih načina reče da je Mladiće trebalo da izvrši samoubistvo.

Potpuno sam zbunjen. Odkud kult samoubistva u hrišćanstvu? Meni, koji ne cenim ni Mladića ni hrišćanstvo zgadili su se takvi govori. Mogu misliti hrišćanima.

mac

Ne mora pravo samoubistvo, mogao je i pijan da lovi vepra... Ne, čekaj, to je iz druge priče...

Albedo 0

pa sad, u vojnicima je mjesto zagarantovano u Danteovom Paklu, tako da...

Quote from: D. on 31-05-2011, 00:55:15da ne znam ni odakle da krenem sa citatima autora/ki koji su rekli apsolutno isto, sve sa istom poentom na kraju.

počni od prvog

Savajat Erp

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 31-05-2011, 00:52:39
Ovog puta? Si ti neki uredni pratilac Batinih predpubertetskih ekscesa?

Само повремени...о филмовима углавном.

Quote from: D. on 31-05-2011, 00:55:15
Upotrebio je čak dve otrcane slike (anegdotu sa Milošem Obrenovićem i Zidanje Skadra) toliko puta rabljene za opis prilika u Srbiji i njenog odnosa sa EU, da ne znam ni odakle da krenem sa citatima autora/ki koji su rekli apsolutno isto, sve sa istom poentom na kraju.

Не бих знао, не разбијам се баш од читања таквих ствари...

Quote from: D. on 31-05-2011, 00:55:15
Raja može da ćuti i zato što je iscrpljena, oguglala, ravnodušna i stara.

Додао бих и уморна од свега...

pokojni Steva

A meni se zgadilo korišćenje Utiska nedelje kao repera za išta. Isprazne tlapnje, reda veličine tatinih joj.

Savajat Erp

Quote from: mac on 31-05-2011, 01:06:14
Ne mora pravo samoubistvo, mogao je i pijan da lovi vepra... Ne, čekaj, to je iz druge priče...

:lol:

Albedo 0

Quote from: Savajat Erp on 31-05-2011, 00:44:39

ma dobro, nema tu šta da se kaže, u stvari - tek je počelo...