• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Uhapšen Ratko Mladić?

Started by Alexdelarge, 26-05-2011, 13:20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Savajat Erp

Не мислим ја на децу, за њих је добро да играју тенис или шта већ, говорим о маторим коњима, отварањима тениских терена напречац, наплаћивањем играња и сл.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

pokojni Steva

Ja se još uvek kikoćem na decu sa peglama :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Anomander Rejk

Đoković jeste dobar uzor- sve je postigao radom, trudom, zalaganjem, odricanjem- nije krao, ubijao, itd.
Taj cirkus oko njega je neizbežan, zemlja je mala i svi bi da se ogrebu za deo slave.
Posebno tzv. javne ličnosti. Ne smeta mi toliko sve to, kontam da su ljudi željni uspeha, sreće, radosti-Novak im je to omogućio, pa ako se malo i pretera, bože moj.
Sinoćnja proslava mi je bila ok, jedino mi je na nerve išao Ivan Ivanović , jbte čovek je poklopac svakom loncu, svuda se gura, one budale iz hrvatske stranke samo su mu pogurale popularnost. Moš mislit, vređo Svetog Oca i Hrvatsku, jaka stvar, pa kod nas su patrijarhu crtali pišu i vređali Srbiju najstrašnije, pa niko nije zabranio dotični
portal.
Tajno pišem zbirke po kućama...

pokojni Steva

Dečaci imaju piška a devojčice pišu :-)

Суба

Синоћна прослава је била у складу са нашом неуравнотеженом природом, али то смо ми. Данас није лако бити ни декларативна Србенда, камоли прослављати нас по свету. Што се мене тиче, Нолета могу да повуку за екстремитет. То што је прослава прешла у хистерију није одговорност Ђоковића.

Father Jape

Pa nismo mi krivi sto vise nema Tita i sleta, pa narod mora da ceka da neko postane prvak u nekom sportu.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Суба

Хе-хе, тако нешто.

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 05-07-2011, 10:51:22
Pa nismo mi krivi sto vise nema Tita i sleta, pa narod mora da ceka da neko postane prvak u nekom sportu.

Pa ko je kriv ako nismo mi? Slovenci?

CorwinM

Da! Slovenački doktori!
There are no desperate situations, there are only desperate people.

Meho Krljic

Oni su i slet upropastili kao instituciju. Mislim, ne doktori nego slovenački političari... Ja sam trenirao za učešće na poslednjem sletu ali me je život odveo na drugu stranu (naime pod hiruršku burgiju).  :lol:

mac

To su bili slovenački spin doktori.

lilit

kad smo već kod šrinkova :lol:, da li to što me nerviraju slovenci koji imaju potrebu da pričaju srpski kad god me sretnu (za razliku od 1989. kad u sloveniji nisam mogla pronaći nijednog   :mrgreen:) implicira da sa starenjem postajem über nacionalista?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Tex Murphy

Quoteda li to što me nerviraju slovenci implicira da sa starenjem postajem über nacionalista?

Sve zavisi od toga da li te, i u kojoj mjeri, nerviraju i Hrvati i Muslimani.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

CorwinM

I, ne daj bože, Crnogorci.
There are no desperate situations, there are only desperate people.

Stipan

A zašto bi nekog nerviralo nedostajuće oko u glavi?  :roll:

pokojni Steva

Ej, mene još bole vugla od onog Nikšićkog.

Albedo 0

Ђорђе Вукадиновић
У добру се не понеси, у злу не понизи

Плени Ђоковићев здрави, ненаметљиви патриотизам, који не вришти и не провоцира

Да ли се сећате оних агресивних и квазимотивишућих спотова с почетка прошле деценије када смо, на сличан начин као данас Нолетом, били колективно опчињени успесима наших кошаркаша?,,Европо настави да тренираш – европско првенство се одржава сваке две године" (,,Нека ти се придружи и остатак планете".) ,,Добродошли у земљу кошарке" итд. Још увек ме обузме стид када се сетим тог хвалисања и епског лупетања о ,,Србима који се рађају са кошаркашком лоптом у генима". Нећу да кажем да је само то бахато понашање био разлог оног тешког кошаркашког сурвавања које је ускоро уследило, када нас годинама нигде није било.

