• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Povijest zapadne filozofije - Bertrand Russell

Started by Kljukica Kvaki, 09-06-2011, 23:25:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

RCW

Quote from: D. on 09-08-2011, 13:26:22
Dobrodošao u klub nesrećnika koji to čitaju kad god otvore forum. :)

Čini mi se da sam ovde malo duže od tebe. U prolazu, doduše. Vreme mi ne dozvoljava da provodim više vremena. S druge strane, kada pročitam neke od postova - ne čeznem za "viškom" vremena.

Quote from: ridiculus on 09-08-2011, 16:55:31
Quote from: Bata IV Pobednik on 10-06-2011, 02:02:14

Čemu taj moral služi? Kao i svaki moral, služi opstanku jedne zajednice.

E, sad, pošto sam ja Kanta poslednji put čitao pre nekih 15 godina, molio bih da neko razjasni da li je ovo citirano on rekao.

Bolje utroši energije i vremena da ponovo pročitaš. Čak i da ne "razumeš" - neće biti lošije od ovih interpretacija...

Josephine

Quote from: RCW on 11-08-2011, 01:40:07
Čini mi se da sam ovde malo duže od tebe. U prolazu, doduše. Vreme mi ne dozvoljava da provodim više vremena. S druge strane, kada pročitam neke od postova - ne čeznem za "viškom" vremena.

Tačno. Moja greška. :)

ridiculus

Bolje utroši energije i vremena da ponovo pročitaš. Čak i da ne "razumeš" - neće biti lošije od ovih interpretacija...

Kanta poštujem, ali bih uvek radije čitao Šopenhauera, Ničea ili Vitgenštajna.
Pitao sam zato što se ne sećam takvog tumačenja, i u tom smislu deluje pogrešno što se pokušava dokazati nedoslednost Kantove etike poređenjem sa nekom drugom etikom.

Ali... kako nisam sasvim siguran, ne mogu da izvlačim zaključke.  :cry:
Dok ima smrti, ima i nade.

Albedo 0

Quote from: D. on 09-08-2011, 13:26:22
Dobrodošao u klub nesrećnika koji to čitaju kad god otvore forum. :)

Quote from: ridiculus on 09-08-2011, 16:55:31
Quote from: Bata IV Pobednik on 10-06-2011, 02:02:14

Čemu taj moral služi? Kao i svaki moral, služi opstanku jedne zajednice.

E, sad, pošto sam ja Kanta poslednji put čitao pre nekih 15 godina, molio bih da neko razjasni da li je ovo citirano on rekao.

magarčino, dva puta me spominješ u svojim bijednim pokušajima lakonskog komentara

super, smatraš da je ono što je napisano loše, onda:

1. obrazloži ZAŠTO je loše u VIŠE OD 1 REČENICE
ili
2. ĆUTI MAGARČINO

3. nastavi da me ''kritikuješ'' bez i jednog argumenta. U tom slučaju samo ću da ponovim: MAGARČINO.

Albedo 0

Quote from: sodomizer on 11-08-2011, 04:33:49
NEĆEŠ JEBATI.

haha, Prince mi je ukrao nik na yumentalu, nisam ja on, ali fora je legendarna