• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

KUDA, SRBIJO?

Started by Hobit, 31-05-2011, 11:45:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hobit

Postoji li ''pogled u budućnost''?
''Vizija''?
Očekivanja?
Želje?
...

Da li su vizije, očekivanja i želje u skladu sa MOGUĆNOSTIMA?  (uz pretpostavku da svi, ovde prisutni, ovoj zemlji želimo DOBRO) (zosko isključen :) )

Ako jesu ''u skladu'' - iz čega to ''izvlačimo''?
Ako nisu - šta je to što nas ''ometa'' da, iz svih nas, i ove zemlje, izvučemo ono NAJBOLJE?
I kada (KAKO) ćemo to promeniti...?

Ovu zemlju, na svoj način, vole i scallop, i Meho, i Alex, i varvarin, i Lord, i John, i Lilit......
Zamislite, i ja.
Odbijam pretpostavku da je volim MANJE od navedenih.

Šta će biti sa Srbijom?
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Meho Krljic

Ja ni ne znam šta bih rekao na ovu temu ali samo da se ogradim. Ja Srbiju ne volim.

Hobit

Ja sam se ''ogradio'' i rekao - ''...na svoj način...''
Živiš u Srbiji, Meho... voleo je, ''ne voleo''....
Nemam ništa protiv toga da više voliš Paragvaj, ali, šta te sprečava da odeš tamo...?

pokojni Steva

I Stevi je draži švapski čmar. Zeeev...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Hobit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 31-05-2011, 12:00:49
I Stevi je draži švapski čmar. Zeeev...

Poštujem.
Svako neka izabere mestu u kome će da ''gnjura''

Meho Krljic

Quote from: Hobit on 31-05-2011, 11:58:17
Nemam ništa protiv toga da više voliš Paragvaj, ali, šta te sprečava da odeš tamo...?

Ma, ne, mislim, meni je nemoguće da osetim "ljubav", ma šta ona bila, prema konceptu države, društva, teritorije, čak i kulture, paragvajske ili srpske.

Hobit

Quote from: Meho Krljic on 31-05-2011, 12:20:59
Quote from: Hobit on 31-05-2011, 11:58:17

Ma, ne, mislim, meni je nemoguće da osetim "ljubav", ma šta ona bila, prema konceptu države, društva, teritorije, čak i kulture, paragvajske ili srpske.

Definiši ''ljubav'', Meho

Ovde se radi o ''ŽELETI'' ili ''NE ŽELETI'' da od ''teritorije'' na kojoj živiš, makar malo, samo malo učestvuješ (''doprineseš'')  u nečemu što se zove ''MESTO na kojem DANAS živim bolje nego JUČE''

Son of Man

KUDA SRBIJO ?

PA KOJEKUDA, LOGIČNO !

Doduše ja u principu dojaja MRZIM Srbiju,
ali joj se uvek radujem kad se varaćam iz Grčke,

...mada je i to možda samo zbog KOMPA... :lol:

SrbiJAOOOOOO !!!  :|

Stipan

Definiši pojam "Srbija", pre no što od nekoga zatražiš izliv emocija.

Hobit

Definisano, u odgovoru Mehi

Teritorija na kojoj živimo (mi, koji živimo ovde)

Father Jape

Hm, neko bi trebalo da napise za Srbiju ekvivalent onoga sto su Fraj i Lori napisali o jeziku za potrebe onog apsolutno genijalnog skeca.
Prenosim ovde integralnu verziju:

Language is my mother, my father, my husband, my brother, my sister, my whore, my mistress, my check-out girl... language is a complimentary moist lemon-scented cleansing square or handy freshen-up wipette. Language is the breath of God. Language is the dew on a fresh apple, it's the soft rain of dust that falls into a shaft of morning light as you pluck from a old bookshelf a half-forgotten book of erotic memoirs. Language is the creak on a stair, it's a spluttering match held to a frosted pane, it's a half-remembered childhood birthday party, it's the warm, wet, trusting touch of a leaking nappy, the hulk of a charred Panzer, the underside of a granite boulder, the first downy growth on the upper lip of a Mediterranean girl. It's cobwebs long since overrun by an old Wellington boot.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: Hobit on 31-05-2011, 12:28:02
Definiši ''ljubav'', Meho

Za mene je to emisija endorfina. Ne osećam je kad mislim na pojam Srbija, Paragvaj, Jugoslavija, srpski narod, srpski građani, Jugosloveni, Paragvajci itd.

