• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

POLITIKIN ZABAVNIK

Started by Boban, 08-11-2003, 20:00:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mac

A ceo ovaj cirkus je i nastao zato što je Zabavnik/Urednik sa "da" odgovorio na jedan mejl. Bolje da i na taj nisu odgovorili. To im je za nauk :)

Slobodna

Taj i takav odgovor je skandalozan za one koji su normalni i zdravi i za one koji su svesni ugleda Politikinog Zabavnika. Jedna takva nekompetentna i nepismena osoba (ne zna da napiše mejl sa uvodom i pozdravom) nema šta da traži na mestu urednika Zabavnika.

To im je za nauk, da. A za nauk im je i to što su objavili lošu priču, umesto da potraže kvalitetniju javno, konkursom ili pozivom.

džin tonik

svaki profesionalac mora znati da se odgovara tek na fejsbuku/tviteru novim potencijalnim ljubavnicima kako se istrosi koji od starih ili dr andreju agasiju u izravnoj komunikaciji. ponasate se kao djeca...

Meho Krljic

Quote from: Slobodna on 09-10-2015, 15:20:37
A rekla bih da si ovde ti, Meho, u najvećem sukobu interesa. Amater, a poštovan i toliko zastupljen. Naravno da ćeš da braniš sistem.

Meni se čini da sam poštovan jedino na ime toga što sam pristojan i ne svađam se sa ljudima, a i to se ponekad naruši. Što se zastupljenosti tiče: ja nikada nikome nisam slao nenaručene radove, niti sam se ikada javljao na konkurse, uvek i isključivo sam objavljivan tako što mi je eksplicitno traženo da nešto napišem, a na osnovu nekog mog minulog rada, prvo po fanzinima/ blogovima/ forumima a kasnije po profesionalnim publikacijama. Mene su moji urednici uglavnom angažovali jer sam bio u stanju da napišem tekst u uglavnom zadatom roku uglavnom na zadatu temu, manje-više u okviru broja karaktera koji mi je dodeljen i jer sam na komentare i predloge za izmene odgovarao brzo i načelno stopostotno pozitivno. Dakle, pre bih rekao da sam ja neko koga sistem želi nego što meni treba sistem. Uostalom, odavno više ništa ne pišem niti objavljujem.

Nightflier

Elem, da se nadovežem na ono što sam odgovorio Mehi.

Moje iskustvo sa Zabavnikom je prilično skromno. Najpre su mi naručili teorijski tekst, koji sam morao da proširujem, pa da skraćujem, pa sam razmenio nekoliko mejlova sa tri osobe dok to nisam udesio tako da im odgovara. Taj tekst je objavljen u takvom obliku u Zabavniku, a na blogu sam objavio integralnu verziju - za koju mislim da je bolja. Tada sam potpisao nekakav ugovor (i dobio honorar) i rekli su mi da je praksa da kada potpišeš ugovor s njima (pošto se potpisuje na nekakav vremenski rok), postaješ praktično njihov stalni saradnik, pa te zovu po potrebi.

Prošlo je neko vreme a da me nisu zvali, premda se ja istini za volju nisam mnogo ni gurao, pošto mi je cela avantura oko pisanja onog teksta oduzela previše vremena i napora za moj ukus, a ja sam lenj čovek.

Jedno čini mi se dve godine, ako ne i više, po objavljivanju tog teksta (o vampirima u "ženskoj" književnosti), tražili su od mene priču. Nemam pojma iz kog razloga (da li im je zafalilo teksta za broj, da li su mislili da baš tada treba da objave neku priču; pojma nemam). Seo sam i napisao "Mati" više zbog toga što se Zabavnik ne odbija, ma šta ja mislio o njegovoj uređivačkoj politici, nego zbog ikakvih drugih razloga i tu priču su objavili ekspresno, čak preskačući redosled nekih drugih tekstova i Bob je morao da je ilustruje navrat-nanos, ako dobro pamtim. U toj žurbi čak su objavili i pogrešnu ilustraciju. Za tu priču nisam dobio honorar :)

Neko vreme kasnije, dobijem ideju za takođe bajkovitu priču, samo što sam ovoga puta hteo da pobegnem od nacionalne tematike ali da se zadržim na terenu naših bajki, možda izmešanih sa savremenom fantazijom, nešto u Gejmanovom maniru. Sednem ja i napišem priču, pošaljem Zabavniku. Nikada ne dobijem odgovor na taj mejl. Dakle, iako sam pre toga dva puta bio objavljen u Zabavniku, a jednom dobio i naslovnu stranu, nisu našli za shodno ni da mi odbiju priču koju nisu naručili. Samo su me ignorisali.