Надам се да је јасно због чега баш сада подсећам на ове неславне епизоде из наше славне кошаркашке традиције. И надам се да је јасно да то говорим због актуелне националне еуфорије поводом вансеријског успеха Новака Ђоковића,али и да при томе на уму имам неке много важније и озбиљније ствари.

Драго ми је због Новака, као и због свих оних младих (а богме и старијих) који су спонтано похрлили на улице српских градова да искористе прилику за мало демонстрирањанационалног и колективног радовања. При том, Ноле није само одличан ударач тениске лоптице него је очигледно фин и пристојан момак, са здравим ставом према животу, слави, победама и поразима. Од њега бисмо много и многи могли научити понешто и о односу према држави, нацији, духовности и традицији. Имао је и он разлога да буде незадовољан и да се – попут многих – пита ,,шта је то ова држава учинила за мене", да узме неки атрактивнији пасош и да ,,запали одавде". Могао је, али није. Вероватно би и тада био веома добар играч и шампион. Али готово сигурно не оволики колики је постао. И мислим да је тога негде и он сам свестан.

Плени његов здрави, ненаметљиви патриотизам, који не вришти и не провоцира, као и његово искрено родољубље, без патетике, које у тренуцима највећег славља и личног тријумфа нађе начина да у стандардну тениску мантру приликом проглашења победника и набрајања израза захвалности организатору, породици, публици, спонзорима и волонтерима дискретно убаци и ,,моји навијачи", ,,моја земља", ,,мој народ". Као што рекох, то је знатно више него што је уобичајено за прилике и праксу у том прилично монденском и анационалном спорту какав је тенис, али и за нијансу мање него што би можда неки у Србији волели да чују. Дакле, таман.

Али страшно је занимљиво и веома поучно што чак и тај и такав Новак – не улазим у тениске укусе, сервисе, волеје, бекенде и форхенде – дакле, што је чак и тај и такав Ђоковић, наглашено симпатичан, духовит, дружељубив, отворен и спреман за шалу на свој и туђи рачун, веома често суочен са врло нетипичним и ,,нетениским" изливима антипатије и анимозитета. Да је у питању фудбалска публика, па и да разумемо. Као и то да су у питању само локална унутарбалканска (српско-хрватска) разрачунавања, као што се у последње време редовно дешава на турниру у Мелбурну. Али како другачије сем ванспортским разлозима и негативним стереотипима разумети готово непријатељски и примитиван третман Ђоковића од стране доброг дела публике у Њујорку на отвореном првенству САД?

Наши дужебрижнички медији су то пре неколико година неуверљиво покушали објаснити тиме што је Ноле елиминисао њиховог домаћег фаворита Ендија Родика. Али како онда схватити да публика у Вимблдону тако наглашено навија за некога ко је непосредно пре тога избацио Мареја, најбољег британског играча и Нолетовог одличног пријатеља?

Не треба се заваравати. Пажљивији посматрачи су то могли да примете у претходних неколико година и, уз часне изузетке, то се понавља такорећи из турнира у турнир. Из различитих разлога, међутим, ни Новак ни наши медији то не потенцирају и о томе не желе много да говоре. Ноле, разумљиво, зато да не би ,,доливао уље на ватру". А српски медији вероватно зато да би се од овдашње јавности што више прикрило какво је стварно мишљење тамошње јавности и елите о Србији и Србима и колико су деценијски напори српских власти да у том погледу нешто промене били јалови и јадни.

Дакле, пошто је Ноле готово беспрекоран (искрено говорећи, мени једино није симпатично оно стењање, али времена су се променила и то – изузев Федерера – сада упражњавају практично сви водећи тенисери), очито је да највећи део анимозитета са којим се Ђоковић суочава долази из негативног односа не према њему лично него према његовом пореклу и земљи из које потиче. И које се не одриче.

