• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Uhapšen Ratko Mladić?

Started by Alexdelarge, 26-05-2011, 13:20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lord Kufer

Jagger nije rock. Pričaj ti šta hoćeš.
Muškarci rokeri - to je vidljivo samo dok su mladih godina. Ima tu dosta ženskinja.
Ima kvalitetnog popa.
Nažalost, sve u svemu, umetnost, tj. ono što je kvalitetno u muzici, veoma je potisnuto iz društvenih dešavanja.
Ne znam je li to dobro ili loše. Kvalitet ljudi je loš, oni ni ne traže bolje. Ne znaju za bolje jer nikad nisu ni poželeli to bolje.
Podela na muško-žensko mislim da nije adekvatna u ovakvom kontekstu. Pre će biti da muškarci mnogo više od žena vole da eksperimentišu i promišljaju to što rade, a rokenrol je od starta bio dušu dao za eksperimentisanje. On je i dalje dobar za takvu svrhu, mada su ga dosta izdelili na podžanrove, te pank, te metalika te trt te mrt. To se dešava i muškarcima, tako da mislim da je nešto drugo u pitanju a ne prosto polno određenje.

Josephine

omg i vama ("za muškarci vole više da eksperimentišu i promišljaju to što rade")

Milosh

Majko mila, kakvo je samo ovo bulažnjenje, i to kažem ja koji većinu muzike iz tih navodno "muških" žanrova ne slušam, nekako se i dalje nadam da se Lom samo zajebava u većini svojih postova, zaista ne mogu da pojmim da može da postoji osoba koja ovako "razmišlja", glava će mi eksplodirati...

:cry:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Lord Kufer

Muškarci obožavaju da eksperimentišu i kvare postojeći poredak, a žene to nikako ne vole...

Može li ovo da se prebači na neki drugi topik? Recimo na "pank je mrtav" ili slično  :evil:

Josephine

da, ja sam vam sva u poretku i uopšte ne volim da ga kvarim...

Josephine

Ovaj, vi kao da ne pratite dešavanja na forumu u poslednje vreme...  :)

Lord Kufer

Mnogo veliki ovaj forum, ne mogu sve da ispratim...

Father Jape

Ovaj topic ce da implodira od besmisla za 4... 3... 2...
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

Besmisao mu i priliči.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

SIMERIJANAC

Јеботе ове балије и Румуни подјебавају.

QuotePočetak utakmice u Bukureštu između BiH i Rumunije obilježile su provokacije domaćih navijača koji su na tribinama postavili transparent "Free Mladić". Zbog toga su oštro protestvovali bh. igrači i navijači, te je transparent uklonjen. Međutim, provokacije su nastavljene početkom drugog poluvremena.

Na tribinama stadiona Giulesti-Valentin Stancescu tokom utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine navijači Rumunije postavili su transparent "Free Mladić", te skandirali "Srbija, Srbija".

Nakon protesta bh. navijača i igrača transparent je uklonjen, ali nedugo nakon toga ponovo je podignut na tribini na kojoj su bili rumunski navijači.

Tokom drugog poluvremena pojavio se i transparent "Bošnjaci su bez otadžbine", a navijači su počeli skandirati "Cigani, cigani".

Isprovocirani bh. navijači počeli su bacati stolice u teren.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/uklonjen-transparent-free-mladic/58226

Tex Murphy

Prvo Mladić, pa onda pobjeda od TRI nula :-) Nije im bio dan, nikako.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Quote from: Lom on 04-06-2011, 01:08:15
Da se vratim malo na sukob patrijarhat vs ravnopravnost principa,
Johna i D...

Sukob je prisutan svuda, čak i u muzičkim žanrovima.

Tokom 90-tih kao pripadnik antislobine omladine, podržavao sam (bar deklerativno) tvrde žanrove na čelu sam rokenrol (koji se i puštao na mitinzima DS i njima sličnih stranaka). Rok uz rep, metal itd. bili su proglašeni za urbane pravce.

A onda sam razmislio malo dublje i video da nešto ipak ne štima.

REP = 99 % predstavnika te muzike su muškarci
METAL = 99 % muzičara tog žanra muškarci.
PANK = 90 % muški žanr
ROK (što je tvrđi sve je veći procenat muškaraca).

POP I KLASIKA = ravnopravni.

I onda sam shvatio da je forsiranje tzv. urbanih pravaca forsiranje neopatrijarhata na mala vrata.

Potcenjivanje popa i mekog zvuka samo naizgled je potcenjivanje
popa. Iza toga stoji potcenjivanje ženskih principa (pevanje o ljubavi, blagost, nežnost itd).