Naravno, nema ljutnje :)

Ove događaje opisujem pre svega da bi nekome kome je zaista stalo do toga da se probije kao pisac bilo jasno kako odokativno funkcioniše makar taj segment tržišta.

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Meho Krljic

Koristan dodatak ovom topiku, rekao bih  :lol: :lol: :lol:

Takođe, ne mogu da izdržim da ne primetim kako je meni baš aprijatno da se nepotizam i ovaj sav vitriol dovode u vezu sa baš Pavlom koji je vanredno fina osoba, nikakav laktaroš i koji je makar toliko puta demonstrirao da sve upućene komentare i kritike na svoje pisanje pošteno razmatra.

džin tonik

stvar osobne percepcije. ono sto jednom sretoh zelica, na mene ostavise dojam umisljenog i bahatog covjeka.
no to nema trunke veze s

a) slabom pricom
b) nedostatkom najelementarnije kulture u komunikaciji u pz-a

Meho Krljic

Ja sam ga sreo mnogo puta i nikada nije deovao ni umišljeno ni bahato, naprotiv, on je jedan od ljudi kod kojih sam primetio da solidno pod kontrolom drže narcisoidne impulse. Kada sam mu menjao tekstove i sugerisao šta da sam promeni nikada nije reagovao ljuto ili uvređeno, na kritike svog drugog rada reagovao je uvek sa razumevanjem i bez egotripovanja.

džin tonik

ti si meho klasa, ja marginalac. cuj, vidi se s mjeseca koliko si istrajno izokretao pricu u navodno povrijedjenu sujetu nearfirmiranog autora, dok pisemo o desetom.

Meho Krljic

Pa, zato što to deseto nema veze s mozgom. A ti si ionako ovde samo da mutiš vodu.  :lol:

džin tonik

mda, nema veze s mozgom, ima s kurcom, kazem ja, ostvarena gospodja na funkciji...

Slobodna

Pa kažem ja, umreženi šljam. Nema vrata, nema kanala osim ako nisi u njihovom jatu. A prave se da su neki borci za pravdu, demokratiju itd. Zgad.

Slobodna

Quote from: Meho Krljic on 09-10-2015, 16:05:29
Pa, zato što to deseto nema veze s mozgom.

Ima veze sa mozgom, samo ne sa tvojim. I kada je već tako, ne vidim razlog da se mešaš, osim da braniš sistem koji ti odgovara, jer su njegova vrata širom otvorena za umrežene amatere.

Slobodna

Quote from: Nightflier on 09-10-2015, 15:40:39
Moje iskustvo sa Zabavnikom je prilično skromno.

I sigurno nema veze sa BoBom.

QuoteNajpre su mi naručili teorijski tekst

Ah, kako ti i ne bi naručili, pa ti si poznati i priznati teoretičar na ovim prostorima. Svako te se uvek seti.

Meho Krljic

Quote from: Slobodna on 09-10-2015, 16:30:23
Quote from: Meho Krljic on 09-10-2015, 16:05:29
Pa, zato što to deseto nema veze s mozgom.

Ima veze sa mozgom, samo ne sa tvojim. I kada je već tako, ne vidim razlog da se mešaš, osim da braniš sistem koji ti odgovara, jer su njegova vrata širom otvorena za umrežene amatere.

Mešam se jer se 1) indirektno napada Pavle pa ga treba malko odbraniti; 2) direktno napada Skalop, pa treba ukazati da to nije na mestu; 3) priča o nekakvoj omerti koja ne dopušta neafirmisanim piscima da budu objavljeni u publikaciji koja izlazi 76 godina, rentuje se protiv umreženog šljama iako za to nema nikakvog dokaza i zapravo bi se reklo da se radi o normalnom funkcionisanju jedne publikacije.

Pritom, naravno da je moguće da je urednik u Zabavniku loš i da je Pavlova priča loša. Ali dizati bunu zato što neko navodno dobrim a neafirmisanim piscima zabranjuje pristup Zabavniku a pušta Pavla u isti je potpuni apsurd. Pavle je prirodan poslovni partner takvoj publikaciji a nepoznati autor koji sam šalje nenaručen tekst je prirodno ignorisan. Je li to pravično u nekom najširem smislu? Verovatno ne, ali publikacije uglavnom tako funkcionišu, svuda, i to nema veze sa nepotizmom na našoj sceni.