Треба већ једном схватити да крст који нам је као народу и држави натоварен током последње две деценије нећемо лако скинути. То ,,поправљање имиџа у свету" (при чему се под ,,светом" увек мисли и подразумева првенствено ,,запад"), које као да је себи опсесивно и мазохистички у задатак ставила актуелна српска власт нећемо постићи никаквим резолуцијама и извињењима, нити изручењима комплетног државног и војног врха – па чак ни бриљантним успесима Новака Ђоковића, ватерполиста, кошаркаша и других спортиста. А још мање, односно теже ће се та стигма скинути снисходљивошћу према креаторима таквих стереотипа и одрицањем од себе и својих интереса.

Зато увек треба радити свој посао најбоље што се може у датим околностима и, истовремено, ни због каквог ,,света" не одустајати од онога што јесмо, чему стремимо и што су нам легитимни интереси. Можда због тога на крају нећемо бити више вољени него што јесмо. Али ће нас свакако више поштовати. Као што данас – волели га или не – и у Њујорку и у Лондону морају поштовати Нолета.

Tex Murphy

QuoteМожда због тога на крају нећемо бити више вољени него што јесмо. Али ће нас свакако више поштовати.

Heh heh, ovako nekako je svojevremeno Ronald Regan odbrusio Džimiju Karteru :-)
Genetski četnik

Boban

Juče mi priča čovek, bivše vojno lice, da je Mladić pre naimenovanja u Knin bio u Skoplju, major Mladić kako su ga tada zvali i da je kasarna slavila tri dana kada je ta budaletina otišla. Na prvoj smotri u Kninu, Vuk Drašković pošalje "srpsku gardu" da prisustvuje tome; u četničkim uniformama i sa kokardama i onako postrojene, Mladić im priđe i pobaca te kape s psovkama otprilike: "Vi ste sramota za samoupravni socijalizam!"
Još jedna cigla u zidu u prilog toga da je Milošević kao komunista hteo da ustoliči socijalizam u onom najgorem rusko-brežnjevačkom obliku i da je birao na početku ljude opčinjene tom idejom.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Tex Murphy

Vuk Drašković? Onaj što je radio kao cenzor za Tita? :!:
Genetski četnik

Boban

Da, ali početak kraja Jugoslavije je intervju sa Vukom Draškovićem koji je objavljen u Startu.

Джон Рейнольдс

Taj intervju je bio pre Ustava iz 1974?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

Sve što je Boban rekao je tačno, ali treba naglasiti da su u svim kasarnama nazivali budaletinom onog koji je actually radio svoj posao, što je drugima smetalo jer su morali na dnevno trčanje, postrojavanje, vojne vježbe i slične VOJNE poslove, a njima su se ipak radije puštali stomaci i pilo pivo.

Mladić jeste bio komunjara a onda ''preporođeni patrijota'', nije čak ni neki vojni strateg, jedino što je imao su muda i kratak fitilj, a te Čokalije ni to nisu imale. Rekoh već jednom, na početku rata su čak slali neke oficire sa juga Srbije i Makedonije na front u Knin, pa su cmizdrili i srali u gaće, a ovamo kao profesionalni vojnici koji nađoše Mladića da nazivaju budaletinom.

Zato smo i izgubili rat.

pokojni Steva

Izgubili ste rat? Kad to?

Stipan

Albedo 0

Džaba smo ga mi dobijali na terenu kad su ga u Beogradu junački prodali za par miliončića pomoći.

pokojni Steva

To ono kad si igro četvorku (dole) u gluhom glamočkom? Mogli ste da uvatite samo babu za jaja da vam Beograd nije slao keš. Što ste tako lako prhnuli u čabar '95.? Pomanjkanje samopouzdanja? Kozojepci.

Albedo 0

Jeste, vi ste slali keš...

1,3 miliona Srba se borilo protiv 2,5 miliona muslimana, 4,5 miliona Hrvata i NATO snaga koje su nas bombardovale.

