• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Razni konkursi - gomila odasvud

Started by Boban, 29-06-2011, 23:35:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Nepravda! Samo dva muškarca! To mora nekako da se ispravi. :roll:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plut

Čestitke. :)
A za ono drugo...hm...brisati! :lol:

saturnica

Hvala na čestitkama... :lol:. Eto prilike da vidim Sarajevo, baš se veselim.

Stipan

Quote from: scallop on 27-08-2012, 22:00:54
Nepravda! Samo dva muškarca! To mora nekako da se ispravi. 

Kako samo dva? Pa neko je valjda i postavio rezultate.
Nije valjda da mislite da je to uradio iz pakosti!

Hiperhik

Stipan

Opet sam rek'o štogod glupo?  :oops:

Hiperhik

Gledni još jedared taj spisak što si postavio.

Kašće ti se samo..

:)

Stipan

Hiperhik

Jaoj... Elem:

Quote from: Stipan on 28-08-2012, 05:49:18
Quote from: scallop on 27-08-2012, 22:00:54
Nepravda! Samo dva muškarca! To mora nekako da se ispravi. 

Kako samo dva? Pa neko je valjda i postavio rezultate.
Nije valjda da mislite da je to uradio iz pakosti!

Dakle, na spisku su samo dva muskarca.

Jasnije?

Stipan

scallop

Hajde, ne davi sa postovima od jedne reči. Nisi na spisku i kraj. Niko se nije pitao ko je postovao spisak.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Ja nisam, ali Saturnica jeste!!!!

M.M

Saturnica je postovala spisak!? :-?
Nijedan poraz nije konačan.

Stipan

Jest', mogli bi vi malo da komentarišete priče namesto što zajebavate Stipana...

Stipan

E da se pohvalim;  na desetom međunarodnom susretu pesnika u okviru ,,Miljkovićevih večeri poezije Niš 2012" u konkurenciji od 1441 pesnika, plasirao sam se za završnu manifestaciju i pesme su mi uvrštene u zbornik ,,Između dva sveta".

Stipan

Hvala, moram malo da se hvalim...

Plut

Jest', kad neće drugi. To se u našem selu zove "fal'te me usta da vas ne poderem!"
Čestitke.

ALEKSIJE D.

Čestitke.
Lepo ti rekoh da pišeš poeziju, a ti hoćeš zapeo da budeš Balzak...

Mica Milovanovic

Pa šta s tim da radi? Ko još čita poeziju?
Mica

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Stipan

Hvala svima, a posebno Mići!

saturnica

Nightflier

Sa zakašnjenjem - čestitam, Stipane! Bravo!
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Stipan

ALEKSIJE D.

http://bdp.rs/?p=2131

Ukoliko sam ovu operaciju upućivanja dobro izveo, evo za sve one koji bi malko da budu dramski pisci. Uz malo pojašnjenje u vezi tekstova:

Uslovi konkursa: da dramski tekstovi autora nikada nisu bili izvodjeni u pozorištima (profesionalnim ili amaterskim), ekranizovani ili objavljivani u štampanoj formi; maksimalan broj karaktera do 60.000 odnosno do 15.000 reči (to je oko pedesetak strana); da je u pitanju celovečernji komad sa maksimalno 6 lica, prednost imaju savremene teme; da je autor drame koja pobedi na konkursu spreman da radi na razvoju teksta (divajzing) sa dramaturgom i rediteljem. Sve drame koje ne odgovaraju propozicijama ili su bile prijavljene na ovaj Konkurs prethodne godine neće biti razmatrane.

scallop

Stipan

Kratko uputstvo: ako neko ova čuda hoće da pročita potrebno kvotovati i tako dešifrovati.

ALEKSIJE D.

Pored svake druge nepismenosti, što veli moj sin, ja sam i digitalno nepismen. U svakom slučaju imate link gore, jedva da jenešto obimniji. A i neki konkursi za dramske tekstove su, malte ne, tako urađeni da moraš biti obdaren parapsihološkim moćima da ih primetiš.
Izvinjavam se, ali nisam očekivao kako će biti "nevidljiv" dok ne pređeš preko njega kursorom.

zakk

njah, dešava se, sredio sam...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

ALEKSIJE D.

Hvala ti. Moraćeš mi održati kratak kurs.
Elem, pored ovog imate još par dana za Kragujevačko pozorište, kao u konkurs UDP-a. Malo guglujte, mrzi me da se brukam sa kopiranjem tekstova. Tu su rokovi već pri kraju (30.09.).
Sad, sve one pričice lepo pretočite u dijalog, udarite malko didaskalija i to je to.

Stipan

Evo nešto za D. - kopipejstovano sa fejsa.

DAKLE, SADA I ZVANIČNO: KONKURS ZA SLEDEĆU TEMATSKU ANTOLOGIJU "PALADINA" OTVOREN JE DO 1. MAJA 2013. GODINE.
Tema: TEORIJE ZAVERE
Pravo učešća: svi pisci koji pišu na "jezicima sa kojih se ne mora prevoditi"
Pismo: latinica
Obim: 9000 - 99000 karaktera (uključujući razmake)
Napomena: za upravni govor koristiti isključivo navodnike, ne crtice
Format fajla: .doc ili .docx
Adresa za slanje: paladin.beograd@yahoo.com
Pisci zastupljeni u knjizi imaju pravo na po 5 primeraka, na ime naknade za objavljenu priču.
Napomena: temu ne treba shvatiti usko, niti joj prilaziti isključivo žanrovski; pored političkih zavera, itetako postoje i one emocionalne, socijalne, porodične... dakle - MOŽE i fantastika, i strava, i triler, ali NE MORA.

scallop

Ja nikada ne bih prošao na tom konkursu. Zato i ne učestvujem.