Slobodna

Ah, znači tako ti mirno spavaš noću? Ubeđuješ sebe da zla verovatno ima, ali da je svuda tako, da ti to ne možeš da menjaš i da tako sve funkcioniše? Dobro.

Nećemo, pri tom, uzeti u obzir to što je i odbrana prijatelja u neku ruku nepotizam, te njega treba da brani neko objektivan i ko ga ne poznaje, jer dok prijatelje brane prijatelji, teza o umreženom šljamu itetako stoji.

angel011

Ako je ta priča naručena, teško da ju je Zabavnik naručivao, pošto se prvo pojavila ovde: http://www.carobnaknjiga.rs/almanah-2
We're all mad here.

Meho Krljic

Ja uopšte ne spavam mirno noću, ali to nema mnogo veze sa Politikinim Zabavnikom (više sa mačkama).

E, sad, kad pričamo o "zlu", ima zla koje je Zlo, dakle, posledica namernog ponašanja određene osobe ili grupe ljudi na neki način tako da se nekm drugom svesno naudi, i ima zla koje je naprosto zlo, i proističe iz recimo ograničenih resursa na raspolaganju. Kad država odredi granicu tretmana koje pokriva obavezno zdravstveno osiguranje na tretmane koji koštaju manje od toliko i toliko para, to je zlo sa malim z jer je proisteklo iz okolnosti i procenjeno da se time, iako se nepravično izostavljaju osobe kojima su potrebni veoma skupi tretmani, značajno većem broju osoba pravično daje usluga nego što ih ispada iz obuhvata. I to je i dalje i zlo i nepravično jer je potpuno arbitrarno i ne može se braniti sa stanovišta ideala pravičnosti. Ali nije zlo sa velikim Z jer se ne arbitrira na osnovu rase, pola, roda, nacije itd.

Dakle, mnenja sam da se uredničke prakse mogu nazvati u najgorem slučaju zlom sa malim z. Možda se tako ogrešiš o dobrog a neafirmisanog autora, ali statistički verovatnoća da pogrešiš ako radiš sa mahom afirmisanim autorima kod kojih znaš šta da očekuješ je manja nego ako otvoriš vratnice i svakom kome padne na pamet da ti šalje nenaručene radove posvetiš vreme da rad pročitaš, komentarieš i njemu vratiš. Publikacije koje ovako i funkcionišu - Buzzfeed, recimo, Slashdot, recimo - ne mogu da se pohvale velikim kvalitetom radova koje objavljuju i rade tako jer ne plaćaju autore.

Nazvati odbranu prijatelja nepotizmom je netačno (možda je kronizam u pitanju u najgorem slučaju) plus previđa da ja Pavla branim ne kao autora dotične priče - koju nisam pročitao - nego kao nekog ko je uzet za ogledni primer nepotizma, dakle autora koji dobija priliku da bude objavljen nevezano za demonstrirani kvalitet. Pavle je autor koji je u prošlosti demonstrirao kvalitet, ponaša se profesionalno u procesu publikovanja i naprosto je netačno i nefer uzimati ga za primer nekoga koga se objavljuje samo zato što je nečiji sestrić/ daidža/ kum.

Slobodna

Ne čitam tvoje postove, Meho. Mute vodu, priču nisi pročitao, niko te ovde nije prozvao ni pozvao, a svi protagonisti su ti prijatelji.

Boban

Quote from: - on 09-10-2015, 13:23:35
Quote from: scallop on 09-10-2015, 13:15:33
Znam. Samo sam podsetio da fine osobe kao što si ti, Zosko, pa, evo i Linkin, čas posla zagade neki topik.

pa da, ne moze covjek ostaviti ni dva komentara na bilo kojoj temi bez da se ti ekspresno pojavis i zasmrdis. ali navikli smo...

zosko za ovo (i sve ostalo, naravno) dva dana odmora za tebe od foruma ZS.

Za Slobodnu uobičajeno...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Slobodna

Naravno. Umreženost rules!

Meho Krljic

Quote from: Slobodna on 09-10-2015, 17:15:34
Ne čitam tvoje postove, Meho. Mute vodu, priču nisi pročitao, niko te ovde nije prozvao ni pozvao, a svi protagonisti su ti prijatelji.

