• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dona Tart

Started by Anomander Rejk, 29-07-2011, 13:51:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anomander Rejk

Kod nas objavljena dva romana, u izdanju Lagune.
TAJNA ISTORIJA-Pročitao. Odličan roman. Student iz malo siromašnijeg sloja, igrom slučaja dospeva na prestižni univerzitet. I biva fasciniram grupom mladih, bogatih i harizmatičnih studenata starogrčkog, i njihovim ekscentričnim profesorom. Ući će u njihovo društvo, i biti uvučen i u njihovu najmračniju tajnu- ubistvo koje su počinli. Na prvi pogled, ovo je klasičan zaplet ( nešto nalik studentskom bratstvu, ubistvo, tajne i misterije ), ali ono što odvaja ovaj roman od drugih je maestralno pisanje Tartove. Intelektualne igre, ulazak duboko u psihu likova, njihove ljubavi, mržnje, opsesije, oslikavanje mraka, ali i svetla koje se krije u umovima ljudi... na kraju učini da nam i ubica bude simpatičan, da čak ni prema incestuoznom paru ne osetimo odvratnost. Neverovatan pripovedački talenat. Obavezno nabavite ovaj roman.

MALI PRIJATELJ- Nadam se da ću ga uskoro početi. Prema prikazu, obrađuje mnogo tema : osvetu devojčice, nasilje u porodici, rasne teme. Ako je makar 70 % kvaliteta Tajne istorije, vredi ga pročitati.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Ana

Upravo završila "Tajnu istoriju". Pod velikim sam utiskom, ništa mi se novo ne počinje.
Oduševljena sam lakoćom kojom me je uvukla u ludilo na više nivoa.
Baš baš baš mi se dopala.