Quote from: Hobit on 31-05-2011, 12:28:02
Ovde se radi o ''ŽELETI'' ili ''NE ŽELETI'' da od ''teritorije'' na kojoj živiš, makar malo, samo malo učestvuješ (''doprineseš'')  u nečemu što se zove ''MESTO na kojem DANAS živim bolje nego JUČE''

Ma, sve se to može želeti i za zatvor u kome se čovek nalazi, nema to veze s ljubavlju. Ali da ne oftopikujemo, nije ovo topik o meni i mojoj psihopatologiji.

mac

Borba protiv korupcije je najvažniji cilj. Ne samo što dobijamo bolju državu, nego bismo dobili i bolje stanovništvo, to jest bolje ljude.

Hobit

Mmmmm da

Zbog ovakvih ''razmišljanja'' je tako kako nam je.
Valjda smo tako zaslužili
Nego, da okrivimo mi za sve Novi Svetski Poredak.... tako je lakše
Ne mora tu kurcem da se mrdne, vijuge se ''ne troše'', lezi lebu da te hasam....

A, krivac se sam namestio. Šta tu ima da se doda. Ili, ne daj Bože, da se menja...

@mac

Kako ćeš se izboriti protiv korupcije? Zabranićeš je zakonom???   :lol:

Stipan

Quote from: Hobit on 31-05-2011, 12:45:21

Teritorija na kojoj živimo (mi, koji živimo ovde)
Pa... Neko živi u BGD, neko u Subotici, a neko u Pirotu ili Boru. Misliš da su uslovi života podjednaki? 

Hobit

Ne mislim
Znam da nisu
Zajedničko je samo to da SVI ŽIVE U SRBIJI
Zbog toga je postavljena ova tema....

Stipan

Pa zbog toga je i ne obožavaju svi podjednako. Neki baš nimalo.

lilit

Heh, Meho mi opet deluje ko starija verzija mene, pošto bih pre nekoliko godina napisala sličan (palamudni  :lol:) odgovor na pitanja koja postavlja Hobit. Možda bih i danas, ali stvarnost mog ponašanja me demantuje. Recimo, mnogo mi je bitno da mi deca pričaju i pišu srpski (latinicu & ćirilicu), kao i da uče taj jezik u kontekstu celokupne kulture. Naravno, ne samo zato što sam pravi patriota :lol:, već i što mislim da možda mogu da imaju i koristi od toga. Austrijsko društvo, mentalitetski (ako tako nešto postoji), se ne razlikuje mnogo od srpskog (na kraju krajeva, sve je to Kakanija), ali mislim da te različitosti samo ulepšavaju noćne more odrastanja. Biće da sam tek nakon dece istinski shvatila da volim Srbiju (čitaj: Beograd) na neki uvrnut način.

Btw, upravo mi je otišla drugarica koja radi za jedne austrijske novine (širim propagandu o Srbima kao Übermenschu kad god stignem  :lol:), pa smo malo pričale o poslednjim događanjima.
Austrijska štampa već neko vreme ima lep pogled na Srbiju (nešto im treba garant  :mrgreen:), narod se ne unosi mnogo, ali vidim da im prija sam pogled na Borisa Tadića (recimo: vrlo je pozitivno što Tadić "zna engleski", a Angela Merkel ga ne zna). Novi "Profil" (magazin) ima članak o Srbiji & raščišćavanju prošlosti, kao i pro-western vladi u Beogradu.
Kako god, ja nešto mislim da ne može biti gore od onoga što je bilo, ali možda sam samo klasični utopista. Ne bi mi bilo prvi put.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Hobit

Quote from: Stipan on 31-05-2011, 13:19:19
Pa zbog toga je i ne obožavaju svi podjednako. Neki baš nimalo.

Pa, zbog toga bih te vratio NA POČETAK. Na uvodni post.
Nekako, na svim temama zaboravi se, upravo, na taj PRVI post.
A, to je, u najvećem broju slučajeva, ''ono'' zbog čega je tema i postavljena....

Stipan

Ama Hobite na pitanje "šta će biti sa Srbijom" odgovor ne zna ni Baba Vanga (pokoj joj duši)!