Meni je, naravno žao što ih ne čitaš, ali opet, kako ja to uvek ponekad kažem: važno je da ih čita tiha većina koja prati našu raspravu.

mac

Sve što radimo samo zbog njih radimo.

scallop

Bobane, da li bi mogao da Zoska čuvaš na nekom bezbednijem mestu dok ne dobijem infarkt, crknem, zaboravim koliko mi je vređao ženu i slično. Ukoliko ne možeš moraću da pribegnem neprijatnim komentarima. xfrog
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Pavle

Javiše mi za ovu diskusiju, i sa pažnjom sam je pročitao... i odmah da kažem, izuzetno mi je drago da jedna SF priča izaziva ovoliko komentara, kakvi god oni bili.

Da razjasnimo još štošta, priča u pitanju nije bila naručena kao takva ali jesam bio u prilici da mi se priče potražuju za Zabavnik, i od dve poslate ova je odabrana (iako je meni ona druga bila bolja).

Da li je ona dobra ili ne (a već je dva puta objavljena) nije na meni da kažem, a voleo bih da se makar malo komentarisala kao kjniževno delo, a ne kao primer nekakvog izmišljenog nepotizma.

Jpš da dodam da je Meho zaista meni bio najbolji urednik, jer me je kroz svoje komentare učio da budem bolji kritičar i to sam i postao uveliko zahvaljujući njemu, pa tako pokušavam da budem bolji pisac na osnovu komentara kompetentnih ljudi.

Meni je bila zaista čast da se pojavim u Zabavniku, posle toliko godina i žao mi je što to nekome toliko smeta. A čitaćemo se i u Politici uskoro, naručili su mi novu priču...  :wink:
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Scordisk

Koliko prašine se na kraju diglo oko jedne priče i jednog Zabavnika:D Ipak, interesantno je ovo što je Meho rekao, a pogotovo i što je Flajer ispričao. Možda je urednica Zabavnika mogla da napiše jedan mejl u stilu "Poštovani, hvala na priči ali..." pa da ga copy/paste - uje kad god dobije mejl, ali opet, znam i za ozbiljnije poslovne ljude koji su još manje ažurni od spomenute urednice. Osim kada treba posao da se završi, onda se ne skidaju sa gmaila. Ali, ne treba se nervirati oko toga.

Šteta, Pavle, što zapravo kritika (ili pohvala), odnosno književna analiza tvoje priče nije bila u fokusu, ali koliko kapiram, ona u ovom slučaju nije ni bila bitna - bila je samo povod za raspravu i, donekle, sagitaško mazanje feklaijama (što je uvek zabavno, doduše). Ja sam došao ovde s namerom da kažem i koju reč o priči, ali generalno, ponavljam, nije mi se svidela, pa ne znam ni koliko te zanima, a ni koliko zapravo forumaše zabole da to čitaju.

Samo bih se još osvrnuo na Flajerovu tvrdnju o Zabavniku i nekim temeljnim srpskim vrednostima - smešno mi je bilo kada si ovo spomenuo jer sam se setio jedne baš matore priče iz Zabavnika. Otprilike ide ovako - ljudi više ne rade za novac, već rade za sekunde, minute i dane života, to je nova valuta. Ko bankrotira, katapultiraju ga, a jedini je sebi obezbedio besmrtnost Bil Gejts. I na kraju priče ide zaključak - s druge strane bqarijere, gde retko ko uspe da se probije, tamo, s druge strane Dunava, ljudi žive kao nekad, tamo gde je priroda još uvek zelena a voda plava, nešto u tom fazonu. i sećam se da sam to čitao, bile su devedesete, opšti kurac, ćale se krije u podrumu a mi trebamo da imamo šest meseci raspusta zbog bombardovanja, otpriluike, opšti haos i rasulo, ali meni je bilo super jer sam bio klinac, nisam obraćao pažnju na sve to, i čitao sma priču i pomislio - uh, dobro je da je kod nas normalno (mislim, u svetu te priče), da se kod nas ne katapultiraju ljudi kada potroše sve sekunde. Mi smo s druge strane barijere, s druge strane Dunava, sve je ok:D

Nightflier

Da :)