Hvala vam za keš.

pokojni Steva

Zaboravio si one horde Marsovaca, mater im. Ti su vas baš istamburali.

džin tonik

Quote from: БATA ЖИВОТИЊА on 02-09-2011, 13:51:49... Zato smo i izgubili rat.

izgubili ste rat jer kao vojnici ne vrijedite ni pisljiva boba. pih, imati onoliko oruzje od "jna" i tako se usrati na prvi pucanj...
mislili srbi kad zataknu kokardu na kapu svi ce se razbjezati, kad ono traktorijada. :lol:
pa ima hrvata koji vas jedva cekaju da malo popricate o junactvu.

mac

džin tonik

ti mace nisi nista razumio. srbi su mislili dobiti rat onako kao sto su navikli dobijati ratove, t.j. pustiti vijest na tv-u, radiju i novinama, mozda napisati i koju knjigu: dobili smo rat! oslobodili smo hrvatsku od hrvata!
e pa tako pustise vijest, srbski junaci sjedose na tenk te se lijepo opusteno otputise u pljacku, kad ono, tamo se puca! e, puca! zamisli, pucalo se po srbima! a oni nisu dosli da se puca po njima. nisu to tako zamislili.

Džek

Quote from: đubrivoje on 02-09-2011, 17:59:16
Quote from: БATA ЖИВОТИЊА on 02-09-2011, 13:51:49... Zato smo i izgubili rat.

izgubili ste rat jer kao vojnici ne vrijedite ni pisljiva boba. pih, imati onoliko oruzje od "jna" i tako se usrati na prvi pucanj...
mislili srbi kad zataknu kokardu na kapu svi ce se razbjezati, kad ono traktorijada. :lol:
pa ima hrvata koji vas jedva cekaju da malo popricate o junactvu.

Šta, mami opet presolila juhicu ili wiener šnicl bi žilav?
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

džin tonik

dzece, nisi u toku, ovaj mjesec se ignoriraju moji komentari. jedino mac pomalo popusta.

Boban

ma niko te ne ignoriše, nego ti ko pokvarena ploča, stalno isto...

Stipan

Ignoriše, ignoriše.... Teši te to Boban, simpatičan si mu.

džin tonik

dzece, ne vjeruj bobanu. upropastit ces plan!

Boban

A što bi te ignorisali; pa samo slabići i bezveznjaci žele da se nadmudruju sa nejakima i istomišljenicima.

Meho Krljic

Ovde možete gledati čitanje presude u direktnom prenosu:

https://www.pscp.tv/trtworld/1vOxwNpvobdJB?t=99

A, evo kako stvari za sada izgledaju:

Hag: Nema dokaza da je cilj zločinačkog poduhvata bio genocid

scallop

Meni je svejedno. Hag je tabloidna institucija.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

akhnaton

Za one zainteresovane, osudili su ga na doživotnu. Sud jeste tabloidni, kao i uostalom sve u poslednjih  skoro 4 decenije, ali da je zaslužio i više, jeste.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Аксентије Новаковић

Да, да, заслужио је и више јер није дозволио нов србоцид.
Рука правде ће стићи оне који су га испоручили хашком казамату.
Што се тиче педерског судије алфонс орија, о њему је већ све речено...

T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Truba

kukavica i zloĆinac

kad pokažete jedan srbijanski grad kojeg su hrvatski generali držali u blokadi, a plaćao ih je zagreb, i okruženju možemo nastaviti priče
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Scordisk

ne bih sada da se ubacujem preko reda, ali zar zagreb ne plaća svoje generale?  :shock:

Truba

placa ali ne da genocidisu sabac nis i pancevo
kao sto je beograd placao za vukovar sarajevo skabrnju bihac gorazde prijedor sanski most zepu srebrenicu kotor varos
zato ste i bili pod sankcijama
smanjiti citanje komunisticke propagande i gledanje kusturice
i uzeti kalkulator u ruke i sabrati opkoljene i ociscene gradove 1991-1995

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

scallop

Evo ja ću da dam primer: hrvatski general Kadijević je opsedao srpski grad Vukovar. Plaćala ga je SFRJ, a ne Beograd.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Truba

Scordisk

Pa jes, vala, labude, Hrvati su i poznati po tome sto ne bi nikada nikoga izgenocidisali ako im se ukaze prilika

scallop

I moj deda Milan Pejnović iz Smiljana, a i moja baba Jozefina iz Vukovara.