Hobit

Quote from: Stipan on 31-05-2011, 13:31:48
Ama Hobite na pitanje "šta će biti sa Srbijom" odgovor ne zna ni Baba Vanga (pokoj joj duši)!

Ma.... misliš?

Hajde da ''tipujemo''....
Ne moraš da ''ZNAŠ'', ali, imaš pravo na mišljenje, imaš i ti pravo da pogledaš ''u budućnost''....

Stipan

Bolje da ne kažem na šta imam pravo.
Jesi l' ti ženjen?
Ako jesi, shvatićeš...

Hobit

Zašto?
Čega se plašiš?
Žene???   :lol:
Koga?

lilit

A da Boban omogući kakav chat u okviru foruma? Bilo bi prigodno.  :mrgreen:  :lol:

Stipan

Nego čega? Nisi valjda mislio državne bezbednosti?

Hobit

Ma, ukuni ženi internet - i rešeno !    :)
I, pričaj šta voliš

Stipan

Ne da se bre! To ti je kao kućna policija!
Misliš da je to tako jednostavno k'o skinuti Miloševića?!

Hobit

džin tonik

Quote from: lilit_depp on 31-05-2011, 13:22:06
... Austrijsko društvo, mentalitetski (ako tako nešto postoji), se ne razlikuje mnogo od srpskog ...
Austrijska štampa već neko vreme ima lep pogled na Srbiju ...

alo neptun, ovdje zemlja.

Savajat Erp

Ало, Земљо, чујемо се? У чему је проблем? Опет вам је упао песак у вагиницу?  :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

džin tonik

austrijsko drustvo duboko prezire srbe. austrijanci imaju urodjenu mrznju prema srbima, stvar genetike.
ne dajem ni trunku znacaja narucenim pamfletima u austrijskim medijima.
ili su naruceni, ili potjecu iz zidovskog okruzenja koje voli i tapsa srbe zbog mrznje prema muslimanima. ali obratite paznju tko je tamo na vlasti:
ministar vanjskih poslova lieberman najbolji je primjer. covjek koji je zapoceo karijeru kao izbacivac, cesto kritikovan zbog izrazito fasistickih stavova. odatle eto malo podrske srbima. no to se mijenja preko noci.

lilit

nemoj toliko da peniš pošto si zaboravio HC Strachea. i on je naš.  :lol:
obrati pažnju na brojanicu:

hrvatsku ionako posmatraju kao svoju isturenu pokrajinu. da ne bi srbije, ništa od nezavisnosti.  :mrgreen:  :lol: :lol:

Hobit

Nema načina da se na ovom forumu postavi tema, sa željom da bude ozbiljna...

OK

Ajmo, zajebancija, jebeš Srbiju..... gde god da je...

Nego, zosko, kresnu li ti kancelarku?

džin tonik

ovaj bas ima mnogo "mentalitetske" slicnosti sa srbima. kao da ga cujem kako gegajuci se objasnjava jelzinu: "ooovo je kale, kale, kalemeg, kale, jer, ovo, brdo, kale, to je ovo, jer, kale..."

džin tonik

Quote from: Hobit on 31-05-2011, 18:40:09
Nema načina da se na ovom forumu postavi tema, sa željom da bude ozbiljna...

OK

Ajmo, zajebancija, jebeš Srbiju..... gde god da je...

Nego, zosko, kresnu li ti kancelarku?

svasta, pretvorio si topic u bezvezni chat, a ja, koji ga vracam na pravi put...
pih, isti ste austrijanci.

Джон Рейнольдс

Nego, Zosko, podsetio me ovde neko da te pitam nešto što sam zaboravio. Puna ti usta Hrvatske, lijepa tvoja i tako to... A kad si ti izbegao u Švabiju? Hoću reći, što se nisi latio puške pa branio Hrvatsku, pao na braniku domovine, a onda ostao da je braniš od nadilazeće horde srboljuba koji zavladaše?