Od tada svesno više podržavam muzičke žanrove u kome su polovi izjednačeni.
Volim da slušam rep, ali svakom ko mi kaže da valjaju samo rep, metal, pank ili tvrdi rok, reći ću da je skriveni mizogin.
Moraju se podržavati i žene u muzici, a prosečno žensko biće u muzici ne može se naterati da skače po sceni i lupa gitare i ponaša se kao džeger da bi bila priznata.
Moraju se priznati žene u muzici sa energijom, koja im je prirodno data i svako ko je za ravnopravnost polova mora podržati pop (bar deklerativno).

:!: :!: :!: :!: :!:
Genetski četnik

Tex Murphy

Lomi, ti si apsolutni i potpuni car i ako se ikad budeš kandidovao za vladara cijelog svijeta, imaš moj glas!
Genetski četnik

Tex Murphy

Sto mu gromova! Ovo mećem na Fejsbuk, al momentalno.
Genetski četnik

Josephine

Quote from: Harvester on 04-06-2011, 15:32:39
Lomi, ti si apsolutni i potpuni car i ako se ikad budeš kandidovao za vladara cijelog svijeta, imaš moj glas!

ima isti smisao za humor kao i ti, da. tj. nema ga.

mac

Kad slušaš njen govor vidiš da žena čita solidno brzo, pravi pauze na pravim mestima, i da reči akcentira kako i treba. To ne bi mogla da uradi da ne zna engleski, bar na nekom osnovnom nivou. Jedino što joj se može zameriti je da ima "moravski" naglasak. Ja mislim da je ova fora sa papirom obična podvala.

tomat

sumnjivo je ono "sneki, samo ovako pročitaj" i "kraj". možda ne zna engleski, ali nije valjda debil.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Cody

QuoteСнежана Маловић - Министарка

Рођена 10. септембра 1976. године у Београду. Дипломирала на Правном факултету у Београду 1999. године.

Од 1999. до 2001. године радила као адвокатски приправник. Правосудни испит положила 2002. године. Похађа постдипломске студије на Правном факултету у Београду.

Од 2001. до 2002. године радила на пословима заменика секретара Министарства правде и локалне самоуправе, а од 2002. до 2003. године шефа кабинета министра правде и локалне самоуправе.

Функцију генералног секретара Тужилаштва за ратне злочине обављала је од 2004. до 2007. године. Од 2007. до 2008. године била помоћник министра за правосуђе, а потом и државни секретар Министарства правде.

Радила више пројеката из области правосуђа. Била је члан радних група за израду различитих прописа. Учесник је многих семинара и међународних конференција о међународном хуманитарном праву, ратним злочинима у региону, борби против корупције и организованог криминала и о државној управи.

Функцију министра правде обавља од јула 2008. године.

ma nije nista sumnjivo, tesko je biti portparol Idola & Co.

nego je ovo zalosno:

http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-licnosti/48047-Sneki-samo-ovako-proitaj.html

ili ja ne kontam, mozda oni pokusavaju da budu avangardni njuz.net

Josephine

Quote from: mac on 04-06-2011, 22:14:48
Kad slušaš njen govor vidiš da žena čita solidno brzo, pravi pauze na pravim mestima, i da reči akcentira kako i treba. To ne bi mogla da uradi da ne zna engleski, bar na nekom osnovnom nivou. Jedino što joj se može zameriti je da ima "moravski" naglasak. Ja mislim da je ova fora sa papirom obična podvala.

Već je nenadjebiv blam i sam izgovor. Papir ne mora ni da postoji (i ja sumnjam u njegovu verodostojnost).

Quote from: tomat on 04-06-2011, 23:02:52
sumnjivo je ono "sneki, samo ovako pročitaj" i "kraj". možda ne zna engleski, ali nije valjda debil.

Postoje dve mogućnosti (ako je papir verodostojan, i ako izuzmemo mogućnost da ministarka jeste debilka): da su oni koji su ga pisali debili; ili da ministarku smatraju debilkom.

Tex Murphy

Quote from: D. on 04-06-2011, 21:43:28
Quote from: Harvester on 04-06-2011, 15:32:39

ima isti smisao za humor kao i ti, da. tj. nema ga.

Šta, imaš master i iz humora?
Genetski četnik

Josephine

Imam. Pokloniću ti diplomu, da ga imaš i ti.