Istini za volju, Zabavnik ima istu uređivačku politiku poslednjih trideset godina koliko ga čitam, ali poslednjih godina - da se ne lažemo, počeo sam da ozbiljnije pratim otkad mi je objavljen onaj tekst o vampirima - baš je okrenut nacionalnom osvešćivanju. Jedan broj sam s gađenjem bacio kada sam u njemu video čak tri teksta o slavnoj srpskoj istoriji. Onda, bio je tu članak o tome kako video-igre dovode do porasta nasilja kod dece itd. U nekom trenutku sam Zabavnik počeo da doživljavam kao retrogradnu tvorevinu, moram priznati. Naravno, svestan sam i druge strane medalje - toga ko sve radi u Zabavniku i za koje pare, koja je starosna struktura zaposlenih, kakva su im interesovanja... Recimo, osoba koja je pisala tekst o video-igrama u datom trenutku nije umela da koristi tač skrin telefon. Missim, na kraju, kakva država takav i Zabavnik.

Naravno, ovo je moj krajnje subjektivni stav i verovatno ni u kom slučaju većinski. Bat dec hau aj si it.
First 666

Mica Milovanovic

Mislio sam da ovo nikada neću napisati, ali ako treba da biram između možda i malo previše nacionalno okrenutog PZ i gomile klonova američkih časopisa, prepunih mašinskih prevoda i sadržajnog đubreta, biram možda poslednji bastion zatupljivanju naše dece. Zato je ovo ovde pljuvanje PZ-a zaista sramotno.
Mica

mac

Ko zna, možda ni D nije protivu previše nacionalnog Zabavnika, nego samo smatra da su i u takvom Zabavniku svima koji im pišu obavezni pristojno da odgovore na mejl. I Zelića da smaknu s fotelje...

varvarin

A šta fali nacionalno - istorijski orijentisanom Zabavniku ?
Osim toga, te priče su... interesantne.

scallop

Odustao sam. Ne mogu da napišem ništa toliko duševno kao Mac.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Scordisk

Ma dobar je zabavnik, niko to ne spori. Inače mi ne bi zauzimao toliko prostora u sobi. Al nije zgoreg povremeno prokomentarisati taj časopis, kada smo im već odškovali decu i platili više godina kirije unazad:D Doduše, istina je da je takav časopis prava retkost i da retko ko može time da se pohvali.

Father Jape

Quote from: Nightflier on 10-10-2015, 21:08:38
Onda, bio je tu članak o tome kako video-igre dovode do porasta nasilja kod dece itd. [...] Recimo, osoba koja je pisala tekst o video-igrama u datom trenutku nije umela da koristi tač skrin telefon. Missim, na kraju, kakva država takav i Zabavnik.

Pa dobro, ni ja ne umem da koristim tač skrin telefon. :lol:
Nekako mi je prihvatljivije da tako glupav tekst bude u Zabavniku, jer će deca i omladina znati iz sopstvenog iskustva da je glup, nego da izađe u Politici, jer će tamo sredovečnima samo potvrđivati zablude koje već imaju.

Ali baš bih voleo da vidim starosnu strukturu Zabavnikovog trenutnog čitateljstva.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Mme Chauchat

Quote from: Father Jape on 11-10-2015, 11:52:13

Ali baš bih voleo da vidim starosnu strukturu Zabavnikovog trenutnog čitateljstva.

Pretpostavljam da bi ti pogled na ovo https://www.facebook.com/Politikin-Zabavnik-15481474654/timeline/ bio od koristi makar kursorno (tj. ako mogu da se vide profili ljudi koji su ga lajkovali), ja imam da priložim samo anegdotske podatke a ko što svi znamo, oni nisu pouzdani :)

Nightflier

Quote from: varvarin on 11-10-2015, 10:41:32
A šta fali nacionalno - istorijski orijentisanom Zabavniku ?
Osim toga, te priče su... interesantne.

Fali ako je previše. Tri teksta iz nacionalne istorije po broju je a bit too much. Možda mi ne bi smetalo da su tematski različiti tekstovi. Na primer, išao je niz sjajnih tekstova o sprskim mitološkim stvorenjima, koje je Bob ilustrovao. To je bilo veličanstveno, ali je bio i sveže i pisano nekim drugačijim pristupom od većine tekstova u Zabavniku.

Sa druge strane, nemaš tekstove o svetskoj istoriji, koja je takođe zanimljiva. Nemaš ni savremeni pristup u istoriografiji, koji manje prati selebretije a više "malog čoveka". Na primer, šta je u 19. veku jeo Srbin, šta Mađar, šta Englez a šta Japanac? Da li iko u Zabavniku zna da su otkrivene dve nove prostorije u Tutankamonovoj grobnici? Što bi rekao Milanović, "Šaraj malo, brate."