Stipan

Ne bih ni ja. Zato i učestvujem.

Ghoul

Quote from: scallop on 08-10-2012, 18:04:49
Ja nikada ne bih prošao na tom konkursu. Zato i ne učestvujem.

https://ljudska_splacina.com/

scallop

Tačno tako. Sad objavljujem samo tamo gde me traže.

Ghoul

nagradu ZLATNI GHOUL za najimbecilnije formulisani konkurs - gde se ne zna ni ko može da učestvuje (iz istočne srbije? stvarno? a gde su joj granice?), ni koliko nagrađenih će biti (samo jedan, ili po jedan u svakoj kategoriji?), ni šta je nagrada (novac? diploma? slava?), ni ko o tome odlučuje (žiri? kakav žiri?!) - dodeljujem ovome:

Nаgrаdа ,,Mirko Petković" dodeljuje se zа književno stvаrаlаštvo: poezijа, krаtkа prozа, esej i književni prikаz.

Zа nаgrаdu mogu konkurisаti punoletnа licа kojа žive i stvаrаju u istočnoj Srbiji.

Konkurs je otvoren od 5. do 20. oktobrа t. g.

Rаdovi se šаlju u tri primerkа, sа šifrom i rаzrešenjem šifre u posebnoj koverti ( ime i prezime, krаtkа biogrаfijа, аdresа i telefon).

Adresа:

Nаrodnа bibliotekа ,,Dositej Novаković" Negotin,
JNA 2 ( sа nаznаkom: zа književni konkurs ,,Mirko Petković").

Telefon zа informаcije 019/543-390.

Nаgrаdа nаjuspešnijem аutoru biće uručenа nа Dаn biblioteke, 31. oktobrа 2012. godine.

=== lepo je što im je dan biblioteke baš na noć veštica, ali sve ostalo vezano za ovo je čist ŠVAJNERAJ.
https://ljudska_splacina.com/

scallop

Dzimi Gitara

Da i ja sam se zapitao dokle je tačno istočna Srbija. Ako računamo od Trsta, onda mogu i Užičani da šalju.

Bio je skoro pesnički konkurs u Nišu, "Miljkovićeve večeri poezije", gde je u zbornik ušlo 256 autora, a organizator štampao 200 zbornika. Pa ljudi popizdeli. A neki kažu da su uplatili novas u pretplati, pa sada čekaju. :)

Koma. Pa ako je nešto easy money to su ti zbornici, tipa Alma (svake godine 2x), gde objave nas 200, a jasno svako hoće da ima knjigu u kojoj je objavljen. I ne samo to, hoće da ima i mama i tetka i pašenog i baba od strica... Boban je lud ako ovaj ZS radioničarski zbornik ne pretvori u godišnju, sajamsku praksu. Pa samo autori će da pokriju troškove. Mislim ok, kad je ZS u pitanju, to sigurno uzimaju i neki redovni kupci, ali retko koji drugi zbornik može da navuče puno slučajnih prolaznika.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Anomander Rejk

Mogu se privući i neki neredovniji, recimo sa sf-srbije, sf tima, krstarice i sl. Ima ljudi koji su zainteresovani i koje tematika interesuje , i ako cena nije visoka, a obično nije, verujem da su spremni dati šansu i domaćim autorima.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

Kopipejstovano sa zatvorene mail grupe "Brze priče Srbije"

Након вишесатног, мучног разматрања више стотина прича, (газда "Вентила" је частио двије туре), закључили смо да ниједан од понуђених материјала не завређује нашу пажњу.
   Доношење ове мудре одлуке, ( након маратонске свађе стучног жирија), несебично је помогао наш цијењени пријатељ, симпатизер и миротворац, господин Н.Н., у својству газде горепоменуте и угледне кафанице "Вентилатор".

Организација "Корнет", Капетан Мишина 8. Ввнтил-Београд.

Нoвak Koвaчeвић

saturnica

O čujteeeeeeeeeeee i počujteeeeeee!!!!

Na osnovu odluke stručne komisije za antološku zbirku

»Antologija kratke proze s področja nekdanje Jugoslavije«

su nominirani:
...
SLOVENIJA
1. Zuzanna Kraskova
2. Miha Mazzini
3. Suzana Tratnik

BOSNA I HERCEGOVINA
1. Sead Trhulj
2. Jasna Šamić
3. Anto Zidrum

MAKEDONIJA
1. Suzana Đorđievska
2. Žarko Kijundžiski
3. Blaže Minevski

HRVATSKA
1. Marko Gregur
2. Bruno Profaca
3. Mirko Valent

CRNA GORA
1. Slavka Klikovac
2. Slobodan Obradović
3. Milenko Županović

SRBIJA
1. Jelena Legond
2. Dragan Radoman
3. Todora Škoro

VOJVODINA
1. Helena Himel
2. Stevan Šarčević
3. Ladislav Varga

Stipan

Stipan

Internet stranica "Beleg" organizuje konkurs za F, NF i H kratku priču pod nazivom "Greška prema prirodi".
Jedan autor može poslati najviše jednu priču do 4.500 karaktera sa razmacima.
Radove otkucane u Word-u, OBAVEZNO naslovljene imenom autora i imenom priče i priložene u attachment-u poruke, slati na adresu: belegbg@gmail.com.
U istom dokumentu obavezno navesti ime, prezime, adresu i broj telefona.
Konkurs traje od 25.11.2012. do 25.01.2013.

zakk

"Beleg" je Tamara Lujak beše?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

angel011

We're all mad here.