Ne misliš li da je ovaj tvoj internet-ustašluk po forumu Znaka sagite, a sa švapskog provajdera... totalno gej?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

džin tonik

ja sam pobjegao u svabiju u sedmom mjesecu 1991. kad se vec znalo da ce biti rata i sa sigurne udaljenosti sacekao rasplet situacije. al' navijao sam za hrvate, da se razumijemo.
ne mislim da je moj "internet-ustasluk" gej, no mislim da ti to tako subjektivno dozivljavas jer si zadojen mrznjom i nisi objektivan. stare babe bi rekle, ne vidis dalje od nosa.

lilit

Anomander Rejk

Quote from: zorbo on 31-05-2011, 22:18:29
ja sam pobjegao u svabiju u sedmom mjesecu 1991. kad se vec znalo da ce biti rata i sa sigurne udaljenosti sacekao rasplet situacije. al' navijao sam za hrvate, da se razumijemo.
ne mislim da je moj "internet-ustasluk" gej, no mislim da ti to tako subjektivno dozivljavas jer si zadojen mrznjom i nisi objektivan. stare babe bi rekle, ne vidis dalje od nosa.
Ahaha, znači zbrisao, sakrio se pod neku suknjicu... :!:
Tajno pišem zbirke po kućama...

džin tonik

pa, da, i ovako ste izgubili sve ratove, sta da sam jos i ja navalio. i ne spamujte vise po hobitovom topicu, stvarno bih rado procitao sta pisete na zadatu tematiku.

Anomander Rejk

Ništa ti sad ne vredi, osta ti ljaga trajno zapisana.

Mark

Quote from: Hobit on 31-05-2011, 11:45:15
''Vizija''?
Očekivanja?
Želje?
Šta će biti sa Srbijom?

Veltsmerc.

Hocu reci Srbija nikada nece biti ono sto ljudi (ne samo Srbi) zele da ona bude ili postane. Kao sto ni TI Hobite nikada neces biti (ni postati) ono sto sam od sebe ocekujes ... Mrka kapa!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

džin tonik

Quote from: Anomander Rejk on 31-05-2011, 22:35:45
Ništa ti sad ne vredi, osta ti ljaga trajno zapisana.

zasto? pa vratio sam se u osmom mjesecu 1991. kad se situacija rascistila i vidjelo da srbe zanima jedino pljacka te bijeg.

Джон Рейнольдс

Pederskim rečnikom, Zosko se - autovao.  :lol:

Ako. Lepo je u Hrvatskoj, ali je u Švabiji lepše.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Anomander Rejk

I ostavio si ljubljenu domovinu na milost i nemilost četnicima, a ti otišao u Švabiju ?  :idea: :)
Dalo se po tvojim postovima naslutiti da si dezerter, zato toliko i pišeš o hrvatstvu, da umiriš savjest...

džin tonik

a cujte, nismo mi ratni narod ko vi.

Hobit

Quote from: Mark on 31-05-2011, 22:39:32
''Vizija''?
Očekivanja?
Želje?
Šta će biti sa Srbijom?

Veltsmerc.

Hocu reci Srbija nikada nece biti ono sto ljudi (ne samo Srbi) zele da ona bude ili postane. Kao sto ni TI Hobite nikada neces biti (ni postati) ono sto sam od sebe ocekujes ... Mrka kapa!

Srbija će biti onakva kakvom je ljudi (ne samo Srbi) koji u njoj žive - naprave.
Pitanje je - kako?
Pretpostavka je da nam je cilj svima isti.... ali, imamo razlišita viđenja na ''put do cilja''.
I, to je tema.
Ja sam ''postao'' ono što od ''sebe očekujem'', ne bih tu ništa menjao. Zadovoljan sam.
Ipak, ova tema nije postavljena zbog ''ličnih priča'', zamislio sam je kao ''opštu''

Alexdelarge

''Vizija''?
Očekivanja?
Želje?
...

Vidim Srbiju u kojoj nema kriminala i korupcije.
Vidim Srbiju u kojoj svi ljudi rade i normalno zive od svoje plate.
Vidim Srbiju iz koje mladi ne odlaze, a neki se cak i vracaju.
Vidim Isusa, a sa Elvisom sam danas razgovarao u samoposluzi
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Hobit

Quote from: Alexdelarge on 02-06-2011, 12:31:12
''Vizija''?
Očekivanja?
Želje?
...

Vidim Srbiju u kojoj nema kriminala i korupcije.
Vidim Srbiju u kojoj svi ljudi rade i normalno zive od svoje plate.
Vidim Srbiju iz koje mladi ne odlaze, a neki se cak i vracaju.
Vidim Isusa, a sa Elvisom sam danas razgovarao u samoposluzi

Gotov si ...   :(