Tex Murphy

Ali onda ga ti više nećeš imati i šta ćemo onda? Ostaćemo bez tvojih visprenih i duhovitih dosjetki.
Genetski četnik

Josephine

SIMERIJANAC

Kažu da će na dnu sledećeg papirića pisati:
-Sneki,kad pročitaš ovu poruku zgužvaj papirić i pojedi ga da ukloniš dokaz da ti se dušmani ne bi opet podsmevali.

Josephine

Hobit

Quote from: D. on 05-06-2011, 04:27:00
xrofl  xcheers

..ovo poslednji

A između...... :(

Svaku temu zaserete
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Josephine

To se zove hrvoengleski.

džin tonik

varvarin

Quote from: Lord Kufer on 05-06-2011, 22:55:31
Čedomir Jovanović: Republika Srpska je nastala na zločinu Ratka Mladića

Čedu Jovanovića treba dati nekim veseljacima iz RS, na par sati...

Hobit

džin tonik

Quote from: varvarin on 06-06-2011, 10:12:39Čedu Jovanovića treba dati nekim veseljacima iz RS, na par sati...

zasto? pa svi znaju kako je nastala rs. covjek se izlajao. desi se.

Hobit

Nije se izlajao
Čovek je samo rekao ono što većina misli

I država Hrvatska je nastala na zločinima Tuđmanovog Gotovine, Merčepa, Špegelja... i država Slovenija je nastala na zločinima Janezovih ''teritorijalaca''...
Jedino Srbija još ''nastaje''
I, nikako da ''nastane''

džin tonik

a? opet relativizacija... uvijek isto kod vas srba. hrvatska postoji vec 13 stoljeca i cesto se branila od kojekakvih jebivjetara.
a takozvana republika srbska definitivno je umjetna genocidna tvorevina. djete milosevica, mladica i onih zemalja koje im dase potporu. pogledam stare zemljopisne karte i ne nalazim nikakvu republiku srbsku. bosna, hrvatska, osmansko carstvo, ali nema republike srbske.
zato je opet i ukidaju. nema proslost, nema buducnost.

Hobit

Ma kurac ''13 stoljeća''
Uvek ste ga nekom pušili, a to što ste imali neke Jelačiće, Tomislave i raznorazne kraljeve koji su vladali po 15 minuta, jebeš to...

Anomander Rejk

Ko je ukida ? Vidiš da postoji, i Eštonova joj dolazi na noge  xcheers.
RS je garantovana međunarodnim sporazumom, i Ustavom BIH, plus što Zapad neće Bosnu sa isključivo bošnjačkom strukturom, tako da joj je budućnost stabilna.
A Čedo može da laje na mesec, ako baš nema pametnija posla.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Hobit

Jeste, Rejk
Keti dolazi da vam donese darove....   :x

džin tonik

a zasto se ne zvase srbija?

Lord Kufer

Srbi su uvek imali i sada imaju nekoliko država. Bosna, Duklja (Zeta) Raška, Srbija. Danas su to Crna Gora, Srbija, Republika Srpska i verovatno još poneka, mada će mnogi osporavati.
U čemu je problem?
Od kad su to Dalmatinci Hrvati? Od prekjuče? Dobar deo Dalmacije je nekad bio srpska zemlja.
Ti ne bi razumeo tri reči na Visu ili Braču.
Kad me je jedan dečko na Dugom Otoku pitao jesam li ja ličitelac, razumeo sam ga odlično.

džin tonik

dalmacija bijase rimska provincija. odatle naziv. prije ca. 2000 godina. i tako dok je nisu naselili hrvati. pa to je najosnovnije gradivo.
da je u bosni, dalmaciji... ikad bilo srba, vec bi oni to prozvali srbijom. kao sto pokusavaju sa takozvanom republikom srbskom odakle su protjerali nekoliko stotina tisuca hrvata, a bosnjake izgenocidirali.

varvarin

Jel se ono Tvrtko I potpisivao kao ...kralj Srba i Bosanaca...
I krunisao se u Mileševi ???
(Zorbo, znaš gde je Mileševa?)

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%91%D0%B0%D0%BD_%D0%A2%D0%B2%D1%80%D1%82%D0%BA%D0%BE
"...Zbog toga se Tvrtko u jesen 1377. godine (najverovatnije na Mitrovdan) krunisao dvostrukim(sugubim) vencem za kralja Srba, Bosne, Primorja i Zapadnih strana u manastiru Mileševa u kome su počivale mošti svetog Save, osnivača Srpske pravoslavne crkve..."

A gde su tu Hrvati ???  :)

pokojni Steva

Uf, sad mi lakše, niko ne pominje Vojvodinu.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?