Odmah da se razumemo, pošto vidim da se Mića našao povređenim, da meni nije stalo do Zabavnika, ne bih ga kritikovao. Takođe, veoma dobro znam u kakvom je Zabavnik položaju u Politici. Ćuška ga kako ko stigne, sele im redakciju, plate su im bedne. Sasvim sam spreman da se saglasim da je Zabavnik najbolja novina te vrste koju imamo, ali je opet daleko sebi iz osamdesetih (kada sam ga najviše čitao).
First 666

Alexdelarge

Quote from: Father Jape on 11-10-2015, 11:52:13

od 7 do 107 godina.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

džin tonik

Quote from: mac on 11-10-2015, 10:26:52
Ko zna, možda ni D nije protivu previše nacionalnog Zabavnika, nego samo smatra da su i u takvom Zabavniku svima koji im pišu obavezni pristojno da odgovore na mejl. I Zelića da smaknu s fotelje...

ajd, zanemarimo ironiju. sjecam se komunikacije s d kad pisala zabavniku. iz ugla dugogodisnjeg ljubitelja, sve uz koju pohvalu i sugestiju o pokretanju starog pristupa sf-u. i zakacila je i jednu svoju odlicnu pricu.
uglavnom, teziste na ulozi citatelja i sugestiji.

sad zanemarim da joj prica vrhunska, kilometrima iznad zelicevog "knjizevnog djela" (covjece, oprosti, citas se kao chinglish ili los turski prevod najnezgrapnije kopije shekspira, sve uz logicke-/tipfelere), kao i ona solidan autor, uprkos omalovazavanju koje dozivljava. znaci komunikacija:

potrudis se, napises, mislis, sugeriras, bavis se s tim... ljubitelj si. sve u stilu bacanja bisera pred svinje? alo bre. dno.

mehina izvrtanja/skretanja ne bih dalje komentirao, da ne nagadjam o motivima koje zelic tako lijepo nacrtao.

Linkin

Tako mu je to zosko. Ni Vučiću nema ko da kaže "svaka čast".  :(

Boban

gle, dva dana su već prošla...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

džin tonik

meni se to vrijeme oteglo; tako lijepa diskusija, a tek promatrao iz zadnjeg reda... :cry:

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

scallop

Quote from: Boban on 11-10-2015, 21:17:26
gle, dva dana su već prošla...

A ja nisam fasovao ni infarkt, niti sam crkao. Da ne pominjem Radmilu, kojoj postaješ moralno odgovoran jer dozvoljavaš lično vređanje.

Linkin

Meni novčana nadoknada, jer sam samo zbog citiranja skalopovih umotvorina i bisera tretiran kao zagađivač.  :roll:

scallop

Hajd, prebroj gde se i kojim povodom pojavljuješ na ovom forumu pa će ti biti jasno.

Linkin

Ne bih, ali rado bih čuo vaše "prebrojavanje" i vaše interpretacije mojih "povoda".

Odgovor može i na Deponiji, pošto unapred procenjujem da tamo i pripada.

scallop

Evo ti True Detective i uporno nasrtanje na Batu. Tebe je, odmah čim si se priključio, provalio Steva Mrtvak. Ti si, Linkine, za Deponiju i to trajnu.

Linkin

Ma to je sve od vas, kakav Steva i Bata. Vidim ja od koga vetar duva.

Mrzite me od prvoga dana samo jer sam predložio da se izmirite sa D.

Moja greška. Koljite se. Samo napred.

Josef K.

Quote from: scallop on 12-10-2015, 12:43:57
Evo ti True Detective i uporno nasrtanje na Batu. Tebe je, odmah čim si se priključio, provalio Steva Mrtvak. Ti si, Linkine, za Deponiju i to trajnu.

Potpis kao vrata. Meni je i dalje fascinantno kako je neko uspio da nakrca 'iljadu ipo postova za nepunu godinu, ima li taj neko pametnijih rabota u ćivotu itd...
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Linkin

A mene fascinira da ti postiraš jednom u mesec dana, rekao bi neko prezauzet čovek, a opet si se instant nakačio na neku random temu gde mene neko proziva. Sad, da li nemaš pametnija posla pa toliko sve pratiš iako ne učestvuješ, ili si nečiji drugar pozvan da izigrava drvenog advokata, ili si taj neko...